icon

Matky na materskej: Ako ovplyvňuje deti domáce vzdelávanie?

Dnes o 07:15

V okoli mám pár matiek , úplne rovnake typy žien - muži zarabaju povedzme za dvoch (ziadni bohači len donesie 2nasobnu vyplatu) a tie ženy su na materskych 8-9 rokov s tym že ked prislo na navrat do prace už školstvo je dole vodou, v skolkach deti sikanuju, potrebuju mat cely zivot vazbu s maminkou a byt pritomne atd… cize ich dali na domace vzdelavanie, s tym ze ziaden kontakt s inymi detmi, len cez online komunikaciu… ostala som ako oparena. Ide o to ze na konci v kazdom pripade si len vznikli na komfort od muzov ale kazdy cent musia pytat od muza🙈Ja som sice podnikatelka aj s manzelom, syn mi chodi riadne do skolky ale aj keby som nebola tak by tam chodil… stretli ste sa s takymi ludmi? Lebo ked oni pocuju ze skolka / praca az zblednu😂čo to je preboha…. Cize dovod skolstvo nie je.
Aj tych deti mi je luto ved to vychovavas socialne izolovaneho jedinca.. ako sa taky clovek v dospelosti uplatni, ved to mu za pochodu nicia zivot.

Strana
z2
anonym_63f923
Dnes o 07:16

@anonym_autor starajte sa o svoj prah pred dverami. Pekný deň

krasneleto
Dnes o 07:18

@anonym_autor osobne mi je uplne jedno , kto ako zije... do akej miery je zavisly od muza, ake ma vazby doma a dokonca aj to, ako dieta vychovava... staram sa predovsetkym o to, aby moj zivot zrkadlim moje nastavenia a moje hodnoty... pri ostatných, pokial nepytaju radu sa snazim drzat hesla- co ti neni rovno, po tem je ti hovno...

anonym_bed685
Dnes o 07:19

Ajajaj tu mnohym teraz slapnes na otlak

mimaapeto
Dnes o 07:22

Každý nech rieši seba a to čo je pre neho a jeho rodinu najlepšie... začnime sa už Slovač týmto riadiť a svet bude krajší🙂

tilly
Dnes o 07:24

Bože, zas??? 🤦‍♀️
Veď toto tu bolo tak pred týždňom. Zas to bude to isté. Nájdi si tú diskusiu a môžeš si porovnať.

lukbe
Dnes o 07:27

Ano, každý vie, ako to má s mužom a s deťmi. Aj keď sa to vzdy môže zvrtnúť a tá zena bez prace zrazu zostane bez ničoho, ak ju muz opustí. Tu vidím najväčšie riziko. Ale to je uz ich problém. Pokiaľ ide o domáce vzdelávanie, všetko má svoje plusy aj mínusy, a to som ucitelka. Aj to.je ich vec.

anonym_3ed91f
Dnes o 07:30

myslim, ze niektore zeny si odrodili aj mozog. Ked si vsimnes, mnohe, co su vela rokov doma, su vacsina vysinute istym smerom.
Ale sak ich vec, nech si doma vychovavaju kvetinku. Potom zafuka vetrik, a oni budu mat mokry svetrik

anonym_2c6c4b
Dnes o 07:31

Vždy sa mi veľmi "páči " ako do životov ľudí vidia najviac tí cudzí.

thirstymonk
Dnes o 07:34
@anonym_2c6c4b

@anonym_2c6c4b To je tak od prirody. Keďže sa každý viac stará o iného ako o seba, v konečnom dôsledku by malo byť postarané o všetkých :D

abbey1
Dnes o 07:36

Vieš, čo je zaujímavé? Sama ma dieťa v DV, ale pracujem. Poznám celkom slušný okruh ľudí s deťmi v DV, a ani jedna matka z nich nie je bez práce, Ani jedno dieťa z nich nie je doma izolované. Gro deti chodí do súkromných škôl a komunitných centier a podobne. Tie deti chodia na krúžky, veľa cestujú.
Ty poznáš veľa takých matiek bez práce, deti izolované. Takže keď sa to spriemeruje, dostaneme úplne bežné ženy, bežné deti a všetko je to teda v poriadku. Úplne presne tak, akoby si urobila prieskum medzi deťmi z bežnej školy.

anonym_cd25ae
Dnes o 07:37

@anonym_autor nikoho takeho nepoznam, ale som zhrozena ked mi syn rozprava ako to v skole (ne)funguje, sikana existuje nie je to mytus a spoluziakov ktorych ma radsej nekomentujem 😒 nastastie triednu pani ucitelku maju super , som zvedava ako ju za par rokov skolstvo a ten system zomelie a znechuti.

anonym_3ed91f
Dnes o 07:43
@anonym_cd25ae

@anonym_autor nikoho takeho nepoznam, ale som zhrozena ked mi syn rozprava ako to v skole (ne)funguje, sikana existuje nie je to mytus a spoluziakov ktorych ma radsej nekomentujem 😒 nastastie triednu pani ucitelku maju super , som zvedava ako ju za par rokov skolstvo a ten system zomelie a znechuti.

