Odvolávania na Slovensku: Čo sa deje?
- odvolaný šéf enviropolicie
- odvolaný riaditeľ SND
- NAKA končí.
To aby si voliči nevšimli správu, že plyn už štát od 2025 nebude dotovať a ceny pôjdu hore o ca 31%.
Pre menej chápavých: potraviny pôjdu opäť hore, vaše platy nie.
Ale tento národ stále verí, že volil dobre.
@sara07 koho ci som sa pytala na plat? v restauracii? ci v hoteli? Nie nepytala som sa. Ja ti to poviem za seba, dospely clovek ma vzdy na vyber, aj ked mozno nema ruzove moznosti a na oblaciku, ale moze ponuku na pracu prijat alebo aj nie.
A potom ked uz ju prijal, je vzdy na nom ako sa k danej praci postavi. A to je cele.
To je dovod preco sme aktualne na chvoste vsetkych alebo skoro vsetkych rebrickov.
Pellegrini je presne to, co nas definuje - take to ''krasne, ale prazdne'', a este aj to krasno je diskutabilne, ale tu je aspon fakticky mozne povedat, ze ano, moze sa pacit mnohym, krasno je relativne.
@atinkaa na slovensku by ti aj dal zamestnavatel viac ale po odvodoch, daniach ti tam pohodí zvyšok , ty môžeš makat byt profesionalna ako len chceš , ked ti nemá z čoho dat tak ti plat alebo benefit proste nedá
a to nehovorím že podmienky na sk na podnikanie su katastrofalne, ešte aj tých najmenších čo robia popri zamestnani aby mali euro naviac, ked nemaju dosah tak im napackaju také zdravotne odvody že vela ludi len pozeralo teraz na nedoplatky
toto nie je o tom čo prijmeš ked máš v bydlisku rodičov čo sa nemienia odstathovat a žial to je drvivá väčšina - nečudujme potom čo tu bolo za komančov - tak čo si navybera,berieš čo máš
si totálne odrthnutá od reality ale totálne mimo si od nej
uprimne tomu odstavcu alá pelegriny čitala som ho 5x ale totálne nechápem čo si chcela povedat
tak som nabrala odvahu a pustila si na chvilu tlačovku ,no nedala som to a to som si myslela že matoviča nikto netrofne, uprimne teraz by som aj 30 min zniesla plačtlačovku
prečitala som si teda o nej a nemám slov
ale cyklisti to dali na paradu , krásny protest , dovolili si 😂😂
@sara07 Drucker tiez ide 🙄
SNS vo štvrtok oznámilo, že chce obmedziť propagáciu tém súvisiacich so sexuálnou orientáciou a rodovou identitou v školskom vzdelávacom systéme. Na septembrovú schôdzu Národnej rady SR preto predloží návrh zákona. Cieľom návrhu je zabezpečiť, aby školské prostredie zostalo neutrálnym miestom z hľadiska sexuálnej orientácie a rodovej identity.
Predpokladam, ze prejai tolko snahy aj v neutralite skolskeho prostredia v nabozenskych otazkach. Jedine, ze by nie...
@viestta však tam sa nič také nevyučuje , iba ak ten zlomok o pohlavných organoch by vyhodili,načo biologia
náboženstvo posilnia, však im utekaju veriaci, dalšie prachy maju + ešte prislubené toho maju viac musia
inak ten županovy protest som vôbec nepostrehla, super to spropagovala 😍
No dievčatá a to je uhorková sezóna. Nechcem vedieť, ako to bude vyzerať v rámci normálneho nedovolenkoveho tempa
@sara07 ze pre mna nie je ani krasny, len prazdny a ze nas osoby ako je on definuju, ludia si take typy volia vsade. On je taky mily, ona je zlata a to nam staci...
Tusim si mi spominala koucing - tak nas Krause - doktor s mozgom na dlani je tiez taky slovensky vyber dobreho ''neuropsychologa'' - tiez vyber sice prazdne formulky, ale vyzera dobre, isto je to dobry odbornik a dobry chlapec.
