icon

Ako môžeme dosiahnuť predčasné voľby?

10. sep 2025
Strana
z5
pako24
11. sep 2025
@magdalienka11

@michaelam2 túto bandu som nevolila...aj teba sa spýtam na emisné povolenky.. to je v pohode? Je to z opačnej strany.

@magdalienka11 ak sa niečo má nazvať ožobračovaním, tak sú to práve tieto emisné povolenky pre domácnosti z dielne Európskej komisie, ktorej súčasná opozícia vo všetkom bez ohľadu na dopady na život ľudí v SR pochlebuje...

magdalienka11
11. sep 2025
@pako24

@magdalienka11 ak sa niečo má nazvať ožobračovaním, tak sú to práve tieto emisné povolenky pre domácnosti z dielne Európskej komisie, ktorej súčasná opozícia vo všetkom bez ohľadu na dopady na život ľudí v SR pochlebuje...

@pako24 presne tak

markusrasford
11. sep 2025
@pako24

@pako24 no ty klameš napísal si A ale už ďalej nepíšeš ako to bude v reali. Je jasne ze ty za koho tu kopes. Už prestaň zastrašovanim. Mohol by som ti napísať tu x strán o co všetko nás obrala vláda pod vedením Fica. Keď si do neho zamilovaný ok. Ale tvoje výplody fantazie stále dokončí a nie ze iba stratíš ľudí.

pako24
11. sep 2025
@markusrasford

@pako24 no ty klameš napísal si A ale už ďalej nepíšeš ako to bude v reali. Je jasne ze ty za koho tu kopes. Už prestaň zastrašovanim. Mohol by som ti napísať tu x strán o co všetko nás obrala vláda pod vedením Fica. Keď si do neho zamilovaný ok. Ale tvoje výplody fantazie stále dokončí a nie ze iba stratíš ľudí.

@markusrasford mrzí ma to, ale zase si nedal žiaden obsah... len prázdno... ja neviem ako to bude v reáli od roku 2027, a detaily nevie ani samotná Európska komisia, ale tak, ako je to naplánované, tak to má za cieľ ďalšími poplatkami znevýhodniť kúrenie plynom, kvapalným či pevným palivom, ktoré využíva väčšina domácností v SR a má to smerovať k prechodu na elektrické tepelné čerpadlá, pri autách so spaľovacími motormi k elektromobilom - že to nebude finančná aj administratívna záťaž pre domácnosti snáď uverí len niekto duchom nepríčetný

betulinka1
11. sep 2025
@simca06022011

@betulinka1 paci sa mi tato iniciativa, len kam taky strajk bude viest? Co chce dosiahnut strajkom proti "ozobracovaniu", ze vlada nieco zmeni? navrhy nejake boli ? kde? Vela ludi to nebude brat vazne, kym nepridu s konkretnymi krokmi, viac ludi by zmobilizovali, keby chceli kontretne kroky presadit.. aspon snahou. Vela ludi to berie zase len ako stvanie ludi a nevidia v tom zmysel.

@simca06022011 ano ale ako inak to daju občania najavo? To, ze sa hundre na fórach to nestaci. Ked boli minule protesty, tak sa Fico vysmial a povedal, ze bolo par ludi a to pre neho nie je vzorka občanov, preco by malo prist k zmene. Takze??? Asi je cas “zastavme ich bratia, nech sa oni stratia a Slovaci ožijú” .

pako24
11. sep 2025
@betulinka1

@simca06022011 ano ale ako inak to daju občania najavo? To, ze sa hundre na fórach to nestaci. Ked boli minule protesty, tak sa Fico vysmial a povedal, ze bolo par ludi a to pre neho nie je vzorka občanov, preco by malo prist k zmene. Takze??? Asi je cas “zastavme ich bratia, nech sa oni stratia a Slovaci ožijú” .

