icon

Čo si myslíte o konflikte USA - Irán?

22. jún 2025

Niekto kto sa viac rozumie do politiky, bude z toho nieco väčšie? Su obavy? Uz množstvo ľudí hovorí ze bude ochvilu 3. svetova.

sara07
22. jún 2025
@koniarova

@alica110 áno. Vďakabohu za ďalšie krviprelievanie. 👍 Vojny vyriešia tento chorý svet.

@koniarova fajn tak chod do iranu im to vysvetlit, určite ta pochopia

liv1
22. jún 2025
@sara07

@liv1 a máš zdroj ? že je to presne tak ako píšeš ? pretože prekrutenych sprav alebo trolie farmy sa vedia vyburit

@sara07 zdroj? To vazne? 🤦‍♀️ https://www.vaticannews.va/sk/svet/news/2025-03...

https://www.aktuality.sk/clanok/YrvDsvK/v-gaze-...

https://sita.sk/v-gaze-zomrelo-uz-viac-ako-12-t...

Vrazdenie deti, blokovanie humanitarnej pomoci, mrtve, zranene, osirele. Na toto sa pozera cely svet! A neurobia nic! A US este pridu na pomoc Izraelu a zhodia bomby na dalsiu krajinu. A este s prikyvnutim niektorych zapadnych krajin. Na grc toto

alica110
Autor odpoveď zmazal
alienkami
23. jún 2025

Ja vám neviem. Ktorá krajina by sa nechala bombardovať, keby mala použiteľný obohatený urán? Prečo nevyrobili aspoň nejakú špinavú bombu? Kto súdny by zbombardoval 3 základne obsahujúce obohatený urán a riskoval jeho nekontrolovateľný únik? Alebo sú tak hlboko pod zemou, že je to bezpečné? Okolo Černobyľskej elektrárne museli urobiť sarkofág. Žeby stačila dostatočne hrubá hromada trosiek?
Už roky tam chodia odborníci od jadra, robia inšpekcie... Nikdy nikto nepotvrdil vývoj jadrových zbraní... ale USA a Izrael "vedia". Fakt mi to pripomína Irak. Aj toto sa zametie pod koberec, keď už bude vec hotová.

eva8
23. jún 2025
@liv1

@sara07 zdroj? To vazne? 🤦‍♀️ https://www.vaticannews.va/sk/svet/news/2025-03...

Vrazdenie deti, blokovanie humanitarnej pomoci, mrtve, zranene, osirele. Na toto sa pozera cely svet! A neurobia nic! A US este pridu na pomoc Izraelu a zhodia bomby na dalsiu krajinu. A este s prikyvnutim niektorych zapadnych krajin. Na grc toto

@alica110 ty odkial cerpas informacie?
Pred rokom bol priemerny vek zabitych v Gaze 5 rokov. To zverejnene v TV nebolo. Vies preco? Pretoze tam bola vysoka porodnost, nie vysoky vek dozidia, bombardovali sa skoly, nemocnice, porodnice... To, co sa deje v Gaze,, povazujem za genocidu. Sam Netanjahua povedal, ze to, co sa bude diat v Gaze, bude strasne. Pomsta obrovska. A @liv1 je smiesna, pretoze na to poukazuje?

alica110
23. jún 2025
@eva8

Pred rokom bol priemerny vek zabitych v Gaze 5 rokov. To zverejnene v TV nebolo. Vies preco? Pretoze tam bola vysoka porodnost, nie vysoky vek dozidia, bombardovali sa skoly, nemocnice, porodnice... To, co sa deje v Gaze,, povazujem za genocidu. Sam Netanjahua povedal, ze to, co sa bude diat v Gaze, bude strasne. Pomsta obrovska. A @liv1 je smiesna, pretoze na to poukazuje?

@eva8 Za tie deti môžu ich rodičia ktorí podporujú teroristov. Čo si mysleli? Že povraždia a unesú Izraelcov a Izrael len mávne rukou a nechá to tak? Mali prepustiť rukojemníkov, všetkých, nestalo sa, takže zodpovednosť za smrť všetkých tých ľudí je na nich, na Palestincoch. Tak tu nehrajte na city deťmi.

alienkami
23. jún 2025

@alica110 takže teraz má Izrael právo vyvraždiť / vyhnať všetkých Palestínčanov lebo Hamas?
To čo Hamas urobil bolo zverstvo, ale táto odplata už tiež prekonáva všetky medze.

eva8
23. jún 2025
@alica110

@eva8 Za tie deti môžu ich rodičia ktorí podporujú teroristov. Čo si mysleli? Že povraždia a unesú Izraelcov a Izrael len mávne rukou a nechá to tak? Mali prepustiť rukojemníkov, všetkých, nestalo sa, takže zodpovednosť za smrť všetkých tých ľudí je na nich, na Palestincoch. Tak tu nehrajte na city deťmi.

