icon

Nepríjemné skúsenosti s Ukrajincami na Slovensku?

8. feb 2025

Tiež sa s tým stretávate?
Nie som rasista, ale to čo vidím takmer denne vo svojom okolí už nie je s kostolným poriadkom.Začínam.sa citiť ako cudzinec vo vlastnej domovine.Na zastávkach, v kaviarňach, v obchodoch sa správajú nevhodne, na toaletach si neumývajú ruky i ženy( stretava sa s tým manželka, pracuje s nimi....dovoľujú si na Slovákov.
Kam tento štát speje?😡

lenusiatko
9. feb 2025

@zmrzlinka8 to si robis sama.

lenusiatko
9. feb 2025

@macatt prepac, ale ked sa pozres na '68, tak toto presne sa stalo, napadli nas Rusi, Poliaci, Madari, Nemci, Poliaci, Bulhari. Okrem Rumunov vsetky spriatelene staty.

tilly
9. feb 2025

@simsalabim hej, presne toho sa bojím, nedorozumenia kvôli jazyku. V anj sa dohodneme vždy

bielasovicka
9. feb 2025

Ja nechápem prečo tu útočite na každého kto povie svoj názor. Ved co je natom? Každý môže mať nejaký názor na rôzne veci nie? Napr. aj mne vadia Ukrajinci, je ich tu už moc, v každom vchode bývajú už nejakí. A vadia mi aj východniari, je ich tu plno v ba, aj okolo ba. A čo teraz? Je to môj názor. A s politikou to nemá nič spoločné, Fica som nikdy nevolila a ani nebudem. Načo to sem miesate vôbec?

macatt
9. feb 2025

@lenusiatko v poriadku, ale toto je iná situácia, 40 tisíc máme evidovaných zamestnancov len v BA kraji.. tí ľudia tu žijú s rodinami atď..

zmrzlinka8
9. feb 2025

@bielasovicka presne👍

zmrzlinka8
9. feb 2025

na druhú stranu poviem môj postreh, na diaľnici som si všimla, že ukrajinské značky vždy dodržiavajú rýchlosť.

dagas
9. feb 2025

V Partizanskom a v Prievidzi je kopec rómov a feťákov, oni vám evidentne nevadia, ja sa naopak bojím chodiť von kvôli nim 😏to že tu roznášajú žltačku o to ani nehovorím. Dovolia si vôjsť aj do dvora a skúšajú či sú otvorené dvere...Ihriská tu ničia slovenské deti . Ako tu bolo niekde spomenuté že robia dierky do jogurtov akože stačí sa prejsť po tescu kde býva hocikedy jogurt alebo mäso bachnuté medzi hračkami, v drogérii alebo v kozmetike... Ja netvrdím že sú všetci chrobáčikovia ale treba mať ovtorené oči. To isté čo sa vám nepáči na nich,robia aj slováci...

zmrzlinka8
9. feb 2025

@lenusiatko čo si robím sama? že napíšem, že písať anonymne je dovolené? a zožnem za to hejt?

jaja20
9. feb 2025

@bielasovicka Vieš prečo? Lebo tento "výkvet", čo sa najviac ozýva na podporu a tolerovanie Ukrajincov, samé netolerujú a nerešpektujú fakt, že množstvo ľudí má s nimi denne negatívne skúsenosti. Čo iné sa dá ostatne čakať od osôb, ktoré nechcú pochopiť fakt, že farebné spektrum má aj iné farby,ako len dobrú bielu a zlú čiernu. Že neexistuje len ( paradoxne dúhové 😁 ) PS a Smer.
A že každá minca má dve strany.
V tej inej diskusii,s ktorej kopírovaním si tu dala jedna ich zástankyňa robotu, nakoniec vysvitlo, že iba 1!, slovom jedna jediná z množstva diskutujúcich prispela na sviečky pre ukrajinské deti.

