Koho voliť?
Keby ste mali pomôcť niekomu, kto absolútne nesleduje voľby-politiku a povedať mu niečo o stranách, ktoré kandidujú, aby sa vedel rozhodnúť, bez ohľadu na vaše pocity, čo by ste mu povedali?
@anonymous87 ti vysli aj mne 🙄
@viestta ja nechapem co robi ta volebna kalkulacka. Ale veru matros ma zjavne dobry 😂
@anonymous87 v starej verzii mi vysli PS a SaS narovnako, medzi nimi sa rozhodujem. Ta nova verzia... Mne spadla sanka, pretoze 1. Pirati, bol tam aj Hlas a Matelko. Nikdy, ale ze nikdy som o nich ani neuvazovala.
Nech si najde test na nete,koho volit. Videla som ich aktualne uz viacero. Na zaklade otazok ti system vygeneruje ktora strana ma najblizsie k tvojim nazorom, hodnotam...Do buducna odporucam sledovat politiku aspon na pol očka,lebo volit si strany,ktore nepoznas ta predurcuje k tomu,aby si ta chytili populisti
@dadis tých križovatiek je už veľa, na mýtnej, v starom meste, kopec. Stromy sa riešia s magistratom, lebo stoja na ich pozemkoch, čo s nimi má mestska cast? Tiež nechodím susede do domu polievat kvety, keď nie som ich majitel a jej nehnutelnost mi nepatri.
Zvyšovali sa miestne dane (daň z nehnutelnosti), spoplatnilo sa parkovanie +200 eur ročne len na rezidencne karty na našu rodinu + sa spoplatnilo parkovne (paradoxne tisíce eur Vallo plati za parkovne mesačne u súkromníka v podzemke pre svojich zamestnancov, ale aj poslancov a starostov, ktori mu toto dovolili), zrusili sa 15 minútové listky, zdraželo cestovne. Kde vy ľudia zijete, keď ste si žiadne zvysovanie nevsimli, ktoré sú na jednu domacnost v stovkách eur ročne?
@tramtada31 Tato konkretna krizovatka, co si postla, je kde? Stromy riesi meststka cast.
@dadis nevymyslaj prosím Tá. Mám magistratom potvrdene, že si to riešia sami, lebo sú na ich pozemkoch. Mc s tým nič nema.
A tie mŕtve zony sú v okoli Mudronovej
@viestta pretlačili si kopec zákonov cez parlament (objektivna zodpovednost na udeľovanie pokút za parkovanie - Vallo sa k tomu sám hlasi, prenesenia kompetencii stavebných úradov, tam sa spolčili so Sme rodina atd)
@tramtada31 Kde na Mudronovej? Kde sa tam maju deti hrat? To ako ti napadlo? Neviem, kde ta krizovatka je, ale evidentne tam tie stlpy nedali kvoli detom, ale kvoli tomu, ze zaparkovane auta branili vo vyhlade. Mne toto ako Mudronova vsak nepride..posli screen z mapy, ktore miesto by to malo byt
@anonymous87 aj mne🤣
@tramtada31 A uz som si to nasla, je to pri hoteli Albrecht a ZŠ..spravili to namesticko prehladnejsie a bezpecnejsie pre deti, ked ich tam eoducia vykladaju..co s tym ma PS?
https://mestopredeti.sk/
https://mestopredeti.sk/novinky/dopravne-zmeny-...
A co ma rozhodnutie magistratu spolocne s parlamentnymi volbami? Budem volit PS
@terina25 no teda, len aby sme ich do toho parlamentu nepretlacili 😂
@dadis ten problem je komplexnejší. Prečo na bezpecnost deti nedohliada msp ako to býva v tých ich vysnívaných krajinách? Lebo majú podstav, musia chodit kontrolovat parkovne v rámci PAAS, aj im idu dat kompetencie merat rychlost vozidiel, lebo Vallo nemá peniaze a potrebuje plnit kasu, tu nejde o bezpecnost deti, ale obmedzenie IAD. Čo si pozrieš, to Vallo dobabral aj s tými svojimi babrakmi. Všetko, čo tu v Ba fungovalo, všetko nici a doslova si tá jeho bagaz ukradla Bratislavu a ak sa PS dostane k moci, vratime sa k totalitnému rezimu, ze nebude mozna diskusia, lebo len oni vedia, čo je pre nás najlepšie. Problem je, ze ľudia vôbec nesleduju dianie. Spackana vystavba električkovej trate v Petržalke, došlo sa o eurofondy, ktoré mali byt na ňu pouzite, odkúpenie od Kmotrika akcie v Infra Services za niekolkonasobne viac ako mali hodnotu, teraz zmluva s jednoosobovou srockou za 78 000 za konzultačné služby, ktorá mala obrat v roku 2020 2500eur, 5 miestna suma na podporu združenia Vallovej matky, za “nezávislú” kontrolorku mesta si dosadili kamaratku jeho viceprimatorky (odznelo to na zastupitelstve) a predchádzajúceho odstránili, lebo poukazoval na pochybenia magistratu. Jak je možné, že mu všetky kauzy prechádzajú? Nám bude zvysovat dane a on si tuneluje mestsky rozpocet a ešte meni uzemny plan pre svojich kamaratov developerov (veď jeho atelier Vallo a Sadovsky predtým robil mnohe obrovske developerske projekty). Toto, keď sa rozmohne po celom Slovensku, tak sme skončili.
