Ako vyhrať voľby?
No kazdy hlas je dobry tak zrusime postove hlasovanie pre Slovakov v zahranici budu moct hlasovat len na Slovenskom velvyslanectve , tak napriklad kdo zije v Perthe v Australii sa moze vydat na 38 hodinovu cestu do Canberry tam nie je austrada ale normalna cesta len 3600km alebo 5 hodin lietadlom.
A este taka poznamocka Slovensko ma 66 velvyslanectiev po svete no ale na svete je 195 krajin .
Gratulujem Smerakom podvodnikom
a hlavne sa treba zamysliet ako to ze to zrusia pomoze vam? zzlacneju potraviny? zvysi sa vam prijem? dostane sa 3 rocne dieta do skolky bez odvolania? bude lacnejsi benzin? co nam to na slovensku prinesie?
@kiki68 moja zlata netrep. Ja pracujem pre AT poisťovňu a denne sa mi premelu faktúry Rakúšanov. Chodia si robiť zuby do Maďarska, Ceska, na Slovenko. Za dentálne si v AT zaplatíš od 100 E hore.
@anonym_9ed0bc sorry, ale korunka vyjde v BA takisto ako u nas v KTN, tahanie nervu v BA vyslo 280, v AT to islo cele na poistovnu, v BA extrakcia 450 a v AT na poistovnu. Ja nepisem o Hollywood smile z Madarska. Tiez cesta na SK a naspat je pre mna 200 eur. Nakolko nie kazdy byva v Kittsee.
@anonym_9ed0bc sorry, ale korunka vyjde v BA takisto ako u nas v KTN, tahanie nervu v BA vyslo 280, v AT to islo cele na poistovnu, v BA extrakcia 450 a v AT na poistovnu. Ja nepisem o Hollywood smile z Madarska. Tiez cesta na SK a naspat je pre mna 200 eur. Nakolko nie kazdy byva v Kittsee.
@kiki68
Súhlasím. Za dentálnu hygienu som v Bratislave platila 90 eur, vo Viedni 110. Kto by si už len kvôli tomu robil výlet na pol dňa...
@kiki68
Súhlasím. Za dentálnu hygienu som v Bratislave platila 90 eur, vo Viedni 110. Kto by si už len kvôli tomu robil výlet na pol dňa...
@sss777 moj muz platil vo Wien 60, ja v KTN 90, v BA 80-90. A trepat sa do BA na 7:00, co je nerealne. Kamoska bola v BA a musela zlozit 2k kredit a k tomu sa este ako nejako nacitavalo nieco extra. Nakoniec ju osetruje zubar vo Wien, co jej pomohol po dopackanom zakroku v zahranici. V BA ju odmietli dalej riesit s tym, ze je to jej vina, ked chcela korunky mimo SK. Dalsie 4 kliniky v BA ju tiez odmietli s tym, ze oni to riesit nebudu. Ja viem, ze ludia chodia z AT rozne, Madarsko a Srbsko uz roky funguju, na SK sa to oplati mozno ist niekam na vychod. Pre mna nerealne ist kdesi 10 hodin autom kvoli 2 zubom.
@anonym_autor tam kde žiješ, tam si hlasuj. Jednoduché. Pokial chceš voliť na SK, ži na SK. A pre hejterky, nie, nie som volič smeru.
@anonym_205dd2 a preco teda rozhoduju aj dochodcovia, ktori neplatia dane? A kadejaki darmozraci, co v zivote poriadne nepracovali, len preto, ze ziju na Slovensku? Nech to je demokracia ako v starovekom Grecku - kto vlastni majetok, moze rozhodovat, lebo rozhoduje o svojich peniazoch.
@anonym_e9a82e ty si inak dobre mimo. To, ze platili dane XY rokov predtým, a vybudovali tu niečo, to je o com?
Inak keď už chceš byť taká spravodlivá, ani matky na materskej, rodicaku a ludia na UP neplatia dane a predsa volia. Študenti tiež predsa neplatia dane. Ci to už je zase ok, vsak?
@sisaka
Takze Slovensky studenti co studuju v zahranici maju prist odvolit na Slovensko?
@anonym_6b3eea ano, pokojne si môžu urobiť výlet. Keď vedia lietať kade tade po svete, vedia prísť aj na voľby. Inak cuduj sa svete, toto robia presne aj zahraniční študenti, ktorí sú tu na erasme. Normálne idú domov a potom sa opäť vratia. Ci si myslis, ze su tu 5 ci 10 mesiacov stále?
