icon

Je 7,5 kg nízka hmotnosť pre 9 mesačné dieťatko?

orieskova
3. dec 2012

Boli smr dnes s malou v poradni a za 8tyzdnov pribrala 600g.papa uz vsetko,ale este ju i kojim.vraj jej mam davat UM.to ju mam odtavit?mam z toho depku.

Strana
z2
moon1979
3. dec 2012

všeobecne platí pravidlo, ktoré sa odvíja od pôrodnej váhy ...
pol ročné dieťa by malo mať aspoň 2-násobok pôrodnej váhy, v jednom roku 3 - násobok, potom sa to spomaluje, skoro až zastavuje, lebo logicky dieťa má vysoký výdaj energie ...
určite ju neodstavuj od mliečka a nenechaj sa stresovať ... dôležité je, že neschudla ... ach títo pediatri, iné nevedia, len stresovať mamičky 😠

eeffka
3. dec 2012

nemyslim, moja ma 9m a 7800g a je taka fajna, takze je uplne v pohode, tiez kojena

michaela80
3. dec 2012

Moja ma 25 mesiacov a 10 kg, 8 measacna mala 6500 gr a ako 10 mesacna mala 7 kg..stale je kojena i ked v jedeni je velmi vyberava.... UM mlieckom by som to neriesila..koj kym mozes to je naj pre malinku... ak je spokojne babo tak to neries... ine je keby mozno chudla ale to nie je vas pripad..pribera menej lebo predpokladam ze sa zacina viac habyt, stvornozkovat...

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
zanin
3. dec 2012

Kazde dietatko pribera inak. Urcite ju neodstavuj. To je najhorsia rada aku som doposial od pediatra pocula. Nadalej pekne dojci a nenechaj sa znechutit. Malicka ti krasne pribera a nieje dovod robit taketo zavery. Len pokracuj v nastupenej ceste. Ty najlepsie vies co je pre malicku najlepsie a podla mna je to materske mlieko. Drz sa a nenechaj sa manipulovat.

nice202
3. dec 2012

@moon1979 to nie je celkom pravda: moja sa narodila 4800g, cize v pol roku by mala mat 9600 😀 a v roku 14400g. No tak to nemala ani nahodu. V prvom roku mala 10 kil, cize uplne bezne....ziadnych 15, to nema ani teraz v dva a pol.

evusticka
3. dec 2012

My máme 5 mesiacov, 10 300 gramov a už skoro 4 týždne stojíme na tejto váhe .. Takže podľa mňa je to individuálne, a ak nechudne 🙂 .. Na Tvojom mieste by som kojila ďalej 🙂 Ale aj ja som zvedavá na našu MUDr. lebo doteraz priberal veľa a rýchlo 🙂

andelok
3. dec 2012

Urcite ju neodstavuj...ked ma 9 mesiacov, tak uz jej urcite davas prikrmy, tak normalne pokracuj a kombinuj ich so svojim mliekom. Moja dcerka mala v 9 mesiacoch cca. 8 kg a vobec to neriesim...je drobnejsia (aj ja a manzel sme), ale je zdrava, papa normalne a normalne sa aj vyvija. Nechapem, aky vyznam by malo zacinat teraz s UM, ked uz papa normalne jedlo. Kojenie je podla mojho nazoru dolezitejsie, nez to, aby sa tvoje babatko zmestilo do tabuliek.

matusiatko
3. dec 2012

Môj syn mal v roku 7,4 kg. Poslali nás na odbery, rôzne vyšetrenia a nenašli nič. Ani doktorka to nerieši. Teraz má syn 7 rokov a 18 kg, a keď sa pani doktorke posťažujem, že malý skoro nič nezje (ale energie má za 5 takých detí), stále mi hovorí, aby som sa s tým netrápila, že príde čas a zje všetko, čo prejde okolo 🙂 😀 . Tak čakám na ten čas, ešte nenastal...

ramzesa
3. dec 2012

@orieskova vobec si to nemyslim. Moja dcerka mala na 8 mesiacov 6790g a 67 cm. Ked som sa este 2m dozadu pytala Dr., ze ci nie je velmi lahunka, tak ze nie. Ze urcite su baculatejsie deticky, ale ona vyzera dobre, ze ma len lahsiu telesnu konstrukciu 🙂. Ja si myslim, ze ak malinka nema ziadny problem, je spokojna, v nicom extremne nezaostava, tak jej nic nechyba. 🙂 Nevidim ziadny zmysel v podavani UM, ked uz davas prikrmy 😕 ... citit tu biznis 😕 ... Starsia mala par tyzdnov pred prvym rockom 8,5 kg...a to bola baculatejsia ako mladsia 🙂...

