Preplatí poisťovňa výmenu čelného skla pri poškodení?
Ahoj, síce sa mi nerozbilo - zatukam si.
Mám na čelnom skle od kamienku len taký malý tuk, nic vážne neplánujem meniť.
Ale postrehla som, započula som, že keď spod kolies odletí kamienok a vy zastavíte vodiča, spisete správu o nehode, tak vám to aj tak poisťovňa nepreplatí. Aj keď som si vždy myslela, že výmena ide z Havarijného poistenia alebo z vlastného vacku, ale keď sa podarí stopnúť vodiča, vymenia vám to z jeho pzp.
Je pravda, ze poisťovne nepreplacaju výmenu skla? Započula som, že je len jedna ( nepamätám si, ale tusim Allianz ak ma vodič v nom pzp, tak oni to zaplatia z jeho poistky). Máte s týmto skúsenosť? Čo také iné poisťovne na to? Aj so správou a uznanie viny vám to nezaplatia ?
@riesska123 ked tam mas tukanec, tak si to chod dat za 30€ zalepit hocikde do autoskla a vybavene. Mozno to mas zahrnute aj vo svojom havarijnom poisteni a nebude ta to stat ani tych 30€ (nenavysuje to poistne a ani neznizuje bonitu klienta). Nemas za co.
Obe naše autá majú pripoistene čelné sklo. V prípade prasknutia nemusíme vôbec riešiť kamienok a nikoho zastavovať.
@riesska123 ked tam mas tukanec, tak si to chod dat za 30€ zalepit hocikde do autoskla a vybavene. Mozno to mas zahrnute aj vo svojom havarijnom poisteni a nebude ta to stat ani tych 30€ (nenavysuje to poistne a ani neznizuje bonitu klienta). Nemas za co.
@sissy27 Aj nám to lepili .
4 komentáre, ale v jednom odpoved a otázku.
Ani nám poisťovňa nepreplatila . Viník zastal, spísali sme záznam , výmenu skla sme zacvakali z vlastneho. Išlo o koperativu.
@riesska123 mojej sestre sa taký “tukanec” nevyplatil, šla po diaľnici do prace a z tukanca bola 10cm prasklina. A dobre si pocula, že to poisťovne neriešia. Musíš mať dôkaz, na kamere. Ale to je nemožné Zrovná vtedy kamerovat a vidno presne ako letí kamienok do tvojho skla z auta pred tebou. Poisťovne sú riadne prefíkané, zrazu zistíš, že nič nepokrývajú…🫣 my sme zrušili celú Allianz, popáleniny 1,2 stupeň a z poistky som nič nedostala… dom vytočený po prívalovom daždi, opäť nič…dolamala sa mi na aute poloos, volala som do poisťovne kvôli odťahovke, všetko som si sama hradila. 🫣 tak všetky poistky v Allianzi sme zrušili.
Preplatili, ale stalo sa to pred 25-30 rokmi, asi Allianz ale už sa nepamätám. V poslednom období v mojom okolí však už nie
ak ked ho zastavis tak nikomu nedokazes ze mu kamienok vyletel. Poistovne skla pripoistuju a potom nestracas bonus
@riesska123 Nedokážeš, že konkrétny vodič bol na vine. Keby si zastavila mňa, tak ti nebudem veriť, že kamienok je odo mňa a nepriznám vinu. Aby mi potom zvýšili poistné za škodovú udalosť?
Mne spadol na čelné sklo kamienok z korby auta (nemal ho zaplachtované), odmietal zastaviť keď som naňho mával, išiel na diaľnicu, išiel som za ním a volal 155. Odstavili ho za cca 20’.
Vodič dostal pokutu za nezaplachtovaný náklad, spísali sme záznam o nehode (mal kooperativu), ja som sa objednala do autoskola, zaplatila 970€ za vymenu čelného skla, vypísala bilión dotazníkov ktoré chodili každú chvíľu a po troch mesiacoch mi prišlo že to poisťovňa (Kooperatíva) zamieta pretože nebolo jasne preukázané že to spôsobil ich klient.
Manžel na další deň išiel osobne na riaditeľstvo do ba, urobil tam vietor, a za týždeň prišiel další list že to prehodnotili a do 14 dní uhradia 😂
Mne spadol na čelné sklo kamienok z korby auta (nemal ho zaplachtované), odmietal zastaviť keď som naňho mával, išiel na diaľnicu, išiel som za ním a volal 155. Odstavili ho za cca 20’.
Vodič dostal pokutu za nezaplachtovaný náklad, spísali sme záznam o nehode (mal kooperativu), ja som sa objednala do autoskola, zaplatila 970€ za vymenu čelného skla, vypísala bilión dotazníkov ktoré chodili každú chvíľu a po troch mesiacoch mi prišlo že to poisťovňa (Kooperatíva) zamieta pretože nebolo jasne preukázané že to spôsobil ich klient.
Manžel na další deň išiel osobne na riaditeľstvo do ba, urobil tam vietor, a za týždeň prišiel další list že to prehodnotili a do 14 dní uhradia 😂
@olga_hurajova a naozaj ho zastavovali sanitky? 🙄🙄🙄🙄🙄
@riesska123 Musis mat pripoistenie celneho skla a potom ti preplatia.
Pripoisti sklo s co najmensou spolucastou, ak mas jednoduchsie mensie celne sklo, tak aby spoluucast nebola vo vyske skla. Vinnika nemusis hladat. Ak mas maly tuk, daj zalepit, ako pisu hore, to byva okolo 30 eur, kvoli tomu sa do poistovne nechodi
@riesska123 Poisťovne to už veľmi nechcú preplácať, lebo bolo veľa podvodov. Dohodli sa kamoši, podpisovali si vyhlásenia a dávali vymieňať sklá.
Mne preplatili na oboch autach.
Cca 10 rokov dozadu. Pana som zastavila, sice ho to nepotesilo, ale ochotne vypisal papiere. Preplatili mi.
Minuly rok mi na novom aute prasklo, pani som zastavila a hadala sa, ze ona urcite nie. Ale mam uz autokameru, tak som jej poobede ukazala zaznam z auta, tak sme spisali papiere. Neskutocne vela papierov okolo toho bolo. Poistovni som poslala aj kamerovy zaznam a preplatili.
Ale nabuduce sa uz na to vykaslem. Zastavovat tie auta a vyzerat ako Kobra 11, presviedcat ludi, poistovnu, papierovaciek plnu rit... to si radsej tych 350e zaplatim a dam urobit na seba.
@olga_hurajova nerozumiem:
- či si chlap či žena, raz píšeš tak, raz inak
- prečo voláš záchrannú zdravotnú službu na zastavenie auta
- prečo si sa objednával/a do autoškoly
?

vyhladal som si servis na opravu čelneho skla... nie tie velkofirmy a značky, ale podla hodnotenia nejaký sukromník, dokonca došiel na parkovisko do práce, kde som vybehol cez obed, a spravil to za pár minút, samozrejme som zaplatil nejakych par eur, a hotovo. Dnes už ani neviem. A nemusel som meniť čelne sklo. Vyrabal si tie vyplne sám, a robí business sam na seba. Spokojny som bol a evidentne aj ti predomnou. Keby som dostal zas tak isto volám znova.