icon

Čo hovoríte na výsledky volieb?

1. okt 2023

Vysledky volieb ma prekvapili,ale myslim,ze k tomu neprispela velka chut volit Fica,ale skor nechut voci PS. Co si myslite?

fotoportret
Odpoveď bola odstránená
timeabb
2. okt 2023

@777januska777 Pozri sa, ja s tým súhlasím, aby mal každý možnosť sa rozhodnúť ako sám chce. Lenže, to by musela spoločnosť žiť v bezpodmienečnej láske k sebe a k ostatným. A ono to tak nie je. Preto tu musia existovať nejaké mantinely, lebo vidíme dobre čo sa všetko deje okolo nás. Ak by tu nik nikomu nezávidel, nik by zámerne ľuďom neubližoval, nepodvádzal, nepribúdali by ľudia so závislosťami, psychickými poruchami, ak by tu nebolo hlavným zámerom osočovanie iných, posudzovanie či porovnávanie sa a podobné záležitosti, tak vtedy by som za to určite bola aj ja, aby sme si robili všetko, čo len chceme. Ale žial, všetko toto čo som písala vyššie sa v spoločnosti deje, morálka upadá a preto je rozumnejšie tu mať predsa len nejaké rozumné hranice lebo spoločnosť na to nie je ešte pripravená aby mohla fungovať bez nejakej morálnej brzdy.

zuzinabila
2. okt 2023

@777januska777 presne tak. a nechapem naivitu ludi, ktori si myslia, ze tie 4 roky po týchto voľbách ako prisli, tak odidu a život ide ďalej. ja žijem ako-tak vo svojej bubline, ale len za dnešok jeden môj známy prepísal svoju firmu zo SR do ČR kvôli výsledkom volieb. native-speaker zo školy našej dcéry dnes dal do realitky na predaj pozemok kvôli výsledom volieb. kto si pred týmto zatvára oči, že keď bude Fico premiér, nič hrozné sa nestane je totálny naivák, ale asi šťastný,lebo nevníma realitu komplexne😅 ľudia si nevidia niekedy ďalej ako za svoj nos, to je fakt.

zuzinabila
2. okt 2023

@cica8 veru.za 4 roky sa da krajina priviest ku krachu,a nase deti to pocitia

777januska777
2. okt 2023

@timeabb ved áno súhlasím hranice sú fajn, ale myslím, že ze práve preto je dôležité aby sa aj o hraniciach diskutovalo a aby boli v pohode pre väčšinu. Ja ako katolícka mam inde tie hranice, zas taky moslim zas inde a aj lgbti ich ma inde. Ak máme ako spoločnosť rozhodovať musíme nájsť spoločnú reč a spoločne možnosti. A tak ako mali ps svoj program, tak aj ten by sa pri zavádzaní musel prejsť a nájsť kompromis. A aj preto pre mňa ps program bol zaujímavý, nový a plný myšlienok, ktoré stáli za to o nich diskutovať, lebo mohli spoločnosti v mnohom pomôcť.

cafelatte
2. okt 2023

Nemôžem si pomôcť ale, všimli ste si ze mítingy PS zivali prázdnotou a zrazu skončili druhí? Mne to tak príde ze PS volili ľudia len ako bojkot Fica, nie pre Simeckovu filozofiu. ( to má ukludnilo, lebo z výsledkov som bola šokovaná koľko je tu liberalnoprogresivnych ľudi, ale vďaka za to ze nie.)
Dnes som tohto mladeho pána počúvala, úprimne neviem si ho predstaviť ako lídra SR, komunikácia slušná, ale argumenty slabucke, niektoré otázky od moderátora vobec nepochopil, komunikácia slabucka, habkava. Riešenia len teoretické, polovicate, nedoriesene. Jedine plus bolo ze sa ide vzdať funkcie v europarlamente, aby sa mohol plne venovať našej politike, aj keď neviem ci je to jeho rozhodnutie, alebo vyplývajúca povinnosť.

