icon

Šialený zákon na ochranu kňazov schválený

mizoko
9. jún 2025
@pribinak

@mizoko ale ale ….asi je to nejako naopak že

A už mi ani nepis, sú tu zaujímavejší ako ty,

@pribinak a zase si hysterická 😁 chce to teplý caj

mizoko
9. jún 2025
@vorkola

Sialena si ty ,ked neuznavas ziadne duchovne zdravie,.Ved kazdy clovek ma telo ducha a dusu Ale taki ako si ty ,tomu nerozumia.Radcej ries ,aby tu bolo menej rozvodov, a aj UPT to ta netrapi, ze sa trhaju rodiny.? aj z nedostatku socialneho, napr. aby bola rodina s detmi kompletna? ved navsteva knazov v nemocniciach len dodava duchovnu ,aj dusevnu silu nielen pri chorobach.Lenze ,takto ti je velmi malo, alebo nevhodne vysvetlovat,ked nemas ani zaklady z viery, ze ,BOH EXISTUJE aj bude. Aj teba stvoril Boh a rodicia ta s jeho dovolenim splodili.Ked sa viere nerozumies, tak teba asi pohanaju len pudy, a ani tie nemas v poriadku,,kedze uz si raz rozvedena a aj zas vydata.tak tebe by naozaj taky dobry rozhovor s knazom aj mimo nemocnice dobre pomohol,,,ako zit,aby si nebola kriklunka, tam kde netreba.Ja ked so bola v nemocnici ,pred 2 ma rokmi, tak som si musela knaza poziadat, aby prisiel. teraz to bude Ok, ze nemusi sa k knazovi dovolavat, aby nas posilnil,Ved knazi maju len pozitivne povzbudenia, a hlavne v chorobach..Tak mila dama,,,staraj sa radcej o svoju dusu,,,lebo aj ty raz opustis tento svet,a zalezi od toho ako obstojis pred sudcom vecneho zivota,a tym je aj bude az do skoncenia sveta JEZIS KRISTUS,,toho uz zapriet nemozes,lebo aj novy letopocet sa pocita od jeho narodenia,,,Mame rok 2025,teda jubilejny,,,kde uz mame takmer vsetko virtualne,materialne,,ale nema kazdy toho spravneho ducha, t.jest svedomie,Ake mas svedomie ty, ?ked nedoprajes navstevu tym, ktori chcu navstevy knazov,nielen v nemocniciach ,ale aj sukromne sa porozpravat,,Hulakaj si len pre seba, a nie za cele Slovensko,Tvoja poslanecka reputacia u mna za teba klesla na nula bodov ,akurat ta len respektujem ,ze tam lapis,ale skutek, utek,,Co si spravila pre tuto republiku?,,Posliapavas duchovne hodnoty nas ostatnych,, co potrebujeme povzbudenie prave nielen od lekarov, ale aj duchovnych.

@vorkola ďalšia čo vrieska o svojej viere a ten kto s ňou nesúhlasí je nehodny človek. Vy ste fakt chorá spoločnosť. Svoju vieru si nechaj pre seba nikto na ňu nie je zvedavý. Ži si ako chces a prestaň svoje presvedčenie vnucovať iným. Nežijes ich život tak sa im doňho ani nenanucuj.

kvieta
9. jún 2025
@zmrzlinka8

@kvieta čo si zhrozená? ze niekto je veriaci a ty tomu nerozumieš?
život dieťaťu ty nedáš proste. tak neviem, prečo toľko žien bezdetných tak túži po dieťatku a nemá, keď žena sama od seba vie dať život.

aj keby ste sa pokrájali ty aj s partnerom, nemôžete vytvoriť život.
to ze ty chceš, to ešte neznamená, že sa tak aj stane, proste nemáš to ty pod kontrolou, samozrejme určité veci musíš urobiť s partnerom, aby sa tak mohlo stať, ale pod kontrolou to nemáte, chápeš?

asistovaná reprodukcia, človek sa hrá na Boha.

@zmrzlinka8 Ty ma tu už prosím v žiadnom prípade neoslovuj, nemá to zmysel, bolo by to iba plytvanie časom ako z mojej, tak aj z Tvojej strany. Všetko dobré prajem.

drahomirrra
9. jún 2025

Ty kokos, tolko ustavnych pravnikov som uz dlho polope nevidela. No nic baby, idem vratit diplom, teda hviezdite tu statocne.
Btw, vylev Janky Ciganikovej uz znegovali aj v samotnej SASke. Pobrala to uplne, ale uplne zle. Ale ona je taka jednoduchsia, a vy tiez, ked jej tie kydy zeriete.

