Ako sa vyrovnať s predsudkami voči Ukrajincom?
Už mi je naozaj zle z toho, ako niektorí ľudia dokážu hádzať všetkých Ukrajincov do jedného vreca. Najmä tí, ktorí sa tvária ako najväčší obhajcovia Ruska. Uvedomujete si vôbec, že na Ukrajine celé roky žili milióny ľudí, ktorí boli etnickí rusi, alebo vyrastali v rusky hovoriacich rodinách? Posledné sčítanie ukázalo, že približne 20 % obyvateľov Ukrajiny sa hlásilo k ruskej národnosti. Nieco ako u nás Madarská. A viete, kde sa vojna najviac odohrávala a stále odohráva? Práve na východe a juhu Ukrajiny, v oblastiach, kde žilo veľa rusky hovoriacich obyvateľov a aj veľká časť etnických rusov. Preto medzi ľuďmi, ktorí utiekli na slovensko, nájdete aj rodiny, ktoré sú etnicky ruské, alebo doma celý život hovorili po rusky. Utekali pred vojnou rovnako ako ostatní. A potom tu čítam komentáre typu.. "Nech idú všetci Ukrajinci preč" Je až trapne, že niektorí ľudia nadávajú na "ukrajincov", pritom vôbec netušia, že pred nimi možno stojí rodina, ktorá sa sama považuje za rusov, ale prišla o domov kvôli utoku ruska. Národnosť, občianstvo, jazyk a politické názory nie sú to isté. Svet nie je čiernobiely a nenávisť postavená na nevedomosti z nikoho múdrejšieho neurobí. Skôr než budete súdiť všetkých jednou nalepkou, skúste si najprv overiť fakty. Možno zistíte, že realita je oveľa zložitejšia, než sa zmestí do jedného nenávistného komentára.
Nie, nenadávam.
Nadávam na politikov, zlodejov, úplatkarov a podobne
Ukrajinci sú ľudia ako my.
@anonym_autor to sú zakomplexovaný ľudia čo majú problém sámi so sebou
@jogy1984 zakomplexovaní - množné cislo, čiže na konci musí byt makke i
@jogy1984
Aj tebe keby zbombardovali dom tak by si bol
zakomplexovany
O inteligencii Slovákov v tejto téme a nielen v tejto som stratila aj posledné ilúzie.
O inteligencii Slovákov v tejto téme a nielen v tejto som stratila aj posledné ilúzie.
@janinah ak chceš žasnúť nad inteligenciou, chod si prečítať tému o diabetikoch. To co tam niekotre “inteligentky” popísali je prerazenie dna.
@janinah ak chceš žasnúť nad inteligenciou, chod si prečítať tému o diabetikoch. To co tam niekotre “inteligentky” popísali je prerazenie dna.
@anonym_9e64a7 kde tá téma je, celkom by ma to zaujímalo...
Úplne súhlasím
A to je aj kameň úrazu
Ktorý,,ukrajinec,, by sa priznal, že je ,,viac,, rus
Ako je to smutné
Celý svet zmagoreny a chudáci ľudia a je jedno ci je xx xy alebo xyk
A oni su väčší mirnix dirnix ako napríklad my a Maďari
@anonym_9e64a7 kde tá téma je, celkom by ma to zaujímalo...
@anonym_autor ja si myslím, že je úplne jedno či sú viac rusi alebo ukrajinci alebo nech je aj číňan, ktorý žil na Ukrajine. Keby sa vojna začala u nás a museli by sme opustiť domovy, tiež by sa nám nepáčilo keby nás v iných štátoch nechceli a vyháňali. Je to vojna! Každý kto sa na nich díva ako na votrelcov má problém s ľudskosťou. Áno, nebola som nadšená keď sa objavili u nás v meste a zaplnili pracovné miesta. Ale z nejakého dôvodu tu sú a ten dôvod je strašný. Tak buďme ľudia.
Nemáme svojich problémov dosť ?
@anonym_9e64a7 dik,ale aj bez toho mam vysoky tlak. Ja už davnejsie viem,ze táto krajina zakape pre vlastnu hluposť.