palicka
2. okt 2023

@lonely66 ja som so sebou uplne vysporiadana. Ak.ma oslovis, a potom o par slov dalej pouzijes slovo fanatik...tak asi nehovoris o Osmijankovi...nezapleties ma do svojej hry. Podstata diskusie bola uplne ina...man len prekvapuje, ze ked sa zastavas strany (a he mi uplne jedno, ci strany skriatkov, fajciarov...), nedokazes prijat jej zakladne principy. PS hlasali princip, ako jeden z hlavnych pilierov, tolerancie. Prepac, Ty jej v sebe nemas ani stipku. Kazdy, kto ma iny nazor, je zly, chory....priam zvrateny... a pritom staci tak malo...mozno klise- ale nechaj zit a uzivat nazor kazdeho, kto ho ma...preto je svet pestrofarebny...

monicazbb
2. okt 2023

@cafelatte Na meetingy PS ich voliči nechodili , lebo boli v praci , čo sa o Smerackych voličoch nedá povedať 😉

karolinakr
2. okt 2023

@cafelatte kľudne mohli byť voľby zmanipulované,ani by som sa necudovala...Strana,kt.nebola v parlamente skokan roka hneď na 2.mieste a inej strane chýba 0.25% hlasov, dokonca strana,ktorá ako jediná zvýšila všakovaké prídavky s 2%?

karolinakr
2. okt 2023

Kollár tam niekomu vadil evidentne

chodec15
Odpoveď bola odstránená
monicazbb
2. okt 2023

@chodec15 asi tak . A ozaj, kdeže zmizol Prochadzka?

chodec15
Odpoveď bola odstránená
kristiii
3. okt 2023

@karolinakr čo máte furt s tou manipuláciou, však vyhral Fiko? Vyhral. Ale nie každý skočil na jeho, Matelkove a Uhríkove drísty o 72 rodoch či vymyslené obrázky kolujúce po internete. Niektorí si dali tú námahu a prečítali si reálne programy strán a ak sa zhodli s programom PS, tak ich proste volili. A áno, istá časť aj len ako konkurenciu ku smeru. A rovnako to bolo aj opačne. Ja mám v okolí veľa ľudí, čo Fica neznášajú, ale strach, ktorý šíril, ich presvedčil mu hodiť hlas. A Kollár? Nepoznám jediného človeka, ktorý ho volil. Pre každého je to už len nechutný úchylák. A Republika doplatila na Smer. Aspoň jedno, vlastne dve pozitíva týchto volieb. A matelka volili spoluobčania, ktorí doteraz čakajú, kedy im poštárka donesie po 500 euro. Plus prívrženci istej pani, ktorú je mi proti srsti menovať.

cafelatte
3. okt 2023

@chodec15 zabudol si napísať ze ľudia sa orientovali podľa volebnych prieskumov ktoré boli falošné a zaplatené. Máš veľmi jednostranne videnie, keď hovoríš B treba povedať aj A.

Podľa mňa na Slovensku je chybou ze sa stále voli menšie zlo..čiže s demokraciou to nemá veľa spoločne. Ja som nevolila ani jedného.

cafelatte
3. okt 2023

@monicazbb Prosím?
To si napísala smiešny dôvod. Aspon mamičky z koníka mali času dosť a tiez ludia na homeofice.

cafelatte
3. okt 2023

@karolinakr kamarátka pozerala celú noc a ráno keď bolo scitanych 98% hlasov, Smer za sekundu prepadol o 3% a pridalo sa inde.

slniecko5
3. okt 2023

Prečo mám pocit, že sme v rolu 2020-21, keď všetci cividfobni sa dňa menia na ficofobnych? Veľmi podobne znaky prežívania. Strach, panika, hystéria.
Pre mňa sú to nepoučiteľní ľudia a manipulátori, ktorí všetkým vnucujú svoj strach, bez toho, aby sa s ním vedeli popasovať sami. Najlepšie ho je šíriť na fórach.

