icon

Európa a islam

4. sep 2025

Ja sa zacinam fakt obavat, ako dopadneme. Co sa deje v Anglicku.... Nemecku... Francuzsku.
A mkmentalne sa siri na nete aj video, kde poslankyna v Belgicku vyzvala ludi, ktorym sa nepaci satka okolo ich jlavy, aby sa prestahovali inde. Chapete? Miestni sa maju prestahovat inde. 🥲
Toto nebude dobre......

anonym_285
Odpoveď bola odstránená
lenkakravcova
7. sep 2025
@anonym_285
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_285 vyčkaj času 🙂 Inshallah

mizoko
7. sep 2025
@anonym_285
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_285 kurník ona je fakt trafena 🤣🤣🤣🤣

dahliaa
7. sep 2025
@mizoko

@anonym_285 ale do Afganu ona nepôjde lebo je to tam nebezpečné 🤣🤣🤣 to napísala ona, tak radšej bude vypisovať bludy z pohodlia gauča pod ochranou práva západnej demokracie ☺️😘🥰

@mizoko Já vím, ty za to nemůžeš.🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

misiak7777
7. sep 2025
@lenkakravcova

@lenkakravcova Lenuška si na mňa zabudla 🙂🙃🙃 si ma obvinila z klamstva napomáhania ženám v Afganistane, a ja som ti to vyvrátila 😘😘😘
Mier s tebou 😉😉😉

mizoko
7. sep 2025
@misiak7777

@lenkakravcova Lenuška si na mňa zabudla 🙂🙃🙃 si ma obvinila z klamstva napomáhania ženám v Afganistane, a ja som ti to vyvrátila 😘😘😘
Mier s tebou 😉😉😉

@misiak7777 ja sa s nimi už ani nebavím,už sa bavím len na nich 😁

lenkakravcova
7. sep 2025
@misiak7777

Mier s tebou 😉😉😉

@misiak7777 kde čo ako? 😀 Ja som o Afganistane nepísala. 🤷

Ale napodobne: Mier s tebou.

anonym_eff4ba
7. sep 2025
@lenkakravcova

@lenkakravcova :

• Korán jasne hovorí:„Boh povolil obchod, ale zakázal ribá (úrok).“

---

Tradičná hypotéka s úrokom je v islame zakázaná, ale existujú etické alternatívy, ktoré rešpektujú princípy šaríe. V krajinách ako Malajzia, Saudská Arábia či Spojené arabské emiráty sú tieto produkty bežné a dostupné.

Ty si si asi pozicala v Saudksej nie?😀

anonym_285
Odpoveď bola odstránená
mizoko
7. sep 2025
@anonym_285
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_285 podľa dahlie je to ok,ona by vlastnú dcéru ponúkla a s radosťou. Jej slova

dahliaa
7. sep 2025
@mizoko

@anonym_285 podľa dahlie je to ok,ona by vlastnú dcéru ponúkla a s radosťou. Jej slova

@mizoko Proroku Muhammadovi s radostí a veškerou úctou. Škoda, toto už se mojím dcerám nikdy nepoštěstí, ale tak snad jim Bůh přivede do cesty jiné zbožné muslimy a kéž i je samotné povede správnou cestou. Amin.

anonym_285
Odpoveď bola odstránená
lenkakravcova
7. sep 2025
@anonym_eff4ba

@lenkakravcova :

• Korán jasne hovorí:„Boh povolil obchod, ale zakázal ribá (úrok).“

---

Tradičná hypotéka s úrokom je v islame zakázaná, ale existujú etické alternatívy, ktoré rešpektujú princípy šaríe. V krajinách ako Malajzia, Saudská Arábia či Spojené arabské emiráty sú tieto produkty bežné a dostupné.

Ty si si asi pozicala v Saudksej nie?😀

@anonym_eff4ba presne preto existuje výnimka v šarii v Európe. Je na to viacero názorov. Posielam kde si to môžeš nájsť.

ChatGPT
Áno, existuje európska fatwa týkajúca sa získania hypotéky v súlade s islamským právom (šarí‘a). Európska rada pre fatwu a výskum (ECFR) vydala v roku 1999 fatwu, ktorá umožňuje moslimom v Európe získať hypotéku na kúpu nehnuteľnosti, ak neexistujú žiadne iné možnosti a ak je to nevyhnutné. Táto fatwa vychádza z princípu "darúra" (nevyhnutnosť), ktorý umožňuje porušiť pôvodne zakázané činy v prípade naliehavej potreby. ECFR zdôrazňuje, že úroky sú v islame považované za "riba" (úžera) a sú zakázané, avšak v prípade nevyhnutnosti môžu byť povolené.
islamicmortgages.co.uk
britishfatwacouncil.org