A k tomu co pises ohladom prace, ak by vela a tym myslim skutocne vela ludi odmietlo pracovat v podmienkach, ktore nie su pre nich dostojne a vedeli o tom komunikovat, tak by zmena bola nie ze mozna, ale nevyhnutna. To nie ja som odtrhnuta od reality, ale my tu vsetci, pretoze realita inych krajin, kde maju ludia sebauctu, hodnoty, istu davku odvahy je, ze jednoducho vedia protestovat, vedia vyuzivat aj silu tlaku na to, aby to ich zamestnanecke prostredie vyzeralo inak.
No a ak tu pracu prijmem, tak okrem prestavky na cigu, by som tam ozaj mala aj cosi robit a to sa tiez u nas bezne nedeje, pokial nie je kontrola nonstop.
Sme jednoducho take malorusko, cosi ako nas VZOR a este pripadne Srbsko.
A este raz, ak cosi nevies precitat, mozno je lepsie nechat to tak a citat ine, komunikovat s niekym, s kym ta to bude bavit....ako mi v kazdom prispevku pisat, ze nechapes, teda pokial to nema nejake ine skryte posolstvo pre mna.
@aalt Podla mna super , takze vlastne sme uz skoro na urovni skandinavie , ze … uz Len urasteni Vikingovia nam chybaju a je to taaam !!
@jednoduchomaria89 Osobne sa mi pacila aktivita suska , to vsetkym odsudenym tak pomaha , ci len vyvolenym ☺️
@atinkaa ja neviem komunikovat konkrétne s tebou ano , skutočne neviem , pretože sa strácam čo chceš povedat už pri 3 vete
to či si napisala jednoducho skrát a uber 95% vysvetlovania na fakty , pokial to nie je zámer
normálne sa s tebou horšie komunikuje ako s umelou inteligenciou ako fakt 😂
@jednoduchomaria89 však aj kočner by šiel keby mohol ale niečo vymyslia, majetky už povracali čo zabavil , veselo
celé toto odvolavanie a halo mi pripada zámerne, zrovna v ten tyžden naraz obe "udalosti"
@sara07 s tebou je to ale rovnake, ja som ti 3x napisala, ze to preskoc, neries, necitaj....netusim preco by som ja cosi mala menit a pisat kratsie, ja aj ked som napisala svoj prispevok ako jedno slovo - SKOLKA, tak sa tvaris, ze nechapes a ano nechapu mnohi, lebo takto je to lahsie.
Moze za to Fico, moze za to Matovic, teraz zas netusim kto, stale niekto ini, ked sme boli z Cechmi tak jednoznacne oni, predtym Madari a furt dakto. My sme proste celi skveli narod zbojnika, len to nik nevidi a nedokaze pochopit.
a este v comsi su tvoje prispevky skvela ukazka ako to tu funguje ....neboj ja aj bez toho komentara na AI z toho citam taku pohrdavost, ze ako ja pisem a podpichovanie....a mozno by to chcelo sa len zamerat na to, ako ty citas, co dokazes dat dokopy, ako pracujes s textom, ktory ma viac ako 3 riadky a obsahuje viac info. A ano, tiez som ti to uz prvy aj druhy krat mohla napisat viac hnusne a mohli sme sa pohadat, co by na MK nebolo nic neobvykle, ale takto mi to pasuje len ako didakticka ukazka toho, ako si tu zijeme. Je predsa uplne normalne, ze ja MAM OKAMZITE ZACAT inak pisat, ty mi explicitne napises, co mam ubrat a ako to mam urobit ....a na druhej strane sa obvykle niekto zduje a urobi uplny opak ...jednoducho skolka, klasika.
