Čo si myslíte o konflikte USA - Irán?
Niekto kto sa viac rozumie do politiky, bude z toho nieco väčšie? Su obavy? Uz množstvo ľudí hovorí ze bude ochvilu 3. svetova.
Bože ľudia, ak hrozí 3.sv., čo s tým sa akože dá spraviť? Ak nehrozí, načo sa zapodievať niečím, čo bežný človek nedokáže absolútne nijako pochopiť a ovplyvniť.
@gribka1 tak lebo nechapem preco v roku 2025 sa stale riesia konflikty takto len preto ze nejaki panacikovia nemaju gule na spravnom mieste a rozputaju vojnu kde umru nevinni ludia
To sa obavám že dnes už začalo
No vidíš, chápeš, že si tu tí panáčikovia hrajú hru. Ale nedá sa pochopiť, že ešte dnes sú primitívne vojny. Strašná primitívna civilizácia. Ale zas, oni si nezničia svoje životy, takže do takého megarozmeru to nenarastie. Iba ten strach potrebujú živiť, tak sa dá ovládať.
No a, ak by išlo skutočne o jadrové zbrane, tak čím menej je ich vo svete, tým lepšie.
Keď začal konflikt Ukrajina/Rusko mnoho ľudí i tu písalo že bude 3. svetová vojna.
Teraz to podľa mnoho komentárov na fb vyzerá podobne.
Či bude/ nebude ja nijak ovplyvniť neviem, a úprimne, ani sa tým nemienim zapodievať.
Nechám to na tých čo majú na to čas, nervy a od varenia džemu cez zahraničnú politiku/vojnu až po jadrovú fyziku " rozumejú " všetkému.
Ja sa cudujem, ze nikto neriesi napadnutie Iranu Izraelom, a kde su sankcie na Izrael? Kde su sankcie na tych vrahov co v Gaze zabijaju deti? Ako tento svet funguje, vsetko je naopak, pravda neexistuje. Usa napadne Iran a este tvrdi, ze musi byt mier…
3.svetova už prebieha.
Necakaj, že bude rovnaka ako prve dve svetove.
1. Iran sedi na peknych zasobach ropy a najväcsom nalezisku zemneho plynu vo svete
2. Iran uz ma na to material vyrobit funkcnu a nie jednu atomovu bombu
3. Susedne arabske staty Iran nemusia, lietaju im ponad hlavy rakety kôli Izraelu
Co ocakavam?
A - Urcite(uz dnes) zdrazeju energie cize paliva a vykurovanie
B - Ak Iran odpovie nielen na Izrael ale aj USA, ocakvam skutocnu vojnu
C - Tento rok uz dovolenky do Izraela nehrozia, aj Abu Dhabi a spol. to maju nahnute
Zas a znova: nabozenstvo + politika = fanatizmus.
Inak poslala by som tam nasich vojakov, nech chrania ten mier, ked ich vidim tucnych, lemravych, poberajucich pekne platy.
No a, ak by išlo skutočne o jadrové zbrane, tak čím menej je ich vo svete, tým lepšie.
@gribka1 naopak iba jadrove zbrania zabrania utoku na danu krajinu, kazdy kto ich ma sa ich USA nedotknu, aj Slovensko by malo mat jadrove zbrane, keby ich rovnako mala Ukrajina, Putin by mal nalozene v trenkach, ziadna vojna na vychode by nezacala a Slovensko by nebolo preplnene lacnymi a drzymi Ukrajincami.
Ja sa cudujem, ze nikto neriesi napadnutie Iranu Izraelom, a kde su sankcie na Izrael? Kde su sankcie na tych vrahov co v Gaze zabijaju deti? Ako tento svet funguje, vsetko je naopak, pravda neexistuje. Usa napadne Iran a este tvrdi, ze musi byt mier…
@liv1 nebyt USA uz Izrael neexistuje, Izrael ma okolo 100 jadrovych bômb, vraj preventivne, on môže, vy nie.
1. Iran sedi na peknych zasobach ropy a najväcsom nalezisku zemneho plynu vo svete
2. Iran uz ma na to material vyrobit funkcnu a nie jednu atomovu bombu
3. Susedne arabske staty Iran nemusia, lietaju im ponad hlavy rakety kôli Izraelu
Co ocakavam?