@tramtada31 Ja vidim citelne zlepsenie kvality byvania v meste. Nehovorim, ze chyby vedenie mesta nerobi. Robi.
@beataxxx jedna, podla mna múdra rada znie - pozorne sleduj kroky politikov za danú stranu na komunálnej/regionálnej úrovni, čo a ako robia, dobre to prispeje k vytvoreniu si obrazu o danej strane celkovo - tak to má spoločné magistrát a parlamentné voľby. A áno, čo Vallo narobil v BA je 👎 plne súhlasím s @tramtada31 pekne to rozpísala.
@luuubik suhlasim, toto je presne to, čo ľudia vôbec nerobia a napr. pri strane PS vidime aj ich pôsobenie v európskom parlamente a za čo hlasovali. Napr. podporili Zákaz spaľovacích motorov. Nepozerali sa vôbec na to, aké to bude mať dopady na nás a naše hospodarstvo a tisíce pracovných miest nielen v automobilkách, ale aj v subdodávateľských spoločnostiach. Európa si nechala ukradnúť Afriku a prístup k nerastným surovinám, nemáme také kapacity vyrábať elektromobily, takže sme pekne otvorili trh Číne. Nielen, že podporíme ich ekonomiku, ale ako veľmi bude zaťažené životné prostredie, keď tu tie desiatky milióny aut začneme dovážať od nich? Veď jedným z najväčších znečisťovateľov je práve námorná doprava. Presne takýchto odborníkov si ideme zvoliť, ktorí majú svoju pravdu a klapky na očiach.
@dadis a v čom? Tie tulipány, ktoré namiesto 50 centov nakúpili za euro? Alebo výsadba 5 platanov za 250 tisic? Či oprava fontány za 7 miliónov eur, pritom neriešia dôležité veci. Pred 3 rokmi som im písala, aby debarierizovali priechod pre chodcov a doteraz to nespravili (už mi medzitým obe deti vyrástli z kočíka), ale obrubník bol tak rozbitý a povyskakovaný, že sa cez neho nedalo chodiť ani kočíkom, ani deti na kolobeźkách
@sheila121
@anonymous87
@kvetinka75
Tak vidite, vam to ale vyslo podla programov stran, cize rada "precitaj si peogramy a rozhodni sa" moze cloveka nasmerovat zle - mal by zohladnit aj vystupovanie a sympatie voci predstavitelom danej strany a jej zvolitelnost. A najhorsie je to, ze ten program je len nieco, co je na papieri a potom sa robi Bismarckovska Realpolitik, pripadne to, co povie lobby/mafia.
Mne vysla kalkulacka pekne 1:1 s tym, koho budem volit a na dalsich dvoch miestach ti, koho by som zvazovala, ale teda robila som si inu kalkulacku:
@anonymous87 presne aj mne 🫣😂😂
@basska_b napr.volebny kompas mi vysiel dobre… myslim si, ze oni tam maju nejaku chybu, teda v kalkulacke 🤷♀️
@basska_b programy strán neberiem ako smerodajné, pretože nikto ešte poriadne nič nesplnil zo svojich predvolebných sľubov. Všetko sú to veľmi dobre napísané slohy a to je tak všetko. A po voľbách zrazu ticho a ide sa -zdražovanie, rozkrádanie a pod. Ja už mám vybranú stranu, ktorú budem voliť.
@tramtada31 uplne s tebou suhlasim... este treba spomenut, pre niektorych asi naozaj nahlas, vallove kauzy s korupciou ohladom developerskych projektov...oni este v parlamente ani nezacali a uz maju kauzy...podobne aj stefunko...ale to nik nechce vidiet...preco?...neviem...v ba mnohym stacia vysadene kvetinky...ake ubohe..
Voliť ísť treba, ale ako po pravde, ešte stále neviem, koho voliť pôjdem. Nie som presvedčená ani o jednej strane, že by nám mala priniesť niečo lepšieho

@viestta určite budú ďalšie predčasné 😀 Takže v kľude s nohami na stole. Fico má síce v deň volieb relatívne fajn horoskop, pol roka PO to s ním však už tak ružovo nevyzerá.