icon

Postrelili premiéra Fica v Handlovej?

15. máj 2024

Premiéra Fica v Handlovej postrelili. Postrehli ste?

greta90
17. máj 2024

@annm81 Blaha sám nepovedal na prezidentku toto, to kričali ľudia, vy uveríte fakt každej hlúposti ako vám to médiá posunú, aj to o Šimečkovi to bolo úplne vytrhnuté z kontextu, poukázané na štýl ako médiá a opozícia strašia, že po víťazstve Pellegriniho bude vláda sekať a rúbať v štýle tej pesničky, keďže Šimečka je líder opozície. Blaha používa expresívny slovník, to veľmi správne nie je, ale svojím spôsobom má pravdu, lebo EÚ podporuje vojnu na Ukrajine, obmedzuje sa naša suverenita atď. Ale zo Smeru sú práve ostatní celkom umiernení. Bombic - 2 roky stíhaný, súd neustále odkladaný a neviem teda, či pobytom v zahraničí, keďže proces je s ním priamo tam, tak možno nedostatok relevantných dôkazov, neviem, ale ak ho vydajú, tak bude normálne na Slovensku stíhaný. Inak medzi ním a takými ako je Schutz alebo Soltesz podľa mňa rozdiel nie je. Prosím ťa, čo je zlé na tom, že by niekto dal niekomu rožok do huby alebo že študent má pubertálne vyrážky? Tak sa už nebudeme baviť vôbec kvôli politickej korektnosti? Zuzana Fialová, ktorej sa ešte Čaputa zastala akoby ja neviem čo by sa jej stalo, napíše na Insta status, že by priviazala ministerku kultúry o katedrálu a nútila ju dívať sa na mesto či čo, to je v pohode podľa teba? Alebo tie vulgarizmy na ňu na transparentoch? Že by ju defenestrovali. To, že Korčok nadával Pellegrinimu do podržtašky, prirovnával ho k psovi, to je ôk? Že na Fica kričali vulgarizmy, stavali mu šibenice, priali mu smrť? Súhlasím iba so škrtením, to je príliš ba aj na trestné oznámenie možno. Zaujímavé, že práve toto sa veľmi v médiách ani neriešilo, zrazu teraz na nejaké prekrytie situácie, inak to bola len ofukovaná nedotknuteľná pani prezidentka.

greta90
17. máj 2024

@fantaghiro21 no a keď takéto prízemnosti dostávala Čaputová tak ju celá súčasná opozícia ľutovala akoby jej neviem ako bolo ublížené.

greta90
17. máj 2024

@liv1 s tým môžem len súhlasiť

terezka1947
17. máj 2024

Či koalícia,či opozícia -nemozu si navzájom nič vyčítať.
No fakt je ten,že skludnit rétoriku by bolo potrebné vo všeobecnosti.
Ale zvlalovst všetko na tých druhých,lebo len oni,lebo len novinári,lebo....je to smiešne.
Trošku sebareflexie by mal mať každý jeden politik.
Každý jeden.

nikamo33
Odpoveď bola odstránená
nikamo33
Odpoveď bola odstránená
annm81
17. máj 2024

@greta90 Hm, áno nepovedal. Preto, keď to dav skríkol prvý krát, v tom hroznom šoku sa zacyklil a povzbudzoval dav znova a znova. A uškrny čelných predstaviteľov Smeru za jeho chrbtom boli prejavom rovnakého šoku, áno? Blahovi voliči (spolu s ním) používajú najhrubšie vulgarizmy, ale idú sa strašne urážať, že ich niekto nazval DEZolátmi, lebo papagájujú DEZinformácie z DEZinformačných webov, ako napr. že EÚ podporuje vojnu na Ukrajine a vyvražďovanie Slovanov.

Bombic nie je odsúdený presne preto, že sa súdom vyhýba. Súd v UK sa týka len a výlučne otázky jeho vydania na Slovensko. Že s ním robí rozhovor minister vnútra (!) je absolútne neprípustné a škandalózne.

Nepoznám Fialovej vyjadrenia. Je to súkromná individuálna osoba. Nie je členom žiadnej strany a o tom, že "opozičná verejnosť " nie je jednoliata masa, som už písala vyššie.

