icon

Mali by mať dôchodci volebné právo?

15. apr 2025

Čo si myslíte o tomto videu? Aký je váš názor?

viestta
15. apr 2025

@zmrzlinka8 takze podla teba ti co nam vladnu a co robia je v najlepsom poriadku? Vybrala si dobre a si so vsetkym spokojna?

abbey1
15. apr 2025

@viestta To predsa nikto netvrdí. Ale snáď nemôžeme každé štyri roky meniť volebné právo podľa toho, ako dopadnú voľby. Raz zakážeme voliť mladým, raz starým, raz strednej triede, raz podnikateľom, potom robotníckej triede.
Na to sa snáď všetci zhodneme, že je šialenost. I keď čítam komentáre na koni, tak niektorí by najradšej zakázali voliť väčšej časti národa. A hlavne svojom rodičom.

zmrzlinka8
15. apr 2025

@viestta nie som so všetkým spokojná, ale to nikto, keď niekoho volí. To však neznamená, že budem niekomu inému upierať právo voliť, to je nemysliteľné a absurdné. To by sme kam dospeli? Desí ma predstava, že toto vôbec niekomu napadne.
Teba som mala za inteligentnejšiu ženu.

viestta
15. apr 2025

@abbey1 jasne, ze vseobecne a rovne volebne pravo je zakladom demokracie, to nepopieram. Dokonca aj respektujem vysledky demokratickych volieb, ale s ich vysledkom spokojna nie som. Nie preto, ze nevyhrali ti moji. Mna hlavne s*rie, ze co robia ti, ktori ten mandat dostali. Kam vedu tuto krajinu. Politicky aj ekonomicky. To hadam vidi kazdy pricetny clovek, bez ohladu na pohlavie, vek, sexualnu orientaciu, vzdelanie, spolocenske postavenie, nabozenske vyznanie musi vidiet, ze toto je jedna suvisla katastrofa kde sa len pozries.
@zmrzlinka8 takze s niecim si spokojna. Mozes povedat s cim?

viestta
15. apr 2025

@zmrzlinka8 ale ja som nikomu pravo volit neupierala. Mozno som sa vyjadrila ironicky, ale ja rovne volebne pravo respektujem a schvalujem. Rovne volebne pravo bez ohladu na pohlavie, vek, sexualnu orientaciu, vzdelanie, spolocenske postavenie, nabozenske vyznanie

lucytka
15. apr 2025

To je názor 🤦 produktívny má právo voliť ? Ten čo je na dôchodku nie? Vybudovali tu všetko v ich produktívnom veku a to v akciách Z v preklade zadarmo ..čo spravila dnešná mládež pre túto spoločnosť? ,že môže toto požadovať?..takže bez ich ťažkej práce by tu málo čo bolo .a,že majú problém s vašimi názormi LGBT+ a podobnými vecami tak ich odstavíme .a to nie ja som není Fico volič ,ale zobrať niekomu právo na jeho voľbu je choré . Dôchodcom dôstojne dôchodky

zmrzlinka8
15. apr 2025

@viestta pozri, viem, že to nie sú otázky, ale vyrývanie, aby si sa mala do čoho obuť.
Ale čudujem sa, ako môže inteligentný sčítaný človek chcieť niekomu upierať právo voliť, len preto, že jemu osobne sa výsledok volieb nepáči. A mne keď sa nebude páčiť výsledok volieb, tiež mám chcieť vziať volebné právo opačnej strane? Čo sme deti na pieskovisku? Stále si nepochopila, o čo mi ide.
Mne sa nezdá, že by ste boli lepší, vaša strana spektra. Naopak, vy tu chcete nejakú diktatúru len podľa vašich prianí, nie, nikdy v živote, ďakujem.

