Čo hovoríte na výsledky volieb?
Vysledky volieb ma prekvapili,ale myslim,ze k tomu neprispela velka chut volit Fica,ale skor nechut voci PS. Co si myslite?
Pre tých, ktorí upadajú do depresie po voľbách chcem povedať, že nakoniec vždy všetko dobre dopadne a ak to nie je to, znamená, zw to nie je koniec.
Aj o 4 roky sú voľby a pravicové strany majú šancu dozrieť.
Netreba všetko brat tak tragicky a fatálne.
Žiaľ, ficove víťazstvo je logické, preto PS nezvolili dobrý marketing, zamerali sa iba na BA voliča, zabudli, že Slovensko je aj trošku ďalej ako v Ba. Ich veľká chyba.
Ja nie som šťastná z výsledkov, ale ozaj treba pozerať ďalej, ako čo bude dnes a zajtra.
A určite nebudeme kvôli tomu migrovať, na politickú migráciu ked dosť času, keď SK vystúpi z EU a NATO, čo vyzerá, že sa Fico nachysta, chvála Bohu.
@zahrajzlato a bude ešte horšie, lebo peniažky s eurofondov nepôjdu tam kam majú ale Ficovi do vrecka samozrejme nie vsetkko ale drvivá väčšina áno, a prečo ich volili občania ľahká odpoveď lebo im je dobre keď sa okolo nich kradne, Slovensko nepotrebuje mat lepšie zdravotnictvo, apropo som zvedavá kto bude teraz natrcat ruku ze chce zdvihnúť plat, za Matovica boli protesty tak ľudia poďme do toho, ďalej nepotrebujeme tu mať lepšie školy, škôlky atď, lepšiu a krajšiu budúcnosť, my sme sa vrátili 100 rokov za opicami, tam nám je najlepšie a to je naša budúcnosť a skončíme v bahne 👏👏👏
@slniecko5 Ani ja a ani nikto z okolia neplánuje migrovať, tu majú aspoň základ - byt, prácu a tam začínať od 0.
@mamina7070 ty co si mala z matiky, presla si vobec do dalsieho rocnika, ano zvysilo sa, ale potraviny isli hore o 100 percent, cize sa nezvysilo nic.
@karolinakr lebo Mečiara volila v tej dobe tiež vacsina. Slováci si povedia ved však všetci kradnú, nevadí ze aj Fico, mne vadí, že nas chce eu znicit. Ludia hovorili, že to co Fico hovorí nie je pravda, že on za vás nebude proti západu bojovať, ze jemu ide o seba. Ale nie hesla boli a sú viac. A ako sme vraveli priamo po výhre to aj povedal. On neplánuje niečo riešiť s EÚ, on neplánuje niečo meniť, on je spokojný ako to je a slovensko je na dobrej ceste k zapadu. Jedine co podľa neho je problém je vedenie polície. Uverili ste človeku, čo sám sebe hrabe a je mu absolútne jedno co povie. Presne ako Mečiar.
A keď sme už pri republike, uhrik, ktorý tak kritizoval akoze eu a počas covidu hlásal, ako sú ruska ľudská genocída a podobne, si samozrejme to rusko mimo slovenska nasadil. Alebo ako sa bil za chudobu slovenska, ale európsky plat bral a spokojne. Tak isto zoadne navrhh v eu patlamente nepodaval nic len sedkal spokojne. Nie nie ďalšie reči. Presne ako kotleba, ktorý keď kandidoval do volieb v BB, tak po volbach neurobil pre ten kraj nič len obsadil vlastnú rodinu, kde sa dalo. Veríte rečiam populistov.
@karolinakr *žiadny navrh
@domkakvet ale hej myslim ze hej vystudovala som matiku aj na UK takze da sa povedat ze percentam rozumiem 😂 ale vestenie teda to co robis ty tam v sylabe nebolo
@777januska777 rečiam populistov -prosim ťa,menuje mi so všetkým vážnosťou, ktorý politik nie je populista,čo sľúbil a mal v predvolebnej reči,aj dotiahol do konca a boli to veci 1.v prospech občana 2.v prospech spoločnosti 3.v prospech krajiny a nie vlastného vačku...Ak máš takú tabuľku, rada si ju prestudujem..Ja som na rozdiel od iných počúvala vyjadrenia Uhrika v europarlamente a na rozdiel od iných,ktorý kritizujú z gauča alebo ako naši susedia,len za chrbtom Hovoril veci priamo a na rovinu pred celým zasadaním,neposral sa do nohavíc, boli to zásadné veci a hlasoval dobre..Ostatní ho kritizujú, ale sami jednu dobrú vec nespravia a myslím,že už stačilo..
@chodec15 Každý, kto celkom nezávisle by toto hodnotil, tak by povedal, že preto, lebo sme začínali s nižšou životnou úrovňou ako napr. česi, maďari, poliaci, východisková pozícia je tiež dôležitá pri posudzovaní.
