icon

Migrácia v Nemecku a Taliansku

14. nov 2025

Ahojte. Žila som pár rokov v Nemecku, aj v Taliansku a strašne ma mrzí ako tieto krajiny dopadli a možno ešte len dopadnú skrz migráciu. Dá sa to podla vás zvrátiť? Tí ludia toho majú plné zuby, boja sa deti púšťať von :( myslíte že celkovo je to už s EU v ....? Dnes ma to tak prepadlo, pozerala som nejaké zahraničné videa, som aj v kontakte s pár ľuďmi žijúcimi v cudzine a je mi z toho úzko. Až tak sa do politiky nevyznám, len tak zbežne si niečo prečítam aby som bola v obraze, tak som si chcela prečítať vaše názory ako to vidíte, či máte obavy, alebo naopak ste s tým ok. Ďakujem

anonym_28e968
15. nov 2025
@anonym_5dc183

@anonym_28e968 Na com ficis? Sama si migrant. Nikdy ta nebudu akceptovat, vzdy budes len socka z ostblocku

@anonym_5dc183 Tvoja reakcia len potvrdzuje to, ze si nikdy v zahranici nezila a nemas ani paru o tom ako su Slovaci schopni sa velmi uspesne vdaka vlastnym schopnostiam etablovat v zahranici.
Ostblock je momentalne velmi vitany. Sme teraz top.
Ale ako hovorim, melies o niecom o com nemas sajnu.

anonym_5dc183
15. nov 2025
@anonym_28e968

@anonym_5dc183 Tvoja reakcia len potvrdzuje to, ze si nikdy v zahranici nezila a nemas ani paru o tom ako su Slovaci schopni sa velmi uspesne vdaka vlastnym schopnostiam etablovat v zahranici.
Ostblock je momentalne velmi vitany. Sme teraz top.
Ale ako hovorim, melies o niecom o com nemas sajnu.

@anonym_28e968 Takych slovakov je velmi malo, ty to rozhodne nebudes

anonym_28e968
15. nov 2025
@anonym_5dc183

@anonym_28e968 Takych slovakov je velmi malo, ty to rozhodne nebudes

@anonym_5dc183 OK. Konecna.

anonym_5dc183
15. nov 2025
@anonym_28e968

@anonym_5dc183 OK. Konecna.

@anonym_28e968 Ok, migrant

anonym_28e968
15. nov 2025
@anonym_5dc183

@anonym_28e968 Ok, migrant

@anonym_5dc183 Ano som. Problem? Cely cas tu pracujem. Nepoberam ziadne pridavky. A maximalne som sa prisposobila domorodcom. Som absolutne integrovana. A to ocakavam aj od ostatnych migrantov. Ale akosi to nefunguje.

vevesh
15. nov 2025
@maialeo

@anonym_5e3cf7 ja osobne mam uzkost zo stavu v Nemecku, vo Francii a Taliansku. Celý západ prakticky padá na papulu vďaka prisťahovalcom. Len si treba pozrieť štatistiky. Niektoré spolkové krajiny im obmedzili výplatu dávok tak dvihli kotvy a išli ďalej... otázkou je, kam ďalej a kde sa zastavia. Ja som v Košiciach pár rokov ale teda čmoudov je tu už prehnane veľa. A áno, mám obavu ísť po ulici. Osobne mi islamizácia Európy vadí. Zároveň mi vadí zničený genofond. Je mi však jasné, že s tým ako jednotlivec neurobím nič.

@maialeo skus vysvetlit pojem "zniceny genofond". A vies o tom, ze rasisticke prispevky na internete maju aj nasledky, vsakze?

vevesh
15. nov 2025
@anonym_28e968

@anonym_5dc183 Ano som. Problem? Cely cas tu pracujem. Nepoberam ziadne pridavky. A maximalne som sa prisposobila domorodcom. Som absolutne integrovana. A to ocakavam aj od ostatnych migrantov. Ale akosi to nefunguje.

@anonym_28e968 to je pekne, ale ja mam za 25 rokov v de skusenosti, ze je to tak pol na pol, momentalne skor 3/4 slovakov pobera socialku, 1/4 pracuje (a z toho polovica poctivo oficialne....). Takze sa netreba vytesovat, ze ostblock ma nad "moslimskym vychodom" lepsie postavenie. Nie, nema...

anonym_f66b6c
15. nov 2025

Ja mam znamu v Holandsku uz 2 desatrocia a idu kupovat s partnerom dom na Slovensku,lebo s migrantmi he to tam vraj uz o bezoecnost.Presne ako pises vecer uz ludia nechodia spokojne vonku,nepustaju deti,stali sa tam aj znasilnenia,prepadnutia,povedali ze to uz nie je to iste Holandsko.Tak neviem,asi zalezi aj od tojo kde tam zijes.

anonym_28e968
15. nov 2025
@vevesh

@anonym_28e968 to je pekne, ale ja mam za 25 rokov v de skusenosti, ze je to tak pol na pol, momentalne skor 3/4 slovakov pobera socialku, 1/4 pracuje (a z toho polovica poctivo oficialne....). Takze sa netreba vytesovat, ze ostblock ma nad "moslimskym vychodom" lepsie postavenie. Nie, nema...