@anonym_cd25ae a ked sikanu zazije na pracovisku ci inde? Bude sa vediet branit?

mili2016
Dnes o 07:44

@anonym_autor hlásim sa ,že som jedna z tých matiek, počkaj ako si ma opísala 🤔??? a ver ,že moje deti ľutovať nemusíš... kľudne ma hejtujte, je to môj/ náš život s manželom , naša voľba. Mňa tiež nezaujíma tvoj život, len by si mohla pochopiť že každá mama je iná ... Zober si z toho čo chceš aj keď predpokladám ,že mi odpíšeš komentár teba hodný...

anonym_3ed91f
Dnes o 07:44
@anonym_2c6c4b

@anonym_2c6c4b mne sa zas paci, ako ludia ziju vo svojich ruzovych bublinach a ked pride tazky zivot, tak sa zrutia !

anonym_fda090
Dnes o 07:46

Byt s dietatom doma je narocnejsie nez byt v praci aspon za mna a to mam narocnu zodpovednu pracu☺️takze za lenive a pohodlne by som ich neoznacila…

anonym_2c6c4b
Dnes o 07:47
@anonym_3ed91f

@anonym_2c6c4b mne sa zas paci, ako ludia ziju vo svojich ruzovych bublinach a ked pride tazky zivot, tak sa zrutia !

@anonym_3ed91f je to ich bublina a bude to prípadné ich zrútenie. Nejak to ovplyvní tvoj život ?

abbey1
Dnes o 07:49
@anonym_3ed91f

@anonym_cd25ae a ked sikanu zazije na pracovisku ci inde? Bude sa vediet branit?

@anonym_3ed91f Prečo by musel šikanu zažiť ťaž na pracovisku? Mám vyše 50 rokov a v živote som nezažila šikanu v práci. Druhá vec je, že dospelý človek už vie inak reagovať, má možnosť slobodne sa rozhodnúť, či prácu zmení. Situácia dieťa v škole je diametrálne odlišná.vsstci raz aj zomrieme. To však neznamená, že budem jazdiť na diaľnici v protismere s argumentom, že si treba zvykať na strach zo smrti.

sissy27
Dnes o 07:49

@anonym_autor osobne poznám len jednu rodinu, ktorý odmietajú "byť súčasťou systému" a sú podľa mňa divní, ale je to ich vec, ja im účty neplatím.
A pozitívnym príkladom domáceho vzdelávania je Ester Ledecká, nevyzerá, že by jej domáce vzdelávanie nejako uškodilo.
A čo sa týka toho, že sa žena nechá celý život živiť od chlapa - je to ich vec. Ja by som tak nevedela fungovať, vidím v tom viac negatív ako pozitív, ale niekomu by zase nevyhovoval môj život.

anonym_bb890f
Dnes o 07:57

Mna zas zaraza ako niektori potrebuju riesit druhych a ako im “zalezi” na stasti cudzich deti🤣 to ze ty si nemozes dovolit starat sa a vzdelavat svoje deti doma a veris ze bezny skolsky system ich pripravi na zivot, tak to je len tvoj obmedzeny nazor lebo nic o tom nevies. Tvoje deti budu len priemerne alebo podpriemerne lebo sa nepodpori to, v com su dobre a co ich bavi,ale budu musiet zvladat vsetko a byt porovnavane s kazdym ich spoluziakom. Nekritizujem ludi, ktori daju dieta do normalnej skoly, skolky, nie kazdy na to ma, aj ja som do takej chodila. Ale smejem sa z takych ako si ty, co kritizuju skutocne vzdelavanie a pritom o skolstve nic nevedia, max o tom na Slovensku🤣a to nie je ani skolstvo, ale prejdenie istymi osnovami s nulovou snahou dat detom nieco do zivota. Takze ty zi pekne v tvojej bubline, ako ludia ktorí napr. boli najdalej v BA (smerom od Ziliny) a tvrdia, ze cestovanie je strata casu a penazí🤣

anonym_fe8927
Dnes o 08:02

Chcu sediet doma, nechce sa im chodit do prace. Tak hladaju nejaky dovod. Tak budu "vychovavat" deti do 25tky. Potom si skusia vybavit invalidny dochodok, aby im stat daval nieco pravidelne. Ak pride rozvod, pridu sem vyplakavat, aki su muzi haj.li, ze musia s igelitkou domov k rodicom spat do detskej izby.