@alica110 mas zvlastne myslenie. Myslis, ze v Gaze bezni obyvatelia podporuju teroristov? Su bezbranni.

eva8
23. jún 2025
@alica110

@alica110 cize si vysvetlila, ze tie spravy od @liv1 nie su vymyslene

ahhola
23. jún 2025
@eva8

@eva8 tak to je tiez "umenie" namnozit sa od 1940 zo 100 000 na 2 000 000....tu inkvizitorky kvicia, ked si zena dovoli mat decko bez 1i bytu, par 000 na ucte a tu je narod na flaku zeme, ktory sa mnozi ako Nigeria🤕ti maju aspon plac, aj ked tiez nemaju rozum. Allah sa postara...

bosorkabb
23. jún 2025
@eva8

@alica110 mas zvlastne myslenie. Myslis, ze v Gaze bezni obyvatelia podporuju teroristov? Su bezbranni.

@eva8
Veď si ich v roku 2006 zvolili v riadnych voľbách a už vtedy vedeli čo je Hamas zač.
Do Gazy išli miliardy. Na vodovod, nemocnice, cesty, humanitárnu pomoc od USA, EÚ a kopec ďalších štátov.
Kde je ten vodovod? Kde sú cesty?
Netvrdím ze Izrael je svätý, nikdy nebol. Ale čo vlastne obyvatelia Gazy čakali keď uniesli rukojemníkov? Ďalších povraždili.
Videla si ich videá ako sa s toho tešili?
V každej vojne a to všade na svete zomierajú civilisti vrátane detí. Rozdiel je len v tom že predstavitelia štátu väčšinou týchto ľudí chránia a čo robí Hamas? Chráni tak sám seba a na civilistov kašle.
Ja mám v rodine osobu z Gazy, nežijú na Slovensku ale viem aké to tam bolo. Ako Hamas ničil rodiny.

alica110
23. jún 2025
@eva8

@eva8 Ano, bežní obyvatelia podporujú teroristov, vrátane detí. Tie deti sa tešili keď Hamás odovzdával telá zavraždených rukojemníkov.

sara07
23. jún 2025
@alienkami

Ja vám neviem. Ktorá krajina by sa nechala bombardovať, keby mala použiteľný obohatený urán? Prečo nevyrobili aspoň nejakú špinavú bombu? Kto súdny by zbombardoval 3 základne obsahujúce obohatený urán a riskoval jeho nekontrolovateľný únik? Alebo sú tak hlboko pod zemou, že je to bezpečné? Okolo Černobyľskej elektrárne museli urobiť sarkofág. Žeby stačila dostatočne hrubá hromada trosiek?
Už roky tam chodia odborníci od jadra, robia inšpekcie... Nikdy nikto nepotvrdil vývoj jadrových zbraní... ale USA a Izrael "vedia". Fakt mi to pripomína Irak. Aj toto sa zametie pod koberec, keď už bude vec hotová.

@alienkami ano su to kryty a dost hlboko pod zemou, aby nebola zachytena radiacia že je tam toho viac ako tvrdia ,však si pozri aké rakety tam poslali

sara07
23. jún 2025
@liv1

@liv1 dobre a ten zdroj prečo neuvedie čo bolo predtým ? ostatné ti baby vysvetlili

alienkami
23. jún 2025
@sara07

@alienkami ano su to kryty a dost hlboko pod zemou, aby nebola zachytena radiacia že je tam toho viac ako tvrdia ,však si pozri aké rakety tam poslali

@sara07 ja viem, že to neboli bežné bomby. Nie som odborník na problematiku, ale toto sa ku mne dostalo.
Je to celé zle a nemá to jednoduché riešenie, ale aj tak si myslím, že by sa to dalo aj lepšie, keby sa chcelo.

sara07
23. jún 2025
@alienkami

@sara07 ja viem, že to neboli bežné bomby. Nie som odborník na problematiku, ale toto sa ku mne dostalo.
Je to celé zle a nemá to jednoduché riešenie, ale aj tak si myslím, že by sa to dalo aj lepšie, keby sa chcelo.

@alienkami ako ? mysliš že sa im dá verit ? tam je ešte radikalnejšie rozdelené krajiny ako u nás, nemaju problém zničit aj čast svojho uzemia len aby dosiahli čo chcu
tiež si občas povzdychnem keby sa politici prestali riešit hranice, uznali čo je , v klude by si mohol cely svet žiť ..
to máš ako s ruskom ktore sa v 94 zaviazalo že uzna suverenitu hranice ukrajiny a vidíš ..

alienkami
23. jún 2025
@sara07

@alienkami ako ? mysliš že sa im dá verit ? tam je ešte radikalnejšie rozdelené krajiny ako u nás, nemaju problém zničit aj čast svojho uzemia len aby dosiahli čo chcu
tiež si občas povzdychnem keby sa politici prestali riešit hranice, uznali čo je , v klude by si mohol cely svet žiť ..
to máš ako s ruskom ktore sa v 94 zaviazalo že uzna suverenitu hranice ukrajiny a vidíš ..

