icon

Nepríjemné skúsenosti s Ukrajincami na Slovensku?

8. feb 2025

Tiež sa s tým stretávate?
Nie som rasista, ale to čo vidím takmer denne vo svojom okolí už nie je s kostolným poriadkom.Začínam.sa citiť ako cudzinec vo vlastnej domovine.Na zastávkach, v kaviarňach, v obchodoch sa správajú nevhodne, na toaletach si neumývajú ruky i ženy( stretava sa s tým manželka, pracuje s nimi....dovoľujú si na Slovákov.
Kam tento štát speje?😡

tetapetra
10. feb 2025

@zmrzlinka8 na to nemusíš byť sudca, právnik. Toto je tvoja mentálna kapacita? Vyhovoriť sa,že ty nie si sudca? Wauuuuuu.

zmrzlinka8
10. feb 2025

@julish áno, máš pravdu. To je náš názor. Ja hovorím o právoplatnom odsúdení. Odsúdiť môže iba sudca na základe dôkazov, nie ja ani ty. Chceš to spochybniť? Ja s jeho odsúdením nemám najmenší problém. A zase, kto sa tu baví o Bombicovi? Človek tu napíše názor na štýl komunikácie prívržencov opozície s bežnými ľuďmi a na to je argument, lebo Bombic, lebo Blaha, lebo Fico? Ja o tých nehovorím vôbec nič. Musíte to tu stále miešať? Nemáte argumenty, prečo sa správate netolerantne k bežným ľuďom? Čo ja mám s Bombicom? V živote som ho nevidela a je mi ukradnutý, mne vadí váš štýl komunikácie. Ani vaše názory mi nevadia, každý môže mať totiž názor, aký chce.

zmrzlinka8
10. feb 2025

@julish to s tou doktorkou by som rada videla dôkaz, sa mi nechce veriť

zmrzlinka8
10. feb 2025

@napetra nehovor, fakt??? svoje názory nemôžem mať?
Fica som napríklad nepočula odkedy bol atentát , ale to ti nebude hrať do karát. namiesto správ teraz pozerám netflix 😉

mapa
10. feb 2025

@softiesofie jasne ze nie touto platformou... Dobre dievcata a dobrych chlapcov ruSSaci stedro odmenuju, dokazy existuju ... A aj na slovensku sa da takto vybudovat kariera, vid neschopak sukaj colstok sa pretrolloval k ministerstvu. Ale tym padom tvoje prispevky v diskusii maju hodnotu plateneho trolla- teda sa neoplatia ani citat, pretoze namiesto faktov obsahuju zmes propagandistickych zvastov a hoaxov.

softiesofie
10. feb 2025

@julish Tak to mi je luto. Bola si vo vlaku a v cakarni osobne ked sa nieco take voci Ukrajicnom dialo? Ako si reagovala?

napetra
10. feb 2025

@zmrzlinka8 Tak to je smola, že si predsedu vlády od atentátu nepočula. Ani nevieš aké klamlivé perly vypúšťa, to si oveľa prišla.
Ty by si mohla byť úspešná Fickova hovorkyňa, fakt by to ocenil.

silvike
10. feb 2025

No, su to len tvoje domienky, ziadne fakty. Zdaleka netusis koho volila.

mircalla
10. feb 2025

@zmrzlinka8 Povedala si, ze pokial nie je niekto odsudeny, sme si rovnocenni. Bombic nie je odsudeny, takze je rovnocenny podla tvojej logiky. Takze este raz nie, muz, co sa vyhraza tehotnym zenam nie je rovnocenny. Rovnocenny moze byt jedine tebe. Obaja nemate ziadne moralne hodnoty.

silvike
10. feb 2025

Inac, fakt sila, kam dosla tato debata, ktora mala byt cisto o skusenostiach s Ukrajincami.

zmrzlinka8
10. feb 2025

@mapa zmes propagandistických žvástov a hoaxov... to sa dá povedať aj o druhej strane. Vy ani neviete, že ste manipulovaní propagandou, ale z druhej strany. Už matovic začal s antificovskou rétorikou, ktorá ho dostala do kresla. A tento trend pokračuje. Je ľahšie niečo kritizovať, ako niečo tvoriť. Kritikou si hneď získaš prívržencov. Jednej aj druhej strane ide o moc a rozdeľujú spoločnosť. Chýba vám povedomie širších súvislostí.

