Nepríjemné skúsenosti s Ukrajincami na Slovensku?
Tiež sa s tým stretávate?
Nie som rasista, ale to čo vidím takmer denne vo svojom okolí už nie je s kostolným poriadkom.Začínam.sa citiť ako cudzinec vo vlastnej domovine.Na zastávkach, v kaviarňach, v obchodoch sa správajú nevhodne, na toaletach si neumývajú ruky i ženy( stretava sa s tým manželka, pracuje s nimi....dovoľujú si na Slovákov.
Kam tento štát speje?😡
@zmrzlinka8 oslovila si ma prvá a ozaj ti nechcem povedať,čo si naozaj myslím. Poviem ti len tak,k srande. Zmrzlinka,tiež ťa každý líže a má ťa rád ale nie každý jednú a tu istú verziu. Niekto má rád jahodovú, druhý citrónovú, iný čokoládovú a tak to je fajn. Každý niečo iné. Ale je ho zmrzlina, ktorá má ľudí spájať,narozdiel od ľudí a ich chutí, že? 😉
@zmrzlinka8 Kde som povedala, ze Nemecko nezacalo vojnu? Vazne mam opat pocit, ze mas vypite. Necham ta tu este par hodin vycinat, idem radsej spat
@zmrzlinka8 Kedy ti končí smena?
Toľko hodín v kuse vypisovať, neobhájiteľné veci, si zaslúži oddych.
@margotka1111 Akéže sú dotácie na Ukrajincov?
@mircalla ved mi tu cely cas rozprávaš ty aj iné, že vraj nemám vedomosti o 2. sv.vojne, ale stále si mi nenapísala, kde som napísala nejakú chybu? že vraj keď rozdávali rozum, tak som tam nebola atď. mozog mi vypadol atď. stále čakám, že mi ukáže niekto z vás tú moju chybu a nedostatok vedomostí a nič. potom vraj na niečom fičím.... na čom fičíte vy?
@napetra detto. ani čítať s porozumením neviete
@zmrzlinka8 a v Poľsku začalo 2hu svetovú ZSSR. Len to sa ti snažili baby vysvetliť. Preto teraz Poliaci vedia,čo robia, celá ich obrana a zbrojenie,je len preto,lebo sú múdrejší než my a poučili sa.
@zuzanita1609 Nemecko 1.9. napadlo Polsko. a ZSSR 17.9.
Z toho ti vyplýva, že začalo ZSSR?
@zmrzlinka8 áno,aj ZSSR začalo vojnu. Či ich chceš obhajovať len kvôli tomu,že boli stále spomalení?
A stále sú...
@zuzanita1609 prečítaj si to ešte raz. nerozumieš slovu začať?
nikoho neobhajujem.
@zmrzlinka8 tak akí osloboditelia,keď sa drbali tiež do Poľska? Mali oslobodzovat,nie útočiť z druhej strany. A ja sa vôbec ani tým Poliakom nečudujem,budem rada,keď nám pomôžu,ak Ukrajina nedajbože padne do rúk Rusku.
@zuzanita1609 K útoku na Poľsko sa k Nemecku pridalo aj Slovensko, ktoré zaútočilo na južnú časť Poľska pomocou armádnej skupiny „Bernolák“ a umožnilo využitie svojho územia aj mimo ochrannej zóny (Schutzzone) ako nástupného priestoru nemeckej armády. Slovenská vláda 28. augusta súhlasila a zároveň zabezpečila zverejnenie výzvy, ktorú jej doručil nemecký vojenský atašé v Bratislave Heinrich Becker ešte pred vypuknutím vojny (28. v rozhlase a 30. augusta v tlači):
"V záujme ochrany nezávislosti a územnej celistvosti nášho mladého Slovenského štátu proti hroziacemu poľskému nebezpečenstvu, na základe ochrannej zmluvy… prídu na územie Slovenského štátu nemecké vojenské oddiely, ktoré v prípade potreby budú s našou hrdinnou slovenskou armádou bok po boku spoločne brániť územie nášho štátu.“
to si vedela? k výkladu histórie je treba viac a hlbších vedomostí ako je propaganda, ktorú čítaš (čítate)
Nie vlastne, nejdem riešiť. Budem rada,keď prestanú ľudia v duchu ruského prekrúcať dejiny. A stačí už. Ukrajinci sú vo vojne a je mi jedno,či stíhajú umyť ruky. Bodka.
@zuzanita1609 mám dojem, že dejiny sa prekrúcajú podľa toho, kto práve vládne (nemyslím tým naše malé Slovensko) a aké sú politické smerovania vo svete.
Nadhľad je to, čo treba. Všetko sa dá vyložiť z rôzneho uhla pohľadu.
@zmrzlinka8 áno,aj taký,že väčšina ZSSR vojakov bola ukrajinských a nie ruských. Ale nikdy mi nenapadlo,aby sa minulosť riešia teraz,s pomäteným Ruskom.
No zbohom...uz aj Korcok je v tejto diskusii
Ale zato správať by sa mohli vedieť, či ??? 🤔
@zmrzlinka8 aky dokaz? To dievca plakalo, nenapadlo jej natacat videa. A nie je dokazom aj tato diskusia? Alebo diskusie k clankom o tom, ako sa napriklad nejake zeny z UA pustili do podnikania v Bratislave a ludia ich posielaju na front? Vsetkym sibe
@julish či všetkým je otázne, ale ľudia s Ukrajincami naozaj nemajú dobré skúsenosti, iba tí hlavne v BA hej. Ozaj zvláštne
@julish ja chápem, ale snažím sa vidieť veci objektívne, ty povieš, že dievča plakalo, lebo jej lekárka vynadala do ukrajinských kuriev? prepáč ale to fakt sa mi nechce veriť, lekár by mal byť profesionál., ja nespochybňujem, len je to také nepravdepodobné, to sa nedá tak, že jedna baba povedala, príde mi to vážne obvinenie lekárky
@julish a ešte že na celú čakáreň to na ňu vykrikovala? to by musela byť nejaká odvážna doktorka. u nás si nikto nedovolí nič povedať na Ukrajincov, lebo sa boja, že ich niekto napadne a ako som počula od dôveryhodných ľudí, nielen u nás.
@zmrzlinka8 tak tomuto ja neverím . Myslím že by p. doktorka skončila .
@subartic nie je to prvy raz, co som toto zazila. Pred par rokmi sobzenoubzo Syrie napriklad. Tieto nalady, co mate, hladanie nepriatela inde, vidno aj v spolocnosti. Teraz ucitelka vynadala romskemu studwntovi do ciernych a az ked sa zanho postavili gadzi spoluziaci, zacalia to skola “riesit” (skor tutlat). Tato xenofobna spolocnost je fakt a ste jej sucastou.
@zmrzlinka8 nechapem, v com bola lekarka odvazna? V tom, ze vynadala neznamej osobe, stredoskolacke s rodicmi na fronte? Halo? Pocujes sa? Si eate clovek? Nebodaj matka?
@tulipanik12 nie som z BA. Aj ty si statisticky urad, ze vsetko tak evidujes? Mas vobec ponatia, aku cast promile tvoria tiw tvoje skusenosti s poctom ukrajinskych utecencov?

@zuzanita1609 KDHci zrazu im nevadí ani 720 pohlaví, obrazne povedané, celé to je fraška