Ktože to prišiel s pojmom podržtaška v súvislosti s Pellegrinim? Korčok? Či to bol náhodou niekto z koalície? Nebodaj sám Pellegrini? A inak, vážne ideš v jednom príspevku obhajovať Blahov slovník, ako "expresívny, ale" a pritom ti vadí slovo podržtaška, ktoré sa v politickom žargóne použiva snáď už aj desaťročia a to nielen u nás?

Kto z relevantných predstaviteľov opozície Ficovi vulgárne nadával? Či myslíš verejnosť ? Znova zopakujem to, že to sú stovky tisíc indivídui a nie všetci sú rovnakí. A znova odkazujem na porovnanie diskusií na fórach týchto dvoch táborov. A koniec-koncov aj na rôznych zhromaždeniach. Teda rozdiel hoc len medzi Pravda a Sme nevidíš, áno?

Ofukovaná prezidentka bola samozrejme úplne v pohode. Lebo keď dostávaš denne vyhrážky, že ti zabijú deti, potom uprostred noci musíš s rodinou utekať, lebo v dome je nahlásené bomba, alebo sa musíš s deťmi zabarikádovať, lebo ochranka si nevšimla, že po dvore behá nejaká besná žena, ktorá ti trieska na okno. Pohodička, nie?

mladena
17. máj 2024

@stanulienkat bolo to niečo o ženách ohľadom chodca fakt nie nič politické, dosť ho tam ženy zlynčovali, ale naozaj si tému nepamätám presne.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
mladena
17. máj 2024

@annm81 tak to by bol dezinformátor, žeby? Dezolát je človek, ktorý zrejme niečo dezoluje, ničí, tak snáď toto už aspoň neprekrúcaj, však pani píšete ako nejaký robot.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
annm81
17. máj 2024

@mladena Slovo dezolovať nepoznám a myslím, že ho nepozná ani slovník slovenského jazyka. Existuje slovo dezolátny, čo znamená žalostný. Tak áno, môžete si vznik slova vysvetliť ako slovnú hračku kombinujúcu slová dezolátny a dezinformácie a asi nebudete ďaleko od pravdy.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
lienka.7
17. máj 2024

@greta90 ono paradoxne sa tu najviac vyjadrujú tie, ktoré na SK reálne ani nie sú, neziju. Ale jasne, záleží im na našej krajine, preto odišli preč a neplánujú sa viac vrátiť 🤔👌
A ešte sú úsmevné aj ich argumenty, že ty máš info iba z novín. Ony fakt neviem potom odkiaľ?🤔 žeby boli muchami a počúvali tajné rozhovory? jaj, ony ich majú z tých "spravnych" novín predsa👌👎

annm81
17. máj 2024

@wolf_ Vďaka, nevedela som, že sa vyskytol aj v češtine aj keď zjavne v odlišnom význame. Kľúčové je presne to naviazanie na konšpirácie a dezinformačnú scénu. Preto sa také slovo asi nepoužíva napr. na Kaliňáka, hoci je to popredný Smerák. Kaliňák je mafián, ale dezinfoscéna mu, ako veľkému amerikanofilovi, asi príliš nevonia. Zato na takého Blahu sa perfektne hodí.
@lonely66 čo mi už ostáva🙂

annm81
17. máj 2024

@lienka.7 Strašne si sa dožadovala odpovede na to, ako spoznáš nedemokratického politika. Dala som ti ju. Typicky si ju odignorovala. A typicky máš namiesto toho potrebu riešiť osoby diskutérok podľa toho, kde konkrétne žijú a prečo mali dôvod či potrebu odísť, lebo to je strašne k veci.

lesik
17. máj 2024

@annm81 prosim,vies mi tak erudovane a nezaujato odpovedat aj na otazku,ci vyjadrenia demokraticky zmyslajuceho p.Simecku starsieho su uplne v poradecku? Ci aj on nerozduchaval nepokoj a nenavist?V jeho vyjadreniach urazal volicov Smeru a Hlasu,pisal o nich ako o luze a spodine,chcel tejto luze odobrat volicske pravo,prirovnaval ich sliepkam v kurine....Stale mas pocit,ze tuto agresivitu sirili iba ti z druhej strany? Zbav sa zaujatosti a skus napisat taky obycajny ludsky postoj k mojej otazke. Nie je to podla teba degradovanie cloveka,ktory ma len iny nazor a presvedcenie?

