Čo nám hrozí? Vyjadrenie Uršuly Leyen
Máte tiež ten pocit, že to bude viesť presne tam, kam nechceme? Chcem veriť, že 3. svetová nie je na spadnutie.

@alica110 nebude chranit ukrajinu, bude chranit tu cast co UA ostane po rozdeleni, a iba preto, lebo tam bude tazit a bude tam mat investicie (cize vlastne len seba bude chranit), tak ako aj v rusku... pre nic ine... ano je to totalne nechutne.
@simca06022011 ale to sútaké zástupné výhrady, až zo búcha na hlavu. Pre Z je typická vojenská mikina a halve štátu, čo takto bráni krajinu by tomali kvitovať a nei ho nútiť do nejakých spíoločenských bontónov. U Z. nič nie je OK, ved mu tam zúri normálna vojna!!!! Zabúíajú, znásilňujú, ničia riemysel aj civil objekty, drvia krajinu, kradnú deti, niektoré štáty rovno vyhlasujú, že on môže zato, že v UA je vojna, ani status obete mu neuznajú...a on sa má obliecť do obleku a šAškovať?!!!! Skôr mám podozrenie, že im vadí, že im tým oblečením pripomína, neičo, an čo oni nechcú myslieť. To nieje počítačová hra, to je VOJNA, čo zažíva UA!!!!!!!!!!!!!!!
@pink_lady lenže keby sa teraz kvôli trumpovi obliekol do obleku, čo by si zase mohli povedať ostatní predstavitelia štátov? Že oni nie sú hodni za to aby sa prezliekol keď sa s nimi stretol, ale trump je niečo viac? Aj churchill nechodil len v obleku.. zelenskyj bol konzistentný..
Tak či tak - mne príde hrozne smutno smiešne, že počas toho ako sa na svete zabíjajú nevinne deti a dospelí, civilisti ktorí sa v ničom neprevinili sa riešia také tuposti ako je oblek, krivy pohľad, alebo nesprávne podanie rúk.. príde mi to ako výsmech do tváre všetkých tých čo denno denne trpia a skrývajú sa pred bombami... Hľadajú sa vinníci v Tom kto sa ako na koho pozrel či povedal slovo inak ako ho niekto pochopil.. a pritom rovnica kto je všetkému navine je taká jednoduchá.. Rusi každý deň okupujú územia ktoré im nepatria a strieľajú do nevinných ľudí...
V sobotu som čítala /DW/, že USA zrejme dotlačia Ukrajinu k /pravdepodobne októbrovým/ voľbám a Putin a Trump budú následne rokovať až s novozvoleným prezidentom - až toho budú pokladať za legitimného. Podľa dnešného Guardianu UK a FR navrhujú jednomesačné prímerie v bojoch, a neočakáva sa, že štvrtkový summit o ďalšej finančnej podpore Ukrajine prinesie nejaké výsledky /podobne ako minulý týždeň/, Taliansko, Španielsko, Portugalsko a Maďarsko budú pravdepodobne jeho závery vetovať.
@justxme Už tri roky dobre nespím. Keď som a zverila niekomu s obavami, bola odpoveď nemám čítať, nestarať sa o politiku, nezaujímať sa o to a pod. Darilo sa mi sa nezblázniť, kým nevyhral hranol a PPP prezidentský mandát. Ked je Trump pri moci a s jeho aktivitami, spolu s ne/reakciami , alebo tupými vyjadreniami členov našej koalície, mám chuť sa zbaliť a odísť....ale kam? Na mars? Už je obyvateľný?
@alica110 je to bohužiaľ tak...
Ale toto ma troška ukludnilo.. aspoň na čas, lebo myslím že to je pravda..blbé len je, že máme Fica, ale Európska únia nás nenechá napospas len preto že Fico a 20% jeho voličov si želá vojnu a predať našu krajinu rusom..
@autor Ak teda ide o vydaje na zbrojenie tak je nacase sa zobudit. Rusko dava viac ako 3 krat oproti doporucenych od NATO 2% HDP. A my mame problem aj s tymi 2%.
Ruske zbrojenie: "Výdavky na obranu majú v budúcom roku stúpnuť na 13,5 bilióna rubľov. Budú tak predstavovať 6,3 percenta HDP a 32 percent celkových rozpočtových výdavkov."
Oblek je len zástupný, nepodstatný problém. Hlavný dôvod je ten, že Trump, Vance a Musk nepokladajú Zelenského za legitimného prezidenta.
