icon

Nepríjemné skúsenosti s Ukrajincami na Slovensku?

8. feb 2025

Tiež sa s tým stretávate?
Nie som rasista, ale to čo vidím takmer denne vo svojom okolí už nie je s kostolným poriadkom.Začínam.sa citiť ako cudzinec vo vlastnej domovine.Na zastávkach, v kaviarňach, v obchodoch sa správajú nevhodne, na toaletach si neumývajú ruky i ženy( stretava sa s tým manželka, pracuje s nimi....dovoľujú si na Slovákov.
Kam tento štát speje?😡

zmrzlinka8
11. feb 2025

@julish neverím tomu nejak, ved môže prísť o miesto, ktorý lekár by ešte pred svedkami povedal toto?

subartic
11. feb 2025

@julish vieš čo možeš mi tu písať čo len chceš. Toto ti neverím ani keby si mi to tu odprisahala. Ešte keby tak medzi zuby precedila ale ešte aj po nej vykrikovala v čakárni No určite . Zas troška miery v tých výmysloch .
A to ja som stretla len slušných Ukrajincov .

subartic
11. feb 2025

@zmrzlinka8 žiadny , toto je výmysle ak bič . Ja som z lekárskej rodiny a toto keby si niekto dovolil verejne tak je riešený okamžite komorou .

tulipanik12
11. feb 2025

@julish máš to napísané v profile, nechápem? Sa hanbíš za miesto odkiaľ pochádzaš ? Od takých ľudí si ozaj rada čokoľvek dôveryhodné vypočujem 👍 A apropó dnes v správach bolo, že sa rapídne zvýšil počet čierneho kašľa, prečo asi ?

julish
11. feb 2025

@subartic fakt? A co lekar beruci uplatky, ten, co sa pretrcal pocas covidu a pchal sa fo politiky - Liptak ci ako sa vola? Stale ordinuje. Zial, neznasqnlivost je aj u lekarov, byvale kolegyne uz presne vedeli, za ktorymi ludi s imigrantdkym povodom netreba vodit. Abi nasich odidencov mnohi ani nechcu osetrit. Je to strasne smutne, ako si Dlovač hned nasla nepriatela

zmrzlinka8
11. feb 2025

@subartic tiež mám lekára v rodine a tomu neverím

julish
13. feb 2025

@tulipanik12 Vies, zivoty druhych nemozea vediet zhodnotit z letmeho pozretia. (nehanbim. Zijem na dvoch miestach, bazar riesim viac v BA)

tulipanik12
13. feb 2025

@julish so mnou momentálne v práci robia aj Ukrajinci cca týždeň, a v nádobke s perami a fixkami už z pôvodných 10ks pier zostali 2, no nemal ich kto iný ukradnúť, pretože tam nik iný okrem nich nie je, takže asi toľko. A tvoj život nechcem hodnotiť, pretože ma
vôbec nezaujíma. Ja Ti tu len deklarujem fakty.

tetapetra
13. feb 2025

@tulipanik12 mne permanentne miznú perá, fixky a to nemáme ukrajincov. U mňa je bežné, že vidím pero a šup do vačku 🤷🏻‍♀️. Taký Klaus ukradol pero v priamom prenose.

tulipanik12
13. feb 2025

@tetapetra trošku trápna poznámka, ale OK beriem, musíš ich predsa ,chúďatká' nejako obrániť

tetapetra
13. feb 2025

@tulipanik12 ani nie.

