Prezident zarobí za mesiac viac než priemerný občan za rok
Prezident zarobí za mesiac viac než priemerný občan za rok
Najviac si prilepší prezident Peter Pellegrini, keďže jeho mesačný plat vzrastie na 18 288 eur. Oproti súčasnému príjmu si polepší o 1 128 eur. Jeho mesačný plat tak presiahne priemerný ročný zárobok na Slovensku
Peter Pavel podla spravy z oktobra 2024 zarobi 520321čk, čo je podla aktualneho kurzu NBS 20 843,69 Eur. Neviem ci dobre o tomto zakladat temu, len zbytocne hadky zas, nespravime s tym nic https://www.kupnisila.cz/plat-prezidenta/
@pink_lady hmm programátor v súkromnej firme ? Tam nie je limit . V štátnej sfére ? Pracuje napr na digitalizacii ? Koľko pýta , dajme mu , som za . Ja vravím , že nech ma prezident aj50 tisíc . Ale je to adekvátne ku kvalite služieb , rozvoju krajiny , úrovni služieb ? No moc asi nie . Stojí to za vyššie životne náklady ?
@jednoduchomaria89 nuž neviem, či horeli námestia ale aj Francúzi majú nakoniec dôchodkový vek 64. Zákon podpísal makaron, nie náš prezident.
@jednoduchomaria89 pozri si FB Fica akebo Pellegriniho, ich fans ich stále zbožňujú napriek tomu, čo robia. Tomu sa hovorí bezpodmienečná láska. Aj prieskumy ukazujú, že sú stále najdôveryhodnejšími politikmi v SR , k ním dvom ešte Estok. 🤦🏻♀️
@jednoduchomaria89 keby za tie platy odvádzali prvotriedne služby občanom, tak nie som proti. Bohužiaľ na Slovensku to tak nefunguje. A nie len teraz posledný rok dva, ale ani predtým to nebola žiadna sláva. Tie platy poslancov, prezidenta/tky boli vždy vyššie než reálne výsledky pre Slovákov.
@jednoduchomaria89 ved Gery potrebuje riadnu starostlivost. konecne ma dost priestoru a netlaci sa v 80 m2 byte a teraz, ked je sampion, tak si zasluzi financnu podporu.
mne nevadi kolko zarobi prezident, mne vadi co nerobi a mal by robit, a ze podpise vsetko, co mu smer da podpisat bez vyhrad. a este mi vadi, ze prezidentsky palac mina vela zbytocnych penazi na kvetinove vyzdoby a ma navyseny rozpocet v case konsolidacie.
@jednoduchomaria89 ja som dala len priklad programatora, ktoreho prijem som sa dozvedela po jeho smrti, posledne roky pracoval v statnej spraveľa, cely zivot tvrdil ze nema peniaze,...zarobi malo
no a co sa tyka samotneho prezidentskeho platu, tak taky nemecky ma prijem podstatne vyssi (staci si dohladat), cesky ma vyssi...
to su veci nad ktorymi sa fakt neoplati sa rozculovat, neurobis s tym nic
@eternity24 výnimočne si to pozriem . Viac sa nedá , lebo mi je len zle z tých ľudí . Neviem čím to je … fakt sme takí nenároční ? Aj o Suchej korke budeme , len nech ma nejaký úradník , minister /prezidnet o tisíce eur vyšši plat ?!! A my za to nič nechceme
@heln no mne dosť vadí aj tá zahraničná reprezentácia … prázdne reči na sociálnych médiách , nič podstatne pre občana , ako nejaka miss world , ktorá si praje svetový mier
A keď si predstavím, aké by boli diskusie, keď by sa takto zvyšil plat Zuzane Čaputovej, ojojoj to by sa tu toľké opúšťali.. ale pripomeniem, že zuzana - tá ktorej tu toľké nadávali sa vzdala zvyšovaniu platu a časť z neho darovala na charitativne účely..
alebo ešte pripomeniem ako nenávidený ficovolicmi Kiska svoj prezidentský plat dával celý na charitu... Pre zaujímavosť - bolo to 60 platov, cca 320tisic euro, ktoré putovali rodinám..
Aký neuveriteľný rozdiel, povedala by som až priepastný a predsa na pellegriniho sa nepozerá kriticky v jeho voličskom fanklube.. mňa to tak neuveriteľne šokuje, ako vedia byť ľudia zaslepení....
