Nepríjemné skúsenosti s Ukrajincami na Slovensku?
Tiež sa s tým stretávate?
Nie som rasista, ale to čo vidím takmer denne vo svojom okolí už nie je s kostolným poriadkom.Začínam.sa citiť ako cudzinec vo vlastnej domovine.Na zastávkach, v kaviarňach, v obchodoch sa správajú nevhodne, na toaletach si neumývajú ruky i ženy( stretava sa s tým manželka, pracuje s nimi....dovoľujú si na Slovákov.
Kam tento štát speje?😡
@softiesofie opakujem, nikto kto schvaluje alebo koná násilie mi nie je rovnocenný a je úplne jedno aké argumenty k tomu má. Násilie je násilie a to treba odsúdiť, nie je nič medzi tým..
@jana_eyre_2 "Ukrajinci si dovoľujú"
A teraz (pre zmenu) nieco ku konkretnej teme (na miesto blbych okopirovanych nekonzistentnych vyhlaseni).
Nemam s nimi dobre skusenosti
@jana_eyre_2 taktiež odsudzujem násilie. ako snáď každý.
ale ja nehovorím o násilí. hovorím o spôsobe komunikácie. s inými ľudmi. Teraz sa tu nerozprávaš s násilníkmi.
Nedokážeš to rozlíšiť?
@softiesofie zrazu sa vracias k téme, ale to ako si reagovala na moje slová ktoré nadväzovali na konkrétne komenty preskakujes? Si snáď moderátor diskusie?
@zmrzlinka8 tazko pochopit niekoho, kto vidi to iste co ja, teda bacovanie tejto vlady a vsetok ten marazmus, do ktoreho nas dostala a predsa ho "nevidi". Co je pricinou toho, ze ho nevidi? Co je pricinou toho, ze to nevnima ako problem, ktory sa tyka kazdeho jedneho z nas a na ktory kazdy jeden z nas doplaca? Ci toto neexistuje a my mame vidiny?
@mircalla vyhanaju ich svojimi recami ako sa tu neda zit, ako je tu vsetko naprd a ako v zahranici je vsetko super. Aki su tu ludia zli co tu ziju, aka je slovac taka a onaka. Takze ak toto doma pocuvaju, potom su kompletne nastaveni negativne na tuto krajinu a samozrejme myslia si ze inde ich caka raj a asi ich cakaju a otvorenou narucou. Ake ruzove okuliare…Mladi do 20 rokov sice maju svoj rozum, ale v drtivej vacsine su odrazom nielen politickeho nazora svojich rodicov. Este zdaleka mnohym veciam nerozumeju, trufam si povedat ze drtiva vacsina 16-18 rocnych nema potuchy hlbsie o politike, historii, sirsich suvislostiach. Takze ano, su to hlavne rodicia. Ak im rodicia poskytnu milujuci podporujuci domov, ak im pomozu s moznostami, studiom, rozvojom, nemaju dovod nikam utekat, skor ist spoznavat a naberat nove zivotne skusenosti.
@zmrzlinka8 chápeš čo to znamená ak konkrétne komenty vzniknú na základe konkrétnych komentov, však? Že moje slová o násilí vznikli preto, lebo mi tu niekto písal, že som rovnocenna s niekým kto schvaluje či koná násilie? S tým rozhodne nesúhlasím a vyprosim si aby ma tak niekto označoval..
@zalka Videli sme, co volici koalicie stvarali pri minulej vlade. Nicili Bratislavu, vulgarni, ozrati....skondovali prezidentka je kurva, napadali vedcov, vyhrazali sa, hejtovali, nerespekovali nic. Fico sa vyhrazal ze nas pobiju lopatami a aj do parlamentu chceli vniknut.
Teraz tu mame pokojne protesty a zrazu je tu problem a statny prevrat. Ci vidis tam daco z tohto???
Toto je skratka Vasa vizitka, takto ste u ludi zapisani. To je uplne jedno, ci to ty robis ci nerobis, je to Vasa vizitka.
@jana_eyre_2 Zopakujem, Mozno ti docvakne. Ludi, ktori sa zapoja do diskusie a v nej vyhlasusju ze tych, ktori s nimi nesuhlasia povazuju za "nerovnocennych" ja jednoznacne pokladama za primitivov.
Navyse ak este vytahuju uplne inu temu vramci hlavnej temy (a verklikuju to do kola, lebo teda papagajcenie je in).
Mas nieco k skusenostiam s Ukrajincami?
@jana_eyre_2 nikto nenapísal, že si rovnocenná s niekým, kto koná alebo schvaľuje násilie. Kto tu písal o násilí? iba ty. Hovorím všeobecne, že ľudia sú si v práve na vyjadrovanie svojich názorov úplne rovnocenní a nikto nikoho nemá právo odsudzovať a teda diskriminovať podľa jeho politického názoru. Dávam do pozornosti chartu základných ľudských práv.