zmrzlinka8
10. feb 2025

@mircalla máš aj niečo iné v hlave ako Bombica? už ma to nebaví vysvetľovať

jana_eyre_2
Autor odpoveď zmazal
napetra
10. feb 2025

@silvike Skúsenosti s ukrajincami veľmi súvisia s politikou, lebo náš predseda vlády infikuje obyvateľstvo nenávisťou k tomuto národu.
Sám vyhlásil, že Zelenskyj je nepriateľ Slovenska a tým pádom povzbudzuje k nenávisti voči Ukrajincom.
Fico je jediný politik zo všetkých štátov EU, ktorý vyhlásil Ukrajinu za nepriateľskú.
Inak stále sme ako krajina na zozname nepriateľských krajín Ruska. Podávať si ruku s Putinom, ktorý nás považuje za nepriateľov je topka.
Tak preto sa tu rieši politika, lebo to spolu veľmi súvisí s ukrajincami.

zmrzlinka8
10. feb 2025

@jana_eyre_2 keď sa na to pýtaš, áno, celý život. Ale nehovorím o sebe🤦‍♀️ som myslela, že píšem jasne

vevesh
10. feb 2025

Ja nemam dobre skusenosti s ukrajincami- z 20tich bol 1 nazvem to v norme slusneho ludskeho spravania sa. Zvysok nie, a s rusmi si mozu podat ruky- rovnaka mentalita, rovnaky sposob komunikacie, rovnake reakcie....len teda jedny su mediami tahani do neba a druhi do pekla....

mamaaja82
10. feb 2025

Ja mam dve skusenosti s ukrajinkami a ani jedna dobra,jedna frajerka zaparkovala auto krizom cez tri miesta ked som ju poziadala aby si auto zaparkovala aby som mohla aj ja tak,ze mi nerozumie jasne,panicka si otvorila salon pre psy ale slovensky nevie a dalsia ma tak vytocila,ze to som uz po nej zhukla ja,isla som si vybrat peniaze z bankomatu a stoji ti mi za chrbtom a dycha na krk,vravim jej,nech laskavo ustupi odo mna dalej,ze mi nerozumie tak,reku nauc sa po slovensky a na to mi povedala,ze ma moze jebat so slovencinou takze tak.A ludia sa tejto bande zbieraju na pomoc no nasrat im tak akurat.Zavriet hranice vratit ich spat a vyriesene.

napetra
10. feb 2025

@vevesh Jasné, že mentalita Ukrajincov a Rusov je veľmi podobná. Žili dlhé roky spolu v sovietskom zväze, tak boli národnostné odlišnosti menej viditeľné.
To je podobné ako Česi a Slováci ako sme sa vzájomne ovplyvňovali.

No treba si uvedomiť, že Ukrajina bola napadnutá agresorom. Ukrajina je obeť vojny.
Nie je normálne byť empatický a nápomocný ľuďom, ktorí musia utekať pred vojnou a báť sa o svojich mužov, či ich ešte vôbec uvidia.
Nezávidím Ukrajincom ich situáciu.
Ako sa musia cítiť, keď na každom kroku citia nenávisť Slovákov a to za rôzne malichernosti.
Možno si niektorí svoje nevhodné správanie ani neuvedomujú

vevesh
10. feb 2025

@napetra tak na toto mam trosilinku iny nazor. A toto nie je predmetom temy...

tetapetra
10. feb 2025

Chvalabohu ešteže my (všetci) Slováci sme 🦄🦄 plávajúci na dúhe. A naše srdcia sú plné lásky, porozumenia.

lucia245
10. feb 2025

@julish nemusím si nič pozerať, pracujem s ukrajincami a mám aj deti v škôlke, viem, ako funguje prax

zmrzlinka8
10. feb 2025

@tetapetra škoda len, že tie láskavé chápavé srdcia majú poniektorí len k cudzím, ale k svojim nie.