drahomirrra
9. jún 2025
@kvieta

@liv1 Ja nechcem, aby mňa a nie iba mňa, ako ateistky na nemocničnom lôžku akokoľvek kontaktoval kňaz. Kto chce a cíti potrebu, či jeho najbližší príbuzní, nech ho zavolajú, mne toto nevadí a úplne to chápem. Ale mne nech sa nič nevnucuje ani slušným opýtaním. Nech štát rešpektuje aj môj názor a moje potreby. Tento zákon dal voľnú ruku cirkvi na "slušné" pretláčanie viery a pravidiel života v súlade s cirkvou. Konkrétny príklad? Chlap pôjde na vazektomiu, lebo sa tak s manželkou dohodli, usúdiac, že to je pre nich najlepší spôsob ochrany pred otehotnením napr. kvôli zdravotnému stavu ženy. Kňaz v tomto prípade môže tomuto pacientovi "slušným" spôsobom pripomienkovať toto rozhodnutie priamo v nemocnici na oddelení a to aj tesne pred zákrokom, keďže cirkev neuznáva žiaden spôsob, ktorý by zabránil počatiu. Toto pokladám za neprípustné. A to je iba jeden príklad.

@kvieta Akoze odkial by mal knaz vediet, z akeho dovodu je muz na oddeleni hospitalizovany a uz duplom o vazektomii? Ty si skutocne tak mimo, ze si myslis, ze knaz ma pristup k informaciam zo zdravotnej dokumentacie? Akoze neprehanas to uz trosku? Argumentujes kompletne z cesty.

mizoko
9. jún 2025
@zmrzlinka8

@viestta nemám s tým problém. a ty nechaj žiť mňa s mojim presvedčením. ďakujem.

@zmrzlinka8 my ťa nechávame žiť s tvojim presvedčením ale ty ako veriaca, a robíte to skoro všetci, máte neskutočnú potrebu o svojom presvedčení verejné hovoriť,agitovat a nanucovat ho ostatným. Bolo by fajn ak by ste s tým prestali. Je to úbohé,nevhodné, trápne a hlavne kontraproduktívne. Viera je osobná vec a takou by aj mala ostať. Ale to vy nedokážete,dať iným pokoj. Vám to nedá. Sami vyžadujeme rešpekt a pochopenie ale vy ho voči druhým nemáte.

kvieta
9. jún 2025
@drahomirrra

@kvieta Akoze odkial by mal knaz vediet, z akeho dovodu je muz na oddeleni hospitalizovany a uz duplom o vazektomii? Ty si skutocne tak mimo, ze si myslis, ze knaz ma pristup k informaciam zo zdravotnej dokumentacie? Akoze neprehanas to uz trosku? Argumentujes kompletne z cesty.

@drahomirrra Nemyslím si, že kňaz má prístup do zdravotnej dokumentácie a verím, že nikdy ani nebude mať. A Ty si myslíš, že to je jediný spôsob, ako vedieť, za akým zámerom človek ide alebo je v nemocnici? Klebety, spoveď, náhoda... Načo to potrebovali takto rozšíriť? Zvlášť, keď to už je ošetrené zákonom (neviem ktorým a nechce sa mi hľadať). KDH si plní program aj za cenu, že sa stane Smeráckou kur.ou. A cirkev má vehementný záujem o zákaz interupcií, antikoncepcie a pod. a toto je jedna z ciest. Mňa by veľmi potešilo, keby to bola iba moja bujná fantázia, obávam sa však, že tento zákon neprešiel v parlamente takto prirýchlo a potichúčku iba pre nič za nič. A fakt už iba toto teraz trebalo riešiť... o.i.

zmrzlinka8
9. jún 2025
@mizoko

@zmrzlinka8 my ťa nechávame žiť s tvojim presvedčením ale ty ako veriaca, a robíte to skoro všetci, máte neskutočnú potrebu o svojom presvedčení verejné hovoriť,agitovat a nanucovat ho ostatným. Bolo by fajn ak by ste s tým prestali. Je to úbohé,nevhodné, trápne a hlavne kontraproduktívne. Viera je osobná vec a takou by aj mala ostať. Ale to vy nedokážete,dať iným pokoj. Vám to nedá. Sami vyžadujeme rešpekt a pochopenie ale vy ho voči druhým nemáte.

