icon

Frustrovaní občania - pohľad na obľúbenosť politika

tejana
20. sep 2025

Inak dneska som si len tak zo zvedavosti pozrela Ficov FB účet... A ešte stále mu tam niektorí vypisujú aký je úžasný. Normálne sa mi chce grcat a neviem z toho zaspať 🤦, že ešte stále sú tu takí ľudia čo nevidia, nepočujú a nerozmýšľajú. Ja len tak som si sem prišla vyliať moje pocity 😵‍💫🫨😵 ja už ho ani vidieť nemôžem... Jaký je to špinavec a klamár...

dora281
Autor odpoveď zmazal
petronelag
21. sep 2025
@anonym_12a828

Boze to tu je strasne ,vsedci kradnu od Fica po Simeckovu rodinu,je tu niekto este nenazrany,komu by som dala hlas?

@anonym_12a828 A Matovič skryl učtovné doklady svojej firmy k starej mame, Šimečková nevie doložiť, kde dávala dotacie, toto tiež nie je v poriadku. Ani tie prieskumy čo robí denník N a 360 nie sú v poriadku. Väčšina ľudí to vidí a vie, že keď progresívci padli aj v EU, aj USA aj v okolitých krajinách, tak ani Slovensku by nepriniesli niečo dobré. Teraz sa dostávajú do vlád celkom inak orientované strany, aj v Česku budú mať asi slabé výsledky. Aj na Slovensku skutočné výsledky ukážu až voľby.

777januska777
21. sep 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub aj som ta chcela komentovať, ale stacilo mi prečítať polovicu co si napísal a mam dost. Tvoja reakcia k lekarom? Si lekár? By som sa pozrela na teba ako by si ťahal od rána do večera ako oni. A tváril sa, ze to vsetko robis z lásky. A za ďalšie tie súkromné co spomínaš. Dúfam, ze to spomínaš na tie co su napojené na smer, vsak napriklad Penta. A tie diaľnice, prosím ta, ved to predsa sľuboval fico nie? Za vlády matovica sa s diaľnica mi pohlo, preco zas ako nastúpil fico sa výstavba zas spomalila? Dalej zdražovanie ma jasne, ze na hlave fico, vies tak funguje ekonomika, zdvihneš dane, tak nepriamo zdvihnes ceny. Skus dostudovat základy ekonomiky. A ten odborov návrh, no pozri skúsim takto odor nerobil žiadnu konsolidáciu a dlh znížil. Ako nastúpil fico dlh sa stale zvyšuje a zvyšuje. Ďalšie som uz nečítala, lebo to nedavam, pises pekne a dávam ti za pravdu, ze to presvedci asi vela ludi co nevedia ako veci fungujú a nezaujímajú sa to. Stačí, ze tam aj ked klamstvom vies nejako zachrániť fica. Inak tu davam video (flasik ako zalozil smer) presne o tom ako smer funguje a aj ako fungujes ty, vyberies cast, vies ze budes zniet ako blbec, ale nevadi:

https://www.youtube.com/watch?v=NNvRVHsaksA
janinah
21. sep 2025
@anonym_aa6b96

@janinah absolútne si tohto človeka nevšímam a jeho odpovede skipnem. On je typický ficovolič, všetko viem, na všetko som odborník, ku všetkému sa má potrebu vyjadriť. Normálne si len nevšímať.

@anonym_aa6b96 ja som reagovala na anonyma,ktorý radi zrusiť fb a ani nevie kto je fico