@janinah ty si zdravotník, chod si to prebehnúť. Budeš len oci otvárať. Obzvlášť jedna sa tam teda ukázala
@anonym_autor vela ludom UA nevadia, tym co vadia tak nie preto, ze su "za Rusov". Nie vsetko sa toci okolo narodnosti. Vela ludi ziarli, mysli ake maju benefity ako sa o nich kto stara, na akych autach chodia, nebojuju v UA atd (aj v ČR napr mam pocit, ze este viac sa to riesi ako u nas-ale mozno ma len nasiel "algoritmus")... tam je kooopa dovodov a nie velebenie ruska. Tak ako sa hejtuju ludia mezdi sebou, aj za chorobu, tak teraz maju aj inu obet na ociernovanie. Niekto si robi dobre na urazani Rusov, iny na Ukrajincoch.
Mne osobne vadi celkovo hejt voci akejkovelk narodnosti. Ale co sa tyka UA - velmi mi prekaza aj nacionalisticke zmyslanie a nezmysly, kt sa deju tam, aj ked dajme tomu, ze pochopitelne v ramci nejakej "flustracie", ale pre mna totalne mimo.
Je to stare dobra
matematika jednoducheho cloveka - ak sa ty budes mat dobre tak na moj ukor a ja sa budem mat horsie.
Nikdy ich ani nenapadne ze ak sa
obaja budu mat dobre
dokazu vytvorit viac zdrojov z ktorych mozu cerpat
Obdobna matematika sa vyskytuje v starom dobrom paradoxe- Ak zarabam 2000 a kolega 1800 tak som happy ak zarabam 3000 a kolega 3100 tak som non stop na*rany
Nemáme svojich problémov dosť ?
@anonym_59bb86 a este len bude mega problém,ak ukrajina rusko nezastaví
Čo ak je to naozaj tak...?
@anonym_70b506 fuha, toto je dost presne
@anonym_70b506 fuha, toto je dost presne
@anonym_aeafac ten druhy obrazok je kde?
Čo ak je to naozaj tak...?
@anonym_70b506 Ako si to overovala ze to nieje blbost ktoru to niekto strka do hlavy?
@jogy1984
Nebolo by načim sa najprv doučiť gramatiku 1.stupňa ZŠ?
Ibaže by si ju ešte ani nedokončil/ a...
Nedavno som isla s taxikarom Ukrajincom,pustil si hubu na spacir na vlastnych.Preco zije tu,ako tam prekvita korupcia a cierny obchod,ze vojna je len pre chudobnych a ochotnych,kto plati ten do vojny nejde a tak.Musim povedat ze mnou to rozpravanie pocas tej kratkej jazdy dost zatriaslo.Ale samozrejme,poznam rodiny s detmi ktore pred vojnou usli a kedykolvek skm.im vedela pomoct pomohla som a pomozem.
@anonym_autor opýtam sa ta, aj na ruské obyvateľstvo máš rovnaký názor ako na Ukrajincov?
Môžu si za to sami, väčšina sa nevie správať a sú arogantní a agresivní.
@anonym_autor Predsudky sa nezjavuju len tak bez príčiny z jasného neba, ale vznikajú na základe negatívnej skúsenosti a sú takým obranným mechanizmom na ospravedlnenie neospravedlnitelbych skutkov konkrétnych ľudí.
Zober si že aj v rámci Slovenska existujú predsudky o Bratislavčanoch, Oravcoch, východniaroch Maďaroch či Rómoch. To že tie predsudky existujú neznamená že sú všetci ľudia určitého etnika ci regiónu rovnakí alebo hadzani do 1 vreca. Nemám rada generalizovanie a propagovanie kolektívnej viny ale rovnako mi vadí pomaly až glorifikacia určitých etník a kriminalizacia negatívneho názoru.
Este pred vojnou bolo na SVK kopec ukrajincov co sem prišli za prácou. Teraz kôli vojne prišli aj taký aj onaky aj kriminálne živly a nemakacenkovia čo im robia hanbu. Tak sa netvarme ze sú všetci chrumkavi dobraci. Keď má niekto zlú skúsenosť tak sa pretavi do predsudkov. Spýtaj sa gadzov z takzvaných rómskych okresov ako sa im žije.
@anonym_autor Máš pravdu už len z ľudského hľadiska. Nikto by nechcel určite takto trpieť.