Je štvoročná dcéra naozaj taká šikovná?
Dnes sa stala taká zvláštna vec.Dcéra bola pri aute a pozerala na špz.Potom prišla dnu a napísala tú špz skoro presne.Zabudla jedno číslo.Čísla a písmená vôbec nepozná.Neučila sa ich ani doma, ani v škôlke.Má 4 roky.
nevedela som, že to vie.
@anonym_autor moj syn v 3 rokoch uz poznal vsetky pismena. je sikovny?
Preteky o najsikovnejsie dieťa o 3,2,1...
Pre ňu sú to obrázky ako každé iné. Aj svoje meno už môže napísať a pritom ho reálne nebude vedieť prečítať.
@anonym_autor moj syn v 3 rokoch uz poznal vsetky pismena. je sikovny?
@anonym_00fab3 áno
@anonym_521bb6 vôbec nie...len ma to prekvapilo
@anonym_autor nemyslim, ze pozna cisla a pismena, alebo chape ich vyznam. Skor si velmi dobre zapamatala tvary tych symbolov.
Zrejme bude vytvarne nadana.
@anonym_autor aká šikovná? Bežne to robia aj 3 ročne deti prosím ťa 🙂 nenamyslaj si
@anonym_e3265d 3 rocne vedia bezne pisat??? Fuha tak mam asi zaostale deti lebo moje v 3 rokoch pisat nevedeli.
Sama pises, ze tam nieco zabudla. Pismena ti neprecitala, len prepisala co videla a aj to nie presne. Zda sa ti to ako nadanie? 🤷
Môj syn v 3 rokoch tiež všetko prepisoval, na chladničke máme magnetky, utekal do kuchyne, naspäť do izby, napísal, aj keď písmená niektoré opačne, atď, potom prepisoval z knižiek, a dcéra to robí teraz tiež. Ale presne aj štýl písma napodobňuje, keď je maľované, tak maľované, grafiti..šikovné sú tie deti
ako vieš že sa to v školke neučia ? doma nepočitate a nekreslite? pismenka vobec neriešite ?
uplne bežná vec u deti
Tvoje 4 rocne dieta nepozna cisla ani pismena a pytas sa ci je sikovne? Aspon do 10 si ju uz mohla naucit. Cisla a pismena bezne vedia 4 rocne deti a nie su povazovane preto za sikovne.
Sama pises, ze tam nieco zabudla. Pismena ti neprecitala, len prepisala co videla a aj to nie presne. Zda sa ti to ako nadanie? 🤷
ona si to pozrela von a potom neskor prisla dnu a este si to sama pamatala.nikto ju nevyzyval pisat.sama.nemala to pred sebou.syn to nerobil iba ma to prekvapilo.
@anonym_2440a9
Môj syn v 3 rokoch tiež všetko prepisoval, na chladničke máme magnetky, utekal do kuchyne, naspäť do izby, napísal, aj keď písmená niektoré opačne, atď, potom prepisoval z knižiek, a dcéra to robí teraz tiež. Ale presne aj štýl písma napodobňuje, keď je maľované, tak maľované, grafiti..šikovné sú tie deti
@anonym_012529 sikovne
ako vieš že sa to v školke neučia ? doma nepočitate a nekreslite? pismenka vobec neriešite ?
uplne bežná vec u deti
@minesasubu o tom rozpravali na rodicovskom, ze ich este nie az vo vyssej triede.ukazovali sme si cuska, pismenka, ale nejak ju to nezaujimalo.netlacila som, ma cas.skor obrazky kresli, malovanku atd...
Tvoje 4 rocne dieta nepozna cisla ani pismena a pytas sa ci je sikovne? Aspon do 10 si ju uz mohla naucit. Cisla a pismena bezne vedia 4 rocne deti a nie su povazovane preto za sikovne.