@chodec15 Aj posledné tri roky vlády z r.2020 majú na tom zásluhu.
@karolinakr napriklad simeckove veci co hlásal mali aj v programe. A to je pritom celkom fajn program. Taky ktorý nie je ťažké zrealizovať, lebo sú to jednoduché veci, len teda vacsina ludi program absolutne necitala, jedine co brali ako simeckov program bolo 10 bodov co kolovalo po nete a pritom to boli pekne zavadzania. A za dalsie verím, že kdh nebudú rovnako populisti a splnia co sľúbili, že so smerom nepôjdu. Ps je strana zložená z odborníkov, z podnikateľov, co majú za sebou úspešnú prácu u nás aj v zahraničí. Tešíme sa z našich úspešných Slovákov a tvárime sa ako chceme veľmi odborníkov vo vláde a keď ich mame zvoliť už sa nedá, lebo hlúpe nenavistne hesla sú viac ako fakty. Aj si si pozerala komu to často hovoril? Prosím ta ved tie kecy vravel často pred prázdnym europadlamentom. To aj ja sa postavím do národnej rady pred mikrofón, nahrám sa a budem sa tváriť, že však rozprávam politikom. On nie je blbec ako sa tvári on vie, ze keď bude dostatočne hlasno opakovať reči, ktorým veria Slováci aj keď on absolútne nie. Ma hlasy iste.
@chodec15 Niektoré nesprávne opatrenia sa odzrkadlia aj hneď, taká inflácia ako je v týchto posledných rokoch sa odrazí aj na úsporách ľudí.
Aj počas vlády smeru prišla automobilka Land Rover.
@777januska777 Ja mám dojem že ty si si nečítala program PS keď dokážeš napísať že tam majú “jednoduché veci ktoré nie je ťažké zrealizovať”. Už som sa k ich programu vyjadrovala vyššie, ale skús si ich program prečítať znova a zamysli sa nad tým, koľko peňazí by na realizáciu potrebovali, a potom sa zamysli nad tým, odkiaľ by tie peniaze vzali. Som zvedavá, na čo prídeš. Pretože celý ich program je postavený na tom, že jednej kategórií dáme a druhej vezmeme. Eventuálne nerozumieš zákonom, lebo ak by si rozumela, toto by si nenapísala. Presne týmto vás oblafli. Napísali to tak, aby to bolo pre bežného občana niečo, čo ho bude “akože” zvýhodňovať.
@timeabb neviem odkiaľ si čítala program, ale asi mame iny pohlad na program. Lebo pre mňa to boli veci čo mali byť už dávno, ta nekonečná byrokracia a komplikácie co na Slovensku v rôznych oblastiach je sa mala zrušiť a dat podobne moznosti ako ps hlásilo. A áno niekde pridajú a niekde uberu. Ako napríklad možnosť odložiť si časť rodičovskej dovolenky na obdobie škôlky. Je aj o ubrani ale aj o možnosti zvoliť si inak už by bolo na každom ako sa rozhodne. Ina strana sľúbi skor, ze predĺži rodičak až po dobu škôlky. To je populistické vyjadrenie, lebo to znamnena ďalšie financie. Ps chcelo dat v tomto možnosť si to presunúť a ušetriť si to do škôlky. A takéto veci v programe mali, jednoduché a normálne aby si to vedeli ludia prispôsobiť. To nebol populizmus.
@777januska777 Hlas dostal svoj priestor,PS,Smer,KDH po 4 rokoch budeme môcť povedať,kto sa ako ukázal,Republika mala tam mať svoje miesto i Sme rodina..A keď to nevyjde,budeme sa mať horšie ako teraz,zas budú ľudia fňukať a zas si o 4 roky zvolia niekoho, kto im na fnukanie dá príležitosť . .Takže uvidíme,nech ukážu svoju šancu . Príležitosť dostali,ale keď to budú nejaké drastické opatrenia, najchudobnejsim zlomia krk.
@ndrag jake 4 hypo?
@karolinakr jasne, ze slovensko fica prežije, jasne ze budeme tam kde sme boli a ze sa vývoj aj kvoli nemu zastaví, ale tak to mi ani nie je luto. Mne je ľúto, ze Fico zničí dôkazy o sebe a svojich ludi prepustí. Toľko ludi musí umlčať a niektorých aj navždy. Toto mne je luto, ze konečne mal niekto byť u nás za korupciu potrestaný a vďaka "šikovnosti" Slovákov zas nebude. Smutné, ze najväčšia volebná základna smeru boli dôchodci. Ti ludia co uverili kedysi Mečiarovi, teraz zas uverili Ficovi.