a teraz uz bez ukazky.. pre teba, uz na mna nereaguj, alebo teda kludne dalej napis, lebo ved caro posledneho slova, je tiez taka magia slovenska, ako hra na vinnika, ja len, ze ja uz som myslim vysvetlila vsetko tebe aj tej druhej dievcine a dalej uz je to na tebe. Teda ak to aj neprecitas, tak to proste predychaj! Diky
A verím, že to bude vo viacerých mestách, aj keď si nemyslím, že to pomôže, nechápem ich voličov, že toto všetko obdivujú a toleruju
@viestta pisem na MK, nie diktat, ale ano aj to je sposob ako na tomto fore dokazat, ze ma niekto navrch a teda pravdu a ozaj to necitaj nijak v zlom
mágia Slovenska alebo mágia slovenská...podla toho je to S velke alebo male, tym, ze pisem bez interpunkcie je to ano niekedy tazsie citatelne, ale nie sme v skole a ja nepisem pre zakladnu skolu.
* a to uz vobec tu nechcem zachadzat do detailov, ze na rozdiel od mnohych tu sa nebojim nemat pravdu a pokojne aj urobit chybu, opravis mi ju cervenou? strhnes mi body? alebo aky bol vyznam poslednej vety, vazne..
A ozaj sa mi nechce obhajovat ako pisem ja, pretoze ano kazdy/a mame nejaky styl aj tu na MK, tebe tusim mnoho ludi vycita, ze si v kazdej teme a vlastne furt,...ak by som si chcela kopnut, ale nepotrebujem to.
** a mnohe dalsie len ventiluju nadavky alebo pisu bludy, teda myslim, ze moj dlhy text je najmensi problem tejto stranky.
Mna btw. tieto tunajsie natahovacky nebavia....ano ja som napisala a ano dlhsi prispevok a aj som to okomentovala ( a teda priznala, ze dlhy je) - niekto ked je nahnevany nadava a ma slovnik ako pohan, ja som napisala dlhsi text (pretoze to, co sa tu deje je zufale, pretoze to suvisi s tym, ze tie dejiny a info z nich nas jednoducho netrapi a ze to tak je, ze ak ktosi nie je ochotny sa z historie poucit, tak je nuteny ju opakovat...a ono sa nam to deje pred ocami), pre vas dve a mozno aj pre x dalsich, ktori doteraz nezareagovali je moj text nezrozumitelny a ja som si to uz precitala...teda ked mi to ty po uz 4.krat napises, ze ozaj je to dlhe a ozaj je to pre vas nie prilis lahke na hladanie podstaty, tak ja mam teraz urobit akoze co?... a ano ja chapem, ze je to rozculujuce lebo v teme, kde sa ma nadavat politikom sa ma nadavat politikom, nik velmi nechce pocut, ze to ako krajina vyzera suvisi s nami, nic to ale nemeni na veci, ze to tak, ako to pisem, je. Je to nase zrkadlo a nestaci len najst vinnika. Pretoze toto nie je skolka, ale realny svet, v ktorom si uz nejakych 30rokov skusame vladnut sami a vysledky su minimalne otazne.
@sara07 chapem, posledne slovo je take ze, ale som jej dala - pokojne ho maj a uz na mna nereaguj. Ak chces diskutovat, tak skus zmenit slovnik a pisat inak. Za mna mozes dlho, kratko, barsjako, ale cenovu skupinu navol inu....dik!
A nic zvrhavat nepotrebujem - mne bolo jasne, co sa ti nepaci na mojich vetach a co nechces pocut. A neviem, ci je to moja smola. Ja pokojne znesiem, ze nieco nie je po mojom, teda ziadna smola, ale realita. A toto tu len dokreslilo obrazok, kde nam to na Slovensku ( velke S), viazne - pretoze tu sa ani diskutovat neda bez vzajomneho urazania sa a to si sa myslim este celkom drzala. Za to dik.
Vsetko dobre!
