icon

Politika USA/Trumpa a celkovo budúcnosť NATO

4. mar 2025

Trump prerušuje pomoc Ukrajine, obnovuje obchodné vzťahy s Ruskom. Myslíte si že má šancu Ukrajina len s pomocou Európy vyhrať vojnu?
A čo si myslíte o tom, že celkovo sú isté náznaky že by nemohli ani spojencom v NATO, že Európa sa ma viac vyzbrojiť sama... Príde mi to ako veľmi pokrytecké, kým vojaci z európskych krajín pomáhali na misiách čo boli prospešné pre USA bolo to akože jedno veľké zoskupenie kde boli všetci za jedného a jeden za všetkých, teraz kedy hrozí to, že nejaký zo spojencov by potreboval pomoc, zrazu zabezpečte si všetko sami, nespoliehajte sa na nás...

Poprosím o slušnú diskusiu bez hádok.

lion777
4. mar 2025

@777januska777 skoncila by si na prvom rohu, k tomu potrebujes vycvik a tak.

ikka204
4. mar 2025

@duunlo mozno suroviny, ale v urcite mensej miere, ako doteraz. Kazdy rozumny si uz da pozor na zavislost a obchody s rusom. To sa bude tykat aj technologii a firiem, kedze nic nie je horsie ako nespolahlivy a nepredvidatelny obchodny partner, ale je uplne naivne si mysliet, ze prestane zbrojenie, strasenie nebezpecnym NATOM, zakladnami a zapadom. Ze nebudu provokacie na hraniciach a pritomnost vojakov z jednej i druhej strany. Chces, aby sme boli takou krajinou my? Vychod slovenska by sa investicne prepadol do ciernej diery. Kto by tam uz nieco budoval? Ci vam staci, ze ukrajina odovzda uzemie rusku a vsetci budeme tancovat oslavne tanecky?

777januska777
4. mar 2025

@duunlo nie lebo natura sa nedá poznať z toho co ludia píšu na internet. Naturu môže človek spoznat jedine cez skutočný život s ľuďmi tej určitej natury. Fakt prosím nesnaž sa ma presvedčiť, že tvoje otázky myslíš vážne, je mi jasne, ze sa ma snažíš nachytať a zosmiesnit, ale nehraj to na trumpa.

lion777
4. mar 2025

@ikka204 ale kdeze, chceli by nakupovat zalacno od nich a za drahsie predavat svojim eu partnerom, to bude biznis. Predaj/ obchod bude fungovat aj nadalej. Len sa to bude prevazat kade tade, prehodi sa ina nalepka, z ruskej na americku a tebe sa to ponukne s priplatkom.

sisaka
4. mar 2025

@777januska777 ty len papagájuješ reči politikov. Chápeš, že oni ( politici) tam nestoja so zbraňami v rukách? Pošlú tam “užitočných idiotov”, ktorí idu bojovať za vlasť, za ideológiu, proti nepriateľovi…. čomukoľvek, bojujú za záujmy vládnucej elity. Hranice štátov sa vytvárali, posúvali, územia sa zaberali, opúšťali, znova zaberali, krajiny sa menili, trvá to tisiročia. Ešte kedysi išli vládcovia do boja, postavili sa na čelo armády, dnes sú všetci doma v suchu, v papučkach s z gauča ovládajú svojich pešiakov, ktorí tam za nich umierajú
Žiadna krajina mi nestojí za to, aby som za ňu položila život, buď sa zmierim, že patrím k inej krajine, alebo sa odsťahujem. To isté platí aj pre ideológie - buď prijmem, alebo neprijmem a držím hubu a krok alebo sa zoberiem a idem do čerta.
Vidím to ako
@lenkakravcova obrániť si deti/rodinu áno, ísť bojovať za “štátne” záujmy určite nie

heneesy
4. mar 2025

Povedala by som to takto...muž začne mlátiť ženu, pretože je slabšia a má nad ňou výhodu v sile. Čo by ste poradili tejto žene? Môže sklopiť zrak, nechať sa mlátiť potichu ďalej, veď to až také hrozné vlastne nie je... Pre "pokoj v rodine"... Ustupovať a ustupovať... Bude to takto lepšie? Dosiahne tým pokoj? Alebo sa mu postaví, nedovolí mu to a ukáže mu svoju silu, že toto si dovoliť nemôže. Tiež nechápem, že si niektorí myslia ako ustupovanie agresorovi dosiahne mier...🙈