annm81
17. máj 2024

@lesik už niekoľkokrát som v tejto diskusii opakovala, že sa bavíme o stovkách tisícoch ľudí a že v tej mase sa nájdu rôzni ľudia. Nikdy som tiež nemala problém povedať, že časť voličov Smeru nemá ako prioritný dôvod ich voľby nenávisť, ale strach, ktorý je dôsledkom (a chceným cieľom) hybridnej vojny v kombinácii s tým, že sa napr. v geopolitike vôbec neorientujú, alebo ďalší, najmä dôchodcovia, ktorí uverili sľubom o sociálnom štáte a nemali kapacitu komplexne vnímať výsledky predchádzajúcich Ficovych vlád. Teda nie, nemyslím si, že každý volič Smeru je plný nenávisti a každý volič opozície neviniatko. Rozdiely v mase ako takej sú ale priepastné a to ako u verejnosti, tak u politikov.

Osobne nezvyknem používať slová spodina a lúza a myslím, že Šimečka si ich mal nechať nanajvýš do súkromných debát. Inak ale s jeho postrehmi veľmi často súhlasím. Myslíš, že ak som niekde aj na tomto fóre povedala, že slovenská náklonnosť k autokracii, miera podliehania dezinformáciám alebo tendencia voliť populizmus je výsledkom toho, že Slováci boli dlho chudobný národ, ktorý kultúrne zaostával za svojimi susedmi, tak som si napriek použitiu akokoľvek neutrálnych slov, nevyslúžila žiadne nadávky? Že ich bolo - a pritom som slovo lúza ani nenaznačila, ale bola maximálne vecná, čo sa o oponentoch nedá povedať.

Mimochodom, dala by som do pozornosti, že sami novinári (práve z tábora tých protislovenských prostitútok) už nejakú dobu pravidelne vedú diskusie o tom, že situácia zašla priďaleko a ako by sme sa mali s "tými druhými" rozprávať tak, aby sa situácia minimálne nehrotila ďalej - bežne sa táto téma skloňovala, aj sebakriticky, napr. v Denníku N alebo v .týzdni. Dnes, po atentáte, sú tejto otázky seriózne médiá plné. Sú aj tie alternatívne? Lebo ja mám pocit, že naopak. Médiá sú úplná analógia toho, čo sa udialo na politickej scéne a medzi voličmi a už som to spomínala. Demokratický volič dal stopku ľuďom ako Matovič, naopak volal po slušnejšej diskusii (znova, generalizujem, neplatí pre všetkých, ale pre veľkú väčšinu). Rovnako sa PS posunulo veľmi do stredu. Za tú dobu sa voliči Smeru posunuli viac do extrému a o tom, kam sa posunul samotný Smer aj škoda písať.

negymama
17. máj 2024

@lesik myslis tieto fake zvukove nahravky, udajneho rozhovoru simecku a todovej?
https://fakty.afp.com/doc.afp.com.33WY9LF

mladena
17. máj 2024

@annm81 no presne. toto slovo je vymslené, ale tak potom mu nedávaj logiku dezinformácie. Každýpodvedome chápe, že je to hanlivé označenie.

annm81
17. máj 2024

@mladena Čo je to logika dezinformácie? Dané slovo vyzerá tak, ako vyzerá, lebo pomenúva konzumenta dezinformácií. Je to vymyslené slovo, ktoré vzniklo z potreby pomenovať ľudí, ktorí dezinformáciám podliehajú - tak funguje každý živý jazyk. Každé jedno slovo bolo predsa vymyslené - vtedy, keď vznikla potreba pomenovať nejakú novú vec alebo jav. Ak v jazyku nové slová nevznikajú, jazyk je mŕtvy.