julish
14. feb 2025

@tulipanik12 och paneboze :DDD

lienka.7
14. feb 2025

Že vas tu baví sa stále este dohadovat o hlupostiach 🤦‍♀️ tak ako sú hovadka aj niektorí Slováci, tak sú aj Ukrajinci. To je asi všetkým jasné.
Druhá vec, že aj ti co tu už boli niekoľko rokov, stredro zneužívali pomoc, napr.v MHD v BA vyťahovali pasy, aby nemuseli platiť si lístky a pod. Detto v lekárňach lieky. Kamoska magistra by tie negatívne zážitky vedela rozprávať.. pripadne u lekarov. A nešlo pritom rozhodne o chudákov, co by peniaze nemali.
Druhá vec je, že človek má tendenciu sa viac sťažovať ako ďakovať, cize z 10 situácii môže byť 8 pozitívnych a 2 negatívne a už všetko vnímate negatívne. Ja mam negatívne skúsenosti s tým, ze su drzi, napr.decka nám ničili na ihrisku veci, ale to zase robia aj Slováci. Mam alé aj pozitívne skúsenosti so slušným Ukrajinkami, ktoré robia v obchode u nás, alebo pracujú v nemocnici. Ti špekulanti, čo najmä využívali štedru pomoc chvalabohu potiahli ďalej, ostali tu už (snad) iba ti, ktorí majú záujem tu ostat.
A to, ze tu niektoré píšete, že ste sa nestretli s tým a tým, takze neexistuje, žeby boli neslušni, ako tu zase píšu iné, je ako by ste napísali, že neexistuje korupcia, keďže vy ste sa s nou nestretli 😉😁

eva8
22. feb 2025

Pise sa ru o zneuzivani. Ano, aj to moze nastat. Ale premietnem si seba. Som nutena odist z chudobnej krajiny do drahej. Z coho mam zit? Moje uspory nestacia na drahy zivot v novej krajine. Tak setria "zneuzivaju", kde sa da, aby si zachovali ako-taky standard.
Mnohi Ukrajinci pracuju. V Cechach zhodnotili, ze prijmy z ich dani prevysili vydavky na nich. Viem, ake problemy mali napr. Ukrajinci lekari sa u nas zamrstnat kvoli roznym skuskam. V Cechach sa zamestnali jednoduhsie.
V sucasnosti sa mozno prijimanie odbornikov aj na Slovensku zjednodusilo. Pritom viacri vzdelani Ukrajinci robia jednoduhsie prace, len aby boli zamestnani a mali prijem a mali z coho zit. Ano, su niektori akoby drsnejsi. Viete, kto mi dal naposledy prednost do dveri pri vstupe do elektricky? Mlady Ukrajinec. Cize sto ludi, sto sposobov 🙂 Zalezi, v akom prostredi vyrastali, co prezili

mateson2004
22. feb 2025

Mne včera jeden príjemný sympatický mladý Ukrajinec opravil zub (zubár , čo som k nemu chodila sa odsťahoval). Dúfam, že tento sa nechce vrátiť na UA, lebo mňa trafí šlak. To nevylučuje, že sú aj taký, čo by sa mohli vrátiť aj hneď, ale nedelme ľudí podľa národnosti.

alica110
Autor odpoveď zmazal
janete34
14. okt 2025

@anonym_autor nás doslova jedna v robote šikanuje ale keď sa ohlasime hneď sme najhorší nadáva nam do suk proste to si nikto nevie predstaviť pritom robí kuchárku v gastre keď si niekto niečo objedná a nemá náladu nada mu fakt škaredo majiteľ má zaslepene oci mení sa to u nás v reštaurácii zamestnanci to nezvládajú to jej ponižovanie nadávanie no hnus a pritom tam robia aj dve ukrajinky a po tých ziape ponižuje je hlavná kuchárka jedlo staré ohrieva ani sa nečudujem že ľudia tam prestávajú chodit hnakuju a nikto s tím nič nerobí lebo ona môže všetko

anonym_5da659
14. okt 2025

Ja som sa dnes išla prejsť do lesíka a predomnou išli so psom dve asi 13 ročné ukrajinky.
Fotili jedna druhej zadky, pózovali rozne a keď som prechádzala tak na mňa niečo, že počkaj kým tá .. prejde, lebo jej jednu…
Ako urobila som sa že nepočujem a nerozumiem(čo ma teraz mrzí), lebo už deti nás majú za imbecilov a dovolia si na plné ústa takto kvákať, ja rusky rozumiem veľmi dobre, bola to sila.
A nebola to prvá skúsenosť.

