icon

Postrelili premiéra Fica v Handlovej?

15. máj 2024

Premiéra Fica v Handlovej postrelili. Postrehli ste?

cafelatte
20. máj 2024

@akje Skús ísť na liberálno progresívne stránky a začni čítať komentáre prívržencov opozície, rýchlo nájdeš zhodu a pochopíš odkiaľ to fanatické papagájovanie na A4.

Liberáli a naša pani prezidentka nabulikali ľuďom ako budú mať lepší život a nebudú sa báť umierať. Vakcína je sloboda, lgbt komunity sa budú mať lepšie a posielajme zbrane, je to lepšia cesta k mieru. A všetko robili takým spôsobom, že začali dehonestovať a úrážať ľudí, ktorí sa nechceli očkovať, obyčajní heterosexuáli boli označení za konzervatívcov bez rešpektu k lgbt komunitám a pritom veľkej väčšine konzervatívcov bolo jedno kto má koho v spálni. Vymieňali vlajky, naprv za dúhové, potom za žlto modré. A ľudia im na to skočili, spoločnosť rozdelili na dobrých a zlých. A ty zlí sme my.
Ale aj tak im to bolo málo, pretože voľby prehrali, prvé aj druhé aj pri maximálnej mobilizácií prívržencov..a nenávisť narástla ešte viac.

0silvia0
20. máj 2024

@annm81 podľa @akje nemáš sledovať médiá, ale overovať si fakty priamo od zdroja, zaujímal by ma postup, akým to robí ona.

carolynka
20. máj 2024

@cafelatte ale vsak ty sama tu stale papagajujes proti progresivcom a liberalom, robis presne to iste z coho obvinujes druhu stranu

naja94
20. máj 2024

@cafelatte
Ale ja nechcem od novinárov len sumár faktov, kto sa kde s kým oficiálne stretol... a odrapkanie nejakého oficiálneho vyhlásenia politických predstaviteľov... na to v dnešnej dobe stačí nejaký AI nástroj, ktorý Ti podá suché faktografické údaje...
Novinárčina je oveľa viac ako iba spisovanie udalostí...ja vidím najväčší prínos novinárov práve v tom, že politikov kontrolujú a konftontujú... pokojne nech sa vŕtajú v tom, ako vládni politici riadia túto krajinu, či si neulievajú peniaze... či kto okrem opozície a novinárov bude robit tento "dohľad"?
Čo znamená vyvážená žurnalistika? Čo je to za vágny termínus technikus? Kto bude posudzovať, či je niečo dostatočne alebo nedostatočne vyvážené?
Pre mňa dobrým znakom kvalitných novín, ak sa vláde nepáčia... to znamená, že robia dobrú kontrolnú činnosť... Tak ako stúpali na otlaky Ficovi a neskôr Matovičovi, a tí ich znenávideli, tak to je v mojich očiach punc ich kvality...
Ak začnú písať novinári, denníky, televízie ódy na vládu (ktorúkoľvek), vtedy budeme v úplnej prdeli... politici si budú robiť, čo chcú...

Samozrejme, aj novinári su len ľudia a ak niekto uverejní nejakú nepravdu/polopravdu alebo by mohol byť jeho príspevok nejakým spôsobom amorálny, sú na to páky, ako takéto zlyhania penalizovať...

Ja si myslím, ze naším problémom nie sú novinári, ale skorumpovaní politici, ktorí týchto novinárov potrebujú umlčať..

cafelatte
20. máj 2024

@carolynka nemáš pravdu, voliči koalície sa do debát zapájajú úplne minimálne, dôvodom sú okamžité agresívne útoky, nadávky od voličov opozície, lynč, pomaly kolektívny hon na čarodejnice.

naja94
20. máj 2024

@cafelatte
Už som aj oľutovala, že som kvôli tebe drala klávesnicu... keď čítam tvoj príspevok o progresívno liberálnej úderke, mám dosť... a Ty voláš po vyváženosti...

carolynka
20. máj 2024

@cafelatte ale ja hovorim o tebe, nie o.volicoch koalicie

annm81
20. máj 2024

@0silvia0 má nasadené sedemmíľové čižmy, ktorými 24/7 bez prestávky, bez spánku putuje svetom, aby všetko mohla osobne preveriť. A k tomu samozrejme odkiaľsi získala legitimizáciu oprávňujúcu ju vstúpiť kamkoľvek a kedykoľvek.