felycity
21. sep 2025

@tejana mjusím súhlasiť, tiež sem tam z času na čas zablúdim na fb a teda rozdýchavam dlho a nerozumiem ako to časť obyvateľstva nevidí , aby jeden premiér krajiny neustále takto polarizoval spoločnosť ( inak ja by som zajázala, všetkým politikom tieto statusy na sociálnych sieťach..lebo eln sa polarizuje spoločnosť) a teraz k :@mirokub Samozrejme, ak existuje podozrenie na zneužitie dotácií, má sa to prešetriť riadnym postupom – cez kontrolné orgány alebo políciu. Ale zvolávať špeciálnu tlačovú besedu k téme 130-tisíc eur, navyše s obvinením rodinných príslušníkov politického oponenta, mi príde prinajmenšom zvláštne( to som použila slabé vyjadrenie). Takto sa z právnej otázky stáva politický nástroj a zbytočne sa tým ešte viac polarizuje spoločnosť. Ak má niekto dôkazy, nech ich riešia orgány, nie mediálna show.
A navyše by som sa rada ja opýtala: Prečo premiér Fico nezvolal špeciálnu tlačovú konferenciu aj k téme haciend, tých veľkých dotácií cez Pôdohospodársku platobnú agentúru na tzv. „penziónové výzvy“, ktoré sa podľa médií zväčša využili len na prestížne nehnuteľnosti, vilky či haciendy pre ľudí blízkych politickej sfére, a v mnohých prípadoch vôbec neslúžia očakávanému účelu? 130 000 mu chýba, ale oslavy Cyrila a Metoda za 800 000 len pre nich s pódiom, ktoré by mu aj hviezda svetového formátu závidela to nám nevadí, ak chceme konsolidovať, šetriť tak by sme mali všatci spolu ťahať za jeden povraz ( viem to je útópia)

anonym_5b336a
21. sep 2025

A inde je co❓to chod aj ygorovi, to uvidis rovnakych ako je on. Blvacky. 🤧Mne chodi na fb Draxler a ten sa mi zda pricetny, u A. Zitnej hovoril k veci, ale tiez len jemnucko hryzkal. Ako znalec GB som chcela jasnu odpoved... Dokedy bude Starmer tahat obohacovacov na ostrov, do jeho prasknutia💥.... Naco im to tamm je🤔

xena0
Odpoveď bola odstránená
xena0
Odpoveď bola odstránená
anonym_0a10bf
21. sep 2025

@tejana Zbytočne sa tu všetci zavdusnujete, či bude pri moci ten alebo onen, lepšie to na Slovensku už nebude tak či tak. Kto to nevidí je slepý ako krtek. A k politikom - všetci sú to obyčajné oyebavacske svine, či sú z jedného či druhej strany spektra. A viete prečo? Lebo môžu. Nehrozí im žiadny postih za nesplnenie slubov, volebného programu, za nehospodárne nakladanie s verejnými financiami ( a to sú miliardy), obyčajný pracovník, má hmotnú zodpovednosť, kdežto tieto svine, čo narábajú s našimi (obrovskými) peniazmi žiadnu. Proste sú nepostihnutelni, tak si robia, čo sa im zapáči. Celý volebný a politický systém je na hovno, tam by sa malo začať, ak by mali byť nejaké pozitívne zmeny, ale samozrejme k tomu nikdy nedôjde. Tu pre zdanie akejsi demokracie a možnosti výberu vám ponúknu zopár strán ( jedno horšie ako druhé), za tých istých podmienok, ako mali tí predtým. Vyberajte ovcania. Proste je to celé strašná kktna

jednoduchomaria89
21. sep 2025

Príklad: Zamestnanec má hrubú mzdu 1500 €.

Zamestnávateľa stojí 2043 €.

Ale v čistom dostane len 1143,29 €.

Ak sa pýtate, prečo dostane tak málo napriek tomu, že zamestnávateľ zaň platí cez 2000 €, dovoľte mi zoznámiť vás s povinnými odvodmi štátu.

Zamestnávateľ musí za zamestnanca odvádzať 36,2 % hrubej mzdy štátu.

Po súčte odvodov a daní to vychádza, že priemerný zamestnanec zo svojej mzdy odovzdáva cca 44 % štátu.

Aby toho nebolo málo, pri každom nákupe v obchode ďalších 5 – 23 % DPH.

Spomeňte si na to vždy, keď sa dozviete o ďalšom predraženom nákupe, 14. dôchodku alebo zvýšení platu ministrov alebo pri návšteve lekára,pri čakaní na vlak ,pri komunikácii s úradom ,pri oslave

jednoduchomaria89
21. sep 2025

Zaujímavé je aj porovnanie platov. Štátni zamestnanci zarábajú v priemere o 11 percent viac ako ľudia v súkromnom sektore. Ak sa započítajú aj všetky benefity a príspevky, rozdiel narastie až na 20 percent. Navyše v rokoch 2023 a 2024 rástli mzdy vo verejnom sektore výrazne rýchlejšie ako v tom súkromnom.