@sara07 migranti si nebudú môcť vyberať, budú musieť kam ich pošle EK. Podľa teba Saková, Taraba, Orbán hovoria žvásty? https://www.vysokahra.sk/denisa-sakova-povinne-...
@sara07 prečítal som si, EK to nazýva solidarita. Alebo ich prijmeme, alebo zaplatíme sponzorské. https://slovakia.representation.ec.europa.eu/ne...
@done dobre tak ked to bude pravda budeme sa dalej bavit ano
mimochodom u nás sa k nim tak budeme láskavo spravat včetne uradov pz že zdrhnu aj bez toho
uvedom si že migracia obyvatelstva je celé staročia normálna vec , a tiež prečo utekaju z tých krajín a kto to tam sponzoruje
kydat na eu to je to absolutne najlahšie čo sa dá
prípadne si pozri čo ten chudatko orban vlastne mal urobit a neurobil len prachy vkuse taha
@sara07 ako "nádherne " pridali dôchodcom? A kde sú tí spokojní dôchodcovia, vysvetlíš to prosím? Ja lenže, mne pridali ID 4,70, to je podľa niekoho nádherné zvyšovanie pri dnešných cenách? Je to na smiech.
tak tu je nové, môžete sa zrehotať aj na Poliakoch https://www.aktuality.sk/clanok/x63Eaxy/polsko-...
@bielasovicka a ty vieš, že výška valorizacie dôchodkov závisí od výšky inflácie? Čím vyššia inflácia tým vyššie dôchodky tým vyššie ceny. A ze tento automat je tu máš nastavený dlho, len počas predošlej vlády došlo k zmene aby dôchodcovia netrpeli nárastom cien a tak sa prijala novela, ktorá určila ze pri extrémnej inflácii sa môže ta zohľadniť a dôchodok sa môže valorizovat aj viac krát za rok. Všimni si v grafe infláciu v roku 2022 a % valorizacie dôchodku.
@done https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/744109-eur...
Verím v to. Nech si ich berie domov ten(ta), kto si ich do eú pozval. Bohužiaľ, veľmi neskoro im došlo,že toto sa ukocirovat neda
@tetapetra Merkel ich sem pozvala, naslubovala hory-doly, chcela vyriešiť nedostatok pracovníkov ale nedomyslela, že oni sú ako naši spoluobčania, robiť nebudú, oni chcú len vysoké dávky. O pár rokov krachne celý systém sociálneho zabezpečenia skoro v celej EU. Dôchodcov pribúda viac ako sa rodí detí. Nebudú peniaze na dôchodky. Migranti tu mali podľa pôvodného plánu pracovať...
Tak migracia je sposob ako zabezpecit dostatok obyvatelstva, ked europa starne... je to uplne bezny nastroj. Problem je, ze sem dotiahli hocikoho a este aj sedro davkuju, keby boli prisne podmienky, ze ok, pridite, prejdete celym imigracnym procesom a budete pekne krasne pracovat = budete sa mat dobre, ked nebudete, my vas zivit nebudeme a pojdete domov z kade ste prisli, tak by to vyzeralo podla mna celkom normlane aj v europe aj s migrantmi, ved migracia je odjakziva prirodzena a normalna :D a nie ze migrant chraneny druh, ze domaci sa stanu utlacani vo vlastnej krajine a este ich musia aj zivit a rovno cele rodiny a trpiet napr. zvysenu kriminalitu atd.
@jednoduchomaria89 Aj český prezident má plat asi takto vysoký a ešte vybavoval, že aj jeho manželka bude mať plat (náhrady).
@petronelag fakt ideme porovnávať sk prezidenta s ceskym 🙄, pozrime sa skôr do Albánska , to je krajina bližšie aj mentálne . Česká ekonomika , sudnictvo , daňovo - odvodové zaťaženie ,zdravotníctvo - moderná liečba a iné oblasti sú úplne inde, ale vďakabohu , že pán prezident je single a má len psíka
@petronelag porovnaj radšej Česku ekonomiku so slovenskou.. 😏

prezident logicky "zaraba" najviac ...
je jedno ci slovenska, ceska, ci nemecka, usa, ci ukrajiny
no a kedze taky obycajny programator zarobi 5-6000 ci manazer banky 7000 tak snad prezident nebude trocharit