@mizoko ja rovnako ako ty môžem a aj vyjadrujem svoj názor. ty sa tiež nepýtaš, či môžeš vyjadriť svoj. ja ti ho neberiem a nehovorím ti, ze máš byť ticho. ale ty to robíš.

natalka13
9. jún 2025
@pribinak

@kvieta čo si hystericka? Kňazi sa normálne pýtajú či máš záujem o rozhovor, povieš nie a on ide ďalej
Koniec hystérie

@pribinak a preco teda nato "opytanie" potrebuju zakon?
Fickovi tece do topanok tak si mojka KDH.

natalka13
9. jún 2025
@zmrzlinka8

@rozculena ja len tak na okraj, lebo som sa musela pousmiať, že teba Boh nestvoril, ani tvojich rodičov ani prarodičov.... prosím ťa a kto ťa stvoril?
rodicia že? rozhodli sa, že budeš, a bola si tu??
tak potom mi povedz, ako je možné, že je toľko bezdetných ľudí, ktorí zúfalo túžia po dieťati a nejde to... majú nesprávne zaklínadlo? alebo ako to je?😉
človek túto moc nemá, dať život

@zmrzlinka8 fakt veris ze boh rozhoduje ci budes mat dieta? Tak nech to dokaze rozhodnut bez muza. 🙈
Neveris na poruchy reprodukcie? Na lekarsku vedu?

natalka13
9. jún 2025
@zmrzlinka8

@viestta to je pekné, ale človek nemá moc rozkázať spermii, aby to vajíčko oplodnila. Môže len vytvoriť podmienky.

@zmrzlinka8
to je pekné, ale človek nemá moc rozkázať spermii, aby to vajíčko oplodnila. Môže len vytvoriť podmienky.
🙄
Ale ma ju boh ze? Ukazuje jej smer🙈

zmrzlinka8
9. jún 2025
@natalka13

@zmrzlinka8 fakt veris ze boh rozhoduje ci budes mat dieta? Tak nech to dokaze rozhodnut bez muza. 🙈
Neveris na poruchy reprodukcie? Na lekarsku vedu?

@natalka13 jedno nevylučuje druhé. môžeš veriť aj na lekársku vedu aj v Boha. to je ale novinka pre teba, že?

natalka13
9. jún 2025

Tyka sa to aj imamov? /duf.dobre sklonujem/ to by asi mamickam tiez nevadilo, keby poucili deti trochu o islame na pooperacnom.

natalka13
9. jún 2025
@zmrzlinka8

@natalka13 jedno nevylučuje druhé. môžeš veriť aj na lekársku vedu aj v Boha. to je ale novinka pre teba, že?

@zmrzlinka8 tebe ta veda unika a vyhyba sa oblukom. Ty veris na adama a evu.

zuzanita1609
9. jún 2025

Poviem si veľa krát,že sme moderná civilizácia,ktorá už dávno vyšla z jaskýň a neupaluje čarodejnice....a potom čítam niektoré diskusie a cítim sa, chystám sa opäť na stromy (alebo pod strom,nahá ako Eva a s výživnou diskusiou iba s tým hadom) 🤭😆. Dnes by ma upálili ako prvú,v tej dobe 😁.

zuzana76
9. jún 2025
@mizoko

@pribinak ale ja si neželám aby na izbe kde som ja niekto riesil svoje súkromné náboženské preferencie. Na to je snáď iná inštancia. A tiež nevidím dôvod prečo by som mala kvôli tomu odísť z izby ktorá je tak moja ako aj toho druhého pacienta. Pokiaľ ten nie je nemohuci môže si ísť s kňazom pokecať inde. V takom prípade mi to je jedno. Viera je osobná vec a takou by aj mala ostat

@mizoko no hlavne že ty vyhanas pacienta z izby

venusa85
9. jún 2025
@sulavikova

@venusa85 písala som to tu už 2x. Čítate?!, činlen kritizujete?

@sulavikova reagovala som na prvý koment, čo si napisala ohladne vnucovania náboženstva na školách. Nakoniec ti to viaceré písali, že je stále na výber náboženstvo a etika

karmen118
9. jún 2025

Ja nechápem, čo tu riešite. Bežne chodia kňazi do nemocníc, zažila som aj ja, sestrička nám prišla povedať dopredu, že príde kňaz a kedy cca. Potom normálne prišiel na izbu, pozdravil sa a opýtal sa či niekto má záujem, nikto nemusel z izby von proste si sadol k posteli pacienta, ktorý ten záujem mal. Porozprávali sa, pomodlili spolu, tak potichu hovorili, aby nerušili ostatných, to bolo celé, potom poprial pekný deň všetkým a odišiel a to bolo dobrých pár rokov dozadu. Z nás neubudlo a tým, ktorí sa s ním porozprávali to pomohlo. Keby mala každá nemocnica kaplnku, to by bolo iné, to by chodili na požiadanie iba k posteli ležiaceho pacienta. A keby takto bežne chodili aj psychológovia porozprávať sa s pacientami, to by pomohlo ešte viac. Hlavne tým pacientom, ktorí nemajú nikoho to padne dobre, alebo pri ťažších diagnózach.

