Pridáte sa dnes k protestom proti vláde?
Prosím, prejavte dnes svojou účasťou nespokojnosť s dianím a smerovaním našej krajiny 🙏.
@xckaretxxx vsak o takomto case sa uz naozaj nemas kde pridat
@xckaretxxx Osobná antipatia, alebo na ňu nemáš a závidíš ?
Chodime, aj chodit budeme.
Myslim , ze stvrtkova relacia kral na tahu na TA3 je pekna ukazka preco ist … za Smer tam bol obzalovany ! Byvaly policajny prezident gaspar , v hladisku sedeli na ich strane - skladatel Rosza, ktory sa vyhraza ludom , ktorym sa nepaci nova hymna, ze ich poseka noznicami na plech , Dalej bombic - internetovy hrdina, ktory ma napojenie na vladnu moc , sikanoval uz kadekoho, zverejnoval osobne udaje napr moderatorky , vyhlasoval , ze je Neplodna, prial jej postihnute dieta + ine veci . Ako uspechy vlady boli prezentovane 13.dochodky a dotovanie energii , ktore zaplatime Len my , nikto iny . Zaroven ich fantasticka trestna novela dopomohla kadejakym kriminalnikom , nieco uz ani nie je trestny cin, skracuju sa tresty, mnohe ciny su premlcane . Napadame nasich partnerov , susedov , vladna moc nadava na EU , masiruje jednoduchsich . Kazdy nech si uvedomi , ze Fico uz tie eurofondy fakt nepotrebuje , co vsak potrebuje je beztrestnost a pokojny zivot a to sa moc neda v demokracii. Nie je ziadna chudobna krajina , kde sa autokrat nema dobre
Bola som a o 2 tyzdne pojdem znova a potom znova az kym tato vlada nackov, klamarov, korupcnikov nepadne.
@jednoduchomaria89 dobre spísané. Otras čo starajú a čo si dovolia. Ľudia poslať vládny špeciál pre Bombica 🙏.
Prijímanie úplatku, podplácanie, legalizácia výnosov z trestnej činnosti či daňové podvody. Z analýzy Nadácie Zastavme korupciu jasne vyplýva, že novela trestného zákona pomohla páchateľom ekonomickej trestnej činnosti. A nielen im, ale aj páchateľom drobných krádeží.
Doteraz je ich minimálne 1 324, s postupným premlčaním skutkov počet "spokojných" ešte narastie. Napraviť zhoršujúci sa stav nebude jednoduché, hovorí v relácii ARÉNA s Janou Krescanko Dibákovou bývalý riaditeľ zrušenej NAKA
Čítajte viac: https://domov.sme.sk/c/23446707/zastavme-korupc...
@jednoduchomaria89 nsjhoršie je, že bežný človek je tak zahltený množstvom problémov a existenčneho chaosu v tejto krajine, že nehrozí, aby sme stíhali všetky škody čo napáchali sledovať a zisťujeme všetko až v práxi a príliš neskoro ako tá žaba ktorá sa postupne uvarí.
@napetra nie že nepoznám odborníkov v politike na školstvo a podobne ale nenašla som odborníkov v opozícii na napríklad v PS (ktoré som ale volila ale skôr len z princípu), PS má hlavne enviro veci ale medzi prvými 10 kandidátmi je to slabé... A aké sú možnosti v prípade predčasných volieb? PS + KDH + sas? KDH s ps si protirečia a v základných hodnotách sa odlišujú, sas je aké je, neviem si predstaviť postavenú vládu odborníkov zo strán v opozícii... A či pôjdem voliť v budúcnosti fakt neviem, doteraz som bola vždy ale čím ďalej mi to dáva menší význam
@kris_tin257 parlamentna demokracia je aj o tom, ze do vlady moze byt menovany aj ten, co nie je na kandidatke a ani nebol zvoleny do parlamentu. Dokonca mozu nominovat aj nezavisleho kandidata mimo svojej clenskej zakladne a kandidatky. Stale to bude nominant konkretnej strany, ked ma strana nejaky volebny program, ked ma nejake vizie tak moze nominovat kohokolvek, kto by jej program a vizie dokazal presadzovat a naplnat. Takze to co je na kandidatke nemusi byt relevantne v kontexte obsadzovania funkcii vo vlade.