@anonym_autor
Za mňa celé zle.
Všade počúvam ako tí, čo nežijú na Slovensku a neplatia dane, nemajú mať právo voliť. Ale do ktorej skupiny patrím ja?
Narodila som sa ako Slovenka, vždy som sa cítila ako Slovenka a aj zomriem ako Slovenka. Po škole som žila v Nemecku, potom v Rakúsku, potom sme sa rozhodli vrátiť na Slovensko a napriek neskutočnej byrokracii začať nový život na Slovensku. Posledné voľby dopadli ako dopadli, tak sme s manželom zhodnotili, že toto nie a vrátili sme sa do Rakúska.
Napriek tomu na Slovensku prenajímame byty a manžel podniká, takže dane platíme.
Okrem toho stále verím, ze keď sa politická situácia zmení, budem sa môcť vrátiť domov, mať svoju ambulanciu a pomáhať slovenským pacientom.
Ale samozrejme to, že by som musela voliť na ambasáde pre mňa znamená možno aj znemožnenie samotnej voľby. Víkendové služby sú 24-hodinové, takže ako lekárka snáď neopustím nemocnicu, aby som išla voliť.
No nič, snáď už len rok a pol musíme vydržať.
@sss777 a slovenskí lekari a sestry a slovenskí hasiči keď su v službe? Jaj, ti si na volby odskocia, ze? Zase tu netrep, žiješ v Rakúsku ci kde, tak kde mas problém prísť na ten víkend na Slovensko. Nehovoriac o tom, ze teda podnikáte na Slovensku, takže tu aj reálne musíte byť. Takže daj iný príklad.
@anonym_9ed0bc poukazujem na to, aky nezmyselny je argument, ze ked niekto zije v zahranici a neplati tu dane, tak nema mat pravo volby. Je to blbost, rovnako ako by bola blbost, ze Slovak zijuci na Slovensku co neplati dane nema mat pravo volby.
@anonym_40a400 pozistuj si ako to je s volebným zákonom v okolitych krajinách a hlavne v západných. Prečo chceš pretlačiť niečo, čo nemajú ani západné krajiny.
Kiežby niekto uzákonil hranicu volebného veku. Tak ako máme spodnú hranicu OD kedy môže človek voliť, tak by mohla byť aj horná hranica DO kedy by človek mohol voliť.
@anonym_e9a82e ty si inak dobre mimo. To, ze platili dane XY rokov predtým, a vybudovali tu niečo, to je o com?
Inak keď už chceš byť taká spravodlivá, ani matky na materskej, rodicaku a ludia na UP neplatia dane a predsa volia. Študenti tiež predsa neplatia dane. Ci to už je zase ok, vsak?
@anonym_88d84d ja som mimo? A ty ako vies, ze ti ludia v zahranici neplatili predtym x rokov dane na Slovensku a nieco tu nevybudovali? Ja nie som ta, co tu zacala s otazkou dani, moja odpoved bola len reakcia na predchadzajuce komentare o tom, ze kto neplati dane, nech nevoli. Tak si to podme rozobrat.
1. To, ze niekto zije v zahranici, neznamena, ze tu neplati dane, alebo ze ich tu neplatil minimalne x rokov predtym.
2. Ak by aj dane neplatili, tak mininalne tento stat nic nestoja a necerpaju z neho.
3. Na Slovensku ziju tisice ludi, ktori v zivote nepracovali, nic pre tento stat neurobili, iba z neho tazia, napriklad taki spoluobcania. Ti maju mat pravo volit? Su ovela vacsou zatazou pre stat ako ti v zahranici.
4. Dobre, dochodcovia tu nieco vybudovali, to je jasne, ale som za to, aby bola urcena aj horna hranica veku na pravo volit. Zial, v nasom state to tak vyzera aj preto, ze dochodcovia sa nechaju opit rozkom, vlakmi zadarmo, 13. dochodkami a podobnymi populistickymi recami, a potom ti pracujuci musia zarabat v zahranici, aby im to vsetko zaplatili.
5. Cele toto je len nastroj sucasnej koalicie, aby sa udrzali pri moci a aby tento stat vyzeral este horsie, to je ten najdolezitejsi fakt.
Ako vyhrat volby?
