Postrelili premiéra Fica v Handlovej?
Premiéra Fica v Handlovej postrelili. Postrehli ste?
@janamoto78
Prepáč, ale Ty isto iste nie si právnička...
@janamoto78 moralka?..taketo slovo nikto zo smerohlasu nepozna
@janamoto78 jasne, ze kvôli Ficovi, fico tu vládol roky rokuce, hral to na všetky strany a vždy bola jeho hra vytvoriť nejakého verejného nepriateľa a proti nemu bojovať. Boli konflikty pravidelne nejaké, ale covid mu prišiel ako dar z jasného neba, keď videl ako môže vyburcovat dav na frustrácii a strachu už sa toho držal. A teda išiel ako píla. Najskôr covid, potom vojna, potom migranti, potom benzín, potom zdražovanie, samozrejme aj saharsky piesok atd atd. On nasmeroval frustráciu a hnev ludi smerom akým chcel. Akože osobne ho z úžasom sledujem, ako dokázal zmeniť tok frustrácie z nešťastného života a problémov ludi na strach z lgbti a potom pri volbach prezidenta na strach z vojny už lgbti nevadilo. Ved to je úžasná manipulácia davu.
@naja94 prepáč. Isto som.
@janamoto78 Kto som ja? Také povedomé vyjadrovanie...mimochodom, typické je aj toto osobné útočenie kto som, čo som, odkiaľ som...- prečo namiesto osobných útokov nediskutuješ k veci?
A prečo nebudeš citovať konkrétne? Asi preto, že drvivá väčšina (ak nie všetci, nečítala som podrobne celú diskusiu) by sa do toho paragrafu nevtesnala, nech by si sa akokoľvek snažila? Nie, analýza toho, aké motívy mal strelec a konštatovanie, že spoločnosť je radikalizovaná ako nikdy za posledné desaťročia a kto je za to zodpovedný nevypovedá absolútne nič o tom, či niekto súhlasí s tým, že streľba je vhodné riešenie. A keďže to neobsahuje žiadne morálne hodnotenie trestného činu, tak slovom morálka sa oháňaš úplne zbytočne.
P.S. prečo by toto malo zaujímať len vyšetrovateľa? Existuje tu dosť občanov, ktorých zaujímajú politické aj iné celospoločenské otázky.
@mondolina žiaľ veru, strieľalo sa aj kvôli tomu. A odsudzovali sme ten akt nenávisti. Rovnako ako keď zastrelili novinára a jeho snúbenicu. Vraždy v slušnej spoločnosti nemajú miesto. Bodka. Dá sa diskutovať, nesúhlasiť, dá sa urobiť zmena, napr. voľbami, ale asi sa zhodneme na tom, že nemôžeme po sebe strieľať.
@janamoto78
Ok 😉
@janamoto78
odsudzovali? môj smerošvagor poznamenal ....zastrelili dvoch buzerantov a čo? ...a nebol jediný.
@janamoto78 prečo máš pocit, ze je to buď jedno alebo druhé. Ked niekto neodsudi útok na Fica, tak ho musí hneď podporiť a schváliť? Ta možnosť, že je nám to jedno nie je?
@annm81 prepáč. Nečítala som celú túto konkrétnu diskusiu, do ktorej si isto najviac prispela ty.
Ak nechápeš, že právo je súhrn pravidiel ľudského správania, ktorý do ľudského spolužitia vnáša poriadok a istotu, že je to tiež súhrn podmienok ktoré sú postavené na morálke a sú vynutiteľné podľa zákona, ktorý sa dá naštudovať, aby sa dalo pochopiť, že konanie atentátnika, de facto teroristický čin, ktorý ako taký je treba odsúdiť spolu s podporovateľmi tejto ohavnosti.
Pretože len vtedy, keď začneme každý od seba, sa môže zmeniť aj spoločnosť.
K čomu prispeva toto polemizovanie o pohnútkach jedného šialenca? Nie náhodou k polarizácii spoločnosti?
A malé mesto som trafila, však?
@mondolina nuž, bolo mu treba vysvetliť podstatu paragrafu o schvaľovaní TČ.
@777januska777 samozrejme. Je ti to jedno? Prečo sa potom zapájaš do tejto diskusie?
Mňa zaráža, že si len málo ľudí uvedomilo, že ten blázon mohol ublížiť ďalším okoloidúcim ľuďom.
Mne by jedno nebolo keby prechádzam okolo s dieťaťom v kočíku a zasiahne ho projektil. Boli tri hodiny popoludní..
@katka700 mne padla do oka fotka ako je zakrytý len, asi som laik ale čakala by som z helikoptéry keď ho dávali von aspoň nejakú infúziu alebo co ako jeden z nich drží a monitor sa mi zdal vypnutý co jeden držal v ruke, tala čudná foto pre mňa 🤨
@janamoto78 to je inak fakt zazrak, ze nebol nikto iny zraneny. Na takom volnom priestranstve, tolko ran vystrelenych..
@janamoto78 dobre, to sú také všeobecné kecy. Ktorý paragraf to je?
Polemizovať o celospoločenskych témach ma proste baví. A áno, trafila si úplne presne. Detstvo v druhom najväčšom slovenskom meste a dospelý život v rôznych, aj mnohomiliónových mestách. Táto informácia je strašne relevantná pre diskusiu, prečo tu máme vraždy a pokusy o vraždy menšín, novinárov a politikov.
@ankare toto radšej zmaž
@lonely66 to je jedno čia správa, sú tam osobne údaje už len personálu napríklad
@lonely66 no napríklad záchrana, ako ho dávali do auta. Ja by som ho stabilizovala na zemi a nehýbala s nim a oni ho ťahali do auta ako nejakú handrovu bábiku.
@lonely66 už si odbornicka aj na toto? :D pár krát ta postrelili? ;)
@janamoto78 no lebo neviem, mňa osobne baví hovoriť o Ficovi, asi to bude nejaká posadnutosť alebo neviem. Niekto pozera ci počúva podcasty o vrahoch a vrazdach a aj sa o tom rozpráva a ja zas rozoberam nášho najväčšieho manipulatora.
A tak nikto nerieši ci niekoho trafi guľka, keď netrafila. U danka sa tiež nik nezaujímal o to ci mohol zabiť človeka alebo nie. Kedze nezabil.
@vyrovnanaosoba niesli... vysvetľovali to v telke, ten postup bol správny. Akú stabilizovanu polohu pri guľke v bruchu by si dala..?

@janamoto78
tu sa už strieľalo aj kvôli inej sexuálnej orientácie. čo dodať.