@sara07 Rusko napadlo susednú krajinu a (takmer) celý svet rieši sankcie, pomáha napadnutej krajine... Izralel napadne inú krajinu a... ? Keď si Trump zmyslí, že naozaj chce Grónsko? Už je možné asi všetko, ak si na tej správnej strane.
(Nie, nemyslím si, že Putin má právo toto robiť na UA)
Netuším ako by som to riešila, ale nemám pocit, že to ide dobrým smerom. Skôr si myslím, že sa tým situácia len zhorší. Čas ukáže (históriu píšu víťazi), ale snažím sa uchovať si kritické myslenie a nevidieť veci čierno-bielo.

liv1
23. jún 2025
@sara07

@koniarova fajn tak chod do iranu im to vysvetlit, určite ta pochopia

@sara07 na jednej strane sa ma pytas na zdroj absolutne dostupnych informacii a na druhej mi pises ostatne mi vysvetlili dievcata? 🤦‍♀️😂
@alica110 ja nepozeram tv, takze im nemozem nic “zozrat”, ale ty evidentne ano. Trochu pogoogli, na nasich, ale aj na zahranicnych spravodajskych weboch, mozno sa ti oci otvoria co vsetko sa dozvies. A potom sa pokojne mozes ospravedlnit…

vevesh
23. jún 2025

Trochu matematiky pre tych, ktori tvrdia, ako bol hamas oficialne zvoleny a ze si za to ludia mozu samy...
https://youtube.com/shorts/0JhMXKZkwcA?si=Zbpor...

alienkami
23. jún 2025

Toto je fajn - človek si urobí aspoň trošku predstavu aké je to komplikované, a že tam nie je nikto len dobrý a len zlý.

https://www.youtube.com/watch?v=R1htCAKZ97c
alica110
23. jún 2025
@liv1

@sara07 na jednej strane sa ma pytas na zdroj absolutne dostupnych informacii a na druhej mi pises ostatne mi vysvetlili dievcata? 🤦‍♀️😂
@alica110 ja nepozeram tv, takze im nemozem nic “zozrat”, ale ty evidentne ano. Trochu pogoogli, na nasich, ale aj na zahranicnych spravodajskych weboch, mozno sa ti oci otvoria co vsetko sa dozvies. A potom sa pokojne mozes ospravedlnit…

@liv1 Ospravedlniť by si sa mala ty. Ale zas na druhej strane za svoju obmedzenosť asi nemôžeš.

alica110
23. jún 2025

Alebo si môžete pozrieť správy z prvej ruky od telavivian from bratislava 😀 Nájdete ju na fb aj ig.

liv1
23. jún 2025
@alica110

@liv1 Ospravedlniť by si sa mala ty. Ale zas na druhej strane za svoju obmedzenosť asi nemôžeš.

@alica110 na viac nemas? 😁 Ale vidno ze nie, odpovedat nemusis.

janettdamian
23. jún 2025
@ahhola

@eva8 tak to je tiez "umenie" namnozit sa od 1940 zo 100 000 na 2 000 000....tu inkvizitorky kvicia, ked si zena dovoli mat decko bez 1i bytu, par 000 na ucte a tu je narod na flaku zeme, ktory sa mnozi ako Nigeria🤕ti maju aspon plac, aj ked tiez nemaju rozum. Allah sa postara...

@ahhola ja len k tomu množeniu, myslíš, že tam tá žena má na výber, koľko krát bude tehotná? Obávam sa že nie.

janettdamian
23. jún 2025

Ja politiku, vojny nesledujem. Ale včera som zachytila informáciu, že v Iráne sa vybudovala nejaká rozsiahla infraštruktúra, ktorá by mala zabezpečiť dopravu pre Rusko, Indiu (asi) proste ten nový ekonomický spolok. A USA a Európa by ostala vyšachovaná. Možno aj toto je dôvod útokov, pretože to ekonomicky oslabí USA.

astrobot
Autor odpoveď zmazal
astrobot
23. jún 2025
@astrobot
Odpoveď bola zmazaná
sara07
23. jún 2025
@liv1

@liv1 jedna udalost sa da popisat rôznym spôsobom
a zase to že iran sa paktuje, bratričkuje s ruskom hovorí za všetko, uplne ....

mizoko
Autor odpoveď zmazal