@vevesh Ostblock to ma teraz najlepsie Ak ty nie, tak to hodnotit nebudem a pride mi to divne. A viem, ze tvoj muz to ma nadalej velmi tazke. A vsetci vieme preco.

vevesh
15. nov 2025
@anonym_28e968

@vevesh Ostblock to ma teraz najlepsie Ak ty nie, tak to hodnotit nebudem a pride mi to divne. A viem, ze tvoj muz to ma nadalej velmi tazke. A vsetci vieme preco.

@anonym_28e968 tak to je mozno tvoje subjektivne vnimanie. Nemci bud rasisti su (a to je jedno, odkial si) alebo nie su (a tym je tiez sum a fuk odkial si😄😄). Neexistuje ziadny lepsi ci horsi povod imigranta. Jediny rozdiel je zacleneny imifrant a socialkar, zvacsa je to aj na prvy pohlad zrejme, kto kam patri...🫣🫣🫣

karolinakr
15. nov 2025

ked sa do nejakeho štatu presidli 5milionov afričanov, čiže narast kriminality markantny a niekto toto považuje za zveličovanie, musi byt uplne vymletý..matematika nepustí

karolinakr
15. nov 2025
@maialeo

@anonym_autor tak ono bežná slovač ešte nezažila útoky na Vianočných trhoch, nájazdy dodávok do davu a pod.... kým sa to reálne nestane tu, sme tu akože okej. Ideme kolabovať z nehôd rýchlikov... počkaj, až tu niekoho verejne dobodajú.... to začnú všetci písať inak. Ja osobne na žiadne trhy už nechodím.

@astrobot
@maialeo no ano, ale ktory kkt toto všetko vymyslel a prečo? na koho prikaz?

karolinakr
15. nov 2025
@vevesh

@vevesh vieš figel je v tom, že teraz sa robi rasizmus aj na bielych a čo je uplne nepochopiteĺne, že sami bieli sa ho podporujú

vevesh
15. nov 2025
@karolinakr

@vevesh vieš figel je v tom, že teraz sa robi rasizmus aj na bielych a čo je uplne nepochopiteĺne, že sami bieli sa ho podporujú

@karolinakr ja nepochapem, nepochopim a ani nechcem chapat rasizmus. Ja delim ludi na dobrych a zlych a je mi jedno, ci su bieli, farebni ci orandzovo pindzovi. A tiez mi vadi, ked si ludia mylia anarchizmus s (ne)demokraciou (robim si a nosim si co chcem a vsetci mi vylezte na hrb🫣🫣🫣)- ako uz bolo povedane, extremizmus zo ziadneho uhla nie je dobry....

maialeo
16. nov 2025
@vevesh

@maialeo skus vysvetlit pojem "zniceny genofond". A vies o tom, ze rasisticke prispevky na internete maju aj nasledky, vsakze?

@vevesh ano... mozes ma zalovat🥳 Kludne aj dvakrat.

maialeo
16. nov 2025
@vevesh

@vevesh pouzi google ked nevies co je genofond.

vevesh
16. nov 2025
@maialeo

@vevesh pouzi google ked nevies co je genofond.

@maialeo ja viem, co je genofond. Ja som chcela objasnenie pojmu "zniceny genofond".

vevesh
16. nov 2025
@maialeo

@vevesh ano... mozes ma zalovat🥳 Kludne aj dvakrat.

@maialeo nesud druhych podla seba...

lapersefona
16. nov 2025
@mircalla

@anonym_28e968 Nevies? Myslela som si....Najprv sa dovzdelaj. Ono precitat si nieco ine okrem Rosamndy Pilcherovej nie je na skodu. To bolo Slovensko co sa tyka kupnej sily na tom lepsie ako Polsko ci Rumunsko. Mozno ti napoviem: maju lepsich politikov, lepsiu strategiu, nemaju odvahu tak bezostysne rozkradat stat a eurofondy

https://hnonline.sk/finweb/zahranicna-ekonomika...

https://www.forbes.sk/preco-je-polsko-uspesnejs...

https://magazin.portu.sk/tyzden-v-slovenskej-ek...

https://www.businessinfo.cz/clanky/ceska-ekonom...

https://www.businessinfo.cz/clanky/rumunsko-pat...

