icon

ID a nadštandardné príjmy: Riešenie pre spravodlivé posudzovanie?

Dnes o 06:40

Ráno ma potešil článok že idú siviac posvietiť na id hlavne takých ktorí majú nadštandardný príjem a poberajú ID
Krásny príkladom je murár čo prišiel o nohy a iteckar ktorý za Pc môže kľudne naďalej pracovať
Myslím že všetci vidíme rozdiel tak hádam svitá na lepšie časy a bude konečne kategorizácie invalidity a miery práce schopnosti.
Ešte by mohli konečne posudzovať maximálne materské a podpory a budem mať konečne pocit.ze v tomto štáte sa konečne začína aj premýšľať pri písaní zákonov. Tlieskam

anonym_ed1d2b
Dnes o 13:41
@barborienka2001

@anonym_ed1d2b ty nemôžeš byť normálna neverím že takýto ľudia existujú ešte povedz že volíš Fica ...že predĺžené rodicaky opatrovatelske osobné asistencie normálne ti prajem aby ti odrezali nohy alebo ruky aby sa nemal kto o tebe starať ;) potom pochopíš to opatrovanie alebo osobnú asistenciu...

@barborienka2001 ja som na ID a mám opatrovateľa. Dík za prianie.

procrastique
Dnes o 13:45
@anonym_b5ff0f
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_b5ff0f O woow, ty si empatia čistá 😀 Ježiš by sa mohol od teba učiť.

anonym_9f2e9b
Dnes o 13:47
@anonym_010bc2

@anonym_autor ludia zavidia druhym ID, davky, MD, PN.... nemyslime si,ze nam sa nikdy nic nemoze stat, ze teraz sa nam dari a mozeme si dovolit deti, robit hlavou, byvat v dome....
Inde davky nemaju? Moja kamaratka ma frajera z holandska, prisiel o malicek a pobera z holandska pekny ID. Tam peniaze maju? No asi maju, lebo im ich nikto neukradol
To len na slovensku idu macherky pritakavat zrusovaniu davok a ruseniu ID, lebo si myslia ake su silne a sebestacne...
Akurat ze tie prachy sa ludom budu brat preto, lebo ich uz nie je kde brat. Tak tlieskajme, ze budu chudakom brat peniaze, lebo bez noh moze stale robit rukami ci aspon zmurkat ocami.
Len do casu,kym sa to nedotkne mna,teba...
Potom pochopime,ze je lahke sa stat sa chudakom a prist o podporu a istotu je blbe a ze clovek zrazu moze ostat na svoje problemy sam, sucitne slova dozneju a zostane len sucha ryza na tanieri a bezmocnost

@anonym_9b0e1d deti budu na druhej strane Zemegule. Stat im plati zdravotne poistenie, niekolko statnych prispevkov, dotovanu skolu, zdravotnictvo. Vystuduju a pojdu do sveta. Nezabudni, ze tie deti mozu byt aj postihnute, alebo budu vyciciavaci statnych davok. Nikde nie je napísané že budú zdržať ekonomiku tohto štátu. Každý nech sa zariadi podľa svojho a nespoliehajme sa, čo by bolo keby bolo v budúcnosti.
@anonym_9b0e1d
@anonym_010bc2 nie chudákom sa nemajú brať invalidné dôchodky. Choď sa pozrieť, koľkí ľudia sú na plnom invalidnom dôchodku a vykladajú kamióny a plne pracujú. Invalidný dôchodok má byť kompenzácia za to, že nemôžeš pracovať, alebo môžeš spracovať za sťažených podmienok. Nemá byť vyplácaná ľuďom, ktorí sú schopní plne a bez obmedzenia vykonávať zamestnanie tak, ako akýkoľvek iný človek. Má to byť kompenzácia za to, že nemôžeš pracovať. Nemá to byť prilepšenie k tvojmu platu. A takých poznám veľmi veľa.

barborienka2001
Dnes o 13:48
@anonym_ed1d2b

@barborienka2001 ja som na ID a mám opatrovateľa. Dík za prianie.

@anonym_ed1d2b aha a ty si chceš sama zrušiť ID dôchodok aj opatrovateľský ? Keď ma kto živiť super ...mňa nie

anonym_5b8edd
Dnes o 13:51
@bosorkabb

Práveže pre štát aj SP je výhodnejší ten kto pracuje popri ID keďže nie je len pasívny prijímateľ ale aj odvádza dane a odvody.
Pre štát nie je výhodné ak je zena na MD,RP, OCR či berie tehotenské a už vôbec nie ak má predĺžený RP.
Ak už sa bavíme o peniazoch štátu.
Ten IT -ckar si to poriešiť živnosťou, založí a.s alebo jeho žena a jeho zamestná ako chráneného zamestnanca. Ale teba to ani nenapadlo.
Tak ako pri klasických dôchodcov, výsluhových či ľudí ktorý poberajú ID nie je možné,teda ústavne možné zakázať im pracovať. Už sa to riešilo veľa krát.
A to nepoberam ID ani akýkoľvek dôchodok.