ECFR tiež odporúča, aby moslimovia v Európe vyvíjali vlastné finančné inštitúcie, ktoré by poskytovali financovanie v súlade so šarí‘a, aby sa predišlo potrebe využívať úžernícke úvery.
islamicmortgages.co.uk

Je dôležité poznamenať, že táto fatwa je neformálna a jej platnosť závisí od akceptácie moslimskou komunitou. Nie všetci islamskí učenci súhlasia s touto fatwou; niektorí tvrdia, že hypotéky sú vždy zakázané, zatiaľ čo iní tvrdia, že môžu byť povolené v prípade nevyhnutnosti.

.......
Mimo toho, kto by nechcel žiť bez hypotéky? 🙂 Mať peniaze na nutné bývanie, tiež by som do nej nešla.

anonym_285
Odpoveď bola odstránená
dahliaa
7. sep 2025
@mizoko

@misiak7777 ja sa s nimi už ani nebavím,už sa bavím len na nich 😁

@mizoko Tak hlavně, že si přitakáváš s takovým odpadem, který podporuje a souhlasí s vyvražďováním a mrzačením dětí a žen. 🤮🤮 Takovej už tady jednou byl... 🤢
https://youtube.com/shorts/JuLlh0Va5Gs?si=8jdyr...

misiak7777
7. sep 2025
@lenkakravcova

@misiak7777 kde čo ako? 😀 Ja som o Afganistane nepísala. 🤷

Ale napodobne: Mier s tebou.

@lenkakravcova si opitá? 🙂🙂🙂 Tvoja odpoveď 10:02 na môj príspevok že v Afganistane nepomáhajú ženám a neosetruju v nemocnici 🙂🙂🙂 ešte som ti to vyvrátila dvoma odkazmi. Nuž Lenka, na zdravie 🙃🙃🙃

lenkakravcova
7. sep 2025
@misiak7777

@lenkakravcova si opitá? 🙂🙂🙂 Tvoja odpoveď 10:02 na môj príspevok že v Afganistane nepomáhajú ženám a neosetruju v nemocnici 🙂🙂🙂 ešte som ti to vyvrátila dvoma odkazmi. Nuž Lenka, na zdravie 🙃🙃🙃

@misiak7777 to sú slová chat gpt, nie moje. 🙂

lenkakravcova
7. sep 2025
@anonym_285
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_285 vygoogli si čo je fatwa.

Podnájom by mi nevadil,, len nájdi taký, kde berú aj rodiny so 4 deťmi 🙂 veľa šťastia. Sama vieš, že je to nereálna situácia na Slovensku. V Nemecku a Rakúsku je to iné. Tam možno skôr. Je tam viac nájomných bytov. Len neviem či je rozumné aby väčšina Slovenska odišla preč. Aj keď človek mieni, pán Boh mení..

misiak7777
7. sep 2025
@lenkakravcova

@misiak7777 to sú slová chat gpt, nie moje. 🙂

@lenkakravcova jaj, dobrý argument 🙃🙃🙃

anonym_285
Odpoveď bola odstránená
mizoko
7. sep 2025
@anonym_285
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_285 no vidíš ty bojujes proti pedofílii a Dahlia za pedofíliu 😏 môžte si pokecat

anonym_285
Odpoveď bola odstránená
anonym_285
Odpoveď bola odstránená
mizoko
7. sep 2025
@anonym_285
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_285 môžeš jej skúsiť vysvetliť že to čo tára je ohavné,choré a uchylne. Môžeš to podložiť svojimi skúsenosťami s takýmito zneužívaný mi deťmi. Lebo to nič iné nie je ako zneužívanie. Len táto tu to nechce pripustit

anonym_285
Odpoveď bola odstránená
mizoko
7. sep 2025
@anonym_285
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_285 ona preto nemôže odsudit veľa nemoralnych veci. A to mi príde smutne

anonym_285
Odpoveď bola odstránená
dahliaa
7. sep 2025
@mizoko

@anonym_285 ona preto nemôže odsudit veľa nemoralnych veci. A to mi príde smutne

@anonym_285
@mizoko Aisha nebyla, v době naplnění manželství s Poslem Božím, dítě. Byla to mladá, fyzicky a psychicky vyspělá žena. Nejedná se tedy o pedofílii. Nevidím důvod se tu s někým bavit o pedofílii. Tu odsuzuji stejně tak, jako i vy.

anonym_285
Odpoveď bola odstránená
mizoko
7. sep 2025
@anonym_285
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_285 iba od Dahlie. Ja za zrelú ženu nepovažujem ani 18 ročné dievca