icon

Nepríjemné skúsenosti s Ukrajincami na Slovensku?

8. feb 2025

Tiež sa s tým stretávate?
Nie som rasista, ale to čo vidím takmer denne vo svojom okolí už nie je s kostolným poriadkom.Začínam.sa citiť ako cudzinec vo vlastnej domovine.Na zastávkach, v kaviarňach, v obchodoch sa správajú nevhodne, na toaletach si neumývajú ruky i ženy( stretava sa s tým manželka, pracuje s nimi....dovoľujú si na Slovákov.
Kam tento štát speje?😡

zmrzlinka8
9. feb 2025

@0silvia0 ja razím teóriu tolerancie, rešpektu

vikimed
9. feb 2025

@silvike nie len Putin, aj Stalin, Hitler dali zabiť milión a viac ľudí. Ako by niekto povedal, tri špinavé mená.

bubbka
9. feb 2025

@janai1 ja nemam nic proti ukrajincom, len som ti napisala fakt

0silvia0
9. feb 2025

@zmrzlinka8 a za minulej vlady ako vyzeral tvoj respekt? Nikdy si nevyjadrila nesuhlas? V ziadnej diskusii?

zmrzlinka8
9. feb 2025

@vikimed a USA?

zmrzlinka8
9. feb 2025

@0silvia0 vždy sa snažím s rešpektom. tolerujem iných.
samozrejme, pokiaľ niekto na mňa útočí až príliš, viem sa brániť.
Iné je vyjadriť nesúhlas s názorom a iné je utocit na osobu, vyjadrujúcu názor. Môžeme vyjadrovať názory, ale NIE útočiť na seba, zhadzovať jeden druhého a nenávidieť sa.

vikimed
9. feb 2025

@zmrzlinka8 ja že dnes nebude ačohentizmus. USA neokupuje okolité krajiny a nevedie agresívnu vojnu s miliónom obetí. A ani nás na rozdiel od tej ruskej chamrade neokupovali, čím nás z ekonomiky na úrovni Rakúska degradovali na asi tretinu. Pekne ďakujeme.

mircalla
9. feb 2025

@zmrzlinka8 A vyjadrila si nesuhlas, ked Smer hecoval dav, ze prezidentka je kurva? Ak ano, rada by som si ten nesuhlas precitala, na tuto temu sme sa bavili uz tiez

jaja20
9. feb 2025

@mircalla A ty si mi zase tvrdila, že si čítala moje názory v diskusii o smerovaní Slovenska,kde som ani nebola. Tak čo?

zmrzlinka8
9. feb 2025

@vikimed myslíš, v tomto momente? 😉 o tom by sa dalo dlho rozprávať.
len tak sa opýtam mimo tému, na akej pôde stojí to USA a ostatné americké štáty? na pôde vyvraždeného a porazeného pôvodného obyvateľstva, potomkovia sú dodnes diskriminovaní

mircalla
9. feb 2025

@jaja20 Vyjadrila si jasne svoj kladny vztah k Rusku nie raz. To je podla mna dost o smeravani Slovenska, dokonca je to velmi zasadne

vikimed
9. feb 2025

@zmrzlinka8 koľko stoviek rokov pôjdeme dozadu? Rusko je myslíš vďaka čomu také obrovské? Slušná diplomacia? Veď pôvodné rusko bolo veľké ako Poľsko. Viedli dobyvačné vojny a vyvražďovali pôvodné obyvateľstvo. O tom je celá história Ruska. Jeden rozdiel tu ale predsa je. Rusi s tým na rozdiel od iných nikdy neprestali.

0silvia0
9. feb 2025

@zmrzlinka8 tak to je fajn, tak treba respektovat, ze niekto ma iny nazor ako ty. Nemoze mat predsa jeden clovek zaroven dva odlisne nazory, vsak? Kazdy sa musi rozhodnut a kazdy sa rozhoduje podla svojho svedomia. Ja osobne som socializmus zazila, komunisti nasej rodine velmi ublizili, ja to tu nechcem znova. Ale ak vacsina slovakov si zvoli proruske smerovanie, tak akoze co s tym urobim? Nemam inu moznost ako prejavit svoj nesuhlas so sucasnou nekompetentnou vladou ucastou na pokojnych protestoch, ano aj tento piatok som bola.
Takze sa pytam, co nerespektujem? Akoze mam suchat nohami a nepovedat, ze sa mi nieco nepaci?

vikimed
9. feb 2025

@zmrzlinka8 Chronologický zoznam krajín, ktoré čelili ruskej agresii. Môžeme aj takto:

Japonsko 1904
Ukrajina 1918
Azerbajdžan 1918
Poľsko 1920
Mongolsko 1924
Čína 1929
Ukrajina 1937
Azerbajdžan 1937
Japonsko 1938
Poľsko 1939
Fínsko 1939
Japonsko 1945
Čina 1946
Severná Kórea 1950
Čína 1950
Východné Nemecko 1953
Maďarsko 1956
Laos 1960
Vietnam 1961
Alžírsko 1962
Egypt (Spojená arabská republika) 1962
Jemen 1962
Sýria 1967
Československo 1968
Čína 1969
Kambodža 1970
Bangladéš 1972
Angola 1975
Etiópia 1977
Libanon 1982
Afganistan 1979
Azerbajdžan 1988
Gruzínsko 1991
Tadžikistan 1992
Moldavsko 1992
Gruzínsko1992
Tadžikistan 1992
Azerbajdžan 1992
Ingušsko 1992
Čečensko 1994
Azerbajdžan 1994
Dagestan 1994 a 1999
Gruzínsko 2008
Ukrajina 2014

milanemila
9. feb 2025

Ty si taky hlupak, ze ani nepoznas rozdiel medzi rasou a narodnostou 🙈 na mna si teda nikto nedovoloval. Mam skusenost s jednym neprijemnym taxikarom, kt zhodou okolnosti bol ukrajinec, ale za tie roky som uz v taxiku narazila na kadejakeho blbca, takze na zaklade toho nebudem urcite nadavat na ukrajincov.
Nam ukrajinky upratuju v dome a aj sa staraju o zahradu a su velmi pracovite a mile, ale ani na zaklade toho sa neda povedat ze vsetci ukrajinci su uzasni a mili ludia. Cize je to uplne rovnake ako s ludmi z akejkolvek krajiny, najdu sa taki aj taki.

zuzana76
9. feb 2025

@silvike nadavam aj na hitlera, nielen Putina. Na rusov nenadavam, ako ani na nemcov. Vacsina bola len dobre zmagorena a mala vymyte mozgy.

zmrzlinka8
9. feb 2025

@0silvia0 povedať názor, ak sa mi niečo nepáči, sa predsa dá aj kultivovane a s rešpektom k druhej strane.

vikimed
9. feb 2025

@zmrzlinka8 ale podstatné je, že Rusko v agresívnej a expanzivnej politike pokračuje dodnes.

zmrzlinka8
9. feb 2025

@vikimed dúfam, že si si rozklikla môj link.

0silvia0
9. feb 2025

@zmrzlinka8 a preco to pises mne? Ja niekde pisem vulgarne a nekultivovane?

zmrzlinka8
9. feb 2025

@vikimed v čase socializmu to nebolo Rusko, ale Sovietsky zväz. a Ukrajina tam patrila tiež.

vikimed
9. feb 2025

@zmrzlinka8 samozrejme, ako píšem, Rusi v agresívnej a expanzivnej politike pokračujú dodnes. Navyše s nimi máme na rozdiel od USA historickú skúsenosť. Kým sem tá ruská zberba nevtrhla, mali sme ekonomiku na úrovni Rakúska, keď sa odtiaľto pakovali, mali sme ju 3x slabšiu.

mircalla
9. feb 2025

@zmrzlinka8 Stale cakam, kde si tu odsudila utok na Caputovu, bola o tom v jednej teme rec...Nic, vsak?

zmrzlinka8
9. feb 2025

@vikimed kedyže sne mali ekonomiku na úrovni Rakúska?

vikimed
9. feb 2025

@zmrzlinka8 rozhodovalo sa v Moskve, je úplne jedno koľko otrockých štátov vtedy okupovali a ako to volali. Putinko veľmi túži po obnove ZSSR. Má krvavé paprče ako jeho predchodcovia.

zmrzlinka8
9. feb 2025

@mircalla ja nemám čas sa zapájať do každej diskusie

vikimed
9. feb 2025

@zmrzlinka8 nečítaš? Pred tým, ako sem vtrhla ruská zberba sme mali HDP na úrovni Rakúska. Pod ruskou čižmou sme zostávali a ostatní nás predbiehali. Malo by sa to učiť na školách.

tulipanik12
9. feb 2025

@mircalla si sa sťažovala ? Ach jaj a toto nie je politicky ladená diskusia, pletieš si myši s mačkami

jaja20
9. feb 2025

@mircalla Vyjadrila som svoj negatívny vzťah k Ukrajincom na základe osobných negatívnych skúseností. To, že si ty údajne nemala za 3 roky zlé skúsenosti ani s jedným z nich (!) neznamená, že všetci ľudia na Slovensku to mali rovnako. Viď.aj túto diskusiu.
To, že niekto nemal zažívacie problémy v Egypte alebo Tunisku neznamená, že ich iní ľudia nemali. Takisto, ak nejaká žena mala bezproblémový pôrod neznamená, že všetky ich budú mať rovnaký. Tak sa vo vlastnom záujme vylieč z tej naivity,lebo ako sa hovorí: " Nie je všetkým dňom koniec"
Takže to neznamená, že ty osobne alebo niekto z tvojej rodiny nikdy nebude mať v budúcnosti s nimi negatívnu skúsenosť.