777januska777
4. mar 2025

@bosorkabb áno to ti verím, v tomto, ze ta ich sila a láska k Rusku je veľmi hlboko zakorenena. Ale asi najmä u tej chudobnejsej časti. Čím bohatší, tým väčšia láska k sebe ako k nejakým princípom. Aj keď teda je tazke to porovnávať cez našu mentalitu, keďže slovaci fakt nemajú nejakú tú vrodenú lásku k vlasti.

jananovotna88
4. mar 2025

Nám to už môže byť jedno , náš šéf sa upísal Kremľu.

ikka204
4. mar 2025

@lion777 odhliadnuc od toho, ze toto pisali v tych pravdivych clankoch, co si myslis o investiciach v krajine, ktora bojuje za narodne zaujmy, ked sa jej prisnije o skazenom zapade? O zdielani technologii s takou krajinou, ci o zastaveni zbrojenia, ak s takou krajinou susedis? Alebo o spravani rusov k ukrajincom po tom, co obsadia ich uzemie.

gribka1
4. mar 2025

@heneesy Zlý príklad, tá žena je sama, ale keby ju povzbudzovali ďalší, stáli pri nej, tak čo by ten muž urobil?

duunlo
4. mar 2025

@ikka204 s tym sa neda suhlasit, uvediem priklad len takej CR, ktora si myslim, je asi medzi poslednymi fanusikmi Ruska a pozri ako nakupuje z Ruska a pritom podla vyjadreni, by isli bojovat dobre ze nie medzi prvymi proti rusovi. Cize jedno sa hovor a druhe robi, pekne to zneje pred volicmi, ale co narobis s ekonomikou, uplne ju polozis? Tak budes za totalne neschopneho politika, co priviedol krajinu do bankrotu. Vtedy ti bude dobry uz aj ten zly rusky plyn.
https://sita.sk/venergetike/cesko-medzimesacne-...

https://hnonline.sk/finweb/zahranicna-ekonomika...

ibatanecnica
4. mar 2025

@ciernysokol tu mozno ani nejde o vojnu ale o tu financnu pomoc. Preco by mala.mat vojna vitaza? Jednoducho sa dohodnut na ukenceni za urcitych podmienok. Ale.myslim si ze niekomu tie financne dotacie vyhovuju. Ktozvie kde konci cast tych penazi.

gribka1
4. mar 2025

@777januska777 Nemajú lásku k vlasti, pretože nie je dôvod.

duunlo
4. mar 2025

@ikka204 vychod Slovenska je cierna diera pre kazdeho politika. Ako povedal Fico, tu nic nie je.

sisaka
4. mar 2025

@heneesy ja by som poradila žene zbaliť sa a odísť 🤷‍♀️ (nenechať sa otĺkať, ani ukazovať mužovi jej silu 🙄)

gribka1
4. mar 2025

@sisaka No ak tá žena skutočne nemá kam odísť?

sisaka
4. mar 2025

@gribka1 ale prosím ťa, vždy je kam. Keď chceš človeka do niečoho vmanipulovať najprv si treba premyslieť, čo napíšeš

ikka204
4. mar 2025

@duunlo ja tvrdim, ze kazda krajina, ktora uvazuje, si da pozor na zavislost od takeho partnera, akym rusko dokazalo, ze je. Uz len preto, aby nemohlo vyhnat cenu do nebeskych vysin a vyuzit to proti nej v konecnom dosledku. Teda, kazdy logicky uvazujuci clovek, by to tak urobil.

lion777
4. mar 2025

Prrdstav si ovecku, ktora je len zasterka, ale za nou stoji orol a vlk. No a tito vsetci stoja proti medvedovi. Plus vsetky mysky v lese, sa snazi orol presvedcit, ze ich dlhorocny priatel medved, je vsetko to a ma na svedomi to, co spachal orol. Mysky mu uverili, ale len niektore, ine vedia, ze to nie je pravda.

duunlo
4. mar 2025

@heneesy si uviedla uzasny priklad 😅 Cize zenu ktoru muz mlati sa mu ma postavit? Takze uz neskonci len s monoklom pod okom, ale prinajlepsom s polamanymi rebrami a kostami. Gratulujem, ty by si urcite isla touto cestou a nie sa zbalila a odisla od takeho magora, ktory zjavne nestoji a necaka na to kym sa mu postavis aby prestal🤣

gribka1
4. mar 2025

@sisaka To sú príklady na Ukrajinu, odídu kam?