A - Urcite(uz dnes) zdrazeju energie cize paliva a vykurovanie
B - Ak Iran odpovie nielen na Izrael ale aj USA, ocakvam skutocnu vojnu
C - Tento rok uz dovolenky do Izraela nehrozia, aj Abu Dhabi a spol. to maju nahnute
Zas a znova: nabozenstvo + politika = fanatizmus.
Inak poslala by som tam nasich vojakov, nech chrania ten mier, ked ich vidim tucnych, lemravych, poberajucich pekne platy.
@kernel z rodiny boli teraz v Egypte a videli tie mnozstva rakiet.. takze myslim ze zdaleka nie len Izrael a spol. Egypt sa rozhoduje uzavriet vzdusny priestor. Ach nechcem sa ani o tom bavit, len doma sa bavime to je viac nez dost. Najradsej nevidiet, nepocut a necitat
Strkať hlavu do piesku,nezaujimať sa a nič nechceť vedieť môze len žena,ktorá nemá dospeleho resp.skoro dospeleho syna.Ja mam ,situaciu sledujem,tak normalne.Neovplyvnim nič,ale to neznamena,ze zavriem oči.Trump je nešťastim pre svet,zautočil bez schvalenie Kongresu,to nie je sranda.Teraz zaleži co urobi Iran.My obyčajní smrtelnici môzeme urobiť jedinu vec-modliť sa.
@liv1 sankcie sú iba pre Rusko, ktoré sa nechce vzdať svojho nerastného bohatstva. Američania si zatiaľ môžu robiť čo chcú... Je to jeden hnusný biznis .... Ľudstvo je nepoučiteľné, a nedozrelo na to žiť v mieri
@gribka1 naopak iba jadrove zbrania zabrania utoku na danu krajinu, kazdy kto ich ma sa ich USA nedotknu, aj Slovensko by malo mat jadrove zbrane, keby ich rovnako mala Ukrajina, Putin by mal nalozene v trenkach, ziadna vojna na vychode by nezacala a Slovensko by nebolo preplnene lacnymi a drzymi Ukrajincami.
@kernel asi by si mal viac naštudovat
ukrajina mala jadrové zbrane ale
určite nezačne 3.svetove pre izraela a iran , v izraeli je normálne že si kupuješ byt s krytom a pravidelne beháš sa skryt,ludia si na to už zvykli , preto ma izrael tak vypracovanu protivzdušnu obranu ... irak ich tam pravidelne roky ostreluje ... len nejak to nikoho nezaujima , až dnes sa trolovia na pokyn zobudili ,však rusku ukludneny irak nevyhovuje
ak začne 3 svetová tak to vdaka rusku, ktoré napadne zrejme pobalstske štaty ? finsko ? polsko ? slovensko sa vzdá doborovolne ak bude mat tuto vladu ..však rus raz odíde
Momentálne vo svete prebieha cca 60 vojenských konfliktov.
A tieto konflikty tu vždy boli a budú.
To neznamená že bude 3 svetová vojna. A ak aj raz bude tak nikto kto číta MK to nezmení.
Irán provokoval už dlho. A to čo sa stalo sa dalo očakávať. Nemôžeš sa vyhrážať štátom zničením, podporovať teroristické skupiny a zároveň vyvíjať svoj jadrový program. Skôr či neskôr príde niekto kto ťa zastaví. A myslieť si že to USA urobili bez súhlasu Izraela, Francúzka, Veľkej Británie či Nemecka je naivné.
Eliminovať Irán chcelo veľa štátov. Len to nebudú písať na Facebook ci MK.
Úprimne poviem,ja som ani nevedela,že je zasa nejaký konflikt 🤭. Keď som prestala pomenej sledovat tv, siete,ani neviem,keď príde tá vojna, ďalšia. Pri napadnutí Ukrajiny som sa akosi otupila...
