icon

Je plat premiéra a ministrov primeraný?

20. sep 2024

Ja viem, ze pomaly uz nie je dna, co by tu nepribudla nova politicka tema, no predsa..dnes na mna vyskocili tieto rebricky. Su z jula 2024, asi ich vela z vas videlo. Mne neskutocne zdvihli tlak :/ pripada vam primerane, aby Fico zarabal takmer 8krat!!! tolko, co priemerny Slovak? Co je druhy najvyssi pomer po Madarsku v ramci EU? Lebo mne nie. Jeho plat je vyse 11500e. Ministri maju plat viac ako 8600e. Vladni poslanci vyse 6600e. Členovia vlády okrem toho počas výkonu funkcie majú právo bezplatne užívať primerane vybavený byt a služobné auto. Ludia, co sympatizujete s vladou, preco, preco vam neprekaza, ako nas a nase deti zdieraju? Pride vam to ohodnotenie primerane, hlavne ked treba konsolidovat? Zo statneho rozpoctu toto navysenie pre premiera a ministrov zobralo 2miliony eur iba za tento rok.

Je plat premiéra a ministrov primeraný?
miskakyska
20. sep 2024

@11bodka11 sú ľudia čo 💩robia a zarobia a ľudia, čo sa narobia a 💩 zarobia .
Tak to chodí.. bohužiaľ..hlavne, že tí, čo sa predierali z triedy do triedy, čo prepadali sa majú,ako prasce v žite, takže tam o vzdelanosti asi reč nebude.
A kde to u vás? .. pôjdem manažérke kávu variť 😁...budem skromná ..2000e mi stačí

kiki68
20. sep 2024

Nie, je to absolutne neumerne k tomu ake mate platy, uz u nas v Rakusku ma Karli viac ako mu treba. Kazdy to kritizuje. A to zijeme v krajine, ode je odporucana min mzda 10 eur, vacsina ludi ale robi za vyssiu sadzbu na hodinu. Cize nechapem plat Fica vzhladom na minimalku okolo 4 eur na hod. Tak nejak to mate myslim povolene zakonom.

hiro
20. sep 2024

No, premier si dal vysoky plat - sa vyjadril ze hadam nebude jazdit na felicii ci akom to aute - ja tomu nechapem. Vsak platime mu byvanie, limuizny, sofer, ochranka, vsetko mozne, lieta si za statne, zije si v podstate zadarmo. Ani tu feliciu si neplati - teda keby ju vobec mal. Preco by teda mal mat vysoky plat? Nech ma vysoky ak si to vsetko z neho bude platit.

autor
20. sep 2024

@janci27 matovicov plat bol necelych 5000e. Prave za jeho vlady si schvalili zmrazenie platov, teda nemohlo dojst k ich zvyseniu. Fico a spol. obisli toto zmrazenie tak, ze si zvysili pausalne nahrady. To je este horsie, ako klasicke zdvihnutie platu, kedze na tieto pausalne nahrady sa nevztahuje zdanenie. Inak vsetky tieto cisla su volne dohladatelne cez google.

gribka1
20. sep 2024

Na to, čo tento panák pre Slovensko urobil je vysoký.

melanta
20. sep 2024

@viestta ale ja nikde nepíšem, že si taký plat zaslúži. Ja píšem, že je to primeraná mzda na pozíciu premiéra. V ďalších slovách som sa k Ficovi vyjadrila dosť jasne, aby bolo zrejmé, čo si o Ficovi myslím. Takže čítaj poriadne a neprekrúcaj.

viestta
20. sep 2024

@melanta nie, nie je primerana. Vies preco? Lebo premieri krajin s ovela vyssim poctom obyvatelov, tym padom aj s vyssim HDP, vyssou priemernou mzdou maju ovela mensie platy. A ak je plat vyjadrenim schopnosti, produktivnosti, ziskovosti a uspesnosti spolocnosti, ktorej manazer sefuje, tak Ficova mzda logicky musi vychadzat v minusovych cislach.

dobryden
20. sep 2024

@melanta Ale Fico nie je prezident.Preco ma vatsi plat ako jeho poslanci.

