Genocída
Chcem sa opýtať. Sledujem čo sa deje so slintačkou krivackou. Musela som si koli tomu odopnut FB. A rôzne správy. Nedokázala som pozerať tu genocidu toho jediného sebestacneho čo máme. Naše hospodárstvo ktoré je ešte dúfam nedotknuté nejakým svinstvom. A predovšetkým čo sledujem nás dobytok ktorý keď sledujem rôzne farby sa majú dúfam fajn . A je postarané s láskou. Čo vidieť momentálne na videách farmárov ktorí sú psychicky zrútení a ľúbili tie svoje zvieratá. Nehovoriac o tom čo čítam že dobytok doslova place. Nehovoriac , ze ich musia utrácať úplne zdravé ! Co by sa stalo ak by to nedovolili im siahnuť na zvieratá ! Puká mi srdce. Ďalšia vec ide veľká noc. Môžeme sa pripraviť na dovoz sajrajtu zo zahraničia. Toto cele je jedna obrovska tragédia apokalypsa a je mi z toho zle ! Naozaj si myslite, že toto sa tu len tak po 50 rokoch len tak objavilo ? Ja tomu neverim.
ja mám len obavy,že keď to vozia v otvorených kontajneroch cez celú republiku,tak to poroznášajú ešte viacej......
@777januska777 až na to že polovica tých “ Hoax “ boli botom potvrdené fakty. Ale samozrejme ľudom ako vy aj keby boli potvrdené neviem ako. Aj tak to taký ľudia nechcú prijať. Ich sklamane ego to nechve prijať . Covidu ste uverili predpokladám , že je z netopiera. A veríte tomu doteraz aj keď sa už normálne zistilo , že je z labaku. A predpokladám , že mi to tu bude krvopotne kadejako dehonestovať aj keď je to potvrdený fakt. A ľudí ktorí , chcú vidieť za obzor a svojim vnímaním si to potvrdzujú nazývate hlupákmi. Pritom to kľudne môže byt opačne. Prepáčte ale zato že ľudia sú irocionalisti neznamená že požrali všetku múdrosť sveta a ich pravda je tá a iná neexistuje. No ok. Počkáme si na výsledky. A potom som zvedavá ako sa zas takýto ľudia zatvárila. Aha vlastne viem. Budú sa tváriť , že je to blud a nebudú tomu veriť a budú sa snažiť vyvrátiť potvrdené fakty lebo nechápu ako nemohli mať majstri sveta pravdu.
@oblecenie99 no ved aj tu bola na mk jedna premudrela, ze rodicia vlastnia kozicky a aby ich nemuseli utratit lebo su ako domace zvieratka, tak musia sa prestahovat 🙈. Ludia su hlupi a netolerantni, nerespektuju.. a potom sme tam kde sme
Ak tomu neveriš, napíš na internet, Slováci sú po novom odborníci aj na slintačku a krivacku, určite ti radi poradia a vysvetlia, čo sa deje, prečo a ako to vyriešiť za dva dni ...
@liv1 neviem či sa vôbec dokážete vžiť do niečoho tak hrozného. Že by ste boli na ich mieste. Z toho mi vychádza jedine totálna neempatia voči ľudom čo momentálne zažívajú doslova stavy psychického zrútenia.
@jesenzima ak ste si všimla. Tak vôbec sa tu nesnažím niekomu natlačiť názor , že viem čo sa deje , že je to spiknutie mocnosti. Ako to títo odborníci už začali točiť videjka a masírovať si ego akí sú múdri a ako zasa na to vpredstihu prišli. Ja sa opatrne zahravan s myšlienkou , že čo ak to nie je len tak. A samozrejme , nebudem sa byt do hrude , že ja mám pravdu. Zatiaľ rozmýšľam kým nepríde verdikt. Keďže sa to snažia zistiť.
Autorka tak za to, ze ti ludia su pred psychickym zrutenim, maju ohrozit dalsie chovy a ohrozit dalsie tisice zvierat? To je aka logika?
No a sme doma! Tak daj tie hoaxy, ktore sa stali praudou! Ale ked moze Kotlar vysetrovat pandemiu mikroskopom a Fico plati nasimi peniazmi hoaxove platky, tak sa nie je cudovat.
"keď sa už normálne zistilo , že je z labaku" - kto a kde kto sa to zistilo?