anonym_5b4bfc
15. okt 2025

objednávam si casto cez wolt, vždy si tam dávam bezkontaktné doručenie - vynáška k dverám (keby malý spí napríklad - stalo sa mi že som zabuchla kluce tak odvtedy neopustam byt ani na par sekund ked je doma), nikdy s tým nie je problém, kurier zavola a dohodneme sa či mi to necha pri dverach alebo mu otvorim, pripadne poda cez balkon. Naposledy prišiel ale ukrajinec a ten odmietol ist hore, vyzvanal donemoty dole že si mame prist pre nakup...ked som mu navrhla že tak mi to podajte cez balkon tak zrukol ze nie. Tak arogantneho kuriera som ešte nezažila...Raz jedna slovenska sa pokusala aby som si prisla po nakup k hlavnej ceste - tak som jej slusne vysvetlila ze ved prave preto ze nemozem z domu som si tam dala vyniest k dveram a doniesla.

alica110
15. okt 2025
@anonym_5b4bfc

objednávam si casto cez wolt, vždy si tam dávam bezkontaktné doručenie - vynáška k dverám (keby malý spí napríklad - stalo sa mi že som zabuchla kluce tak odvtedy neopustam byt ani na par sekund ked je doma), nikdy s tým nie je problém, kurier zavola a dohodneme sa či mi to necha pri dverach alebo mu otvorim, pripadne poda cez balkon. Naposledy prišiel ale ukrajinec a ten odmietol ist hore, vyzvanal donemoty dole že si mame prist pre nakup...ked som mu navrhla že tak mi to podajte cez balkon tak zrukol ze nie. Tak arogantneho kuriera som ešte nezažila...Raz jedna slovenska sa pokusala aby som si prisla po nakup k hlavnej ceste - tak som jej slusne vysvetlila ze ved prave preto ze nemozem z domu som si tam dala vyniest k dveram a doniesla.

@anonym_5b4bfc Tiež sme si objednali jedlo cez wolt, Čech vyšiel hore na poschodenie až k dverám a Ukrajinec nie.
Ukrajincom tringelty preto nedávam.

mizoko
15. okt 2025
@alica110

@anonym_5b4bfc Tiež sme si objednali jedlo cez wolt, Čech vyšiel hore na poschodenie až k dverám a Ukrajinec nie.
Ukrajincom tringelty preto nedávam.

@alica110 nám doviezli chladničku aj práčku. Vyniesli až na poschodie,zapojili a ešte aj po sebe popratali. Boli to ukrajinci, mladí chlapci. Chyba bude asi v tebe keď ti nechcú vyniesť jedlo až hore 😌

mizoko
15. okt 2025
@anonym_5b4bfc

@anonym_5b4bfc narazila si na jedného debila,akurát to bol ukrajinec. A na Slováka idiota si nenarazila nikdy že áno? ☺️

alica110
15. okt 2025
@mizoko

@alica110 nám doviezli chladničku aj práčku. Vyniesli až na poschodie,zapojili a ešte aj po sebe popratali. Boli to ukrajinci, mladí chlapci. Chyba bude asi v tebe keď ti nechcú vyniesť jedlo až hore 😌

@mizoko Ako inak 😉
Zalez im až do zadku, počkať.., už tam vlastne si 😆

gab1sol
15. okt 2025
@anonym_5b4bfc

@anonym_5b4bfc takéto skúsenosti mám aj s gréckymi, pakistanskými, indickými kuriérmi. A tiež taxikármi. A občas aj so slovenskými. Vždy píšem recenziu, keď nie som spokojná… A ak neboli splnené podmienky objednávky, žiadam vrátenie peňazí (napr. za dopravu) a Wolt si potom s nimi urobí poriadok.

A tiež na margo tých 13-ročných dievčat. Taktiež sa to netýka len ukrajinského pôvodu. Kadečo si vypočujem aj od slovenských pubertiakov na adresu iných okoloidúcich. Dokonca som bola svedkom, ako si z bezdomovca urobili fackovacieho panáka - našťastie polícia už bola neďaleko a ukončila to.

anonym_5da659
15. okt 2025
@gab1sol

@anonym_5b4bfc takéto skúsenosti mám aj s gréckymi, pakistanskými, indickými kuriérmi. A tiež taxikármi. A občas aj so slovenskými. Vždy píšem recenziu, keď nie som spokojná… A ak neboli splnené podmienky objednávky, žiadam vrátenie peňazí (napr. za dopravu) a Wolt si potom s nimi urobí poriadok.