0silvia0
20. máj 2024

@annm81 presne takto som si to vizualizovala aj ja, asi bola aj v Handlovej, tak poprosíme info z prvej ruky.

rusalinka
20. máj 2024

@cafelatte • Dnes o 13:39 nemáš pravdu, voliči koalície sa do debát zapájajú úplne minimálne, dôvodom sú okamžité agresívne útoky, nadávky od voličov opozície, lynč, pomaly kolektívny hon na čarodejnice. // prosím... z tejto 39 stranovej debaty - daj mi také príklady. Také, kde bol okamžitý agresívny útok, nadávky na voličov súčasnej koalície.
Ja ti zase dám jeden z "druhej" strany a môžeme si porovnávať, ktorý bol lepší a ktorý horší...

lienka.7
20. máj 2024

@naja94 nie len je až tragikomicke, ako môže mať niekto také selektívne uvažovanie ako ty. Cize za vlády Matovica sa nekradlo, ze? Za vlády Hegera sa nekradlo, ze? Z čoho mame potom teraz taky enormny dlh, z ktorého sa budeme spamatavat ešte 10 rocia, až vobec! Za vlády Dzurindu, keď sa keď sa ako píšeš ty, z peňazí občanov SR zachraňovali súkromné banky, to bolo ok, co? Taktiež ich iné kauzy, ze? Ale jasne, jedine smer tu kradol. 👌 naučené prázdne frázy verklikovane stále dookola... to si cela ty.
Neviem, či tomu veríš aj v skutočnosti, lebo ak áno, tak je to s tebou este oveľa horšie 👌

akje
20. máj 2024

@annm81 ja už nečítam žiadne články v médiách o politickom dianí na Slovensku. Pozriem si ako vyjadrenia prezidentky Čaputovej, tak aj Michala Šimečku, stranu Progresívne Slovensko, stranu Sloboda a solidarita, Richarda Sulíka, a rovnako tak aj stranu Smer, Roberta Fica a aktuálnych ministrov.
Čo sa týka debát, sledujem Na telo a Kráľ na ťahu. Niekedy ak vidá čas na O 5 minút 12 poprípade Anku Žitnú. Diskusie však sledujem iba keď je čas.
A vlastne vďaka tomu viem, že aj tie dôveryhodné média nenapíšú často veci tak ako sú. Robi to z nich potom zavadzajuce media pisuce hoaxy? Tie, ktoré sú vyhlásene za nedoveryhodne som nikdy nečítala a nemám to ani v pláne.
Preto ma pri tebe veľmi zaujalo, že ako môže niekto, kto ide po faktoch znie ako mase "doveryhodne" media.

2 veci, ktore ma na nasich "spravnych" mediach zaskocili su, ze ked som vyhladavala informacie o Navalnom a odvolavani Mazaka, nasla som polopravdy popripade lzi.

Na Slovensku sa vytvoril dojem, ze tí dobrí (opozícia) bojujú proti tým zlým (koalícia) a to, ci je volic dobry alebo zly clovek sa definuje podla toho, koho volia. Opozicia na tom buduje svoju imidz od cias matovica v politike. Netreba na to ziadne medium, aby to clovek videl. V kazdom tabore su ako ti dobri, tak aj ti zli a je tomu tak aj pri volicoch. Toto delenie medii, ludi a politickych stran vedie len k jednemu. A zmierenie to nie je.

Kedze sa snazim objektivne slesovat politicke strany, ich spravanie a vyjadrenia, nemozem s tebou v mnohom suhlasit, aj ked pises aj dobre. Mrzi ma, ze nevidis preslapy aj nasej opozicie.

Riesenim aktualnej situacie by podla mna bolo, keby prisla nejaka strana, ktora nebude bojovat proti nikomu ale pride s cielom dostat sa k vedeniu statu pre lepsie Slovensko, ktora ma vyjadrovanie opozicie a schopnost vedenia koalicie.. a bolo by im jedno, ci by mali byt v koalicii so Smerom alebo s PS. Jednoducho stranu, ktora hovori s kazdym a hlada sa kompromis, ako tomu nasemu Slovensku pomoct, aj navzdory tomu, ze ludsky si s nimi rozumiet nebudem. Ak si budu robit svoju pracu dobre a budeme mat vysledky, je mi jedno, ci nabura do stlpa alebo do plotu. Ta by vedela zmierit. Ver mi, ze koalicia naozaj nie je jedinym siritelom aktualnych pocitov na SVK. Je to totiz ich neustaly boj.

naja94
20. máj 2024

@lienka.7
Rada vkladáš ľuďom do úst to, čo reálne nikdy nevyriekli? Máš v tom nejakú špeciálnu pasiu? Poslúž si...