@kris_tin257 ved toto. Teraz.je tu extrem bud Fico alebo PS. Jedno ''lepsie'' ako druhe. A z tych dalsichm no ja neviem.
Simona Petrík - od roku 2011 sa ako aktivistka angažovala v organizáciách za práva a postavenie žien. V hnutí PS aktívne prinášam legislatívne riešenia zamerané na podporu rodín s deťmi a žien.....demokrati Hirman -Pre bývalú premiérku Ivetu Radičovú a exministra zahraničných vecí Miroslava Lajčáka pracoval ako externý poradca pre energetiku. Ako expert pre energetiku bol taktiež členom tímu poradcov bývalého ukrajinského premiéra
Karol galek -spolu s ďalšími dvomi firmami založil Slovenskú asociáciu fotovoltického priemyslu.[5] Od októbra 2010 je tiež koordinátorom Energy Park v rakúskom Bruck an der Leitha. V rokoch 2006 až 2009 študoval odbor Obnoviteľné zdroje v strednej a východnej Európe a na Technische Universität Wien získal titul MSc.[4]
Štefan Kiss -Väčšinu svojho pracovného života som strávil na ministerstve financií. V roku 2016 som založil Útvar hodnoty za peniaze, ktorý sa stal renomovanou a verejne známou inštitúciou.
Korcoka snáď nemusím predstavovať
Keď nacisti prišli po komunistov, mlčal som; nebol som predsa komunista. Keď prišli po odborárov, mlčal som; nebol som predsa odborár. Keď prišli po židov, mlčal som; nebol som predsa žid. Keď prišli po mňa, nebolo už nikoho, kto by mohol protestovať.
@viestta čiže je tým pádom jedno koho človek volí aj tak si môže strana hocikoho dosadiť, veď napríklad korčok bol tak menovaný stranou SAS keďže tiež nemali vo svojich kruhoch odborníka...
Každopádne na kandidátke by mali byť najsilnejšie mená ktoré majú voličov presvedčiť že voliť danú stranu je správne, ak nemajú takéto mena ani na kandidátke tak mám dúfať v to že niekoho prípadne ešte nájdu ak sa im podarí získať nejaké ministerstvo?
@kris_tin257 ano, ale najdolezitejsi je program danej strany, potom jej osobnosti a nemenj dolezita je jej minulost. A minulost niektorych stran ich z vyberu diskvalifikuje
@viestta program danej strany je väčšinou dodržaný tak na 10% aj to je možno veľa, závisí do akej koalície sa strana dostane a čo si vôbec vie z programu presadiť a následne niečo z neho aj urobiť... Program sú väčšinou len sľuby. Minulosť majú čistú iba nové strany (okrem výnimiek ako demokrati čo je síce nová strana ale staré tváre) a "osobnosti" sú momentálne v opozícii slabé 😕
@kris_tin257 netvrdim, ze nemas pravdu, ale kto to prelomi ak nie my vo volbach?
@kris_tin257 programy treba čítať a ukladať v hlave. A na základe toho neskôr hodnotiť. U mňa takto napríklad skončil Matelko, ktorý zdieľal upravený program PS o masturbácii v škôlkach, 72 pohlaviach a pod. SNS sa bilo, že nedovolí siahnuť na daňové bonusy... ministerstvo si so svojimi chabými percentami vybojovali a toto nie? Lacnejšie potraviny, že sa nezvýši dph či ekonomický rast istých strán netreba ani spomínať. A áno, ani taký program PS, v ktorom chceli zaviesť dane dedičstva či daň vo výške niekoľko percent z ceny nehnuteľností netreba opomenúť.
@jednoduchomaria89 po 1. Báseň si poplietla aj zle preložila , po 2. táto báseň sa absolútne netýka vašej situácie na Slovensku.
@kris_tin257 súhlasím.
A všeobecne k protestom.