gribka1
21. sep 2025
@anonym_0a10bf

@tejana Zbytočne sa tu všetci zavdusnujete, či bude pri moci ten alebo onen, lepšie to na Slovensku už nebude tak či tak. Kto to nevidí je slepý ako krtek. A k politikom - všetci sú to obyčajné oyebavacske svine, či sú z jedného či druhej strany spektra. A viete prečo? Lebo môžu. Nehrozí im žiadny postih za nesplnenie slubov, volebného programu, za nehospodárne nakladanie s verejnými financiami ( a to sú miliardy), obyčajný pracovník, má hmotnú zodpovednosť, kdežto tieto svine, čo narábajú s našimi (obrovskými) peniazmi žiadnu. Proste sú nepostihnutelni, tak si robia, čo sa im zapáči. Celý volebný a politický systém je na hovno, tam by sa malo začať, ak by mali byť nejaké pozitívne zmeny, ale samozrejme k tomu nikdy nedôjde. Tu pre zdanie akejsi demokracie a možnosti výberu vám ponúknu zopár strán ( jedno horšie ako druhé), za tých istých podmienok, ako mali tí predtým. Vyberajte ovcania. Proste je to celé strašná kktna

@anonym_0a10bf Jeden dôležitý bod ti chýba, národ by sa musel vymeniť. Všetko začína zdola.

petronelag
21. sep 2025

Napríklad dnes je v Pravde prieskum robil ho SANEP, takže môže byť bližšie k pravde a je celkom iný, ako z denníka N alebo 360.

elenkaba
21. sep 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub mohol si vystudovat aj ty medicinu, skola je predsa zadarmo a mal by si sa tak "uzasne" ako ostatni lekari

anonym_aa6b96
21. sep 2025
@elenkaba

@mirokub mohol si vystudovat aj ty medicinu, skola je predsa zadarmo a mal by si sa tak "uzasne" ako ostatni lekari

@elenkaba minule písal, že by mohol robiť aj farmaceuta, ale nebaví ho to. On môže byť aj kozmonaut.

mirokub
Odpoveď bola odstránená
mirokub
Odpoveď bola odstránená
mirokub
Odpoveď bola odstránená
anonym_dbd181
Odpoveď bola odstránená
anonym_e8b058
21. sep 2025

Ale áno vidia to aj ficovolici ale nevidia lepsiu alternatívu, nema ho kto kratka nahradiť, proti jeho sebavedomiu sú naši politici slabé jedince.

gribka1
21. sep 2025
@anonym_e8b058

Ale áno vidia to aj ficovolici ale nevidia lepsiu alternatívu, nema ho kto kratka nahradiť, proti jeho sebavedomiu sú naši politici slabé jedince.

@anonym_e8b058 A to je lepšie jeho, ako nikoho napríklad? Neverím, že nevidia alternatívu. Smiešne to je.

anonym_12a828
21. sep 2025
@petronelag

@anonym_12a828 A Matovič skryl učtovné doklady svojej firmy k starej mame, Šimečková nevie doložiť, kde dávala dotacie, toto tiež nie je v poriadku. Ani tie prieskumy čo robí denník N a 360 nie sú v poriadku. Väčšina ľudí to vidí a vie, že keď progresívci padli aj v EU, aj USA aj v okolitých krajinách, tak ani Slovensku by nepriniesli niečo dobré. Teraz sa dostávajú do vlád celkom inak orientované strany, aj v Česku budú mať asi slabé výsledky. Aj na Slovensku skutočné výsledky ukážu až voľby.

@petronelag Ake su to strany? Podla mna kazdy kto ide vldnut kradne,bez toho to asi ani nejde.Ale Progresivci ani nevladli a uz maju nejake kraseze.To podobne ako Siet,zdali sa ze bude slubna ale nieco nanho mali a dopadol katastrofalne.

anonym_12a828
21. sep 2025
@viestta

@mirokub ako vies obhajit rozkradanie eurofondov na sukromne haciendy smero-hlasackych papalasov?

@viestta ale on neobhajuje kradnutie Fica,ty ako obhajis Simeckovu rodinu?Ved ludia s tu hadate kto viacej nakradol.