slniecko5
3. okt 2023

PS: fica som nevolila, ani sa z neho netešim, ale zem sa toci ďalej.

blackcat8885
3. okt 2023

Ja som volila PS nehanbím sa za to. Samozrejme nie so všetkým súhlasím. A je mi smutno, že ľudia dali šancu Ficovi. Ešte Hlas akceptujem ale zo Smeru som znechutená. Dúfam, že naše deti sa budú mať dobre o pár rokov aj ked veľmi tomu neverím.

lidia73
3. okt 2023

z vysledkom volieb nie som spokojna a cudujem sa, ze ludia zabudli na rozne kauzy, ktore ma fico na rovasi, ale uz to nijak nezmenime a musime ist proste dalej. co sa zvolilo to je, uz je teraz nad tym zbytocne vyplakavat

777januska777
3. okt 2023

@slniecko5 vieš ono pri covide sme počúvali odborníkov a zdravotnikov a pri Ficovi vidíme históriu a tiež sledujeme vyšetrovanie jeho káuz a vidíme štatistiky kde slovensko je a aj kde bolo pri Ficovi.

slniecko5
3. okt 2023

@777januska777 jo, ale ako mi povedala UK kamoska, najlepšie, čo môžeš teraz urobiť je naďalej dobre vychovávať svoje deti. Nič viac.
Úprimne, myslím, že od rolu 2020 šlo Slovensko k úpadku aj na úrovni psychiky, veľa ľudí všetky tie strachy a stresy nezvládlo, úzkostni sa stali uzkostnejsimi. Strach sa tu nesmierne rozmohol.
Treba na sebe popracovať.

karolinakr
3. okt 2023

@kristiii
Aha,Boris je starý úchylak,čiže tieto dosť závažné veci,kt schválili sú pre Slovákov nepodstatné, zvolíme si stranu,ktorá zdaní aj vzduch..Ja som až teraz pochopila podľa čoho Slováci volia,kto má peknú kravatu a pekné sa usmieva do kamery..Forma je dôležitejšia ako obsah .Z toho sa najem,že nejaký politik má pekný strih účesu....Nevadí,že mi neostane na chleba,ale v debate mal skvelé padnúci oblek..Strana,ktorá spravila užitočné veci ako jedna z mála,tu pošlem na smetisko dejín a ten,kto hovorí pravdu a vykrikuje, toho vyšachujem..Výborne Slováci,zožerte si,čo ste si aj zvolili,ja mám stále príležitosť ísť inde a vy si užite svoju spravodlivosť..Fnukanie nie je možnosť..
Viac nemám čo k tomu dodať.
Uvidíme za 4 roky uberanie Slovenská a jeho demokracie..

777januska777
3. okt 2023

@slniecko5 od roku 2020? Ved my sme sa doteraz nepamätali zo socializmu. Naše psychické rozmýšľanie je niekde v dobách minulých. A áno najviac sa rozmohol strach kecami o lgbi a o kecami o migrantov, tak keď sa jeden mafián chce vyhnúť trestu ide aj cez mŕtvoly.

monicazbb
Autor odpoveď zmazal
slniecko5
3. okt 2023

@777januska777 niekde sa za posledné tri roky stala chyba a Fico je výsledok. Treba sa zamyslieť kde. A poučiť sa.

sfet
3. okt 2023

Našťastie bývam v Čechách, ale zaujímam sa aj o dianie na Slovensku, aj voľby mňa zaujali, ale toto som nečakala. Ficko mal byť predsa už na pohrebisku dejín a toto? Poviem Vám jedno, hanbím sa, že som Slovenka.

cafelatte
3. okt 2023

@monicazbb vážne sa na HO pracuje? Ďakujem za obohacujúcu informáciu. A na HO nie je pohyblivý pracovny čas?

monicazbb
Autor odpoveď zmazal