icon

Rozdiely vo výchove dcér a synov

Včera o 07:40

Chcem sa spýtať,kocky ktoré máte dcéru aj syna,aký rozdiel je vo výchove,v ich správaní alebo celkovo aké rozdiely medzi nimi vnímate?

doriiis
Včera o 07:49

Na dcéru treba odjakživa dávať väčší pozor. Syn vždy pred tým, než niečo nové skúsil rozmýšľal, pýtal sa. Dcéra ta nie. Ta chce všetko zažiť hneď a na vlastnej koži. Dcéra sa nebojí ničoho a chýba jej pud sebazáchovy.
Syn je premýšľať typ, dcéra je akčný typ

anonym_7aaacc
Včera o 08:14

Podľa mňa (u nás) chlapca musím viac tlačiť do všetkého,kým dievča bolo šikovnejšie ,zodpovednejšie, tak akosi prirodzene. Od malička. Chlapec skôr len to čo on chcel. Ale v puberte dievča horšie. Skôr ju zaujímali chlapci,móda a veru na dievča treba viac strehnuť. Kým brat jej bol ešte ako dieťa v jej veku s ňou plieskala puberta jedna báseň. Už sú takmer dospelý, ale syn je teraz zodpovednejši kým dcéra by si len užívala s kamoškami. Furt niekde behá...
Ale u nás výchova tak rovnako.

autor
Včera o 08:22
@anonym_7aaacc

Podľa mňa (u nás) chlapca musím viac tlačiť do všetkého,kým dievča bolo šikovnejšie ,zodpovednejšie, tak akosi prirodzene. Od malička. Chlapec skôr len to čo on chcel. Ale v puberte dievča horšie. Skôr ju zaujímali chlapci,móda a veru na dievča treba viac strehnuť. Kým brat jej bol ešte ako dieťa v jej veku s ňou plieskala puberta jedna báseň. Už sú takmer dospelý, ale syn je teraz zodpovednejši kým dcéra by si len užívala s kamoškami. Furt niekde behá...
Ale u nás výchova tak rovnako.

@anonym_7aaacc no ja mám 2 synov..jeden skoro 17 druhý 2,5..teraz bude o mesiac dievča,tak som zvedavá aká bude oproti nim..ale zase každý je iný asi či žena či muž..

mariafilip
Včera o 09:18

Podla mna zavysi od konkretnej povahy dietata. Nasa dcera je od mala taky chalanisko- vecne oskrete kolena, lakte. Uz bola aj hlava zasita. A pri nasich chalanoch vidim rozdiely- najmladsi je taky kludnejsi- teda bol, uz sa naucil od starsich🙂 ale je oravda ze dceru netreba tak tlacit do ucenia, kreslenia a podobne. Chlapci by boli najradsej len vonku alebo dkladali lego. Tak som zvedava ako im to pojde v skole s pisanim

anonym_9f0290
Včera o 10:11

@anonym_autor rozdiely súvisia medzi mojimi s povahou, nevychovávam dievča inak ako chlapca, ale povahovo sú iný a z toho občas vyplynú určite rozdiely.

barka1
Včera o 11:43

Nikdy som nerobila rozdiely vo výchove kvoli pohlaviu. Je to o povahe a ta sa može a nemusí drzat stereotypov.

anonym_f46656
Včera o 12:04
@anonym_autor

@anonym_7aaacc no ja mám 2 synov..jeden skoro 17 druhý 2,5..teraz bude o mesiac dievča,tak som zvedavá aká bude oproti nim..ale zase každý je iný asi či žena či muž..

@anonym_autor prvá dcéra 16r, vždy všetko chcela robiť, vyskúšať, žiadne zábrany v ničom, rýchlo sa učila nové vecí, bola schopná aj skočiť s padákom, keby mohla. Syn 6r v porovnaní s ňou v Tom veku podobné, odvážny, nebojácny, milý, slušný, poslušný. Dcéra 3r. Úplný diabol, a tvrdohlavá, nič neskúsi, boji sa na odrážadle, boji sa psa. Ale usmievavá, učí sa básničky, pesničky, vie tancovať 😃

ariannazara
Včera o 12:29

Ja mam chlapca a ten je taky kludny, od malicka vela spi, nikde s nim nieje problem. Taky tichsi typ, kludnejsi ziaden extrem teraz cakam druheho tak som zvedava 🙂

anonym_c4a90c
Včera o 13:15

@anonym_autor to je o povahe nie pohlaví.Chalan by mal mať vzor v otcovi a s ním, alebo dedom, iným chlapom robiť chlapské veci.Dievca má svoj vzor v mame chalanom to chyba, keď je veľa rodín rozvedenych

silvike
Včera o 15:39
@doriiis

Na dcéru treba odjakživa dávať väčší pozor. Syn vždy pred tým, než niečo nové skúsil rozmýšľal, pýtal sa. Dcéra ta nie. Ta chce všetko zažiť hneď a na vlastnej koži. Dcéra sa nebojí ničoho a chýba jej pud sebazáchovy.
Syn je premýšľať typ, dcéra je akčný typ

@doriiis Sranda, u nas presne opacne 🙂

milanemila
Včera o 15:47

@anonym_autor ja mam dceru aj syna a su velmi podobne povahy, takze aj ta vychova z nasej strany je velmi podobna. Vobec si nemyslim, ze dieta potrebuje rozny pristup na zaklade pohlavia.
Deti maju aj doma rovnake povinnosti adekvatne k veku, ziadne ze dievca sa ma viac starat o domacnost a chlapec ma byt tvrdak. Ja som velky kritik stereotypov muz/zena, takze my deti vedieme k tomu, ze kazdy robi doma vsetko, lebo tu byvame vsetci a cinnosti prisposobujeme tomu, kto je v com lepsi a co ho viac bavi. Ja napriklad nezehlim, manzela to bavi, on nevie velmi dobre varit, to zas viem dobre ja a tak je to aj s detmi.

vespertine
Včera o 17:06

Tam veľa robí aj poradie narodenia, prvorodení sú často perfekcionisti, mladší zvyknú byť "pohodlnejší".

anonym_7aaacc
Včera o 17:28
@anonym_autor

@anonym_autor Presne tak.To je aj povahou. Tp bude Benjamínek 🥰

anonym_dbc905
Včera o 17:31

Tak ja si myslim, ze to nie je len o povahe, ale aj o pohlaví.
Dceru vychovávame trocha citlivejsie v období puberty, syn proste neriesil take detaily nikdy ako ona, mat dievca je celkom ine ako mat chlapca . Základy výchovy su rovnaké to je jasné, ale k dcére je treba iny pristup. Nemame to tak len my, aj naši známi, tak preto si myslim, ze je to aj o pohlavi, nielen povahe.

autor
Včera o 17:50
@anonym_7aaacc

@anonym_autor Presne tak.To je aj povahou. Tp bude Benjamínek 🥰

@anonym_7aaacc no hej..v 40 rokoch mojich na staré kolená 😂