@viestta nemusis....to slovo je tam tiez podstatne, ja myslim, ze ked to uchopis a kus nad tym popremyslas - teraz to nie je myslene len na teba, ale na vsetkych, tak tu presne na tychto rozhovoroch, v diskusii uchopime podstatu
- my chceme presne ako 3-5 rocne dieta, aby veci bezali podla nas
- ale oni bezia aj inak - teda ano, ja som aj po prvej mojej sprave napisala, ze chapem, ze moze byt pre oko ''necitatela'' dlha a beriem to, ale to pre mna vobec neznamena to, ze si mi to nadiktovala a ja hned dalsiu spravu budem pisat inak a tiez som to obhajila, lebo som explicitne inej - tretej dievcine tu vysvetlila a potom na 2x aj tebe to, ze ano, dlha sprava je aj ventil....ak to cita niekto, kto chape kontext, tak tusi, ze ma to nahnevalo, jak to co sa udialo konk. nam aktualne v prostredi kde sme boli, tak co sa deje tu na Slovensku, pretoze to nie je ok
a ano beriem, niekomu staci, ked si povie 5-6 peprnejsich slov a je ok a ja som napisala dlhsiu spravu - vies to akceptovat alebo date este jednu stranu o tom, co by som mala ja robit....
- pretoze v tom, co by som mala ja - je mozno aj to, co by ste mohli vy a ak to citas, tak ja ti to nepisem kategoricky - ale musis to citat? Musis na to reagovat? vies to preskocit? Alebo je to nejaka sutaz o tom dokazat mi, ze mas pravdu, ak nie inu, tak gramaticku....lebo ano...toto my tu mozeme a lubime, ukazovat jeden druhemu, kde je jeho miesto, co on ma a musi alebo nemusi a co vie a asi aky je....pretoze myslim, ze holka pred tebou by mi to vedela napisat aj viac od podlahy a podla mna aj mala stokrat chut, len sa drzi a ja som jej za to podakovala, pretoze to je presne ten rozdiel medzi nami a inou krajinou...skus pozriet diskusie v Nemecku a to je rozdiel presne medzi Caputovou a barskym dalsim .....jednoducho neznizit sa na uroven skupiny, v ktorej sa uz ja nechcem pohybovat a to ze niekoho cosi stve? ok a napisala si si to a ja som ti odpovedala a teraz? Asi ostava len akceptovat dospelo, ze to je to max, co ty osobne mozes s mojim pisanym textom urobit - necitat, preskocit alebo skusat precitat aj dlhsi text a brat, ze to patri ku mne, rovnako ako ja beriem, ze si skoro v kazdej teme v tretom riadku a potom az po poslednu stranu (jednoducho mas to tu rada, alebo travis tu cas...) a na rozdiel od mnohych inych to neriesim. Jednoducho to patri k tebe a je to ok, tak ako to je.
Bez hodenia sa na zem a toho skolkarskeho co v nas je.
Co ak to vratim k nasej dovolenke, tak zamestnanci toho konk. majitela konk. hotela vobec nepochytili, co je zle - oni sa len urazili, lebo on od nich si dovoli cosi chciet a este im to aj povedal! A to je presne ono....presne rovnako ako v tejto diskusii....teda ano, sice inak ale pasuje to tu, lebo nas to definuje a kym sa to nezmeni, tak moze vyhrat bars aj Simecka, bude to zas my vs. oni, akurat obratene garde. Zas sa navolia ini od ministerstiev po posledneho riaditela v Hornej dolnej....aj keby bol dobry, tak jednoducho u nas sa aj take posty a ludia na nich menia, aj preto sa neda nic urobit, pretoze po 4-5 rokoch nezostava kamen na kameni a ako v skolke sa musi veza z kociek zhodit susedovi, ak bola vyssia o to skor a zacat znova.

@gab1sol Gabi uplne aj na slovo sa to da - ''skolkari'' - alebo este inak v par slovach
- nedospeli sme a mame sami stat.
pekny vecer! ono obcas vela slov je aj ventilacia niecoho co ta stve, tak to je cas od casu aj u mna. Nemyslim, ze by bola povinnost to citat cele, preskoc, citaj ine.