@anonym_c218da vie pocitat do 20.ale led ked jej poviem 4 este nenapise.nemyslim, ze toto uz ma vediet 4 rocne dieta
@anonym_autor tak oproti tým, ktoré ešte ani nerozprávajú je veľmi šikovná 🙂👍
@anonym_c218da vie pocitat do 20.ale led ked jej poviem 4 este nenapise.nemyslim, ze toto uz ma vediet 4 rocne dieta
@anonym_autor Pisala si, ze cisla a pismena vobec nepozna. A teraz pises, ze napisat nevie. Jasne, napisat, ze nevie v 4 rokoch je ok. Ale poznat by mala. A teda nie len napocitat do 20, ale aj poznat cisla napisane je bezne u 4 rocnych deti. A tiez pismenka precitat je bezne, ze vedia 4 rocne deti. Tvoje ma dobru pamat podla toho co pises, ze spz napisala ake videla. Ale taka sikovnost u 4 rocnej, ze az diskusiu si zalozila vyzera naozaj inak.
@anonym_autor Nic vynimocne na tom nevidim. Moj poznal pismenka ako 1,5 rocny. Prosto ho to bavilo.
Deti nasavaju, ani nevies ako. A zrazu prekvapia. Bezna vec.
Ja si ani teraz nezapamätám SPZ - ani svoje neviem :D Takže podla mna je sikovná :D Mám 35 :D
Asi každá matka hĺadá vo svojom dieťati výnimočnosť, ale toto mi fakt nepríde nič extra.
Ja nestacim zasnut 🤣 tento Modry Konik to je vystavna skrina dvojitych metrov. Nie 4-rocne dieta bezne nevie citat a pisat. Ano podla mna je sikulka. Je to izolovana vec, takze tazko tu hodnotit nadpriemernost.
A na margo MK a uzivateliek, ktore ta vlastne presvedcia, ze zaostale dieta mas - bezne tu radite zenam, ze nieeeee neva, ze v styroch nerozprava, do strednej ma casu dost. Ale zrazu 4-rocne dieta prepise na papier znacku auta a zadupat tu autorku idete, ake to je bezne a pomaly nechapete, ze nesklada basne a nevyhrava Klokany. No nie je. A to vravim ako matka takmer 5-rocneho dietata, pohybujuca sa v kolektive 4-5 rocnych deti. Nie 4-rocne deti naozaj bezne nevedia pisat.
@anonym_521bb6 moja ročná nakladá sušičku hahahahahahaahahahahaah
A moj mal 3r.,isli sme okolo bilboardu na ktorom bolo logo Lidl - ako sponzor jednej akcie a on,ze "aha Lidl"😃 A predsa nechodi do skoly pre mimoriadne nadanych.
Dospele zeny si tu zvysuju ego na 4 rocnom dietati. Len oci otvaram co vy niektore dokazete….
Nechcem sa chvalit, ale moj syn mal taku pamat, ze on uz ako 4 rocny zacal sam citat. Nic sme ho neucili
Ja nestacim zasnut 🤣 tento Modry Konik to je vystavna skrina dvojitych metrov. Nie 4-rocne dieta bezne nevie citat a pisat. Ano podla mna je sikulka. Je to izolovana vec, takze tazko tu hodnotit nadpriemernost.
A na margo MK a uzivateliek, ktore ta vlastne presvedcia, ze zaostale dieta mas - bezne tu radite zenam, ze nieeeee neva, ze v styroch nerozprava, do strednej ma casu dost. Ale zrazu 4-rocne dieta prepise na papier znacku auta a zadupat tu autorku idete, ake to je bezne a pomaly nechapete, ze nesklada basne a nevyhrava Klokany. No nie je. A to vravim ako matka takmer 5-rocneho dietata, pohybujuca sa v kolektive 4-5 rocnych deti. Nie 4-rocne deti naozaj bezne nevedia pisat.
@petamich prikláňam sa , podľa mňa to je wau to ani ja si v 30 rokoch nezapamatam , sikulka

@anonym_autor aká šikovná? Bežne to robia aj 3 ročne deti prosím ťa 🙂 nenamyslaj si