777januska777
4. mar 2025

@sisaka vážne máš pocit, ze papagajujem nejaké reči politikov? Reci politikov sú skôr o morálnej odvahe a o morálnych hodnotách brániť dobro atd, take prave emotivne reci. Toto co vravím ja je čisto logická vec, ktorá je veľmi krutá a fakt ju politik nevyslovi priamo. Lebo je to krutá pravda, ktorá nám reálne hrozí ak rusko vyhra. Do vojny nás donútia. Dnes za nás bojujú Ukrajinci a my sme zbabeleci, lebo sa bojíme a sme radi, ze bojuju za nas. Keď ale donutime ukrajinu kapitulovat a vzdať sa Rusku, nebude miesto kam môžeš utiecť. Lebo agresor nikdy neprestane. A ako vravím nie len on. Krajiny medzi sebou nežijú ako moderné múdre národy ktoré sa nie sú schopné zabíjať. Krajiny majú medzi sebou prímerie, lebo im to vyhovuje. Keď ale zistia ze nemusia mať prímerie, len stačí vydržať dostatočne dlho a dosiahnu co chcú, tak mame všetci smolu, svet už nebude vyzerať ako teraz a vojny sa vo svete začnú a bude to veľmi veľmi ťažké zastaviť.

ikka204
4. mar 2025

@lion777 Ezop je oproti tebe len taky pisalek. Cize ten medved neurobil nic preto, ze tomu tie mysky uverili? To si si tak upravila?

sisaka
4. mar 2025

@gribka1 veď píšem, pred tým než niekto dá nejaký príklad (parabolu) má si najprv premyslieť, čo napíše.
Keby som bola Ukrajinka mám kufre dávno zbalené a žijem kdesi mimo…

duunlo
4. mar 2025

@ikka204 aha cize vlastne Cesko je blba krajina a pritom som si myslel, ze to je zem zaslubena kam chce odist kazda zienka, nespokojna so Slovenskou vladou a hla, ono to je naopak a blbci chcu nadalej obchodovat so zlym rusom. Ono sa ti to pekne pise, od stalo, ze odstrihnut sa a ty si preco nevypnes doma elektrinu, ved ta je tiez s velkou pravdepodobnostou vyrobena zo zleho jadra pochadzajucejo z Ruska alebo chlieb ti tiez smrdi, ked je dovezeny na aute spalujucom naftu z ruskej ropy?

gribka1
4. mar 2025

@sisaka Ja som ten príklad pochopila ináč, nevadí. Ja sa pripájam, tiež by som odišla. Keby sa bežný človek vykašľal na hry mocných, ani by im nemal kto vojačikov robiť.

gribka1
4. mar 2025

@duunlo No lenže toto divadlo hrá Európa sama. Aj sankcie aj biznis. Kto ich má brať vážne?

bosorkabb
4. mar 2025

@777januska777 nie je to dané bohatstvom ale výchovou. Tá je od malička vedená k láske k vlasti a časom veľkej slávy a moci ktoré Rusko malo.
A teda žiaden ten Rus nepatrí k chudobným ani náhodou.

777januska777
4. mar 2025

@gribka1 tak dôvodov je veľa história je plná silných Slovákov, ktorí bojovali a zmenili svet, lebo teda to casto byva, taka ta prvá národná sila, príklad iných krajanov. Toto je skôr taka naša natura. Kedze zaujímavé je to, ze sme my zo slovanských národov asi najmenej bojovni a hrdí. Aj Česi sú väčší bojovníci.

lion777
4. mar 2025

@gribka1 ani nie Europa ako ludia, ale mocipani . Cielom je ju znicit, po vsetkych strankach.