icon

Prečo voliči podporujú Pellegriniho?

mikasa_ackerman
27. mar 2024

Videla som tu viacero diskusií, kde sa autor anonymne pýtal, prečo ľudia volia Korčoka a následne mu tam robil antikampaň. Mňa len naozaj úprimne zaujíma, tí čo idete voliť Pellegriniho, PREČO? 🫣

teegreen
27. mar 2024

@eva8 Evička ja nie som tvoj pedagóg, už som sa vyjadrila jasne, ja vám toho Korčoka prajem a preto ho idem voliť😘

nelca0510
27. mar 2024

@mikasa_ackerman pozri môj. Píšem o Tom,prečo ho voli môj otec. Čitateľská gramotnost.

teegreen
27. mar 2024

@mikasa_ackerman moja zlatá, darmo sa snažíš, ja som ti jasne napísala, že vám toho vyvoleného Korčoka idem voliť! Niekto proste musí len padnúť na hubu, aby pochopil a to si ty a tebe podobní😉. Myslím, že pred 5 rokom si volila Zuzu, takže marketing na teba funguje😉

chodec15
Odpoveď bola odstránená
deedol
27. mar 2024

@teegreen ja som szco 🙂 ale v pohode. skoda, ze nechces debatovat slusne a hned ides do osobnych utokov. esteze je tu vela ludi, s ktorymi sa da aj normalne. aj na zaklade komunikacie si clovek, co cita nase riadky, snad urobi obraz. a mozno si aj klikne na nejaky ten link a nieco sa dozvie. mozno si aj ty klikni na tu mapu, a pozri sa, v akej sfere vplyvu by si byvala po rozdeleni slovenska podla ruskych zelani.

levandul_ka
27. mar 2024

@mikasa_ackerman
aj tak vyhra Pelle, zmier sa s tym 😘
V prvom kole som mala ineho kandidata, Pelle nebol moja prva volba.
Vo vseobecnosti volici koalicnych stran zda sa nepotrebuju rozburcovavat spolocnost,
Do hadky idu len volici opozicie, pripadne Korcoka (cest vynimkam) aspon tu na MK to tak je.

maranco
27. mar 2024

Zatiahnutie do vojny
to musí chcieť/spolupracovať vláda + prezident

Ak je prezident názorovo/myšlienkami rovnako s vládou tak je to jednoduché, odsúhlasia si vojnu aj mobilizáciu.
Ak prezident má iný názor ako vláda, vojna ani vojnový stav ani mobilizácia sa nedá vyhlásiť.

Vojnový stav môže na návrh vlády vyhlásiť prezident len za podmienky, že Slovenskej republike bezprostredne hrozí vypovedanie vojny alebo bezprostredne hrozí napadnutie cudzou mocou bez vypovedania vojny.
https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/2...

Pri ohrození bezpečnosti štátu alebo pri bezprostrednej hrozbe jeho napadnutia cudzou mocou, v čase vojny alebo vyhláseného vojnového stavu môže prezident Slovenskej republiky (ďalej len „prezident") na návrh vlády Slovenskej republiky (ďalej len „vláda") nariadiť čiastočnú alebo všeobecnú mobilizáciu ozbrojených síl podľa osobitného zákona.
https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/2...

teegreen
27. mar 2024

@deedol ty musíš byť veľmi “úspešný” 😂😂😂

teegreen
27. mar 2024

@levandul_ka prosím ťa nie, choď voliť Korčoka, nech si to užijú😉

mikasa_ackerman
autor
27. mar 2024

@nelca0510 áno, tvoj som videla, je to smutné. Stále ale čakám priamo od jeho voličov nejaký reálny relevantný dôvod😅

ktochytavzite
27. mar 2024

@teegreen experimentslna vakcina a myslis tie cim si napichana od detstva boli a su ake?Proste princip vakcin je podobny,je to tak
ze vsetky ockovania su na podobnej baze a mozu narusit imunitu,nie len na covid.
A co Caputova robila protiustavne??

zmrzlinka8
27. mar 2024

@chodec15 to je občan SR, namiesto toho, aby podporoval náš štát, sa prehodis prijmovo do Rakúska alebo Ceska a budeš platiť odvody tam pre rakúskych či českých občanov, nech majú im z čoho vyplácať. kľudne sa tam prehoď aj celý

teegreen
27. mar 2024

@maranco škoda, že mu nevadilo porušovanie medzinárodného práva a prelet bombardérov cez náš vzdušný priestor…aspoň tí Rakušáci mali rozum!

deedol
27. mar 2024

@teegreen no hlavne tu mam profil uz dlhsie, prispievam do diskusii, daju sa dohladat moje prispevky aj otazky, ci uz ohladom materskej, syna, chorob, skolky a pod. len tu nemam foto, lebo si chranim sukromie. a mozes ma oslovovat v zenskom rode, kedze som zena.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
levandul_ka
27. mar 2024