A že je hanlivé? No áno je. Ale nie vulgárne. Je hanlivé rovnako ako slniečko, bratislavská kaviareň, kaviarenský povaľač. Alebo ako tisíce slov, ktoré v bežnej reči denne používame - lenivec, mamkin cecok, podpapučník, hlupák, nešika, naivka, zlatokopka, mačo, šašo, hysterka, tragéd, biomatka. Je normálna súčasť jazyka, že slovo pomenúva nielen vec, ale aj vyjadruje vzťah hovoriaceho k danej veci. A slovo ako také by ťa urážať nemalo - slovo je len nádoba, podstatný je vyjadrovaný obsah. Uráža ťa, ak ťa niekto nazve človekom podliehajúcim dezinformáciám?

777januska777
17. máj 2024

@lienka.7 ja na Slovensku žijem, som hrdá slovenska a vždy som bola, práve preto nevolim a nemôžem podporovať vládnu koalíciu, lebo oni ničia slovensko, nicia občanov slovenska, ktorí vďaka ich rozhodnutiam opustili ci opúšťajú slovensko, len vďaka nim a ich rozhodnutiam musia otcovia odchádzať od rodín, lebo nemajú možnosť slušnej práce. A presne títo politici ďalej nahovaraju Slovákov, ze ich najväčší problém v živote sú lgbti ci liberáli. Nie to, ze sa im rozpadá rodina, lebo nemajú peniaze, nie to, ze nemôžu dostať dobrého doktora lebo nie je a nie to, ze si nemozu dovolit byvanie. Ja ako Slovenka, ktorá miluje túto krajinu, nemôžem veriť strane, ktorá roky rokuce rozkrada slovensko a ničí Slovákov. Ja chcem aby moje deti milovali slovensko ako ja, preto nemôžem podporovať ludi co túto krajinu tak veľmi nicia.

0silvia0
18. máj 2024

@lienka.7 aj ja na Slovensku zijem, a citim bezmocnost po ostatnych volbach, clovek sa len bezmocne prizera, ako sa vymienaju ludia za nekompetentnych posluhovacov vladnej strany, ako sa ide opat siahat na 2 pilier, ako sa ide siahat na rtvs, ake zmeny sa chystaju napr. v naka, uz nebudu moct vysetrovat korupciu a ine zavazne trestne ciny. Zrusime tamto, vyhodime tohoto, clovek len pozera kam az zajdu, snad dalej sa uz neda a oni idu dalej a dalej....nonsens...

zmrzlinka8
18. máj 2024

@0silvia0 píšeš jedno cez druhé, očividne nemáš dosť rokov alebo kapacitu na to, aby si pochopila, ako to bolo a je napríklad s druhým pilierom, keď už o tom hovoríš.
od nepamäti v sociálnom poistení fungoval sociálny systém, kde sa z odvodov na dôchodkové poistenie v daný mesiac vyplácali všetkým v aktuálnom čase dôchodky. ktosi "múdry " to ale zmenil pred pár rokmi, polovicu odvodov dôchodkového poistenia začal presúvať na súkromné účty, to je ten druhý pilier, a preto teraz chýba všetkým na vyplácanie aktuálnych dôchodkov. lebo tie peniaze zrazu nie sú spoločné, ale presunuté na súkromné účty. samozrejme takto sa zrútil systém dôchodkového poistenia. treba si naštudovať relevantné informácie, nielen opakovať niečo, čo čítaš v opozičných médiách

erikavesela
18. máj 2024

@lienka.7 btw.aj hitler bol zvoleny v demokratickych volbach, takze podla tvojej "logiky" bol demokratickym politikom...bravooo...tlieskam ti za pouzitie tvojej "logiky"

erikavesela
18. máj 2024

@zmrzlinka8 ty si neochopila zmysel toho presunu na sukromne dochodkove ucty? To ako naozaj? Aj taky hlupak ako ty (tak sa minimalne prezentujes), musi predsa vediet dovod tohoto presunu...

zmrzlinka8
18. máj 2024

@erikavesela invektívy patria k takým ako ty, keď im dochádzajú argumenty. ty ma uraziť nemôžeš a na tvoju úroveň sa znižovať nebudem

erikavesela
18. máj 2024

@annm81 to je tak typicke pre ficovolicky

erikavesela
18. máj 2024

@lienka.7 a kreatura simkovicova zije kde????...nevedela som, ze kittsee je na slovensku...

erikavesela
18. máj 2024

@zmrzlinka8 este raz ty si to naozaj nepochopila?...asi nie, ked take bludy pises...