Politické rozhodnutia a zrušenie sviatkov
To už fakt nie je normálne, čo si táto garnitúra dovoľuje. Ako si môžu dovoliť zrušiť ďalší sviatok?! A taký dôležitý? To fakt ľudia nemajú pravo na ten poebany deň voľna? Ako z tohto von? Ako ich odtiaľ dostať? Ja si neviem a ani nechcem predstaviť, čo bude, o dva roky, keď skončia s týmto rabovanim 🫣🫣🫣 prosím, že nie som sama, kto sa fakt každým dňom bojí viac. (Samozrejmé, ten najväčší problém nie je sviatok. Myslim všeobecne čo všetko robia, každým dnom prerazaju dno)
@eva8 presne tak, Veľkonočný pondelok by som ani ja určite nerušila. A myslím, že reálne to ani nehrozí. Ten deň má u nás silnú tradíciu a ako píšete, je to príležitosť, kedy sa známi môžu (často po roku) navzájom osobne stretnúť.
@marcella84 je to len ďalší zbytočný náboženský sviatok. Zrušenie pamätných dní vám tak nevadí. Cirkevných sviatkov máme najviac zo vsetkych
@marcella84 uvazovalo sa aj o zruseni Troch kralov. Aj 6.1. sa bezne chodi do prace v niektorych krajinach. Myslim, ze aj v Cechach
@eva8 áno,v CZ tento sviatok nie je
@anonym_autor nech zrušia 15. septembra. Mne chýbať nebude....
@mizoko tak keby bola aktivny krestan tak by vedela ze velkonocny pondelok je ani prikazanym sviatkom v cirkvi
je to svetsky sviatok legitimizujuci pitie alkoholu a bitie zien na zaklade ludovych tradicii
pre krestanov je najvacsim sviatkom velkonocna nedela
@mamina7070 Nie je pre krestanov je najvacsi sviatok Velkonocny piatok?
@marcella84 je to len ďalší zbytočný náboženský sviatok. Zrušenie pamätných dní vám tak nevadí. Cirkevných sviatkov máme najviac zo vsetkych
@mizoko nepovedala by som ani, že náboženský. Pre kresťanov, ako už bolo vyššie spomenuté, je najdôležitejším dňom Veľkej noci Veľkonočná nedeľa, nie pondelok, ktorý je spájaný hlavne so slovenskými tradíciami (sibacka, oblievacka). Ale na zrušenie sa natíska fakt mnoho ďalších menej významných sviatkov, takže tento by som osobne nerušila.
@eva8 Nie. Veľký piatok je najvýznamnejší pre evanjelikov. Pre kresťanov je Veľkonočná nedeľa.
@mizoko nepovedala by som ani, že náboženský. Pre kresťanov, ako už bolo vyššie spomenuté, je najdôležitejším dňom Veľkej noci Veľkonočná nedeľa, nie pondelok, ktorý je spájaný hlavne so slovenskými tradíciami (sibacka, oblievacka). Ale na zrušenie sa natíska fakt mnoho ďalších menej významných sviatkov, takže tento by som osobne nerušila.
@marcella84 ja som za ponechanie sviatkov ktoré sú pre všetkých. Tie náboženské sú len pre vybranú skupinu. Väčšinou pre katolíkov
@anonym_f88dc8 som za ☺️
@eva8 nie, velkonocna nedela.
@mizoko nemame. Pozri na rakusko - traja krali, nanebovstupenie (stvrtok), turicny pondelok, bozie telo (stvrtok), nanebovzatie panny marie 15.8., neposkvrnene pocatie 8.12., 25.12. A 26.12.
A teraz slovenske - 6.1., velky piatok, 5.7., 15.9., 25.12., 26.12.
Velky piatok pracovny den, 24.12. pol den volno, druhy polden je 31.12.
Ja osobne by som ale žiadny sviatok nerušila. V dobe robotizácie, umelých inteligencii apod. myslím, že nie je správne všetko smerovať k tomu, aby sme v práci trávili viacej času a naopak menej času boli s rodinou a venovali sa svojim koníčkom. To človeka šťastného určite neurobí... V niektorých krajinách je naopak trendom zavádzať kratšiu prac. dobu alebo dokonca 4-dnovy prac. týždeň.
Ja osobne by som ale žiadny sviatok nerušila. V dobe robotizácie, umelých inteligencii apod. myslím, že nie je správne všetko smerovať k tomu, aby sme v práci trávili viacej času a naopak menej času boli s rodinou a venovali sa svojim koníčkom. To človeka šťastného určite neurobí... V niektorých krajinách je naopak trendom zavádzať kratšiu prac. dobu alebo dokonca 4-dnovy prac. týždeň.