@jana_eyre_2 veď toto,mi rozum neberie. Máme ako Európa na viac. Utekať nebudem, vyrastala som tu,narodila som sa tu a tu budem aj brániť a hájiť zdravý rozum. Ani stará mama neušla,dožila sa 98rokov ale vždy tvrdila,že medzi fašistom a komunistom nie je rozdiel,iba kabát sa otočí a mala pravdu.
@simca06022011 Podľa teba, citujem " EU mala rokovať o mieri už dávno a mohla by začať aj samostatne bez USA, nie chystať sa na 3. svetovú vojnu".
A ako má Európa rokovať s Putinom o mieri, keď Putin súhlasí s mierom iba v prípade kapitulácie Ukrajiny.
Zároveň povedal, že on sa obsadených území na Ukrajine nikdy nevzdá, Ukrajine v takej situácii by zostávalo iba sa vzdať, aby bol mier.
To mi pripomína, že sa podľa tejto logiky mala Európa vzdať Hitlerovi, veď aj on chcel iba cudzie územie a bol by mier.
Nezomreli by milióny ľudí a hlavne by bol mier.
Všetci by sme chceli mier a najviac by si ho priali Ukrajinci.
Este na margo toho Kalinaka, naco maju vlastne jednotlive staty ministerstvo obrany, ked je podla neho lepsie sa hned po napadnuti vzdat lol. A za co on osobnej berie plat, ked neplanuje branit Slovensko pri pripadnom napadnuti, ale radsej cast uzemia odovzda bez boja utocnikovi? Na co je nam ministerstvo obrany, nech mi to niekto prosim vysvetli, ja tomu vobec nerozumiem
To ako keby minister sportu povedal, ze sa viac nebude sportovat.
@napetra na zaciatku bol ochotny aj on rokovat, v turecku myslim to bolo...
@nyusika zaujimavy neviem ci nazor alebo konstatovanie faktu, ze automobilovy priemysel kolabuje kvoli politickej situacii na Slovensku. Predpokladam, ze je to z oblasti tvojej specializacie, kedze si sa vyjadrila a pritom je to, ale ze neskutocna blbost 🤣 Nemci prepustaju lebo snad Fico? 😂
@nyusika v Čechách momentálne som, kde sú tie lacnejšie potraviny? nech tam idem. nijaké nevidím
@zuzanita1609 za tie peniaze, čo mu prúdia zvonku, kým sa bojuje, bude zelenskyj odolávať a držať sa ešte dlho, to nie sú gule, to sú prachy
@zmrzlinka8 Zelenskyj ponúkol rezignáciu za istoty pre krajinu,ktorá bola obsadená a napadnutá Ruskom,ale aké sú tie istoty teraz? Žiadne. Rozkúskujú si Ukrajinu a ďalší debil si vo svete podrobí menšieho. Toto je ten mier? U nás boli partizáni, námestia plné 89tom. Toto nie sú prachy,ale naozaj boj za národ a svoju krajinu. Nie takí,čo majú len plnú papulu národnosti,ale zradzajú vlastný národ,krajinu svojou ignoráciou. Keď to dokázali Ukrajinci a nezľakli sa Rusa, dokáže to aj Európa.
Autorka- zavzdusnujes sa tu,že “mňa poznáš z diskusie”
No, tak pekne’ od teba,”že vedieme dialóg na rovnakej úrovni”
Niekto sa neskrýva a niekto anonymne
Inak,nie ,nanapadlo mi,lebo aj to čo sa zle napíše,sa da’ jednoducho opraviť
Ale to tiez tak dost priemerne vyznieva ta’ tvoja argumentácia o “nenapadlo ti?”
@simca06022011 a keby mal oblek, co by sa zmenilo? To by zase zaujimalo mna.
Hlavne by sme si nemali mylit pojmy mier a kapitulacia..
Ak niekto niekomu nieco ukradne, tiez to nie je pozicka.
@zmrzlinka8 ok, tak sup prepis polku svojho majetku na suseda. A nieze budes volat policajtov, ak sa ti nastahuje do obyvacky...Hadam by si sa pre pokoj v ulici nebodaj odvazila branit. Nebud sebec;)

@napetra táto rodina má morálku a etiku hlboko zažranú (ironick) Ešte si si spomínam, ako jeho foter šikanoval Hedvigu, za to, že oznámila, že bola napadnutá (hovorila po maďarsky a to bola jej najväčšia vina).