Klamat a strasit ludi
Utocit na opoziciu a robit z nej vojnovych stvacov
Slubovat pokoj a mier
Slubovat lacne potraviny
Slubovat lacne energie
@anonym_40a400 pozistuj si ako to je s volebným zákonom v okolitych krajinách a hlavne v západných. Prečo chceš pretlačiť niečo, čo nemajú ani západné krajiny.
@anonym_9ed0bc Ved ja hovorim, ze je to uplna blbost. Ludia tu pisu, ze ked niekto zije v zahranici a neplati v SR dane, tak by nemal tu ani volit. Poukazujem na to, aky to je nezmysel.
Vela ludi vnima veci abstraktne, ked sa ich netykaju. Ale ked zrazu uz sa bavime o ludoch co ziju na Slovensku a neplatia dane, az vtedy pochopia, ze ich povodny argument je uplny nezmysel.
Ako vyhrat volby?
Klamat a strasit ludi
Utocit na opoziciu a robit z nej vojnovych stvacov
Slubovat pokoj a mier
Slubovat lacne potraviny
Slubovat lacne energie
@anonym_74b501
Ako vyhrat volby?
Klamat a strasit ludi - dohodnut sa s Orbanom, aby vozil migrantov na hranicu so Slovenskom
Utocit na opoziciu a robit z nej vojnovych stvacov - Pellegrini sluboval, ze vojnu skonci a dnes pajac robi iba vecierky v palaci
Slubovat pokoj a mier - vojna na Ukrajine pokracuje, Kalinak a jeho kamosi predavaju zbrane ukrajincom, medzitym je dalsia vojna s Iranom
Slubovat lacne potraviny - kvoli tomu asi zvysil DPH
Slubovat lacne energie - poslal zobrackych 50 eur, uz prudi cez Druzbu "lacna" ruska ropa a nafta a benzin su dalej draha.
Fico sa spolieha, ze jeho volici maju rovnako nasrate v hlavach, ako ked predtym volili Meciara a ten ich nechal s vykradnutym statom v 1998.
@anonym_autor tam kde žiješ, tam si hlasuj. Jednoduché. Pokial chceš voliť na SK, ži na SK. A pre hejterky, nie, nie som volič smeru.
@anonym_88d84d Kto ma slovensky pas a je narodeny na Slovensku, je kazdy rovnaky slovak ako ty a ma rovnake prava ako ty. Je jedno, kde docasne zije.
Toto už musí byť čisté zúfalstvo upínať sa na Slovákov v zahraničí, že tí rozhodnú voľby. Podľa toho, čo som si prečítala volilo len 59 000 ľudí - väčšina žijúcich v Čechách, Nemecku, VB. Skratka krajiny z ktorých sa bez problémov dostanú na Slovensko a ani ich to finančne nezruinuje.
Záujem majú tí, čo do zahraničia íšli za zarobkami a ešte možno nejakí študenti.
Aj tuto tému nezaložila Slovenka žijúca v Austrálii, ale niekto, kto si mysli, že osoba žijúca 20 rokov niekde v Perthe si celé dni láme hlavu nad tým, ako ísť ovplyvniť výsledok volieb na opačnom konci sveta.
Na MK je kopec žien žijúcich v zahraničí a koľké sa tu vyjadrili? pár žijúcich v Rakúsku s väzbami na Slovensko a ja. Väčšina ľudí to má úplne v paži.
Keď je súčasná vláda taká strašne zlá (čo nespochybňujem a verim vám ), tak v budúcich voľbách nebude problém zvoliť niekoho iného aj bez 60 000 zahraničných hlasov.
@anonym_88d84d Kto ma slovensky pas a je narodeny na Slovensku, je kazdy rovnaky slovak ako ty a ma rovnake prava ako ty. Je jedno, kde docasne zije.
@anonym_0351d0 vieš o tom, že slovenský pas majú aj ľudia, čo sa nenarodili na Slovensku a dokonca žijú trvalo v zahraničí a nikdy v živote nežili na Slovensku?
@anonym_0351d0 vieš o tom, že slovenský pas majú aj ľudia, čo sa nenarodili na Slovensku a dokonca žijú trvalo v zahraničí a nikdy v živote nežili na Slovensku?
@sisaka Budu ich urcite statisice a budu volit postou ...
@anonym_autor
Sa spamätaj....
Smer tým vôbec nič neporušuje, mnoho krajín vôbec nemá možnosť voľby zo zahraničia.A ak tu diletantsky s niečím vyrukuješ,tak si aspoň naštuduj elem.veci.