123kika1234
15. apr 2025

@zmrzlinka8 súhlasím 🙏 proste tvrdenie proti tvrdeniu, vysvetľovať prečo kto koho volil..
A ktorý názor je ten správny, nesprávny.

zmrzlinka8
15. apr 2025

@viestta tak aspoň že si to dala na pravú mieru. Prosím ťa, ani ironicky neber ľuďom ich základné práva a nauč sa rešpektovať oponentov, to je základ demokracie a spolužitia v spoločnosti.
to patrí aj ostatným tu s podobnými výrokmi

viestta
15. apr 2025

@zmrzlinka8 nie, to nie je vyryvanie. Ja by som nazaj velmi rada vedela, s cim moze byt niekto spokojny. Ale ako zvycajne, zas neodpovies, len sa vykrutis a obvinis ma, ze vyryvam. Nic prekvapive.
A znova opakujem, a to si mozes prejst celu diskusiu, NIKDE som nenapisala, ze niekto nema pravo volit. Dovolila som si par ironickych poznamok, ale nikde som nenapisala, ze maju byt nejake obmedzenia podla veku, bydliska, pohlavi a co ja viem coho. Dokonca ani podla toho, ze volil niekoho ineho. Takze mi nevkladaj do klavesnice to, co z nej nevyslo.

zmrzlinka8
15. apr 2025

@viestta ok, veď každý si urobí obraz sám. už len tým, že si neoponovala

viestta
15. apr 2025

@zmrzlinka8 😀 alebo radsej 🙄?

zmrzlinka8
15. apr 2025

a autorka nech sa trošku (trošku viac) dovzdeláva, aby jej nenapadali absurdné blbé otázky.

zmrzlinka8
15. apr 2025

@viestta vyber si, čo chceš. ja si vyberám 🤮
normálne som sa vytočila

lucytka
15. apr 2025

Ja normálne chcem aby to vaše PS vyhralo ...chcem vidieť ako tých 72 pohlaví pôjde voliť a to si pozriem ako ten autista Šimečka vezme Slovensko do úplnej záhuby

krasneleto
15. apr 2025

A o čo dementnejsi je dôchodca oproti 3.kovi na strednej a kúpenym osadníkom ?

scila
15. apr 2025

Poznám veľa inteligentných a vzdelaných dôchodcov, ktorí NEVOLILI súčasnú koalíciu a hanbia sa za to, že si mnohí myslia, že VETCI dôchodcovia sú pribrzdení. A stačí sa pozrieť sem na niektoré brzdy čo tu píšu a majú do dôchodku ešte ďaleko. Takže hádzať všetkých dôchodcov do jedného vreca je choré.

zmrzlinka8
15. apr 2025

@lucytka Šimečku a podobných sa pôjdeme opýtať, že koho máme voliť, nech nám schváli náš názor.
ľudstvo už je nasmerované niekam do záhuby... výdobytky dejín a našich predkov môžu ísť vieš kam

moni73
15. apr 2025

Quo vadis, ludstvo?

zmrzlinka8
15. apr 2025

hnus toto, ako vlastné deti by v zuboch rozniesli svojich rodičov... arogancia mladých kvitne, ešte v živote nič nedokázali poniektorí a múdri jak rádio a žiadna vďaka, tolerancia, úcta, nič. človeku sa plakať chce z toho

zmrzlinka8
15. apr 2025

je jedno kto koho volí, každý má právo na SVOJE presvedčenie a s tým ostatní musia žiť do ďalších volieb

viestta
15. apr 2025

@zmrzlinka8 tak najprv (vraj) suhlasim s tym, ze dochodcovia nemaju volit, potom mi vycitas, ze vyryvam a nakoniec aj to, ze som sa neohradila... Furt zle. S tebou fakt tazko, velmi tazko.

zmrzlinka8
15. apr 2025

@viestta s tebou detto.