@aalt no nech sa páči. Vaše EGO nevie prežiť potvrdené fakty. Neviem kto je Kotlar. Sledujem nezávisle stránky. A nebavim sa tu o vakcinach. Ale o kovide. Že to máte potvrdené ! Celosvetovo ! Comu vaše obrovské nepremožiteľne ego nerozumie ! Čo ma tu staviate do pozície hlupáka , a spajate ma s nejakým kotlarom ktorého nesledujem !
Kedy sa povedalo, že to je určite z netopiera? Však sa oficiálne vyšetrovalo, či to neuniklo z labákov, stále to nie je ukončené, od začiatku sa to skloňovalo! Choďte už fakt s tými vašimi bludmi do viete kam! Vaše pravdy? A ktorý hoax je pravdou, že to vypustili Ukrajinci, Číňania, Amerika, či EU, či Billgejts? Alebo je pravdou to, že Cocid ani nebol? Je pravdou, že nás išli zámerne infikovat testami, alebo cipovali? No ktorá je tá pravda, ktorej veríš ty, autorka, z tých nezávislých stránok? Lebo máte toľko právd, ktoré sa preukázali podľa vás, že by bolo dobré vedieť, aký je teda vás definitívny výstup? Normálne ma vytáča tá ľudská hlúposť, odkedy bol Covid, všetko zatvorili, stretlo sa to na internete a šíri to svoje "názory" do sveta! Prekrúcate všetko tak, aby to vám vyhovovalo. Amerika je zlá, zlá, najhoršia. Teraz je naopak Amerika tá najlepšia! Teraz je EU zle! Nebyť tej EU, tak by tu nebol žiadny chov, aby ste vedeli. A nie, nejedli ste to naše domáce mäso, všetko, všetko z tých chovov išlo prakticky na export, jedli sa ako steaky v Taliansku.
Ale však choďte potom protestovať pred vládu, vešajte sa na bránu, kričte ako keď bol Covid, prečo sa rozčulujete len na internete? Že sa rucate psychicky? Ale keď vám bolťák donesie burger, tak sa psychicky nerúcate, že? Aj doteraz tie kravy plakali, keď im brali mladé, a ešte ako! Len doteraz ste to nepočuli, lebo mlieko máte radi, že? Bez ohľadu na to, kto a ako spracuje to mlieko, aj keby to bol neviem aký hipisacky chov: tým kraván tie teliatka hrávali VZDY a plakali vždy a vždy rovnako!
A dvierka na autach prevazajuce zvierata su pootvorene...
Dezinfekcne zariadenia na hranicnych priechodoch este nie su nainstalovane.
Fico vyzyva, aby sme nerobili rozruch a nezneuzivali slintacku na politicke ciele, vyhlasila na Slovensku mimoriadnu situaciu.
Nespravajme sa ako Fico pri pandemii.
A nadlahcim. Fico je vlastne hrdina. Vysoke ohrozenie Slovenska ustalo bez vyhlasenia vynimocneho stavu, teda ziadne obmedzenia pre ludi. Na neuspesne dvolavanie z pozicie premiera stacilo zverejnenia tajnych sprav od SIS v parlamente. Mame vynimocneho premiera, ktory nas moze chranit nadalej. Slintacka mu pomoze k obhajobe zvysovania cien potravin...
Koniec nadlahcenia. Neberme na lahku vahu tuto chorobu, nespravajme sa ako opozicia pocas pandemie covidu = sucasna koalicia. Ako predtym, aj teraz vyzyvam, aby sme sa riadili nie zlostou a strachom, aby sme boli ohladuplni. Dakujem
...Ukrajina má labák na tento vírus... a sme doma..
Sa už dohodnite, čo sa vlastne deje. Stačí pozrieť konšpiračné veby a statusy od odhaľovačov "praudy":
1. vírus slintačky a krívačky neexistuje
2. vírus vyvinuli v ukrajinských laboratóriach (asi v tých, kde vyvinuli aj kovid, zabijacké komáre a kde odoberajú mučeným deťom adrenochróm a ktoré stále nie sú odhalené)
3. vírus na nás a maďarsko zoslala EU, lebo neposlúchame ( to podhadzuje svojim fanúšikom napr.europoslanec Blaha) - to, že sa to vyskytlo aj v iných krajinách a dokonca aj pred rokmi, to vôbec nevadí..