@777januska777 Keď ťa toto presvedčilo, tak fajn teda, tvoj názor. Mne už len to stačí, že majú v programe podnikanie pre 16 ročné deti. 16 ročné dieťa si prechádza ešte istým vývojom, kým z neho nebude dospelý človek. 16 roční teenageri majú pubertu, sami nevedia, čo chcú a sú nerozhodní. Takýmto pubertiakom dať možnosť podnikať, dať im kompetencie dospelého človeka a niesť riziká s tým spojené mi príde ako fatálna chyba. Veď to je v priamom rozpore s ich programom ohľadom školstva. Ak chceme zabezpečiť to, aby mali deti kvalitné vzdelávanie, aby sa vzdelávali v odboroch ktoré majú tendenciu uplatnenia sa v budúcnosti, tak ich predsa treba k tomu štúdiu viesť a motivovať, a nie ich neskúsených vystavovať podnikateľskému prostrediu ktoré so sebou nesie neskutočne veľa rizík. Teenageri sa potom na štúdium akurát tak vykašlú, a tých lekárov, právnikov či učiteľov tu bude stále len ubúdať, ubúdať a ubúdať. Ešte sa k tomu pridá ich bod ohľadom legalizácie drog a máte vyhrané teda. To bude rozpad školstva, a nie podpora školstva a vzdelania. Ale tak okej, keď si ľudia nevedia pospájať súvislosti, tak ich problém.
@777januska777 inak keď sme boli na voľbách, väčšina 40+ a dôchodcovia...mladí neviem kam chodia volit
@timeabb a co si pod pojmom podnikanie predstavuješ? Myslíš si, ze všetci mladí ľudia sú nevybureni a neschopní? Vieš, ze zakladateľ pokecu mal 16 rokov, keď vytvoril vlastný web? Vieš, ze je množstvo mladých ľudí, ktorý majú vlastnú predstavu o svojom živobyti už ako mladí a sú dostatočne šikovní aby to realizovali? A vieš aké je náročné podnikať a ze ak mladý človek nebude šikovný a nebude mať plán nemá šancu? Pochybujem, ze nejaký neschopný človek by vôbec vedel začať.
Prave takto učíš deti budovať a rast, keď im dáš možnosť, ktorú si môžu vyskúšať. Ako nechápem, že si predstavuješ, ze dieta hodíš do podnikateľského prostredia neskúseneho. Ved akoze ty mu nemáš v plane dat kapitál a na rob a ani banka mu len tak nepozicia. Ukáž mi co len jedného podnikateľa, ktorý takto funguje a ukáž my svet, kde to podľa teba takto funguje.
A za ďalšie stačí, ze tu mame už legalizovany alkohol. Drogy, ktorá už zničila toľko rodín. Inak také sas sa už roky snaží legalizovat marihuanu a podarilo sa?
@777januska777 Ja sama podnikám, mám účtovnú firmu a robím účtovníctvo firmám čiže mňa učiť o podnikaní teda ty nemusíš. 😉 keďže sa v tomto prostredí pohybujem niekoľko rokov, tak si myslím, že viem veľmi dobre zhodnotiť čo podnikanie obnáša a práve preto som napísala, čo som napísala. Je jednoduché napísať ,,dajme možnosť mladým” ale je ťažšie to už žiť v realite. Keď nevieš, aké riziká sú s tým spojené a aké dopady to môže mať, tak o tom radšej nepíš. 🤗 mladým treba dať možnosť na sebarealizáciu, ale nie nezmyselnými krokmi. Ako som už povedala, treba ich motivovať ale nie formou “rob si čo chceš” za každú cenu. By the way, v dnešnej dobe sa do podnikania púšťajú práveže ľudia čo o tom nič nevedia a potom si narobia akurát tak podĺžností pretože nie každý na to má schopnosti. Ty pochop, že mladučká hlava pubertiaka sa dá zlákať na všetko kde je vidina peňazí. Všetko z mojej strany. 🙂
@timeabb no áno môže to mať dopady to si uvedomujem. Ale koľko mame okolo seba podnikateľov co rozhajdakali a požičali si toľko peňazí a to boli normálne ludia do 30 rokov? Takže asi by potom bolo najlepšie to obmedziť pre ľudí do 30 rokov, lebo však je to nebezpečné ci ako? A áno mladá hlava pubertiaka sa dá zlákať a koľko ľudí poznáš co vôbec dokázali založiť podnikanie a aspoň začať? Neboli to neschopní ludia a museli začať. A často až potom ako začali zarábať sa im zaútočila hlava z peňazí. Lenze to trvá sa dostať na takú úroveň aj nejaký ten rôčik. To sú také reči ako keď sa dával ľuďom vodiča od 17toch, ze ako to je zle a aký je to problém. A nemám pocit, zeby sa nejako špeciálne zvýšili nehody.

@zahrajzlato až takto veľmi neviem,to by som musela vidieť tabuľku,presne politik ktorý aký zákon v prospech voliča urobil,z toho zbezneho sa mi zdá,že Krajniak robil veci,predošlé vlády nie.