@betulinka1 áno, ak Slováci dajú protest s milión+ účastníkmi, ktorákoľvek vláda sa do ich hlasu započúva... a naopak, niekoľko tisíc nespokojencov v uliciach každá vláda odignoruje...

markusrasford
11. sep 2025
@pako24

@markusrasford mrzí ma to, ale zase si nedal žiaden obsah... len prázdno... ja neviem ako to bude v reáli od roku 2027, a detaily nevie ani samotná Európska komisia, ale tak, ako je to naplánované, tak to má za cieľ ďalšími poplatkami znevýhodniť kúrenie plynom, kvapalným či pevným palivom, ktoré využíva väčšina domácností v SR a má to smerovať k prechodu na elektrické tepelné čerpadlá, pri autách so spaľovacími motormi k elektromobilom - že to nebude finančná aj administratívna záťaž pre domácnosti snáď uverí len niekto duchom nepríčetný

@pako24 lebo ty plnis stránky MK neskutočné argumentmy. Už od včera sa ta pýtam aké reformy spravil tvoj duchovný otec Robert za 15 rokov vládnutia. A tvoje odpovede sú neskutočné argumentačne plné. Pre prázdneho človeka sú všetci prazdni.

simca06022011
11. sep 2025
@betulinka1

@betulinka1 nejde o davanie na javo, to je v poriadku... Ja som tym chcela povedat, ze takto tazko zmobilizuje strana ako PS dostatok ludi, aby si F povedal, ze wow, vas je vela.. a to co chcete ma teda hlavu patu, nieco zmenime... lebo ani nie je definovane, co vlastne chcu. Okrem "nie fico" roky a na to su uz zvyknuti vo vlade... Ked idu s realnymi vecami, tak sa tam moze objavit aj velka cast nevolicov tejto strany = prave preto, ze tie ciele by ich zaujali viac. Tiez su medzi nimi aj podnikatelia, aj pracujuci, aj rodicia malych deti nevolia F len dochodcovia. A zaroven urazaju slovakov vseobecne a to aj tu sa bezne na MK deje, "slovaci su taki a onaki a co ine si zasluzia", cim casto odplasia cast ludi a protestujuci sa stanu tak ako posledne tercom vysmechu casti obyvatelov. Vsetko je tak "vseobecne" ako na miss world "chcem aby deti nehladovali a svetovy mier" a podme strajkovat a pojdu len ti ktorym hocijaky dovod je dobry dovod. Chapes...?

ja si myslim, ze aj keby prisli stotisice ludi, tak tato vlada sa len tak neda. Keby to u nas vyzeralo ako v Nepale.. to by bolo. Na druhu stranu, v slapajach francuzska nechceme ist asi.. ci? Na youtube uz sa siria par mesiacov asi video o tom ako sa europou prezenu obcianske vojny, ekonomicky kolaps aj ked som to brala tak ako vsetky tieto bububu jednym uchom dnu a druhym von. Ale mozno to potrebujeme, na restart a napravenie hodnot trosku.

betulinka1
11. sep 2025
@simca06022011

@betulinka1 nejde o davanie na javo, to je v poriadku... Ja som tym chcela povedat, ze takto tazko zmobilizuje strana ako PS dostatok ludi, aby si F povedal, ze wow, vas je vela.. a to co chcete ma teda hlavu patu, nieco zmenime... lebo ani nie je definovane, co vlastne chcu. Okrem "nie fico" roky a na to su uz zvyknuti vo vlade... Ked idu s realnymi vecami, tak sa tam moze objavit aj velka cast nevolicov tejto strany = prave preto, ze tie ciele by ich zaujali viac. Tiez su medzi nimi aj podnikatelia, aj pracujuci, aj rodicia malych deti nevolia F len dochodcovia. A zaroven urazaju slovakov vseobecne a to aj tu sa bezne na MK deje, "slovaci su taki a onaki a co ine si zasluzia", cim casto odplasia cast ludi a protestujuci sa stanu tak ako posledne tercom vysmechu casti obyvatelov. Vsetko je tak "vseobecne" ako na miss world "chcem aby deti nehladovali a svetovy mier" a podme strajkovat a pojdu len ti ktorym hocijaky dovod je dobry dovod. Chapes...?