@bosorkabb nie je možné im zakázať pracovať, ale je možné obmedziť poberanie prijmu a dôchodku. Lebo pracujúci dôchodcovia aj deformuju pracovný trh tým, ze pracujú za nižšie mzdy, lebo predsa maju este aj dôchodok. V mojej bývalej prací to tak bolo. A potom keď snáď v 80tke konečne šli do dochodku sa divili, ze nikto im nechce robiť za minimálnu mzdu, tak ako im robili dôchodcovia.

anonym_ed1d2b
Dnes o 13:52
@barborienka2001

@anonym_ed1d2b aha a ty si chceš sama zrušiť ID dôchodok aj opatrovateľský ? Keď ma kto živiť super ...mňa nie

@barborienka2001 ty si naozaj sprosta? Ty nevidis, ze to pisem ironicky? Ta vygumovali dnes rano zena? vytreta.

barborienka2001
Dnes o 13:53
@anonym_ed1d2b

@barborienka2001 ty si naozaj sprosta? Ty nevidis, ze to pisem ironicky? Ta vygumovali dnes rano zena? vytreta.

@anonym_ed1d2b tak prepáč alevyzeralo to tak že to píšeš vážne ..nebol tam ani náznak irónie

anonym_ed1d2b
Dnes o 13:54
@barborienka2001

@anonym_ed1d2b tak prepáč alevyzeralo to tak že to píšeš vážne ..nebol tam ani náznak irónie

@barborienka2001 akože ty nevieš čítať normálne žena? A ideš mi priať chorobu? Si ty normálna? Potrebuješ problém mať?

tilly
Dnes o 13:57

My sme fakt národ, ktorý ešte aj postihnutie závidí 🤦‍♀️

anonym_2122b1
Dnes o 13:58
@anonym_autor

@anonym_ed1d2b sprosta som, ja si to aspon priznam. Ale urcite nezavidim chorobu. Uvidime. Zatial som citala len toto.

@anonym_autor kedy si to bolo tak,ze bud rodicak alebo praca,ziadne take,ze aj popri rodicaku zena mohla ist do prace,aj toto by mohli zaviest spät.

sara07
Dnes o 13:59
@anonym_9f2e9b

13 dochodky zrusit ako prve. Je chore, ze 13 dochodok berie aj dochodca, co ma 2000e. Tato čvarga si potrebovala kupit hlasy dementnych dochodcov a tak to tu aj vyzera.
@a0 su opatrovatelia, ktori maju min. 3-4 tisuc eur mesacne kvolu nasim deravym zakonom. Su prihlaseni na niekolkych ludi a za kazdeho beru €. To nie je vymysel. Mam to od posudkovej lekarky.
@anonym_ed1d2b nasu vladu chces za co chvalit? Ze nas vedie do riti a este dalej?

@anonym_87a07a mozno ten murar roky odrbaval stat a platil si ako SZČO minimalne odvody, kym ten ITckar odvadzal tisice do spolocnej kasy.

@anonym_9f2e9b na jednu osobu nemôže mat viac ludi opatrovak z upsvar
blbost , toto sa obabrat neda

anonym_ed1d2b
Dnes o 13:59
@tilly

My sme fakt národ, ktorý ešte aj postihnutie závidí 🤦‍♀️

@tilly to nič, ešte ti aj praje postihnutie, hoci si na ID.. a ona mi napíše toto: normálne ti prajem aby ti odrezali nohy alebo ruky aby sa nemal kto o tebe starať ;)

barborienka2001
Dnes o 14:01
@anonym_ed1d2b

@tilly to nič, ešte ti aj praje postihnutie, hoci si na ID.. a ona mi napíše toto: normálne ti prajem aby ti odrezali nohy alebo ruky aby sa nemal kto o tebe starať ;)

@anonym_ed1d2b ja som nepochopila že to bolo myslené ironicky áno ? Tak sa tu do mňa láskavo nenavážajte...sú ľudia ktorí sú schopní toto napísať v minulej diskusii som takyto názor čítala tak kľud

anonym_9f2e9b
Dnes o 14:01
@sara07

@anonym_9f2e9b na jednu osobu nemôže mat viac ludi opatrovak z upsvar
blbost , toto sa obabrat neda