@mircalla jasne ze maju odvahu okrádať tento štát a robit si co chcú ved ludia ich aj tak x krát zvolia nech sa stane čokoľvek. Ja toto nepochopim aj takito voliči su zodpovední za budúcnosť svojich detí a vnuciek ale to si neuvedomujú a to ke veľká tragédia národa 😪

anonym_28e968
16. nov 2025
@lapersefona

@mircalla jasne ze maju odvahu okrádať tento štát a robit si co chcú ved ludia ich aj tak x krát zvolia nech sa stane čokoľvek. Ja toto nepochopim aj takito voliči su zodpovední za budúcnosť svojich detí a vnuciek ale to si neuvedomujú a to ke veľká tragédia národa 😪

@lapersefona Ty tu o com tocis? Ja nezijem na SK a na SK ani nevolim. Vyjadrujem sa k teme, ktorej nazov si este raz precitaj. Ak chces debatovat o niecom inom - zaloz si s mircalla temu a tam sa prejav akokolvek chces.
Mircalla tu zacala vacsinu prispievateliek oznacovat ako ficovolicov. AJ ked asi vacsina na SK nevoli.

anonym_5dc183
16. nov 2025
@anonym_28e968

@lapersefona Ty tu o com tocis? Ja nezijem na SK a na SK ani nevolim. Vyjadrujem sa k teme, ktorej nazov si este raz precitaj. Ak chces debatovat o niecom inom - zaloz si s mircalla temu a tam sa prejav akokolvek chces.
Mircalla tu zacala vacsinu prispievateliek oznacovat ako ficovolicov. AJ ked asi vacsina na SK nevoli.

@anonym_28e968 Podla nazorov ty aj autorka Fico pozitiv jak vysite aj cele familie. Ono vacsina z vas to ani za boha neprizna, ale nazory neklamu. Volil sa dacaj zo zahranicia a ak aj nevolia, nazorovo su jasne

anonym_5dc183
16. nov 2025
@anonym_28e968

@anonym_28e968 Jasne vacsina ho nevoli, preto s prevahou vyhral volby. Voli dost ludi, opat zle.

lapersefona
16. nov 2025
@anonym_28e968

@anonym_28e968 ja som nadviazala na príspevok od mircally. Ja píšem vseobecne o takýchto typoch voličov nie konkrétne o tebe.

K téme som sa vyjadrila aj si mi môj príspevok okemtovala. Forum je verejné a ak zalozis tému musis rátať s rozličnými názormi. Migrácia je aj politike tak ludia analyzujú aj z tejto perspektivy

autor
16. nov 2025

Ok vďaka za názory, tému ruším. Veľa žien pokope, tak sa to zvrháva zlým smerom. Urážky k diskusii nepatria.
Inak toto je moja 1. diskusia na koni a asi aj posledná 😀
Vďaka tým čo sa vyjadrili k veci a či už má niekto pozitívny, neutrálny, alebo negatívny pohľad na migráciu je to v poriadku. No fakt sa mi tu nechce čítať o Ficovi a pod.

karolinakr
27. nov 2025

@liv1 toto je na dennej baze, tito aspoň prežili, boli tam znasilnenia + vraždy tinedžeriek, ale nepovedz nahlas, lebo sme hnusni rasisti! ...už toto nekomentujem..Europa si vykopala svoj vlastny hrob

gabrielkaa
27. nov 2025
@karolinakr

@liv1 toto je na dennej baze, tito aspoň prežili, boli tam znasilnenia + vraždy tinedžeriek, ale nepovedz nahlas, lebo sme hnusni rasisti! ...už toto nekomentujem..Europa si vykopala svoj vlastny hrob

@karolinakr to he take usachtile, ze pomahat Tým čo potrebujú. A ako vďaka - zvýšená kriminalita, nezamestnanosť a nedajbože že sa ti niečo nepáči, tak si Nácek 🙂
Tuto predvčerom otec na ulici dobodal svoju dcéru. Keby nebolo okoloidúcich tak ju podreže. Našla si priateľa, má 15 rokov a urazila rodinu česť … leží v nemocnici. Ale to sa nesmie hovoriť.

karolinakr
27. nov 2025
@gabrielkaa

@karolinakr to he take usachtile, ze pomahat Tým čo potrebujú. A ako vďaka - zvýšená kriminalita, nezamestnanosť a nedajbože že sa ti niečo nepáči, tak si Nácek 🙂
Tuto predvčerom otec na ulici dobodal svoju dcéru. Keby nebolo okoloidúcich tak ju podreže. Našla si priateľa, má 15 rokov a urazila rodinu česť … leží v nemocnici. Ale to sa nesmie hovoriť.

@gabrielkaa rozmyšlam, čo sa stalo v priebehu vekov, že kam sme to dopracovali...ako je možne, že človek je trestany, ked sa brani agresorovi..a hlavne, kto je za tým..

gabrielkaa
27. nov 2025
@karolinakr

@gabrielkaa rozmyšlam, čo sa stalo v priebehu vekov, že kam sme to dopracovali...ako je možne, že človek je trestany, ked sa brani agresorovi..a hlavne, kto je za tým..

@karolinakr neviem čo sa stalo. Dlho sa o tomto ani nesmelo hovoriť. Pri trestných činooch sa neuvádzala nacionalita kvôli diskriminácii. Akýkoľvek pokus poukázať na tieto fakty po spochybňovaný. Ale oni sami nevedia podložiť ani doložiť žiadne relevantné dôkazy o tom ako úspešne sa integrujú. Iba v zmysle môj sused Ahmed je dobrý človek a pracuje atď.

gabrielkaa
27. nov 2025

Teraz sa začína proces kde presne pred rokom na vianočných trhoch zavraždil 6 ľudí. Vrátane 9 ročného dieťaťa.
https://m.bild.de/news/inland/der-prozess-im-li...