anjelicek26
3. dec 2012

@orieskova - aka bola porodna hmotnost? Aka je dlzka dietatka? Pausalne sa to povedat neda. Rovnako sa neda povedat, ze je malo 6 kil (ak sa dietatko narodilo pod tri kila), ani ze ma vela, ak sa narodilo babo nad styri kila... je to velmi individualne... skus neporovnavat, dolezite je priberat a nechudnut, na tom kolko uz nezalezi. Deti sa v tomto veku uz hybu, ak je aktivny a a v pohybe, tak jasne, ze uz tolko nepribera. Kojenie nie je problem. A UM ziaden zazrak. Nutricna hodnota rovnaka, alebo aspon podobna. A aj to v prospech MM. Pridaj prikrmy, ak sa ti zda, ze pribera malo... a pediatricku by som zmenila... za taketo kecy.. tot moja rada.

@nice202 - neplati to uplne, ale Max strojnasobil porodnu hmotnost v 4,5 mesiaci, holt 2,5 kila bola nizucka porodna hmotnost, takto sa to neda brat... kazde dietatko je fakt ine 🙂 Zavisi od spalovania, pohyblivosti, proste ako u nas dospelych 🙂

bambibam
3. dec 2012

Moja Stella sa narodila ako 3800g a teraz má 2 roky a 11kg, takže ak babatko papá, kaká,nejaví známky choroby a priberá hoci pomalšie nerieš ja 2 dieťa teraz aj kojím aj prikrmujem -teda nakojím zadrieme a kým nieje úplne uspatý tak mu dám UM z flašky cca 100-120 ,ale iba 2x denne poobede a večer tesne pred spaním. A má 9 mesiacov a skoro 9kg a rátam stým ,že bude priberať pomalšie lebo sa začal pohybovať .

rebeka25
3. dec 2012

moj ked oslavoval 1. ročik mal 9kg takze sa mi u 9.mesacneho 7,5kg nezda vobec malo 🙂

jasminet
3. dec 2012

dcera bola na UM a v roku mala 9 kg, teraz v 3,5r ma 14kg
syn je na MM, ma 5 mesiacov a 8760g - UM nevyriesi vsetko, su proste deti utlejsie a su deti tazsie 😉

ejuska79
3. dec 2012

no vidíš, moj je tak isto stary (7.3.12), nezje dokopy nic, len na prsniku by visel a ma 9,5 kg, takze len z mlieka je taky..ale zas ma 76 cm a narodil sa s vahou 3930 g a 54 cm... je to individualne... inak cudna doktorka, asi este z cias "sunarovych" - nepriberie 2 kila ta mesiac, treba dat umele... dcerka mala v 9 mesiacoch presne 8 kg a 74 cm..

mamina2208
3. dec 2012

ja ked poviem niekde že moja malá 15.týždňová dcera má 62 cm a 4375 g tak všetci hned že mám slabé mlieko a mam dávať UM. blbosť šak čo by chceli ked sme odchádzali z nemocky mala 2680 g. aj si myslím že každe dieťa je iné niektoré lahšie a iné ťažšie 🙂

amouramour
3. dec 2012

podla mna sa nemusis trapit nasa sice ma v 9 mesiacoch 8075 ale je podla mna fajn tvoja vaha, mne sa nepaci ked matky deti extremne prekrmuju a robia im zaklad pre buduce tukove bunky....nie je to zdrave a vobec nerozumiem tej sutazivosti kto ma viac

simca06022011
3. dec 2012

Takzko povedat, to musis ty vidiet na babatku ci je chude, tucne, ci rastie.. ja mam malu zirafu doma, je to poriadna dlhana a vzdy ked konecne nieco priberie tak ju natiahne a mam smolu.. hned je zase chuda :P takze vsetky recicky ze mam dieta anorexicku ignorujem.. a to sme vychovane na UM... cize by mala byt podla reciciek co som pocuvala pred porodm uplne tucni :P Inak nepamatam si kolko sme vazili (HAMBA MI!) ale urcite to nebolo nejak extra vela.. aj teraz ma mala cca 13kil a to uz mi trochu pribrala z papania a lezkania 🙂

chovancova27
3. dec 2012

Joj to sú toto rady od lekárov... určite ju neprestávaj dojčiť a už vôbec jej nedávaj UM... ked ho nemala doteraz, určite ho nepotrebuje odteraz... môj malý má skoro 2 roky a 10kg... a nič mu nechýba🙂 žiadne strachy, ked pekne papá príkrmy a všetko je ok, nerieš... na malinkej by si hned videla, že jej niečo chýba... UM by sa malo dávať len do 6 mesiacov, pokial teda nieje možné kojenie, potom už dieťa UM nepotrebuje... ja prikrmujem od 10 mesiaca rastlinnými mliekami, sú zdravé, výživné a hlavne bez umelín a umelých vítamínov ktorými sú nadopované UM...