4. zlá EU a progresívni liberáli nútia nás vyzabíjať dobytok, aby sme prestali byť potravinovo sebestační (čo nie sme ani teraz)
A potom: EU nás pochválila, že bojujeme s nákazou dobre a dajú nám peniažky na odškodné pre farmárov.
Šaskáreň, jedna teória vyvracia druhú ale veď to nevadí.
@eva8 ten Fico raz bude vyhlásený za svätého 🙈 novodobá matka Tereza 😂
@lenkasarka nielen on
Minister práce Tomáš spúšťa overenú covidovú schému. Niektorým zamestnancom preplatí 80 % mzdy, keď nebudú môcť pracovať
https://uzitocna.pravda.sk/peniaze/clanok/74601...
@eva8 pamätám si počas covidu ako toto bolo zneužívané. Niektorí chodili normálne do prace,ale brali aj tú cca 800 eurovú kompenzaciu. Nik to nekontroloval,ale toto je take naše Slovensko. Oje.. systém ako sa len dá.
@lenkasarka nuz, Slovaci....
Ale ved genocita boli covid opatrenia 😂
Podla mna genocidu na zvieratach pachame nonstop. Zaobchadza sa s nimi otrasne. Pozri si Slobodu zvierat. Dufam ze si vegetarianka
Autorka, ohradila si sa voči komentárom, ktoré reagovali na “genocídu”. Takže, prosím, neber moje otázky za rýpanie, skôr sú na zamyslenie… Ale nazvala si genocídou to, keď koncom minulého roka musel byť vyhubený chov sliepok? Nazývaš genocídou to, ako sa kravy a iný dobytok porážajú? Rozmýšľaš nad tým pri každom jednom súste mäsa, ktoré dáš do úst?
Myslím, že naši farmári sa ku dobytku správajú ešte dobre. Kým choroba nebola potvrdená na Slovensku, bola som pozrieť jeden chov. Tie kravy vyzerali spokojne. Malé teliatka sa vyhrievali na slniečku. Čoskoro ich mali pustiť na pašu. V tom momente som sa cítila ako blbec, ale rozprávala som sa s kravou, ktorá na náš príchod reagovala (nie, nie som mešuge, len som reagovala na ňu, keď na nás múkala, že ako sa pekne pozdravila). Mám vzťah k zvieratám, ale je fakt, že zviera je zviera. Nie je to človek, nie je to vzduch, nie je to vec, je to zviera. Teraz na nich myslím každý deň, len nech ich to obíde. Ale…
Ak sa v chove potvrdí nákaza, nie je správne čakať niekoľko dní, aby sa zistilo, či to majú aj ostatné zvieratá. Vzhľadom na vysokú nákazlivosť, inkubačnú dobu a potom čas na spracovanie výsledkov by bola vysoká pravdepodobnosť, že by sa vírus šíril ďalej. Preto je lepšie okamžite pristúpiť k likvidácii chovu. A tým obmedziť možné šírenie. Na druhej strane, čím skôr sa toho zbavíme, tým skôr môže dosť k obnove chovov.
Autorka Také najlepšie hoaxy aké sú, sú preto dobre, lebo sú písané akoze niečo tam moze byť fakt a niečo je úplná blbosť. Preto ak sa nieco z hoaxu splni uz mas pocit, ze je cely hoax je pravda. Hlavne hoaxy sú vždy písané akoze niekto niečo chce urobiť, chce nás ovládnuť a zničiť svet a niečo v tom zmysle. Nie neverila som, že netopiere sú pravda, ale nie kvôli tomu, žeby som neverila co píšu, ale vychádzala som z toho co píšu a ako píšu. V každom článku o covide sa písalo, že je to pravdepodobne z netopiera, ale ze stále sa vyšetruje odkiaľ to skutočne je. Veci nemajú jednoduché riešenia a kým sa z takej veci niekto obviní, tak sa musí najskôr zistiť každý detail a fakt. Hoaxy obviňujú každého okolo a nemajú dôkazy ani fakty. Už som to písala, ja som kedysi hoaxom verila, čítala som ich a žila som ten svet. Potom som z neho ani neviem ako vyšla, ale viem ako pracuje ten svet a ako človeka ovplyvňujú. Taky ten pocit zlého sveta a dobrého sveta. Minulosť mala ešte zmysel a budúcnosť je čierna a podobne. Žije v prostredí, kde hoaxy majú veľkú moc, môj rodina hoaxom verí a je to pre mňa veľmi ťažké im vysvetliť, že to nie je pravda, že je to len manipulácia. Presne ako tebe autorka, keď vidíš, že hoaxy alebo to a co si bojovala sa neplní, tak radšej si dáš od politiky pokoj, lebo však si povieš aj tak neviem kde je pravda. A potom stačí zas nejaká drobná nádej, že sa nemýliš a zas veríš a bojujes za "pravdu". Sama som to tak robila, jednoducho som nedokázala opustiť to myslenie veľkého dobra a veľkého zla.