@sara07 na jednu osobu určite nie. Ale jedna osoba môže, aj keď len fiktívne opatrovať viacero ľudí. Jeden opatrovatel moze mat aj 10 ludi na opatrovanie. Myslis, ze to stiha? A este aj kvalitne? Absolútne to nie je zákonom ošetrené.

anonym_ed1d2b
Dnes o 14:02
@barborienka2001

@anonym_ed1d2b ja som nepochopila že to bolo myslené ironicky áno ? Tak sa tu do mňa láskavo nenavážajte...sú ľudia ktorí sú schopní toto napísať v minulej diskusii som takyto názor čítala tak kľud

@barborienka2001 ty si chorá? Ty praješ človeku aby mu odrezali nohy a ruky? Si normálna? Vieš na kto je na druhej strane? Čo si to dovoľuješ? Toto si vyprosím žena!!!!!!!

barborienka2001
Dnes o 14:04
@anonym_ed1d2b

@barborienka2001 ty si chorá? Ty praješ človeku aby mu odrezali nohy a ruky? Si normálna? Vieš na kto je na druhej strane? Čo si to dovoľuješ? Toto si vyprosím žena!!!!!!!

@anonym_ed1d2b uz som ti napísala že som to nepochopila že to bolo myslené ironicky láskavo čítaj čo píšem !!!! Aj ja som sa ti ospravedlnila...

tilly
Dnes o 14:04
@anonym_ed1d2b

@anonym_ed1d2b neskutočné 🤦‍♀️

barborienka2001
Dnes o 14:05
@tilly

@anonym_ed1d2b neskutočné 🤦‍♀️

@tilly ja som to nepochopila že to bolo písané ironicky aj som sa jej ospravedlnila

anonym_ed1d2b
Dnes o 14:05
@barborienka2001

@anonym_ed1d2b uz som ti napísala že som to nepochopila že to bolo myslené ironicky láskavo čítaj čo píšem !!!! Aj ja som sa ti ospravedlnila...

@barborienka2001 ja to idem riešiť s MK, bude ťa kontaktovať môj právnik-

anonym_69d350
Dnes o 14:06
@anonym_ed1d2b

@barborienka2001 ja to idem riešiť s MK, bude ťa kontaktovať môj právnik-

@anonym_ed1d2b dobra hlaska ze bude ta kontaktovat moj pravnik.vela filmov pozeras

anonym_ed1d2b
Dnes o 14:07
@anonym_69d350

@anonym_ed1d2b dobra hlaska ze bude ta kontaktovat moj pravnik.vela filmov pozeras

@anonym_69d350 neboj, mám dobrého právnika, ako invalid. Toto bude zaujímavé. Uvidíme babenka ročník 2001.

anonym_69d350
Dnes o 14:09
@anonym_ed1d2b

@anonym_69d350 neboj, mám dobrého právnika, ako invalid. Toto bude zaujímavé. Uvidíme babenka ročník 2001.

@anonym_ed1d2b nevies diskutovat?nepochopila ta a este sa ti aj ospravedlnila.

barborienka2001
Dnes o 14:10
@anonym_69d350

@anonym_69d350 bože moja zlatá toto je verejné diskusné fórum nemala si písať toto predtým, ja som to fakt nepochopila ..nech sa páči poslúš si, každý normálny právnik to pochopí a nebude sa zaoberať takýmito vecami že niekto niečo napíše na diskusné fórum ...

anonym_ed1d2b
Dnes o 14:11
@anonym_69d350

@anonym_ed1d2b nevies diskutovat?nepochopila ta a este sa ti aj ospravedlnila.

@anonym_69d350 viem diskutovať, ale nikdy by som cudzej osobe nepriala na fore, aby prišla o ruky a o nohy. Toto je cez čiaru a nemorálne, tým presiahla všetky hranice. Neznamená, že na webe môže napísať hocičo. Nie, neznamená. Odtiaľ potiaľ. A my sa spoločne s dotyčnou este stretneme a môže mi to povedať osobne.

anonym_69d350
Dnes o 14:13
@anonym_ed1d2b

@anonym_69d350 viem diskutovať, ale nikdy by som cudzej osobe nepriala na fore, aby prišla o ruky a o nohy. Toto je cez čiaru a nemorálne, tým presiahla všetky hranice. Neznamená, že na webe môže napísať hocičo. Nie, neznamená. Odtiaľ potiaľ. A my sa spoločne s dotyčnou este stretneme a môže mi to povedať osobne.