ja si myslim, ze aj keby prisli stotisice ludi, tak tato vlada sa len tak neda. Keby to u nas vyzeralo ako v Nepale.. to by bolo. Na druhu stranu, v slapajach francuzska nechceme ist asi.. ci? Na youtube uz sa siria par mesiacov asi video o tom ako sa europou prezenu obcianske vojny, ekonomicky kolaps aj ked som to brala tak ako vsetky tieto bububu jednym uchom dnu a druhym von. Ale mozno to potrebujeme, na restart a napravenie hodnot trosku.

@simca06022011 uprimne v tomto pripade je mi jedno kto to organizuje. Ale Slovaci nieco musia uz spravit. To naozaj si toto nechaju robit firmy, zamestanci…. Je to zle a kazdy konsolidačny balicek a aj pre firmy sa realne dotkne aj tak ludi, cien tovaru a ich peňaženiek.

anonym_f059bf
11. sep 2025
@anonym_245860

Videla si prosim novy prieskum? Strana smer narastla. Republika narastla. Este aby tito zlozili spolu vladu.
Bohuzial ludia, tu nikdy nebude lepsie....

@anonym_245860 ani sa nečudujem,progresívci z ich volebným programom nemohli osloviť nikoho normálneho...to už aj multiotecko mal lepšie vízie

pako24
11. sep 2025
@markusrasford

@pako24 lebo ty plnis stránky MK neskutočné argumentmy. Už od včera sa ta pýtam aké reformy spravil tvoj duchovný otec Robert za 15 rokov vládnutia. A tvoje odpovede sú neskutočné argumentačne plné. Pre prázdneho človeka sú všetci prazdni.

@markusrasford veď som ti napísal, čo máš spraviť, aby si dostal odpoveď, ak máš záujem. Ja nie som ani obhajca, ani zapisovač politických strán, ani ich propagátor. Píšem tu svoj názor, svoje videnie. Ale asi nejaké zmeny/reformy táto vláda robí, keď jej činnosť tak burcuje opozíciu do ulíc, či je motiváciou len osobná nenávisť? Asi je konsolidácia reformou verejných financií, začatie výstavby nových nemocníc a kategorizácia siete existujúcich asi je reformou v zdravotníctve, asi je reforma školstva na všetkých jeho úrovniach reformou, asi je prezbrojovanie armády jej reformou, asi je pripravená reforma financovania sociálnych služieb reformou, asi v justícii prebehla reforma, asi je zmena financovania kultúry reformou. Boli tu samozrejme aj väčšie reformy z jednej či druhej dielne politického spektra - privatizácia či zavedenie II. dôchodkového piliera, jednotná dph, možno o tom diskutovať do konca života....

markusrasford
12. sep 2025
@anonym_f059bf

@anonym_245860 ani sa nečudujem,progresívci z ich volebným programom nemohli osloviť nikoho normálneho...to už aj multiotecko mal lepšie vízie

@anonym_f059bf ty tomu fakt rozumieš. Aké vízie ma Smer? Republika? Daj...

markusrasford
12. sep 2025
@pako24

@markusrasford veď som ti napísal, čo máš spraviť, aby si dostal odpoveď, ak máš záujem. Ja nie som ani obhajca, ani zapisovač politických strán, ani ich propagátor. Píšem tu svoj názor, svoje videnie. Ale asi nejaké zmeny/reformy táto vláda robí, keď jej činnosť tak burcuje opozíciu do ulíc, či je motiváciou len osobná nenávisť? Asi je konsolidácia reformou verejných financií, začatie výstavby nových nemocníc a kategorizácia siete existujúcich asi je reformou v zdravotníctve, asi je reforma školstva na všetkých jeho úrovniach reformou, asi je prezbrojovanie armády jej reformou, asi je pripravená reforma financovania sociálnych služieb reformou, asi v justícii prebehla reforma, asi je zmena financovania kultúry reformou. Boli tu samozrejme aj väčšie reformy z jednej či druhej dielne politického spektra - privatizácia či zavedenie II. dôchodkového piliera, jednotná dph, možno o tom diskutovať do konca života....