Budem sa opakovať. Nehovorím, že ľudia nemajú protestovať, Fico je katastrofa a nespokojnosť treba dať najavo, ale nemáte náhradu, ktorá by stála za voličský hlas. Kým niekto nezaloží nejakú schopnú stranu, tak to bude stale len medzi blatom a kalužou, jedni sračky nahradia iné sračky. Potrebujete niekoho, kto zjednotí ľudí. Jedno sú útoky medzi politikmi a politickými stranami navzájom, to už k politike patrí, druhé sú útoky na voličov (z obidvoch strán).
Nemáte šancu dostať voličov koalície na svoju stranu, kým ich častujete nadávkami a tlačíte do kúta. Tí ľudia už dupľom nepôjdu voliť opozičné strany, týmto len zbytočne zvyšujete napätie.
Otázka je - kto benefituje z tohto stavu, lebo vy občania, či už na jednej strane alebo druhej to určite nie ste.
@viestta áno prelomiť to vieme samozrejme netvrdím opak ale akou stranou akou voľbou to prelomiť? My tu nemáme silnú opozičnú stranu, stranu ktorá by dokázala niečo urobiť so stavom v akom sa Slovensko nachádza, môžme voliť hocikoho iného a nepomôžeme si tým
@kris_tin257 inak toto je pravda. V opozícii fakt nie je žiadna silná osobnosť, ktorá by vedela buchnúť po stole a povedať ako to tu na Slovensku funguje. Šimečka je slabý čaj, Korcok nápodobne (inak toho mám rada, ale je na našu mentalitu príliš slušný a nenápadný), Matelko je cvok, Gröhling tiež slabý odvar Sulíka, kto zostava? Majerský? Toho zas ja neviem rešpektovať s jeho vyjadreniami o pliage..plus ako neveriaca...taký trtko Bartek či ako sa volá z hlasu, ten mi za to riadne ide na nervy, zakaždým, keď ho vidím. A proti takýmto ľuďom opozícia nemá koho postaviť v debatách.
@kristiii ano to je presne problem. Slovaci chcu vodcu, co buchne po stole a povie co a ako ma byt a kto ma co spravit. A presne preto to tu takto vyzera, ze dookola takeho vodcu hladaju a volia potom psychopatov s diktatorskymi sklonmi.
Nie, na cele statu ma byt tym odbornikov a bezni ludia sa o chod statu maju zaujimat. Nie zvolit vodcu a nechat ho bacovat. A paradoxne ti nasi vodcovia nerobia so statom vobec nic, len kradnu a strasia a uzakonnuju si beztrestnost.
@lenkakravcova vyplytvas tak 2h svojho života, keď rátam aj cestu na protest, nie celý deň.
A nie, zbytočne to nie je. Min.to ukazuje tej zberbe, že im všetko hladko neprejde.
@marica61 ak máš pocit, že táto krajina nemá dôvod protestovať, myslím, že ti oči neotvorí nič, čo tu ktokoľvek napíše...
S názormi, že tu nemáme vhodnú alternatívu, žiaľ súhlasím.. neviem, kde sa to rutime, asi do úplnej katastrofy.
Len neviem, myslím, že to dno, ktoré riadi túto krajinu teraz, neprerazi nik.
@viestta na cele musi byt "silny" clovek. Skromny Odor bola osobnost. Dobry Heger nebol az takou silnou osobnostou. Fico je az privelmi silna osobnost. Slusny Simecka je silnou osobnostou, len bol zvyknuty na ine pomery spravania sa v EU, snad neupadne. Je velmi dolezite, aby "vodca" mal respekt. Ale "respekt" nie zo strachu. Poplaseny Matovic a tvrdohlavy Sulik ako dopadli? Tiez su silne osobnosti. Vodca musi mat kvality, ale nemal by byt neviditelny
@eva8 predseda vlady ma byt predovsetkym dobry manazer, charakterny clovek. Nie kazdy odbornik ma aj na to aby niekoho riadil, to viem, ale na druhej strane a vie niekto manazovat nemusi byt odbornik. Najlepsie je zlata stredna cesta. Ale v kazdom pripade, uz by to nemal byt nikto z tych babrakov, ktori su tam dnes a ktori sa tam potrebuju zabetonovat na vecne casy...

@viestta ty si odborníčka asi na vsetko