akje
20. máj 2024

@annm81

Aha. Hovorola si, ze diskutujes slusne a vecne. Vies.. To, ze tam nie je nadavka neznamena, ze si slusna. Zosmiesnovanie je stale nevhodny sposob diskusie. Maj sa

zmrzlinka8
20. máj 2024

@hiro fajn, tak podľa teba asi treba ešte z neho odlievať viac preč, to má logiku, že?
bol by napríklad udržateľný, ak by sa zvýšili odvody. lenže niekto chce platiť minimálne odvody a mať vysoký dôchodok, že? takto to fungovať nemôže.

zmrzlinka8
20. máj 2024

@akje super si to napísala 👍

zmrzlinka8
20. máj 2024

@rusalinka takých príkladov tu je strašne veľa, stačí si prečítať diskusie pred prezidentskými voľbami. chodec15 bol aj preto zrušený, divím sa, že niektorých ďalších tu ešte nezrušili tiež a pokračujú tu v nenávistnom opovržlivom komentovaní.

zmrzlinka8
20. máj 2024

@rusalinka to je tak, niekto hejtuje, chrlí nenávisť, nadáva, zosmiešňuje, arogantne označuje niekoho za hlupáka, a potom sa čuduje, ked tomu druhému už rupnú nervy a zareaguje emotívne. to sa volá provokácia.

zmrzlinka8
20. máj 2024

divím sa jednej veci, polícia SR požiadala médiá, atď. o vypnutie komentárov pod príspevkami na tému atentátu na premiéra. napr. ta3 na ich fb stránke vypla komentovanie.
len tu na modrom koníkovi sa ešte stále veselo nenávistne vyjadrujete poniektorí a je vás dosť...

rusalinka
20. máj 2024

@zmrzlinka8 dobre 🙂

hiro
20. máj 2024

@zmrzlinka8 Ano, tak to je. Je lahko teraz dotovat miliardu ci dve (teraz to je asi tak postavit 2 az 5 novych nemocnic rocne - na ktore nemame a keby sme mali tak aj tak by tam nemal kto pracovat). Ale o 20 rokov bude treba dotovat desiatky miliard a to uz bude fest problem. Pri 50:50 by socialna poistovna o tych 20 rokov asi bola aj v zisku a mohla dat aj 14. dochodok.
"lenže niekto chce platiť minimálne odvody a mať vysoký dôchodok, že? takto to fungovať nemôže" - ako? Ved to tak ani nie je. Ved plati - minimalne odvody = minimalny dochodok. Druha vec je ze socialne vlady co nam tu roky uraduju tak system coraz viac preklapaju na to ze cim viac zarabas - dostanes nizsi dochodok. Cim menej tym viac sa ti zvysi.
Tak ci tak ked kolko? Zo 2 miliony? Ti musia zaplatit ostatne 3 miliony ludi - milion a pol dochodcov, milion deti, zo 500 tisic statnych zamestnancov...

hiro
20. máj 2024

Mame zo 2 miliony pracujucich co odvadzaju dane a odvody - ti musia zaplatit ostatne 3 miliony ludi - milion a pol dochodcov, milion deti, zo 500 tisic statnych zamestnancov...

zmrzlinka8
20. máj 2024

@hiro nie je pravda, že čím viac zarábaš, dostaneš nižší dôchodok. to máš z akého zdroja? nie je to pravda.

hiro
20. máj 2024

@zmrzlinka8 Ja sa skorej divim ze vlada ziada o vypnutie komentarov pre ludi - ale taky Taraba, Blaha atd ti mozu chrlit nenavist nadalej kolko chcu.

enmery
20. máj 2024

@zmrzlinka8 Chodec15 nebol zrušený kvôli politickým komentárom. Sklamem Ťa. Zrušili ho za inú diskusiu o vzťahoch, kde na niekoľkých stranách urážal ženy ako pokolenie, smial sa, ponižoval a potom písal bludy aj konkrétnym ženám.

zmrzlinka8
20. máj 2024

@hiro platí to, čo som povedala o vyššie o provokácii.

cafelatte
20. máj 2024

@hiro chrlia to je pravda z hnevu, lebo bol spáchaný atentát na najvyššieho predstaviteľa koalície.

Ale chrlia aj taky Matovic, Seliga atď, to si si zrejme nevšimol.

0silvia0
20. máj 2024

@cafelatte nie nie, chrlili aj predtym. Pridam este raz video ako sa vulgarne vyjadrovali na prezidentku? To je v poriadku?

0silvia0
20. máj 2024

@zmrzlinka8 ked je niekto vyprovokovany, tak moze chrlit vulgarizmy? Ma to v tom pripade ospravedlnene? A plati to pre vsetkych ci len pre politickych predstavitelov koalicie?

zmrzlinka8
20. máj 2024

@0silvia0 keď budú chrlit nenávisť na teba niekoľko rokov, chcem ťa vidieť, ako budeš potom reagovať neemotívne ty.