777januska777
21. sep 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub prosím ta o lekároch nic nevieš. Poznam rôznych aj mladých aj starých. Takze preto viem k comu sa vyjadrujem. Problem je v blbom systéme, ktory nuti mladých lekarov odísť do zahraničia, kde maju vacsie moznosti zdravého pracovného prostredia bez stresu a väčšieho finančného ohodnotenia. V zahranici si uvedomujú, ze toto povolanie je dolezite a ze lekarov je malo, to len u nas stale nejako žijeme s tym, ze lekarov je nekonečno a ze lekarom moze byt kazdy. Dolezite je menej veriť hlupostiam od fica a viac sa zaujímať o ludi okolo seba.

xena0
Odpoveď bola odstránená
anonym_12a828
21. sep 2025
@777januska777

@mirokub prosím ta o lekároch nic nevieš. Poznam rôznych aj mladých aj starých. Takze preto viem k comu sa vyjadrujem. Problem je v blbom systéme, ktory nuti mladých lekarov odísť do zahraničia, kde maju vacsie moznosti zdravého pracovného prostredia bez stresu a väčšieho finančného ohodnotenia. V zahranici si uvedomujú, ze toto povolanie je dolezite a ze lekarov je malo, to len u nas stale nejako žijeme s tym, ze lekarov je nekonečno a ze lekarom moze byt kazdy. Dolezite je menej veriť hlupostiam od fica a viac sa zaujímať o ludi okolo seba.

@777januska777 Lekari,ty nech cudia maju sa az orodobre,jedine co nie je ok ,su zastarale nemocnice ale ohodnoteni su kralovski.A hlavne ze prisahali na Hipokratesovu prosahu ale jedine im ide o prachy a tie ich traone strajky no nech vypadnu do zahranicia,aj tam musia platit drahe byvanie a drahy zivot.

777januska777
21. sep 2025
@anonym_12a828

@viestta ale on neobhajuje kradnutie Fica,ty ako obhajis Simeckovu rodinu?Ved ludia s tu hadate kto viacej nakradol.

@anonym_12a828 ale obhajuje, zavádza a klame. Tieto polopravdy co on splieta su bud riadená manipulácia alebo hlúposť. Fakt ja nechápem čo tu preberáme vobec nejake reči fica. Fico je premiér ma v rukach vsetku moc ak ma dôkazy nech ich riesi a nie bliakat na tlačovach. Ja od Fica vážne nepotrebujem pocuvat nejake jeho obvinenia, ja od neho chcem počuť riešenie skutočných problemov Slovenska.

anonym_12a828
21. sep 2025
@777januska777

@anonym_12a828 ale obhajuje, zavádza a klame. Tieto polopravdy co on splieta su bud riadená manipulácia alebo hlúposť. Fakt ja nechápem čo tu preberáme vobec nejake reči fica. Fico je premiér ma v rukach vsetku moc ak ma dôkazy nech ich riesi a nie bliakat na tlačovach. Ja od Fica vážne nepotrebujem pocuvat nejake jeho obvinenia, ja od neho chcem počuť riešenie skutočných problemov Slovenska.

@777januska777 a Simeckova rodina?Este nevladli a uz kradnu vratane s tou divnou tanecnicou,kto ma peniaze nepotrebuje este natahovat ruky na dotacie.Tie peniaze mohli vyuzit tanecne skoly kde su mlade talenty a nie nejaka stara zenska trasuca sa v plavkach.Tym neobhajujem Fica,pravda je tka ze bohuzial tu nemame nikoho kto by nekradol.

xena0
Odpoveď bola odstránená
777januska777
21. sep 2025
@anonym_12a828

@777januska777 Lekari,ty nech cudia maju sa az orodobre,jedine co nie je ok ,su zastarale nemocnice ale ohodnoteni su kralovski.A hlavne ze prisahali na Hipokratesovu prosahu ale jedine im ide o prachy a tie ich traone strajky no nech vypadnu do zahranicia,aj tam musia platit drahe byvanie a drahy zivot.

@anonym_12a828 netrep prosím ta. Ohodnoteny kráľovsky je tak asi ten mokrý sen. Ak lekár bude ohodnotený aspon ako naši poslanci vo vláde, tak vtedy poviem, ze maju dostatočne ohodnotenie. Zatiaľ ten lekár zachraňuje životy a ten poslanec robi co? Vytvara si tik tok video. A s prísadou na mna nechoď. To je taka blbosť. Ten lekár ma tiez rodinu a musi ju živiť. Ty pracuj zadarmo a buduj republiku. A neboj ked odídu do zahraničia tam si to vedia vážiť, lebo vedia, ze toto povolanie je sakra potrebné. Ako vravim to sa len u nas hráme na to, ze lekarov je nekonečno.