A tiež na margo tých 13-ročných dievčat. Taktiež sa to netýka len ukrajinského pôvodu. Kadečo si vypočujem aj od slovenských pubertiakov na adresu iných okoloidúcich. Dokonca som bola svedkom, ako si z bezdomovca urobili fackovacieho panáka - našťastie polícia už bola neďaleko a ukončila to.

@gab1sol áno, len ma to tak neskutočne prekvapilo, že som sa nezmohla na nič, boli to malé dievčatá, pohľadom ma išli prebodnúť a to čo hovorili bolo s nenávistnou tvárou.
Keď budú dospelé mi normálne zavesia, lebo som si dovolila prejsť okolo?
Teraz som hustá a mrzí ma, že som niečo nepovedala, aby vedeli že je neakceprovateľné vypúsťať z úst takéto chrapačiny len tak, veď im normálne rozumieť, nie sme hotentóti..
Ja som išla okolo s úsmevom a oni takto..

pink_lady
Odpoveď bola odstránená
mizoko
15. okt 2025
@pink_lady
Odpoveď bola zmazaná

@pink_lady ja som stretla kopu takýchto slovákov. Ale že mrte. Ukrajinca zatiaľ ani jedného takého ako popisujes. Myslím si,že si len vysadená akurát na jednu národnosť a tej druhej,lebo je to tvoja,prehliadnes čokoľvek 😌 ja ľudí nerozlisujem podľa národnosti - debil je vždy debil. mam otázku: ak teda na sk nebudú všetci tí prisťahovalci z Ukrajiny a kľudne aj z ďalších krajín a odídu aj všetci kt kritizujú vládu - už vám bude lepšie? Myslíš,že sa tým všetky tvoje starosti vyriešia? Že sa tvoj život napraví?

oblecenie99
15. okt 2025
@anonym_5da659

@gab1sol áno, len ma to tak neskutočne prekvapilo, že som sa nezmohla na nič, boli to malé dievčatá, pohľadom ma išli prebodnúť a to čo hovorili bolo s nenávistnou tvárou.
Keď budú dospelé mi normálne zavesia, lebo som si dovolila prejsť okolo?
Teraz som hustá a mrzí ma, že som niečo nepovedala, aby vedeli že je neakceprovateľné vypúsťať z úst takéto chrapačiny len tak, veď im normálne rozumieť, nie sme hotentóti..
Ja som išla okolo s úsmevom a oni takto..

@anonym_5da659 Presne s takou nenávisťou okomentovali moju rodinu mladé dievčatka, slovenky, v Lidli v Košiciach, keď sme sa rozprávali s mužom a so synom po maďarsky. Ja som im svoj názor na to povedala: po slovensky.
PS: nebola to za tie roky prvá, a ani posledná skúsenosť.
Tak by som na iných prstom radšej neukazovala.

mizoko
15. okt 2025
@oblecenie99

@anonym_5da659 Presne s takou nenávisťou okomentovali moju rodinu mladé dievčatka, slovenky, v Lidli v Košiciach, keď sme sa rozprávali s mužom a so synom po maďarsky. Ja som im svoj názor na to povedala: po slovensky.

@oblecenie99 ako si si dovolila rozprávať po maďarsky na Slovensku! 😱( Sarkazmus ☺️🫶🏼). Mne je jedno kto akým jazykom rozpráva a odkiaľ je pokiaľ sa nesprava ako idiot. Ale túto Alicka a pár ďalších majú veľkú pifku na Ukrajincov. Lebo evidentne oni môžu za ich pokaslany život 😌 a ešte Maďari 😅 ( sarkazmus)

tetapetra
15. okt 2025
@oblecenie99

@oblecenie99 no pekne madarka 😉 na vás sa akosi pozabudlo 😁. Dievky ostali určite nemom úžase