@mircalla koľko ich bolo v BA? Par tisíc? Zvyšok 95% voličov terajšej koalície sedel doma, počúval príkazy a zákazy vlády.
Ideš hádzať všetkých do jedného vreca a nadávať? V čom si lepšia od tých čo boli cez kovid na námestiach? Pomáha ti mi nadávať? Pomáha ti nadávať iným slušným občanom tejto krajiny?
V čom si lepšia od bombica?
Ja ta vnímam rovnako negatívne ako negatívne vnímam bombica. Za mňa si extrémista a nielen teba tak vnímam. Je tu hodne nickov co napádajú útočia a sú osobne.
Ja taka byt nechcem ako si ty. Ale podľa teba som beznazorova bezchrbtová a neviem aká ešte. Ale takých ako ja takých sú milióny, že nám vadia extrémisticky prejavovane názory z oboch stran.
Prajem pekný deň.
@softiesofie moje skúsenosti si môžeš prečítať na prvých stranách ak ťa zaujímajú, sú celkom bohaté.. a keďže neustále prekrúcas a nechceš chápať moje slová, toto je môj posledný príspevok pre teba v tejto téme.. odmietam sa baviť s niekým kto totálne prekrúca a útočí, nebudem už tomu venovať svoj čas..
@zmrzlinka8 Napisala si, ze kazdy je rovnocenny, kym nie je pravoplatne odsudeny. Takze Bombic schvaluje nasilie? Ano. Doslova sa ludom vyhraza, co im stane. Bol odsudeny? Nebol. Obhajuje ho Ficov pravnik. Nahoda?
@liv1 presne tak👍👍👍 ani v zahraničí pečené holuby do úst nepadajú. A keď absentuje slušnosť a tolerancia, ani v tom zahraničí nebudú za hviezdy. Šikovný sa uchytí aj doma, ak niečo dokáže.
@mircalla ja nie som sudca, nebudem sa vyjadrovať k žiadnemu Bombicovi. Dookola točíš to isté, lebo už nevieš, čo máš povedať. Stále si nepochopila, čo píšem.
@softiesofie fiha, nezijes na slovensku, ale na sirenie hoaxov a nenavisti si sa tu pred 2 mesiacmi musela zaregistrovat! Troll, plateny!
@zmrzlinka8 Ty si dobrý študijný materiál na pochopenie, prečo ľudia volia Smer a koalíciu.
Zbytočné je písať ti fakty.
Akurat sme sa o tom to vcera bavili s kolegom,mame kolegu ukrajinca,co nema rad vodu,najskor som nepochopila,potom mi vysvetlil,smrdi,neumyva sa a ani veci pracovne neperie.A akurat vtedy som si spomenula na tuto temu.Nieco na nej bude pravdy.
@mapa Zase taky jednoduchy zaver (uzaver). Som platena, ale nie touto platfomou.
Som nova uzivatelka, nie kazdy zije 10rocia na tomto fore...
@mircalla tvoja vizitka je zase tvoj pocit nadradenosti v diskusiách s bežnými občanmi tohto štátu, ktorí ničím neporušujú zákony, na ktorých útočíš len z dôvodu ich odlišného politického názoru.
@zmrzlinka8 tak obhajovať Bombica, tak to je fakt niečo za čo si zaslúžiš metal 👏🏻👏🏻👏🏻 . Ak by si bola chlap, možno by som mavla rukou. Ale žena?!
@zmrzlinka8 netreba bytbsudca na to, aby si videla, ze chlap sikanujuci po internete beznych ludi, ktory tehotnej zene praje, aby sa jej narodilo postihnute dieta, je kus hovna
@tetapetra kde som obhajovala Bombica???
komu tu teda chýba mentálna kapacita ?
povedala som, nie som sudca, nebudem sa vyjadrovať. to nie je obhajovanie, ani náhodou.
@softiesofie ja mam velmi vela skusenosti s ludmi z Ulrajiny, robim s nimi. A vnimam, ze skolske internaty posielaju v case choroby decka “domov” do Mariupoľa, ze cez Vianoce internaty zavru a decka sa snazia prezit vo vlakoch, ze na nich ludia pluju, ze 15rocnemu dievcatu s mykozou v case oslabenej imunity doktorka na celu cakaren vynada do ukrajinskych kuriev, ze riaditel skoly pusta rusku hymnu atd. Taki sme my Slovaci, hnusni narod, co si ruky neumyva, a preto tu ma teraz chripku. (Sarkazmus)

A mimochodom tema je o skusenstiach s Ukrajincami, to len niektore sem silou mocou musia naznasat vsetky mozne mena a konfrontovat nimi ostatnych.
Zrejme ziadne realne skusenosti vzhladom k tejto teme nemaju. Ale musia nieco vyplut, tak ak nie k teme tak od temy...