Napr.
https://hudoc.echr.coe.int/eng?i=001-109579#{%22itemid%22:[%22001-109579%22]}
A keď už si načala tých podvodníkov, prečo nespomenieš hlúpu Martu,ktorá zrazu všetku špinu hádže na bieleho koňa Pukovú?
Treba aj tu ,PS divožienkam z MK, pripomenúť,že nech by len niekto príbuzný z koal.takto primitívne celé roky kradol,bol exekvovaný,falšoval fakt.,nepodával DP, tak to tu máme 24/ 7, k tomu demarše EU,zastavenie EU fondov a pod.
Tak už len blbí a ešte blbší nevidia ten biznis projekt menom PS.
@anonym_autor
Úderka z Perverzného Slovenska sa mobilizuje...
Nuž,čo,prefer.idú dole,sprostá Marta vám to zavarila,tak to musíte niečim prekryť.
@anonym_autor
Sa spamätaj....
Smer tým vôbec nič neporušuje, mnoho krajín vôbec nemá možnosť voľby zo zahraničia.A ak tu diletantsky s niečím vyrukuješ,tak si aspoň naštuduj elem.veci.
Napr.
https://hudoc.echr.coe.int/eng?i=001-109579#{%22itemid%22:[%22001-109579%22]}
A keď už si načala tých podvodníkov, prečo nespomenieš hlúpu Martu,ktorá zrazu všetku špinu hádže na bieleho koňa Pukovú?
Treba aj tu ,PS divožienkam z MK, pripomenúť,že nech by len niekto príbuzný z koal.takto primitívne celé roky kradol,bol exekvovaný,falšoval fakt.,nepodával DP, tak to tu máme 24/ 7, k tomu demarše EU,zastavenie EU fondov a pod.
Tak už len blbí a ešte blbší nevidia ten biznis projekt menom PS.
@anonym_8cf638
Zlodej krici chydte zlodeja
@anonym_8cf638
Zlodej krici chydte zlodeja
@anonym_autor
Nuž veru tak, ale keď sa k tomu" kričaniu" pridruží aj podlosť,keď stará Šimečková ako štatutár hádže špinu na podriadenú ...
Už sa teším,keď Puková začne " spievať"...
@anonym_autor
Úderka z Perverzného Slovenska sa mobilizuje...
Nuž,čo,prefer.idú dole,sprostá Marta vám to zavarila,tak to musíte niečim prekryť.
@anonym_8cf638 Co sprosta Marta, co vsetci vasi sprosti zlodeji. Az jednu kauzu ste horko tazko nasli a co vase tisice kauz? Eurohaciendy,... EU parlament odhlasoval zmrazenie eurofondov, lebo ste obyzajni zlodeji. Ale samozrejme, ty si mudre lietadlo a miliony ludi z eu dookola su zle bagre a ta nenavidia, lebo si nepraju, aby si ich okradala o ich peniaze.
@anonym_8cf638 Co sprosta Marta, co vsetci vasi sprosti zlodeji. Az jednu kauzu ste horko tazko nasli a co vase tisice kauz? Eurohaciendy,... EU parlament odhlasoval zmrazenie eurofondov, lebo ste obyzajni zlodeji. Ale samozrejme, ty si mudre lietadlo a miliony ludi z eu dookola su zle bagre a ta nenavidia, lebo si nepraju, aby si ich okradala o ich peniaze.
@anonym_0351d0
Ja nemám žiadne kauzy,a ani náhodou nie som volič koalície,tak skľudni hormóny.
Ale ukrutne ma se.ie ten rozdielny meter pre koslíciu a tzv.slušnoľudí...
A láskavo netrep ,čomu nerozumieš!
Kde a kedy odhlasoval parlament zmrazenie eu fondov?
Si sa už úplne pomiatla?
Eu parlament odhlasoval len nejakú správu,žiadne zmrazenie.To môže len eu komisia v odbor.procedúre.
Daj link,kde píšu o zmrazení eu fondov!!!

@anonym_9ed0bc A? Ja reagujem na to že voliť by mali len ľudia čo žijú a platia dane tu na slovensku. Je to veľmi rozšírený názor že by voliť nemali.
@hiro ono to ze tu neziju nevylucuje ze tu platia dane, pripadne nevylucuje zeby tu dane one day platit nechcelo ale kym tu bude vladnut to co tam je teraz a pojdeme do krachu tak nemaju dovod sa vratit