tetapetra
9. feb 2025

@bielasovicka tu nejde o to,že ti vadia. Tu ide o to, že im pripisujú veci, ktoré sú bežne viditelne aj na slovakoch. Oni kricia, drgla do mňa, kradnú....
Buď rada,že došli východniari aspoň vám spravia robotu lebo na východe už porobene

tetapetra
9. feb 2025

@jaja20 ti písali, že prispeli inak

sasa1310
9. feb 2025

stretávam sa v Ba väčšinou s ukrajincami v reštauráciach, kaviarničkach, dokonca v lietadle na dovolenky a na rýchlostných cestách, keď ma v mojej najrýchlejšej povolenej rýchlosti predbiehajú nové modely áut ročníky od 2023 (keď už dávno vojnu mali)
drahých značiek na ukrajinských ŠPZ. To si vždy pomyslím ako si môže občan štátu vo vojne, štátu ktorý je v takom stave v akom je, kúpiť auto za min. 80 000 eur.

bosorkabb
9. feb 2025

@sasa1310 dáva to logiku. Kto prvý uteká keď sa niečo stane? A je jedno či vojna, zemetrasenie, nepokoje, požiar....
Bohatý. Čím máš viac peňazí tým máš viac možností opustiť miesto. Aj to urobíš. Vždy posledný idú chudobný. Lebo to nie je pre nich také jednoduché.

napetra
9. feb 2025

@sasa1310 Jednoducho je bohatý, keď si môže dovoliť kúpiť auto za 80 tisic. On bol bohatý aj pred vojnou, nehodnotím ako tie peniaze získal, to máš rovnaké aj u nás.
No zato, že je to bohatý ukrajinec a má na drahé auto sa predsa nechce nechať zabiť vo vojne rovnako ako chudobný ukrajinec.

jaja20
9. feb 2025

@tetapetra Ďalší urazený anonym sa ozýva.
Prispeli možno na začiatku konfliktu, keď bol boom pomáhania. Aj to určite len materiálnou pomocou, nie eurami. Nikto nenapísal, že má už 3 roky nastavený trvalý príkaz na pomoc tým, ktorí nezdrhli za kopečky na západ, ale stále tam žijú. Keď si prečítaš ich komenty znova,tak zistíš, že sa stále vyhýbali odpovedi na moje otázky ohľadom prispievania.

sasa1310
9. feb 2025

@bosorkabb logiku by to dávalo, keby s tým autom utiekol. Mne logiku nedáva, že uteká do inej krajiny a kúpi po 2-3 rokoch najnovší model drahej značky. Tu v BA ich je mrte, nerešpektujú pravidlá cestnej premávky. Ja si také auto nekúpim a to mám kde bývať a mohla by som si také kúpiť hneď.

tetapetra
9. feb 2025

@sasa1310 noc pred začatím vojny, bohatí ua už stáli na hraniciach. Chudobina ostala. Presne tak by to bolo aj u nás. Kým by sme sa my zdohadali, tak naše panstvo by už dávno bolo za horami,za dolami. Vieš ua je cca 38milionov!!! Preto sa ti zdá, že je ich veľa.

tetapetra
9. feb 2025

@jaja20 kto vie akú fotku máš ty 🤦🏻‍♀️ to môžem tiež napísať ja o tebe. Ľudia ak môžu pomôžu. Ty si niekedy niekomu pomohla? A pomáhaš?

dagas
9. feb 2025

@sasa1310 Každodenne vidíme ako tu jazdia aj slováci..takže opäť: čo nam vadí na nich, prehliadame u našich

sasa1310
9. feb 2025

@dagas téma je o ukrajincoch

zlatovlaska700
9. feb 2025

@vikimed
Prečo máš potrebu niekoho urážať a nazyvať ho zaostalým? Poznáš ho osobne? Niekto tu na tvoju osobu verejne povedal niečo takéto? Nenaučili ťa doma správať sa slušne?