@marcella84 ale počas sviatkov máš všetko pozatvarane
@marcella84 ale počas sviatkov máš všetko pozatvarane
@mizoko restiky a kina su otvorene. Turizmus cez sviatky funguje. Potraviny si vies kupit aj skor... rakusko ma beznu otvarciu dobu ochodov (nepotraviny - obuv, drogerky, textil) v sobotu do 13.00/17.00, potraviny do 18.00 a otvoria s az v pondelok. A aj to aspon u nas nikde nie je skor ako 6.45. Aj to je len spar. Lidl, hofer, penny otvaraju 7.30 az 7.45. A otvoreni su do 19.00 az 19.30. A ludia tu ziju a dokonca bez ujmy na zdravi a pred sviatkom neberu aj regaly z obchodov😅
@eva8 nie to si mylis s jehovistami (oni to maju tak)
pre krestanov je to Velkonocna nedela kedy Jezis Kristus vstal z mrtvych.
Velky piatok nie je ani prikazany sviatok , v ten den sa ani neslavi sv omsa su len obrady
@mizoko restiky a kina su otvorene. Turizmus cez sviatky funguje. Potraviny si vies kupit aj skor... rakusko ma beznu otvarciu dobu ochodov (nepotraviny - obuv, drogerky, textil) v sobotu do 13.00/17.00, potraviny do 18.00 a otvoria s az v pondelok. A aj to aspon u nas nikde nie je skor ako 6.45. Aj to je len spar. Lidl, hofer, penny otvaraju 7.30 az 7.45. A otvoreni su do 19.00 az 19.30. A ludia tu ziju a dokonca bez ujmy na zdravi a pred sviatkom neberu aj regaly z obchodov😅
@guiseppinka o to nejde,ja nechodím na výlet do obchodíkov. Skôr mi ide o tie kultúrne pamiatky. Napríklad cez veľkú noc sú zavreté. Ja si dokážem aj chleba sama upiecť aj maslo spraviť 😁 nepotrebujem si kupovať
cakam kedy zrusia Vianoce.
takto si oni predstavuju konsolidacie? ze rusia taketo sviatky?
no nic, Slovensko sa coraz viac ruti do sraciek !
vdaka tymto kkt !
@balerina2025 uz park krajin spravilo :(:( je to svistvo 😪😪😪
cakam kedy zrusia Vianoce.
takto si oni predstavuju konsolidacie? ze rusia taketo sviatky?
no nic, Slovensko sa coraz viac ruti do sraciek !
vdaka tymto kkt !
@balerina2025 a fakt potrebuješ voľno na Vianoce? Ja voľno na Slnovrat nemám a da sa to v pohode oslavovať aj tak. Nerypem. Pýtam sa vážne. A áno,konsolidovať rušením voľná namiesto aby ubrali sebe z tých mega platov je debilita. Ale máme čo sme si ako národ zvolili.
@eva8 nie to si mylis s jehovistami (oni to maju tak)
pre krestanov je to Velkonocna nedela kedy Jezis Kristus vstal z mrtvych.
Velky piatok nie je ani prikazany sviatok , v ten den sa ani neslavi sv omsa su len obrady
@mamina7070 nie len katolíci sú kresťania. Existujú aj evanjelici a ďalšie cirkvi. Nepíš za všetkých.
@balerina2025 a fakt potrebuješ voľno na Vianoce? Ja voľno na Slnovrat nemám a da sa to v pohode oslavovať aj tak. Nerypem. Pýtam sa vážne. A áno,konsolidovať rušením voľná namiesto aby ubrali sebe z tých mega platov je debilita. Ale máme čo sme si ako národ zvolili.
@mizoko mas asi zly den, chapem, to.
@mizoko mas asi zly den, chapem, to.
@balerina2025 nemám zlý deň. Veď som len položila normálnu otázku. Nechápem prečo by som mala mať zlý deň? Ak nechceš odpovedať na otázku tak nepíš nič. Lebo moja otázka nwbola o tom kto má aký deň ale o tom,či naozaj potrebuješ voľno kvôli jednej večeri. Pokiaľ viem tak vaše Vianoce sú o niečom inom než obžerstve a pratani domu.
@balerina2025 nemám zlý deň. Veď som len položila normálnu otázku. Nechápem prečo by som mala mať zlý deň? Ak nechceš odpovedať na otázku tak nepíš nič. Lebo moja otázka nwbola o tom kto má aký deň ale o tom,či naozaj potrebuješ voľno kvôli jednej večeri. Pokiaľ viem tak vaše Vianoce sú o niečom inom než obžerstve a pratani domu.
@mizoko ved tu si si sama odpovedla. nemam co viac k tomu dodat. nemam preco.
''Pokiaľ viem tak vaše Vianoce sú o niečom inom než obžerstve a pratani domu.''