danica2711
20. sep 2024

1. Čím väčšia riť Európy a čím autokratickejší režim, tým vyšší plat premiéra, ktorý krajinu do tej riti doviedol a naďalej vedie.
2. Keby birmovaný súdruh Fico a celá jeho vláda skutočne robili niečo dobré pre Slovensko, nech pre mňa zarábajú aj viac. Ale takto?! Ficovi nejde a nikdy nešlo o Slovensko, nikdy nemal žiadnu koncepciu rozvoja a víziu do budúcnosti, ani to toľkokrát proklamované sociálne cítenie, to sú len drísty pre tupých voličov. Firma (= SR), ktorá prepláca svojich zamestnancov (= Fico a spol.), ktorí nepodávajú potrebný výkon, dospeje jednoznačne do krachu

jednoduchomaria89
20. sep 2024

Jeho plat sa doťahuje na plat premiérov Dánska , Švédska !!!! Predbehol dokonca aj Česko a Poľsko 👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻 hanba !!! Keby mal aspoň nejake výsledky , tak by som si povedala OK . Výpalníctvo

jednoduchomaria89
20. sep 2024

@jednoduchomaria89 a ešte nezabúdajme na rentu 🙀🙀 a samozrejme , že aj dochodok , hmmmm , ten asi nebude 600 eur či . A určite kamosi , dúfam , že fakt nie , mu odklepnú aj 17. Dochodok a návštevu doktorov po izraeloch a innsbruckoch

danica2711
20. sep 2024

@jednoduchomaria89 dokonca to môže byť ešte aj dedičné, veď sa treba postarať aj o juniora

janci27
20. sep 2024

@stanulienkat mudrlantka, co ma jednoduche zmyslanie, ani sa k tebe nebudem radsej vyjadrovat a kazit si piatocek 😀

gribka1
20. sep 2024

@janci27 To ho vážne ideš porovnávať s manažérom ktorý vytvára pre firmu zisky, lebo ináč by ho kopli do zadku a toho tu, čo likviduje všetko čo sa dá okrem svojich benefitov, ach jaj.

stanulienkat
20. sep 2024

@janci27 povedala inteligentka😂😂😂
Práveže tvoj príspevok hovorí veľmi veľa o tvojej jednoduchosti.

lienka.7
20. sep 2024

@autorka to ta vyslovene trápi iba pri Ficovi? Pri prezidentovi ti to nevadí?
Pri primatoroch a starostoch ti to nevadí? Pri takých poslancoch tiež nie??? Trosku menej mat krvavé oči by ti neuškodilo....
Btw, v rôznych štátnych "firmickach" majú aj oveľa viac... to ti už nevadí??? Jaj, ty len o tom nevieš 😉

larinka552
20. sep 2024

Nech si ide robit vrcholoveho manazera kde chce... Pockat, uz viem, nikde inde by nemohol takto klamat, kradnut a dovolovat si vsetko co si dovoluje. Takze sa musi zabetonovat jedine vo vlade.
Ten plat je neprimerany, je to druhy najvacsi pomer v EU, zatial co v ekonomike, zdravotnictve atd sme tiez druhi ale od konca. Je to vysmech do oci ludom. A je hned za Orbanom, moze byt rad, uz ho takmer dobehol, ideme madarskou cestou. Aj ked madari predstavovali vzdy nepriatelov. Mafii to nevadi, dokaze sa preniest aj cez to 🤝

gribka1
20. sep 2024

Súkromný sektor živí ten štátny, takže tam nech majú príjem aký zvládnu. Ale štátne príjmy by mali byť prísne naviazané na výsledky, HDP, či priemernú mzdu.

katkaseiner
20. sep 2024

zdal by sa mi ich plat primerany keby dosahovali uspechy...nie take svoje ale uspechy pre občanov. Aby tu bolo dobre zit a vychovavat deti, aby mal kazdy jasnu buducnost a hlavne dobru. Nemala by som problem s ich platmi keby si nepchali vačky este pomimo tym co nakradli, nebolo by rodinkovanie v statnych zakazkach ale by sa pracovalo a rozmyslalo v prospech ludi. Nakolko to tak nie je, tvrdim ze su preplateny a riadne

janci27
20. sep 2024

@katkaseiner tak to je ale problem kazdej vlady na Slovensku, nechapem preco sa riesi zrovna Fico. Kazda, ktora sa dostala ku korytu sa snazila si dobre naplnit vacky, taky Matovic to stihol velice rychlo, lebo vedel, ze je to jeho prve a posledne vladnutie. Navyse to bol este aj plagiator a psychopat ako bonus. Sak jednoduchi obycajni ludia volili Obycajnych ludi a ostatni, co ho volili si povedali, dost bolo toho zloducha a zlodeja Fica, s Matovicom bude sranda a ten nas neokradne. No az taka sranda to zase nebola, ale hotovy mordor. Nechapem naco riesit plat premiera, akehokolvek co tu bol, k nicomu to nepomoze. Vzdy bol a bude neprimerane vysoky, pre niekoho menej, pre niekoho viac.