tramtada31
15. apr 2025

Nemali by volit dochodci. Odpadla som a určite toto pisu volici PS, ktori sa biju do sŕdc za demokraciu, ale ohýbajú si ju podľa svojich potrieb, ako sa im hodi. Pre hejterov, nikdy som nevolila ziadnu zo stran, ktoré sú v dnesnej koalícii, dokonca ani moji stari rodičia. Nedame si aj tému o tom, ako by každý dôchodca mal skočiť z útesu, aby neodcerpaval peniaze zo sociálneho a zdravotného systemu, ktoré sú tam najmä preto, že odrobili každý 40 rokov?

slovakboy
15. apr 2025

@zmrzlinka8 dôchodcovia a vychodniari volia populizmus a obedy zadarmo. Socializmus aj s jeho myšlienkami je utopistický zločinecký systém. A dôchodcovia budú mať slusne dôchodky len v krajine, ktorá bude podporovať produktívnych ľudí a produktivitu. To znamená školstvo vedu a podnikanie, ministerstvo hosppdarstva. A vládu ktorá vykope byrokraciu a byrokratov a odstráni korupciu od vrchu až po falošné invalidné dôchodky. Naša krajina zaostáva vo všetkom vďaka Ficovi ktorý tu vládne najdlhšie zo všetkých vlád. Ktorý nevybavil žiadny podnik a len vyberá od tých čo produkujú a dáva tým čo neprodukujú. Napriek tomu si myslím, že voliť majú právo ľudia od 15 rokov po smrť. A každý ma jeden hlas. Aj bezdomovec aj profesor. Ak dôchodcu si myslia, že podpora takzvanej ľavicovej vlády im pomôže k lepším dôchodkom tak je to ich hlúposť a naopak budú mat ešte menej. Lebo keď taká vlada nepodporí hore spomenuté odvetvia, nebude mat postupne nikto. Ako často počujeme o ministerstve vnútra? Furt. Ako často o ministerstve hospodárstva? Veľmi zriedka. Asi takú ma prioritu vlada. Všade na svete ešte aj v Grecku a v Maďarsku pochopili, že ochrana mladých rodin a zníženie dani pre produkujúcich ľudí prináša vyššie dôchodky pre dôchodcov. Keď už Fico tak poklonkuje Orbánovi, prečo si v tomto neberie od neho príklad? Vo Švajčiarsku ľudia majú priamu demokraciu ale sú takí uvedomelí, že na populistické návrhy neskončia. Tu keď ľuďom dali hlasovať ako sa ma volať most cez Dunaj tak mu dali meno po Jackovi Norisovi. Asi tak im záleží na svojej krajine. A keď im dajú hlasovať či nechcú mať 3 dni v týždni voľna alebo ísť do dôchodku už v 50 tke, určite by súhlasili. Bez rozmýšľania, za čo sa to zaplatí. A táto vlada rozoberie aj 2.pilier

viestta
15. apr 2025

@slovakboy dovolim si oponovat, lebo ani vsetci vychodniari a ani vsetci dochodcovia nie su natolko tupi aby volili populistov a klamarov. Basty Smeru su sice aj na vychode, ale nie len tam. A ako som uz niekolkokrat napisala, dochodcovia tvoria necelu stvrtinu volicskej zakladne Smeru.

zmrzlinka8
15. apr 2025

@milanemila a tebe by sme pri urne dali spoločenskovednú otázku a nevolíš ani ty.

milanemila
Dnes o 20:15
Ja by som este spravila volebnu urnu “na zamok” kazdy kto chce vhodit hlasovaci listok by musel vyriesit nejaku logicko vedomostnu ulohu a urna sa otvori az po spravnej odpovedi, inac nevolis 🤷🏼‍♀️

lucytka
15. apr 2025

@viestta ale zas by im vyšlo,že môžu voliť len PS takže zbytočný experiment

zmrzlinka8
15. apr 2025

@viestta a opozícia je vzorom pravdovravnosti.... si pojedla vtipnú kašu dneska

zmrzlinka8
15. apr 2025

@viestta som sa dobre zasmiala aspoň, ti dal, že ako východniarka volíš populizmus a obedy zadarmo 😀