@anonym_ed1d2b ty si jej napisala ze je vygumovana a vytreta.tiez pripad pre pravnika

barborienka2001
Dnes o 14:15
@anonym_ed1d2b

@anonym_ed1d2b tak si nemala písať taký príspevok haloo keď niečo píšeš na koňovi musíš rátať s tým že nie každý ťa pochopí ..toto je verejné diskusné fórum ..opakujem nechcela som ti to napísať ešte raz prepáč ale jednoducho to tak vyznelo ako som mala vedieť že to nebolo myslené ironicky ???? Odpovedz mi ...

anonym_ed1d2b
Dnes o 14:15
@anonym_69d350

@anonym_ed1d2b ty si jej napisala ze je vygumovana a vytreta.tiez pripad pre pravnika

@anonym_69d350 priala som jej nieco zle? priala som jej chorobu? Aby prisla o ruky, o nohy? Nie, prepac niekto, kto napise nieco take musi byt vytrety a vygumovany, inak si to neviem vysvetlit. Ak je 2001 jej rok narodenia, tak mi bude vykat mlada dama. Toto pokaslala.

anonym_69d350
Dnes o 14:16
@anonym_ed1d2b

@anonym_69d350 priala som jej nieco zle? priala som jej chorobu? Aby prisla o ruky, o nohy? Nie, prepac niekto, kto napise nieco take musi byt vytrety a vygumovany, inak si to neviem vysvetlit. Ak je 2001 jej rok narodenia, tak mi bude vykat mlada dama. Toto pokaslala.

@anonym_ed1d2b pozri,nepochopila ta ze to myslis ironicky.A vlastne sa ta zastala,co si vlastne nepochopila ty

anonym_ed1d2b
Dnes o 14:17
@barborienka2001

@anonym_ed1d2b tak si nemala písať taký príspevok haloo keď niečo píšeš na koňovi musíš rátať s tým že nie každý ťa pochopí ..toto je verejné diskusné fórum ..opakujem nechcela som ti to napísať ešte raz prepáč ale jednoducho to tak vyznelo ako som mala vedieť že to nebolo myslené ironicky ???? Odpovedz mi ...

@barborienka2001 na ten príspevok som odpovedala ironicky, ze ked ID, tak aj toto.. aj toto.. aj toto.. aj toto.. Ved sama som ID, tak nejdem proti zruseniu tychto veci. Pani som chcela ironicky naznacit, nech sa spamata. A ty mi prajes aby som prisla o ruky a nohy? A nemal mi kto vodu podat? Vies, ze moj otec tak skoncil? A nevedel si zobrat pohar vody a ja som ho krmila a prezliekala, lebo nevedel hybat rukami a nohami a bol ochrnuty, zaplienkovany?

sara07
Dnes o 14:18
@anonym_9f2e9b

@sara07 na jednu osobu určite nie. Ale jedna osoba môže, aj keď len fiktívne opatrovať viacero ľudí. Jeden opatrovatel moze mat aj 10 ludi na opatrovanie. Myslis, ze to stiha? A este aj kvalitne? Absolútne to nie je zákonom ošetrené.

@anonym_9f2e9b blbost
dva roky dozadu musela opatrovana osoba dokladat prijem , napr ak opatrovala matka tak niesla lajstro že mala opatrovak + otec tiež prijmy + soc poistovna lajstro či nebol na pn
to nejak zrušili rok ,cca
a bud si to osobne zaniesla na urad - čiže on by si musel vyberat tak tych ludi aby baba čo ho ma na starosti sedela v inom kancli
alebo cez schránku, čiže tak aj tak by zistili že dotyčny má viacero ludi na seba
a neviem ako inde ale tu chodia fakt 1-2x ročne priamo do domacnosti námatkova kontrola ,zavolaju opatrovatelovi na tel, sme pred dverami ...
osobne si to reálne neviem predstavit iba ak by dotyčna osoba mala nejake krytie na urade
tak isto ked podavaš žiadost tak máš osobny pohovor opatrovatel , opatrovany + uradnička - zase by to niekto musel vybavit aby nedostala tu istu čo bude spisovat
určite su ID po znamostiach čo nemaju byt ale to nech riešia posudkara a urad čo ich vydaju nie tu pranierovat ludi čo to potrebuju a nezneuživaju
minule jedna mamička tvrdila že dostala iba na NKS predlženy , čo ako nechápeme , pretože tu na ine dg nedostali , ja viem že každy urad je iny a ma také vlastne svoje zakony
ale aj tak mi to nesedi neviem si to reálne predstavit ako to obist