anonym_fe8927
Dnes o 08:06
@anonym_fda090

Byt s dietatom doma je narocnejsie nez byt v praci aspon za mna a to mam narocnu zodpovednu pracu☺️takze za lenive a pohodlne by som ich neoznacila…

@anonym_fda090 Mat dieta je pravo, nie povinnost. Nikto ich mat deti nenutil ... Neda sa to porovnavat. Pracujeme, aby sme mali za co zit, nie pre radost. Aspon vacsina. A deti by sme mali mat, az ked im mame co dat jest. Bez chodenia na socialku a Donio ...

stanislavicenka
Dnes o 08:10

@anonym_autor akk vies, ze domace vzdelavanie je online komunikacia?😀
A preco by to mala byt izolacia? Ved nezijeme v jaskyniach vzdialenych od seba 5km v zemi nikoho.

anonym_2517c0
Dnes o 08:20

Nejdem sa vyjadrovať k ostatnému, ale to, že zarába iba muž neznamená, že si od neho žena pýta každý cent. Ja mám prístup ku všetkým mužovým účtom, aj ku podnikatelskému a peniaze sú naše. Nič si nepýtam. Míňam ako chcem. To len pomimo toho, čo si napísala. Máš o tomto mylnú predstavu.

anonym_cd25ae
Dnes o 08:28
@anonym_3ed91f

@anonym_3ed91f bude vediet ze tu nieco "smrdi" a nebude si mysliet " ak ma niekto sikanuje je to v poriadku " a prosim ta ktore sikanovane dieta sa vie same ubranit? Ziadne. Co dobre ho to nauci do zivota? Nic.iba pocit menejcennosti na cely zivot, to je fakt super kauf.

anonym_fda090
Dnes o 08:33
@anonym_fe8927

@anonym_fda090 Mat dieta je pravo, nie povinnost. Nikto ich mat deti nenutil ... Neda sa to porovnavat. Pracujeme, aby sme mali za co zit, nie pre radost. Aspon vacsina. A deti by sme mali mat, az ked im mame co dat jest. Bez chodenia na socialku a Donio ...

@anonym_fe8927 tu niekto nehovori o social much pripadoch ale

autor
Dnes o 08:44
@anonym_2517c0

Nejdem sa vyjadrovať k ostatnému, ale to, že zarába iba muž neznamená, že si od neho žena pýta každý cent. Ja mám prístup ku všetkým mužovým účtom, aj ku podnikatelskému a peniaze sú naše. Nič si nepýtam. Míňam ako chcem. To len pomimo toho, čo si napísala. Máš o tomto mylnú predstavu.

@anonym_2517c0 vy chapete ze to mi oni hovoria?😂vy mate pristupy k uctom, oni nie. Zeby som si kazde € pytala od muza ved to je chore. Sediet doma s detmi , ist do blata sa povalat lebo TERAZ CHCU SA TAKTO “vzdelavat” je chore😂.. vychova ako v praveku… zverinec

autor
Dnes o 08:44
@stanislavicenka

@anonym_autor akk vies, ze domace vzdelavanie je online komunikacia?😀
A preco by to mala byt izolacia? Ved nezijeme v jaskyniach vzdialenych od seba 5km v zemi nikoho.

@stanislavicenka tak funguju oni….

anonym_27591c
Dnes o 08:45
@anonym_autor

@anonym_2517c0 vy chapete ze to mi oni hovoria?😂vy mate pristupy k uctom, oni nie. Zeby som si kazde € pytala od muza ved to je chore. Sediet doma s detmi , ist do blata sa povalat lebo TERAZ CHCU SA TAKTO “vzdelavat” je chore😂.. vychova ako v praveku… zverinec

@anonym_autor Zrejme si myslia, ze si kamaratka tak ti povedia o svojom zivote. Chore je len to, ze si falos a nie kamaratka. Ohovaras ich na nete. Povedz im do oci co si myslis o nich.

autor
Dnes o 08:47
@anonym_27591c

@anonym_autor Zrejme si myslia, ze si kamaratka tak ti povedia o svojom zivote. Chore je len to, ze si falos a nie kamaratka. Ohovaras ich na nete. Povedz im do oci co si myslis o nich.

@anonym_27591c ❤️

stanislavicenka
Dnes o 08:50
@anonym_autor

@stanislavicenka tak funguju oni….

@anonym_autor premyslam, ako to vies. Kedze sama podnikas, asi nie si cele dni v okne zavesena. A ak je to tak, ze to vies a pohrdas nimi, tak mi to pride falosne, z tvojej strany

Strana
z2