gribka1
20. sep 2024

@janci27 Nevieš prečo sa rieši Fico? Nevadí ti koľko si pridal napriek tomu, že ľuďom sa bude žiť omnoho horšie, žiadna priama úmera? Tebe sa s Matovičom aj sníva? Veď vidíš ako dopadol, to je odpoveď ľudí, vadil im a už nevyhral.

enmery
20. sep 2024

@gribka1 Že sa Ti chce vysvetľovať. Fico je už 4krát premiérom. A robí tu z toho čiernu dieru a niektoré jedince nechápu, prečo sa rieši Fico.😳

gribka1
20. sep 2024

@enmery Vieš, že nechce? 🤣

katkaseiner
20. sep 2024

@janci27 si na omyle... neidem sa nikoho zastavat... ja chapem ze sa z prazdnej spajze neda rozdavat, ale zacat zvysovanim vlastnych miezd a potom brat vsetko co je dane je chmulovina. Ja by som dopriala ten plat keby fakt myslel na ludi, keby fakt uprimne mu zalezalo na ludoch. Ale vies co? Nie nezalezi....
V SR sa bude sakra zle zit... len ked si spocitas danovy bonus ( mna sa tyka 180 E mesacne minus), zrusenie zubneho benefitu (400 na moju rodinu rocne) a tie ich vymysly typu zvysenie cien plynu a potravin si ani len vypocitat neviem pretoze netusim kolko prejeme a netusim kolko prekurime.... nezomrieme, prezijeme (ak budeme zdravy a obaja s muzom budeme dalej pracovat), ale znizi sa nas zivotny standard... bude to znamenat ze sa budeme mat lepsie? Nie, bude to znamenat dennodenny boj. A to potom este nespominam ludi ktori malo zarabaju uz teraz...

gribka1
20. sep 2024

@katkaseiner Ale budeme mať nové pasy🤣

autor
20. sep 2024

@lienka.7 precitaj si este raz prispevok. Okrem premiera tam riesim ministrov a clenov vlady. Cielom tohto prispevku je riesit tieto konkretne osoby. Ak teba osobne trapia platy primatorov, starostov a tych statnych firmiciek, ktore spominas, zaloz si vlastnu osobitnu diskusiu.

viestta
20. sep 2024

@janci27 o psychopatovi zrovna v pripade nasho laskavaho a dobrotiveho sudruha uz stvrty krat pana premiera by som radsej mlcala. On tiez to tiez nema vo vezi prave najlepsie poskladane, aj ked to co predvadza je trosku z ineho sudka ako Matovic. Co maju obidvaja spolocne je sebezerstvo na najvyssom leveli, Hranolcek je este k tomu aj posadnty mocou a pre svoju posadnutost je schopny vsetkeho, vratane klamstva najhrubsieho zrna.

lienka.7
21. sep 2024

@autorka ono keď chceš porovnávať platy, tak ich musíš porovnávať aj voči iným osobám. Nielen tvrdiť, že ten a ten a ten ma podla teba veľa. Možno toto si presne myslia tvoji kolegovia v robote o tebe. Je to čisto tvoj subjektívny a značne aj zavistlivy pocit. Ale jasne, určite si na to "ta pravá odbornicka", tak tu ďalej prskaj síru okolo seba 👌😉🤣

dkethe
21. sep 2024

@janci27 neporovnavame plat radoveho obcana s premierovym/ministerskym. Ak sa pozries lepsie - autorka tu dala vybornu grafiku, ktora porovnava plat sk premiera vs sk priemerna mzda, a plat ostatnych eu premierov s priemernou mzdou v danej krajine. Cize, zatial co svedsky premier - premier nadupanej krajiny zarobi 4* viac, nas premier 10* 😊 s tym si ok?

viestta
21. sep 2024

@dkethe mam pocit, ze toto je pre niektorych prilis zlozite na chapanie. Priama alebo nepriama umera je uz "vyssia matematika"