@pako24 vypočul som si teraz pána Ődora v debate na Sme. Vrelo odporúčam. Veľmi jasne to vysvetlil co robi táto vláda zle. Možno to pochopíš.

pako24
12. sep 2025
@markusrasford

@pako24 vypočul som si teraz pána Ődora v debate na Sme. Vrelo odporúčam. Veľmi jasne to vysvetlil co robi táto vláda zle. Možno to pochopíš.

@markusrasford Venoval som tomu vypočutiu tých 50 minút, pán Ódor kultivovane prezentoval svoj názor a viem sa s jeho názorom stotožniť. Minimálne na obdobie potrebné na oživenie ekonomiky, ktorá je pod tlakom v dôsledku geopolitických zmien. Ide o akademický pravicový pohľad, ktorý všeobecne cieli na zlepšenie pozície zamestnávateľov a výkonu ekonomiky, zároveň poukazuje na kontrast so súčasným ľavicovým návrhom, ktorý cieli na zachovanie sociálnych benefitov zamestnancov, dôchodcov, štátnej správy a ostatných skupín a prenáša záťaž na podnikateľské prostredie.
V čom je problém - tak, ako pán Ódor vyjadruje v závere pochybnosti, že súčasnou vládou navrhovaná konsolidácia prinesie želané výsledky, tak isto ostávajú pochybnosti o schopnosti potenciálnej pravicovej vlády realizovať akademickú, teoretickú a nekonkrétnu víziu pána Ódora a o dosiahnutí jej očakávaných cieľov. To ale nemení nič na skutočnosti, že je cenné identifikovať problémy a navrhovať na ne riešenia, komunikovať ich a hľadať pre ne širšiu podporu. V tomto duchu by médiá mali dávať viac priestoru diskusiám s odborníkmi aj politikmi - v hľadaní serióznych riešení vážnych problémov tejto spoločnosti so zohľadnením širších súvislostí, vo vecnej argumentácii a posúdení širších dopadov. Zlepšenie komunikácie je pre reformy a ich úspech kľúčové, inak kto chce robiť reformu školstva, narazí na štrajky učiteľov, kto chce robiť reformu zdravotníctva, narazí na štrajky zdravotníkov, kultúry - jej aktérov ....

katkaseiner
13. sep 2025
@magdalienka11

@anonym_autor vieš co je hodne zle? Že je úplne jedno,kto by bol vo vláde. Bude len horšie. Konsolidácia by bola za akejkoľvek vlády, kasa je riadne v mínuse.

@magdalienka11 uplne suhlasim s konsolidaciou, ale vieš, skutočná konsolidacia nie je to ze chamradi vezmem a zemepanom rozdam...konsolidacia je šetrenie do posledneho cloveka, s viziou, čo bude potom... zníženie dlhu, postavit na nohy zdravotnictvo, proste nieco. U nas zial chamradi vezmu, a nakupia nieco co skutočne nepotrebujeme a predrazene minimalne 6x

heni10
17. sep 2025
@magdalienka11

@michaelam2 kradnú všetci. Teraz z opačnej strany. Co hovoríš na schválené bruselské "darčeky" emisné povolenky? Nonsens. Takže je to úplne jedno.

@magdalienka11 a to ideš porovnávať so 14rocnym Ficovým bačovanim vo vláde ?🙄

magdalienka11
18. sep 2025
@heni10

@magdalienka11 a to ideš porovnávať so 14rocnym Ficovým bačovanim vo vláde ?🙄

@heni10 všetci su svine na oboch stranách

Strana
z5