napetra
10. feb 2025

@vevesh Podľa mňa nie je normálne ľuďom, ktorí musia pred vojnou utekať zo svojích domovov vyčítať také hlúposti ako zlé zaparkovanie, neumyte ruky.
Prišli z inej kultúry, u nich tá kultúra a vyspelosť je možno trochu inde.
No útočiť na týchto ľudí je tiež veľmi primitívne a nekultúrne.
Takto sa k nám správali Rakúšania po 89, keď sme sa k nim hrnuli ako kobylky a pozerali na nás ako na primitivov.

zmrzlinka8
10. feb 2025

@napetra no teda, tak my sme sa konečne dostali na úroveň Rakúšanov? 😀😀

janai1
10. feb 2025

@bubbka Však ale si napísala "musia to byt ale min. 3 zamestnanci uk povodu" .
Nechápem čo do toho pletieš Angličanov. Akože keď oni majú tak automaticky aj UA? Tak to potom majú všetci cudzinci

tetapetra
10. feb 2025

@zmrzlinka8 keď myslíš.

vevesh
10. feb 2025

@napetra ale ja im nevycitam zle umyte ruky a parkovanie. V nemecku dostavaju davky, staci ukazat pas, dostanes na mieste cash. Maju prednost pred kazdym, aj domacimi. Skladame sa im fakr na vsetko bez ohladu, ci ty mas- nemas. Na skole su spolu s rusmi najagresivnejsi narod - nie moj sukromny dojem, ale nasa skolska statistika. So sukromia este pred vojnou mam skusenosti, ako kazdy a jeden ukrajinec ide na druheho nozom, aj som bola svedkom takychto utokov. U nas na skole najviac kseftuju s drogami a cigaretami. Nevazia si vobec nicoho ani ich rodicia- v 95% su na davkach, nepracuju a o tom, ake zdevastovane byty za sebou nechavaju pomlcim. A ano, oni vodu velmi nepouzivaju- vidno to na odpoctoch, ktore mi rukami presli, ale to nie je moj problem. Poistky si v nemecku za auta neplatia, a ked naburaju, ide vsetko z tvojej poistky, ktoru ti este dvihnu, lebo do teba narazil ukrajinec. A mohla by som pokracovat. Ja sa ani nedivim tym volicskym preferenciam v nemecku, ktore su hlavne proti ukrajincom namierene....

napetra
10. feb 2025

@zmrzlinka8 Z ktorého môjho vyjadrenia tak usudzuješ ?
Rakúšania nás stále majú za barbarov z východu .
No a my nedobiehame vyspelé krajiny, my ideme naspäť, teda sa stále viac vzďaľujeme vyspelému svetu.
Našim vzorom je východ, od Ruska, cez Vietnam až po Činu.

silvike
10. feb 2025

@napetra Pozri, politika je jedna vec, realne skusenosti realnych ludi s realnymi Ukrajincami vec druha. A ako vidno aj v tejto diskusii su aj dobre su aj zle. Ako so vsetkym. Ci s romami, ci ukrajincami ci slovakmi. Je to uplne jedno. Vzdy je to o samotnych ludoch o ich charaktere. A moze byt politika aka chce.

napetra
10. feb 2025

@vevesh Áno, verím ti tieto skúsenosti s Ukrajincami.
Je viem, že čím viac na východ tým je úroveň a kultúra niekde inde.
Stačí si len všimnúť za čo považovali niektorí, nám blízki, Česi Slovákov. Za zaostalejší národ plný oviec a bačov.

Ja sa nezastávam ľudí akých opisuješ a doslova ti všetko verím
Viem čo sú tzv. "ruské" národy, neboli vychovávané k úcte k životu, vzájomnej úcte a tolerancii.
Veď to bolo vidieť uz počas druhej svetovej vojny ako sa správali k civilnému obyvateľstvu Nemci a ako Rusi, to nám rozprávali starí rodičia.

No nedá sa to zovšeobecniť, aj medzi Ukrajincami je veľa vzdelaných, slušných, kultúrne vyspelých ľudí, veď Ukrajina má približne 38 miliónov obyvateľov.

Mne sa nepáči všeobecná nenávisť voči všetkým Ukrajincom a to hlavne z dôvodu, že na Ukrajine im padajú bomby na hlavu.