kucanka
3. dec 2012

Náš malý má 9,5 mesiaca a má 7,8 kg. A doktorka mi nikdy nepovedala že malý málo priberá alebo že je veľmi chudý. A to za posledné 2 mesiace pribral po 400 gramov. Ešte mňa musela doktorka presviedčať že nie je chďous 🙂. Neviem ako tvoja ale náš drobec je veľmi aktívny a stíha všetko spáliť. Ani minútu neobsedí. Na tvojom mieste by som určite nedávala UM. Ak je kludná a vidíš že jej stačí tvoje mliečko načo?

sampo
3. dec 2012

to je v pohode, moja nemala ani tolko 😉 hlavne, ze je zdrava 🙂 a UM jej nedavaj, naco, ked mas svoje..

petrife
3. dec 2012

No tak to máte oproti nám ešte super váhu, moja dcérka sa narodila s pôrodnou váhou 2740g a teraz v deviatich mesiacoch má 6700g. Priberá tak 200g za mesiac a aj to s mojou obrovskou námahou, aby čosi zjedla. Doktorka nám už tiež robila všelijaké vyšetrenia, všetky vyšli v poriadku, akurát B12 sme mali znížený, tak sme chodili 5 týždňov na injekcie a v piatok jej zasa brala krv a keď som dnes volala po výsledky, tak je vraj všetko v poriadku. Tak už len dúfam, že bude viac jesť a začne trošku viac priberať, lebo je len taký chrústik. Ja ju tiež ešte stále dojčím a v poslednom čase sa mi zdá, že pije menej mliečka, ale zasa trošku viac je príkrmy, tak neviem, či to nejako súvisí. Ale ona keď sa rozhodne, že nechce jesť, tak do nej nič nedostanem, už som skúšala aj nasilu, ale to vyvracala, tak už jej len ponúkam a keď zje, tak sa teším a keď nie, tak nič nenarobím. Takže pokojne len dojči aj naďalej a ak ti zje, tak zvýš množstvo príkrmov, ale podľa mňa je 600g za 8 týždňov v poriadku, čo by som ja za to dala 🙂

hanuliq
3. dec 2012

pokial je mala zdrava a spokojna tak to neries. moj maly bude mat v piatok 3 mesiace a minuly tyzden mal 7,3 kg 🙂 ale on mal 4kg ked sa narodil..

zuzub
3. dec 2012

podľa mňa je to úplne v pohodičke moja malá tiež priberá tak 600-700g za 7-8 týždňov. je to úplne vporiadku, určite ju nedokrmuj UM.

sisaha
3. dec 2012

😀 tak moja mala mala mala v roku 7,8 kg... 🙂, teraz ma 3,5 roka a12,5 kg...

bibi21
3. dec 2012

my máme 9 mesiacov a dva týždne a máme necelých 8,5kg.

skoricaxx
3. dec 2012

ahoj
no mimmáme 8 mesiacov a niečo malo cez 6kg a ani ma nenapadne davať umele prikrmi krasne všetko papka medzi nimi ju nakojim bo flašku s čajom ani videť ani čaj z lyžičky, a či je chudá v lýčka má také baculaté, ale je dosť krátka a ako má pribrať keď sa za hodinu sto krát postsví a sadne si.............

indira
3. dec 2012

moja ma 1 rok a mame ani nie 10 kg

lea641981
3. dec 2012

no ja som vcera bola s dcerkou v poradni ma 5 mesiackov a 2 tyzdne a ma 6900g 🙂
sme od narodenia na nutrilone1 a ked bude mat 6 mesiackov ideme na nutrilon 2 🙂

kazde dietatko rastie a pribera inak 🙂 ak je babo spokojne tiez si myslim ze nekojit nieje riesenie 🙂 prveho som kojila syna plne pol roka a vselico som pocuvala a maly bol spokojny hoci dost grckal ale nechudol a prospieval taky tazky nebol ako dcerka ale bol spokojny a neodstavila som ho a kojila az do 9 mesiackov 🙂 🙂 🙂

su to moje deti ale celkom rozdielne vo vsetkom,sa cudujem 🙂

vikusjk
4. dec 2012

@orieskova nasa mala ma dnes presne 9 mesiacov, a vazi podla mna okolo 7700 g (klasicka vaha ukazuje 7,8-8 kg s plienkou a oblecenim) a to sme na UM od narodenia. Takze si nemyslim, ze by UM vyriesilo vahu babatka. Nechapem, preco ti pediatricka odporuca dobrovolne prestat kojit, ved kojenie sa vseobecne odporuca co najdlhsie. Ja sama dufam, ze pri druhom babu sa mi podari kojit a budem si to uzivat co najdlhsie.
A este jeden dolezity fakt je, ze v tomto veku su deticky omnoho aktivnejsie, a teda viac spaluju, takze nepriberaju tolko, co do cca pol roka.

Strana
z2