@eva8 Nie. Veľký piatok je najvýznamnejší pre evanjelikov. Pre kresťanov je Veľkonočná nedeľa.
@marcella84
@mamina7070
@guiseppinka
Dakujem. Som evanjelicka. Uprimne veriaca. U nas je dolezity aj sviatok Troch kralov.
Ucim sa cely zivot 🙂
@mizoko ved tu si si sama odpovedla. nemam co viac k tomu dodat. nemam preco.
''Pokiaľ viem tak vaše Vianoce sú o niečom inom než obžerstve a pratani domu.''
@balerina2025 takže žiadna odpoveď. A čo som napísala zle? Veď Vianoce sú naozaj o niečom inom než Tom že urobíš desať chodov a nakúpis darčeky za pár tisíc. A nie neodpovedala som si. Otázka znela či naozaj potrebuješ mať ten den voľný. Kde som si na tú otázku odpovedala?
@anonym_f88dc8 som veriaca, ale tiež by mi tak neprekážalo, ak by 15.9. nebol voľný deň. Prípadne by sa slávenie Sedembolestnej mohlo presunúť na najbližšiu nedeľu. Koniec koncov, nie je to ani cirkevne prikázaný sviatok. V kalendári sú významnejšie cirkevné sviatky a prikázané (napr. Nanebovstupenie Pána, Božie Telo, Nanebovzatie Panny Márie), napriek tomu sú u nás riadnymi pracovnými dňami.
To je uz tak trapne a priehladne ked sa ohanaju tou blbou konsolidaciou. Pricom sami si (nakradnute) peniaze pchaju do vackov, ako prve si zvysili platy o 100% schvalili dozivotne renty. Vyhodene stotisice na zbytocne cyrilometodske slavnosti a oslavy vyrocia konca druhej svetovej vojny. zbytocne ministerstvo sportu, len aby Dankovi zalepili na chvilu hubu 🥴 Lety specialom na futbal, na hokej. Prevazanie zlocinca specialom 😵💫
Haciendy z eurofondov, vily v Chorvatsku... Netrasparentne statne zakazky usite na mieru konkretnym firmam.
Takto vyzera konsolidacia v praxi? 😵😡
Ale vzdy sa najde niekto, kto to bude obhajovat, ze ano mame vela dni, treba to skresat 😵💫🙈 To nevymyslis, to je Slovensko... 🤯
A este margo toho aky den zrusili, naco by komu bola dnes nejaka trapna a zbytocna sloboda ci semokracia 🤦🏻♂️😳
A chudacikovia si este malo nakradli... DPH 23 % nestaci, transakcna dan a ine zvysene dane, nestacia...stale malo hovadam nenazratym 🥲 A plebs nech sa aj zoderie, sak ako dobre nam je kolko volna by sme este chceli?!!! 🤯😡🤮
Kks, táto diskusia je vtip? Súčasná vláda je banda, ktorú perfektne opísala @larinka552 ... Ale tu sa miesto toho ľudia pohádajú ešte aj o tom, že ktorý sviatok by bolo lepšie zrušiť 🤯🤯🤯. Niektorí by ste si fakt dobrovoľne zrušili asi aj víkendy.
Kks, táto diskusia je vtip? Súčasná vláda je banda, ktorú perfektne opísala @larinka552 ... Ale tu sa miesto toho ľudia pohádajú ešte aj o tom, že ktorý sviatok by bolo lepšie zrušiť 🤯🤯🤯. Niektorí by ste si fakt dobrovoľne zrušili asi aj víkendy.
@maribell možno sú to dôchodkyne 🥱🥱 v živote by ma nenapadlo , hlavne pri takých odvodoch , si ešte vyberať ktorý sviatok zrušiť(hlavne,keď ma čaká makacka do 70tky) , keď sa neurobilo na strane výdavkov ABSOLUTNE nič ..zrušila sa renta Ficovi ? Nie ..znížili/zrušili si paušálne náhrady ? Nie ... Cez leto neurobili absolútne nič .ani predtým síce..aj iní majú dva mesiace dovolenky? Ťažko
Tak hadam si tito birmovani komunisti nespomenu na pracovne soboty ...
6.1 je najväčší cirkevný sviatok. To bolo všetko aj za komunistov zatvorené. Do toho sa isto obuje cirkev. Nenormálne

@eva8 v niektorých krajinách západnej Európy ani Štefan 26.12. už nie je dňom prac. pokoja 🙂
Na prelome rokov medzi 24.12. a 6.1. máme nahustených až 5 dní prac. voľna v krátkom čase za sebou. Neprekážalo by mi až tak, ak by sa to okresalo o jeden deň.
@marcella84 uvazovalo sa aj o zruseni Troch kralov. Aj 6.1. sa bezne chodi do prace v niektorych krajinach. Myslim, ze aj v Cechach