stanulienkat
9. feb 2025

@zmrzlinka8 Až teraz som si všimla tvoju otázku o zahranom útoku. Síce nemám rada hoaxy, ale čím viac ľudia na to poukazujú, tým viac som náchylna tomu veriť. NIKDE!! Opakujem- nikde nebola jedna kvapka v krvi z niekoľkých výstrelov. To je veľmi čudné. Po druhé- strelili ho do brucha a keď ho niesli dvaja ochrankári, mal nohy skrčené, aby ho nemuseli ťahať po zemi. Vieš si predstaviť aké bolesti musí má človek s priestrelom brucha a nie aby napínal brušné svalstvo a držal sa ochrankárov ako na hrazde. To dokáže zatiaľ iba jeden človek- Chuck Norris. Po tretie-samotná operácia a vyjadrenie sa politikov zahalene ruskom rajomstva. K tomu nenechali rozprávať ani jedného lekára. Doteraz neukázal jednu jazvu, keď bol v Chorvátsku so svojou curvou, zrazu tú barlu vobec nepotreboval. Tu, s ktorou tu robil divadlo. Po stvrte- po pár dňoch bol s takým vážnym poradením doma. Je to celé naozaj veľmi čudné a myslím si, že keď ho raz niekto vyzlečie a odfoti, nebude mať ani jednu jazvu po guľke.
Proste propaganda mu ide. Populisticke kecy, prikazy, zakazy, totalitne maniere, prenasledovanie ludi SIS. Uz tu mame ruzzko v priamom prenose.

mircalla
9. feb 2025

@zmrzlinka8 Tak ak nie podporovatel toho, co som napisala, preco volis Smer? Pretoze o tomto je Smer.

jaja20
9. feb 2025

@tetapetra Z dovolenky v Dominikánskej republike, konkrétne z ostrova Saona 😁
Za to, že ty ma nepoznáš ( prečo asi, však? ), neznamená, že ma tu za 15 rokov mojej registrácie nepoznajú iné desiatky žien,s ktorými som v súkromných skupinách. Mnohé aj osobne, keďže sa stretávame na dovolenkách.
Ja dlhé roky pomáham psíkom a mačkám v útulkoch, mám nastavené trvalé príkazy.
A ty ako 3 roky pomáhaš Ukrajincom vo vojnovej oblasti? Či len anonymným vypisovanim na MK?
Ľudí robia činy, nie prázdne reči a hádky s ostatnými, ktorí majú odlišný názor.
Či len

margotka1111
9. feb 2025

@mircalla ty celú diskusiu hovoríš len o Smere...to sa nevieš o ničom inom diskutovať len o Ficovi? Keď bez neho nemôžeš žiť tak si ho prilep doma na stenu a môžeš do neho šípky triafať😆keby som tvoj manžel tak by si mi pekne liezla na nervy s týmto...aj v posteli točíš stále politiku😆?

dahra
9. feb 2025

Pred rokmi - cca 20 dozadu som v autobuse bola svedkom, ako mladé dievča (pár týždňov na Slovensku a učiace sa náš jazyk) si kupovalo po slovensky lístok. Šofér sa jej niečo opýtal, ale ona už nerozumela. Po slovensky povedala: Ja nerozumiem, lebo som z Francúzska. On jej odvrkol: Keď nerozumieš, nauč sa po slovensky. Ľudia - našinci ani v minulosti neboli o nič lepší. Lebo čo chceme vidieť, vidíme (hlavne to zlé na druhých- dáva nám to falošný pocit, že sme lepší, alebo pocit obete, že ja som ten, komu sa deje krivda). Čo nechceme vidieť, nevidíme. (A to obojstranne.)

zmrzlinka8
9. feb 2025

@mircalla ja nie som typický volič Smeru.
a v niektorých veciach som tiež sklamaná.

mircalla
9. feb 2025

@tulipanik12 Tak to dezolati radi tvrdia, ze ona nepotrebuju fakty, informacie ani statistiky. Im staci ich "zdravy" rozum a Vysoka skola zivota k tomu

mircalla
9. feb 2025

@zmrzlinka8 Nie? Ale stale ich volis.