@janinah
ja by som strasne chcela vidiet tvoj vyraz tvare keby ti za taketo hanobenie povesti, krive obvinenia a ohovaranie vo verejnom priestore prisiel domov papier na predvolanie na sud a ze budes niekomu za to cvakat 15 000e

teegreen
27. mar 2024

@ktochytavzite srdiečko ty o vakcínami vieš veĺké nič😉…takže kľudne si daj aj ďalší 10 😘

chodec15
Odpoveď bola odstránená
viestta
27. mar 2024

@teegreen citala si ustavu a vies ake ma pravomoci prezident? Ten kto moze poslat vojakov do vojny je vlada a parlament. Tam ma vacsinu terajsia koalicia, Smer, Hlas a SNS. Prezident moze tak konat iba a len na navrh vlady schvaleny parlamentom. Takze ak len kovoli tomu, tak v pripade, ze to navrhne vlada a schvali parlament ak bude Pellegrini prezident, tak ten dekret podpise tak ci tak, pretoze ak by nepodpisal, vracia sa to do parlamentu a ten moze rozhodnutie vetovat, a potom uz musi prezident navrh podpisat.
Takze v konecnom dosledku prezident moze dat podpis na ten navrh a je uplne jedno kto bude sediet v Grassalkovicovom palaci.

mikasa_ackerman
autor
27. mar 2024

@teegreen ty si hotový všestranne vzdelaný človek. O všetkom vieš všetko, ale ani jeden krát si nedala žiadny zdroj, link, nič, čo by tvoje tvrdenia potvrdzovalo. Takže to sú len také tliachanice do vetra a vymývanie mozgu propagandou😀

777januska777
27. mar 2024

@teegreen a preto tu mame ministerku dolinkovu, ktorá reálne sama povedala, ze covid vakcina by mala byť povinná. Pani ministerka je z dielne hlasu. Fakt neviem, ale reálne úplne opačne názory v realite ako sa snažíš prezentovať.

zmrzlinka8
27. mar 2024

@chodec15 ty si ešte aj nechápavý. zdravotné poist. áno, osetria ta dokonca aj tu, kde neplatis zdravotné odvody, keďže zdravotné poist. plati v EU . ja hovorím o sociálnom poistení, kde z tvojich odvodov sa platia priebežne všetky dávky soc.poistenia pre ostatných poistencov, z tvojich odvodov sa priebežne vypláca dôchodok, marodky, materské, ošetrovné, dávky v nezamestnanosti. to by si podporoval rakúsky ci český sociálny systém. .ale ty asi zarobíš tak málo, že ani ti nevzniká povinnosť platiť sociálne poistenie, že?

chodec15
Odpoveď bola odstránená
eva8
27. mar 2024

@teegreen nechcem, aby si bola mojim pedagogom. Len vysvetlenie tvojej reakcie. Ja mam ku komukolvek take "hlupe" otazky, ked ma nieco zaujme.

Korcok nie je silna osobnost. Ale nik ho nedrzi v pasci a samozrejme, ze ma svoje smerovanie, ktoreho sa drzi. A ako vidim mladych na Sk, maju podobne zmyslanie. Suhlasim s Hviezdoslavovym: "O mladez nasa, ty's drzitelkou rana!" 🙂 Starsi maju stale dozor. A aj pri Korcokovi mam iste obavy. Preto je dobry "trojliskok".

A naozaj Korcok ma skusenosti s diplomatickym jednanim. Spoji ludi, stvac je Fico (Danko, Harabin, uz aj kecalek Erik Tomas), nie Korcok. Taktiez buduci poslanci v EP su doleziti. V sucasnosti, aj na ministerstvach je problemom prepajanie, informovanost, spolupraca. A povazuje za dolezitu informovanost, istu prepojenost medzi poslancami EP a nasim parlamentom.

ktochytavzite
27. mar 2024

@teegreen No praveze sa rym zaoberam.Cize bojivat proti jednej vakcine a dat sa napichat dalsimi10 je naozaj nerozumne.Za dalsie na covid nebolo povnne ockovanie,len dobrovolne.
TakE ak mas zaklad vakcin,tej poslednej sa uz naozaj nemusi obavat.Napisem ti tajomstvo-vserky su rovnake a rovnako mozu pomoct,ci ublizit.

zmrzlinka8
27. mar 2024

@chodec15 veľmi sa mýliš, pracujem celý život, už 30 rokov pracujem, mám doktorát, mám nadpriemerný príjem, už 13 rokov aj podnikám, častokrát som mala aj súbeh zamestnania aj podnikania, odvádzam tomuto štátu určite viac než ty, ktorý ani nevieš, že existujú aj odvody do sociálneho poistenia. sa tu znižujem sa baviť s takým ako ty, odrbávačom sociálneho systému .

chodec15
Odpoveď bola odstránená
zmrzlinka8
27. mar 2024

@chodec15 prekladatelstvo a tlmočníctvo. stačí?

chodec15
Odpoveď bola odstránená
deedol
27. mar 2024

@chodec15 ale no tak, aj ja som prekladatelka a na beletriu ti AI nestaci. fakt su nutne v tychto debatach utoky na ludi?

@zmrzlinka8 ahoj, kolegyna. skoda, ze sa (asi?) nezhodneme. zaujimalo by ma, ci ti na pellem neprekaza ani to spojenie s bombicom a nadbiehanie harabinovym volicom.