Strkať hlavu do piesku,nezaujimať sa a nič nechceť vedieť môze len žena,ktorá nemá dospeleho resp.skoro dospeleho syna.Ja mam ,situaciu sledujem,tak normalne.Neovplyvnim nič,ale to neznamena,ze zavriem oči.Trump je nešťastim pre svet,zautočil bez schvalenie Kongresu,to nie je sranda.Teraz zaleži co urobi Iran.My obyčajní smrtelnici môzeme urobiť jedinu vec-modliť sa.
@janinah prosím ťa netáraj.
Nikto hlavu do piesku nestrká, btw nerobia to ani tie pštrosy.
Vieme čo sa deje, máme tv, internet.
A dobre si pamätám tvoje dávnejšie slová resp.písmená " tvoj syn, tvoj muž by bránili, nezdrhli".
Tak dobre nie ?
Že ak by, muža a syna máš pripraveného.
Jedine že by si predtým tárala.
A okrem modlenia vieme niečo urobiť ?
Nie
Jáj, ešte sa zavzdušňovať denne na soc.sieťach.
A to ti tiež ide.
Tak nech sa páči.
Keby moj sused napr. zhromazdoval pitbulov, dogy, rotvajletov veru sa zamyslim, ci ma nechce napadnut😅a niekam ho udam, nieco podniknem, (blby oriklad a Iz. s Ir. nesusedia) Iran obohacuje Uran na ucel vyroby bomb, ak sa zase Usakom neprisnilo, ako za Busha s Irakom. A fcil buc mudry😂kto je v prave... Tak maju Iranci horu, kde sa hraju s uranom a za akym ucelom obohacuju na 60,ked na energeticke ucely staci 10%💥
Vďakabohu, že Izrael zasiahol a USA sa pridali. Irán sa vyhráža už desaťročia, že vymaže Izrael z mapy sveta.
@liv1 Vojnu rozpútali Palestínci a to povraždením Izraelcov a ich únosmi. Doteraz nevrátili všetkých. Hanba ti.
@janinah prosím ťa netáraj.
Nikto hlavu do piesku nestrká, btw nerobia to ani tie pštrosy.
Vieme čo sa deje, máme tv, internet.
A dobre si pamätám tvoje dávnejšie slová resp.písmená " tvoj syn, tvoj muž by bránili, nezdrhli".
Tak dobre nie ?
Že ak by, muža a syna máš pripraveného.
Jedine že by si predtým tárala.
A okrem modlenia vieme niečo urobiť ?
Nie
Jáj, ešte sa zavzdušňovať denne na soc.sieťach.
A to ti tiež ide.
Tak nech sa páči.
@maca1984 iste,ja taram,ty si majsterka sveta...
Trafena hus zagagala? Asi ťažko som pisala,ze moj muž by niečo branil.kedže je 70tnik...hlavne,že ty si pamatáš...
Tak pekný večer
Však divíte sa?
Vojnový štváč fico vykrikoval nech žijú USA a Američanom narástli rožky 😃
@janinah ako povieš 😘
@alica110 myslis, ze vojnu rozputali tie deti co ich tam vrazdia? Ze vrazdia izraelci ludi ktori si chodia po jedlo ked pride humanitarna pomoc? Ty si prvotriedna … ak si myslis, ze je v poriadku vratit uder tak, ze povrazdia deti. Nie jedno, desat, ale tisice deti. Za 4 mesiace zavradili cez 12 000 deti! Hanba tebe! A este aka!
@maca1984 neboj sa, ja si pamatam to iste…bola som v tej diskusii taktiez.
@alica110 myslis, ze vojnu rozputali tie deti co ich tam vrazdia? Ze vrazdia izraelci ludi ktori si chodia po jedlo ked pride humanitarna pomoc? Ty si prvotriedna … ak si myslis, ze je v poriadku vratit uder tak, ze povrazdia deti. Nie jedno, desat, ale tisice deti. Za 4 mesiace zavradili cez 12 000 deti! Hanba tebe! A este aka!
@liv1 ďakujem ....
@liv1 a máš zdroj ? že je to presne tak ako píšeš ? pretože prekrutenych sprav alebo trolie farmy sa vedia vyburit

Bože ľudia, ak hrozí 3.sv., čo s tým sa akože dá spraviť? Ak nehrozí, načo sa zapodievať niečím, čo bežný človek nedokáže absolútne nijako pochopiť a ovplyvniť.