Takze Ukrajina! Kedze sa na nu USA vlastne vysralo a ostal jej iba posledny spojenec - Europa, ktorej sa agresia Ruska priamo tyka, tak co spravia? Nakazia europske chovy vysokoinfekcnou slintackou! To nevymyslis, to musi byt PRAUDA! Lebo slintacka cez hranice nepojde a potrestaju "iba" Madarsko a Slovensko ...
Ked uz, tak stat, ktoremu takato infekcia vyhovuje je RUSKO! Este mozno Cina, ale ta sa skor zameriava na kupovanie ako na destrukciu. Neverim ze sa najdu nejake dokazy v rozumnej dobe, ale je fakt zaujimave ako sa zrazu kazia podmorske kable a podobne a zrazu nahodne v Europe sa objavuju ohniska slintacky ... Ale dobre o slintacke viem malo a neviem ako sa dokaze "vyskytovat", viem len ze je dost brutalne infekcna.
Putin nas kazdopadne ale chce znicit. Ked uz mas taky "prehlad" na internete, skus si precitat aj ruske stranke, ako nas tam maju radi.
A o kovide stale tliapes hoaxy ... teda pardom "praudu". Uz aj Pechova namiesto biologickej zbrani tliape o nejakom teste nejakej vyssej bytosti ci co ...
@viestta
"Slintacka nie je liecitelne ochorenie, umrtnost je velmi blizka 100%"
Mohla by si uviest zdroj tohto tvrdenia?
Podla wikipedie je umrtnost 5%.
Mne je divné,že kopec nazvou sa tu vo veľkom prepisuje, ale taký dríst ako je genocída nechajú. 🤦🏻♀️
Autorka, snáď mi nechceš povedať,že Fico toto dovolil, aby nás takto "napadli"
@oliolijanka docitaj si tu wiki 🤦🏻♀️
@tetapetra Cize ako to je? Kolko % nakazenych zvierat na chorobu zomrie?
@oliolijanka docitaj si to, čo to spôsobuje. Aj keď tá krava nezomrie je na dve veci... Čiže radšej ju utratia.Teliatka zvyknú zomrieť
@tetapetra Viessta tvrdila, ze umrtnost je blizka 100%. Klamala alebo zavadzala.
@oliolijanka @viesta? Vysvetlí, vďaka
Keď porolujes nájdeš viestine vyjadrenie. Asi to zle sformulovala. Čiže píše to čo ja. Musíš ich utratiť,aby netrpeli. Úmrtnosť je teda podmienená nie samotnej nákaze,ale tomu,aby zvierata netrpeli

Autorka a všetci čo čítate konspiratorske stránky a veríte im, tak sa pozrite okolo seba. Akých ludi okolo seba mate? V práci, v rodine všade okolo vás, ktorých poznáte bližšie a nie len z videnia. Aki sú to ľudia? Niektorí su zlí, niektorí hlupáci, niektori pokrytci a niektorí su dobrí. A takto to je vsade aj politici sú takí. Takže ak vidíte politika robiť hlúposti, nie je to preto, ze ma v realite skrytý tajný dôvod. Je to preto, ze je hlupák. A táto vláda robí v jednom kuse hlúposti a obviňujú kohokoľvek kto im napadne (aj takého človeka isto poznáte, neschopaka, ktory si nikdy neuzná chybu a vzdy za nu mozu ini). A realita je taká že koaliční politici sú neschopní hlupáci a len vďaka ich neschopnosti to tu vyzerá tak.
A na koho sa dalo spoľahnúť? Boli svetle výnimky, ale prezentáciu a frustráciuzo vsetkeho lepšie prezentuje Fico ci uhrik