icon

Polemika o Huliakovej provokácii na rokovaní

bloger
26. sep 2024

Poviem si svoj názor a môžete ma aj ukameňovať. Nepovažujem za správne čo povedal Huliak poslankyni Plavakovej. To chcem na začiatok zdôrazniť. Faktom však je, že to čo urobila bola čistá provokácia. Vzhľadom na to čo bolo predmetom rokovania. Mimochodom nie som plochozemec. Zem je guľatá. Pekné ráno prajem všetkým.

nyusika
27. sep 2024

@tetapetra mne rozum stoji, ked niekto chce rozhpodovat o tomto namiesto konkretnej zeny.

jedine ona ma pravo o tom rozhdnut.
nie nejaki pokrytecki farizejski akoze krestania.

tetapetra
27. sep 2024

@nyusika súhlasím

bloger
autor
27. sep 2024

@annm81 A čo ked je náboženský symbol? No áno máš pravdu je.

annm81
27. sep 2024

@bloger Tak mi teda vysvetli, prečo dúhová vlajka, ako symbol nejakej ideológie prekáža, ale kríž ako symbol inej ideológie nie.

bloger
autor
27. sep 2024

@annm81 Akej ideologie si pozri čo kríž znamená pre kresťanov. Alebo jednoducho význam kríža. Možno pochopíš aký je to obrovský rozdiel. Uľahčím ti prácu a dám ti definíciu tvojej vlajočky: Vlajku navrhol americký vojak a umelec Gilbert Baker v roku 1977. S touto myšlienkou ho oslovil Harvey Milk, ktorý bol prvým otvoreným LGBT+ politikom v histórii Kalifornie. Vlajka bola prvýkrát predstavená v roku 1978 na oslavách Dňa slobody LGBT+ ľudí v San Franciscu.

annm81
27. sep 2024

@bloger A? Čo presne tým chceš povedať? Lebo zatiaľ si nepovedal nič.

bloger
autor
27. sep 2024

@annm81 pozerala si si význam toho kríža?

evazhoufova
27. sep 2024

Pozri nemusí kazdykriz uznavat

bloger
autor
27. sep 2024

@evazhoufova Ja ju nenútim ho uznávať. Len aby pochopila rozdiel medzi dúhovou vlajkou a krížom. Teda odlišnosti ktoré symbolizujú.

nyusika
27. sep 2024

@bloger
A každý musí uznávať kresťanský symbol ?
Prečo niekto nemôže uznávať ideológiu LGBT ?
Nie je to protizákonné

annm81
27. sep 2024

@bloger prečo by som mala? Uľahčím ti to pre zmenu ja: "Slovenská republika je zvrchovaný, demokratický a právny štát. Neviaže sa na nijakú ideológiu ani náboženstvo." To sa píše v slovenskej ústave a z napísaného vyplýva, že je absolútne jedno, čo znamená kríž pre kresťanov
Som občanom štátu, ktorý nie je založený na náboženstve.

evazhoufova
27. sep 2024

@bloger vysvetli

bloger
autor
27. sep 2024

Neviaže sa na nijakú ideológiu to je pravda. Náboženstvo je niečo iné ako ideologia. Náboženstvo tu bolo od začiatku.

bloger
autor
27. sep 2024

@evazhoufova čo vysvetliť?

hiro
27. sep 2024

@bloger "Akej ideologie si pozri čo kríž znamená pre kresťanov"
Je to symbol ideologie. Mna to moze urazat ked vidim ten kriz kadetade a mozem si o tych ludoch co ho ukazuju / robia mu reklamu mysliet si co chcem ale nejdem im za to nadavat. Jednoduche.

evazhoufova
27. sep 2024

@bloger to nemyslíš vazne

annm81
27. sep 2024

@bloger Bože, ty si prípad. Nebol si schopný prečítať si celú vetu, alebo prečo si zámerne vynechal slovo náboženstvo? Lebo v ústave sa jasne píše, že sa neviaže ani na náboženstvo. A ako od počiatku??? Takže tu máme rovno kreacionistu, čo verí, že Zem vznikla len prednedávnom?

bloger
autor
27. sep 2024

@hiro vidíš mňa uráža ideologia z USA

mondolina
27. sep 2024

@bloger
a?
pre mňa kríž nemá napr. žiaden význam.
a tolerujem ho.

evazhoufova
27. sep 2024

Tak dočítaj ďalej mysli si či chceš ale nenadavaj

midori123
27. sep 2024

@bloger ale to, že teba uráža ideológia z USA, je TVOJ! problém.
Mňa kľudne môže urážať ideológia kresťanstva. A nikomu nekážem si dať napríklad dole kríž, ktorý má veľa domácností zavesených na stene. Ak by ma to ale urážalo, zas by to bol MÔJ! problém.
Chápeš ten rozdiel??
Ani jedna ideológia nie je na Slovensku zakázaná!

bloger
autor
27. sep 2024

@midori123 No dobre a je umožnené členom tej komunity sa sobášiť? Pritom u kresťanov je to bežné.

nyusika
27. sep 2024

@bloger a ten sobáš je argument, prečo je podľa teba homosexualita nelegálna ?

bloger
autor
27. sep 2024

@nyusika Nevravím, že je nelegálna. Evidentne ju ale zákon neakceptuje.

evazhoufova
27. sep 2024

To je otázka času

annm81
27. sep 2024

@bloger Nerada búram tvoj obraz sveta, ale uvedomuješ si, že každý 4. Slovák je ateista a čuduj sa svete, tiež majú povolené sobášiť sa? A tak ako existuje kresťanský sobáš, na rovnakej úrovni sú sobáše všetkých náboženských spoločností a cirkvi registrovaných na Slovensku. Nechce sa mi veriť, že musím dospelému človeku, ktorý má volebné právo, vysvetľovať fakt, že z pohľadu práva je dúhová vlajka úplne rovnaký symbol ako kríž.

bloger
autor
27. sep 2024

@annm81 Kríž je kresťanský znak. Nie znak tohoto skazeného sveta a zmýšľania.

zuzanita1609
27. sep 2024

@bloger a kňazi ktorí zneužívajú deti? To nie je skazené? 🤬 (už dostavaš do vyvrtky aj mňa)

bloger
autor
27. sep 2024

@zuzanita1609 Stále tá istá pesnička dokola. Keby si sledovala čo sa v cirvi deje tak by si vedela, že sa tieto kauzy riešia. A tí kňazi boli postavený mimo Cirkev. Ak poznáš výraz Exkomunikácia.

zuzanita1609
27. sep 2024

@bloger a majú odpustené od koho? Boha či poškodených rodín? Rieši sa a? Zabudne sa a ďalej ide sa ,modlí sa s klapkami na očiach?