tiezjedna
9. jún 2025
@karmen118

Ja nechápem, čo tu riešite. Bežne chodia kňazi do nemocníc, zažila som aj ja, sestrička nám prišla povedať dopredu, že príde kňaz a kedy cca. Potom normálne prišiel na izbu, pozdravil sa a opýtal sa či niekto má záujem, nikto nemusel z izby von proste si sadol k posteli pacienta, ktorý ten záujem mal. Porozprávali sa, pomodlili spolu, tak potichu hovorili, aby nerušili ostatných, to bolo celé, potom poprial pekný deň všetkým a odišiel a to bolo dobrých pár rokov dozadu. Z nás neubudlo a tým, ktorí sa s ním porozprávali to pomohlo. Keby mala každá nemocnica kaplnku, to by bolo iné, to by chodili na požiadanie iba k posteli ležiaceho pacienta. A keby takto bežne chodili aj psychológovia porozprávať sa s pacientami, to by pomohlo ešte viac. Hlavne tým pacientom, ktorí nemajú nikoho to padne dobre, alebo pri ťažších diagnózach.

@karmen118 tak na čo zákon, že? Asi o to tu ide...🙄 Ten iba otvorí dvere tým nežiadúcim.

natalka13
9. jún 2025
@karmen118

@karmen118 nevies citat?
Riesi sa to, ze to nieje na ziadost pacienta.

rikarika
9. jún 2025
@karmen118

@karmen118 no mne jeho prítomnosť na gynekológii a na detskom normálna nepríde. Ja osobne, ak by to bolo ozaj nutné, by som radšej privítala rehoľnú sestru .....

karmen118
9. jún 2025

Kňazi chodia skôr na oddelenia, kde je viac starších pacientov, alebo na vyžiadanie, ťažšie stavy a pod. nezažila som ich na pôrodnom oddelení ani na detskom ako dieťa, zažila som kňaza na pľúcnom, internom odd. a tak A pochybujem, že sa budú trepať tam kam ich nikto nevolal, alebo to je nevhodné ani po tomto zákone.

karmen118
9. jún 2025

Napr. tu je to normálne vysvetlené - bude to tak ako doteraz na vyžiadanie, keď bude mať kňaz povolenie - https://hn24.hnonline.sk/hn24/96216824-knazi-bu...

rozculena
9. jún 2025
@karmen118

Napr. tu je to normálne vysvetlené - bude to tak ako doteraz na vyžiadanie, keď bude mať kňaz povolenie - https://hn24.hnonline.sk/hn24/96216824-knazi-bu...

@karmen118 tak keď to bude tak ako doteraz,tak načo zákon??

tiezjedna
9. jún 2025
@karmen118

@karmen118 tak ešte raz - keď je všetko vlastne bez zmeny podľa teba, na čo je tento zákon a prečo ním museli zákonodárci minúť x hodín diskusie za xy000 peňazí daňových poplatíkov???

karmen118
9. jún 2025
@tiezjedna

@karmen118 tak ešte raz - keď je všetko vlastne bez zmeny podľa teba, na čo je tento zákon a prečo ním museli zákonodárci minúť x hodín diskusie za xy000 peňazí daňových poplatíkov???

@rozculena @tiezjedna to neviem, podľa mňa by sa mali zaoberať dôležitejšími vecami ako riešiť niečo čo už dávno funguje vo väčšine nemocníc, možno bol niekde problém sa kňazovi dostať, aj keď pacienti žiadali o túto službu, tak sa sťažovali a chytili sa toho, aby si nahnali politické body a bolo. Plus je to zas dobrá téma na rozbroje v spoločnosti...

tiezjedna
9. jún 2025
@karmen118

@rozculena @tiezjedna to neviem, podľa mňa by sa mali zaoberať dôležitejšími vecami ako riešiť niečo čo už dávno funguje vo väčšine nemocníc, možno bol niekde problém sa kňazovi dostať, aj keď pacienti žiadali o túto službu, tak sa sťažovali a chytili sa toho, aby si nahnali politické body a bolo. Plus je to zas dobrá téma na rozbroje v spoločnosti...

@karmen118 dôvody, ktoré popisuješ by presne zodpovedali schopnostiam súčasnej vlády a mentalite jej voličov, takže asi máš pravdu🙄

pr85
9. jún 2025

Zase trocha paniky a JBC si spravila promo, aby sa o nej hovorilo (jej 15 minút slávy uplynulo so spustenymi nohavičkami). A strach tu prítomných liberálom, že kňaz sa bude nasilu domáhať prístupu na urologicke oddelenia, aby kontroloval, či sa tam nejaký muz nechystá ísť na vazektomiu (predpokladám, že ten muž bude ateista, prípadne nepraktizujuci katolík a tým pádom o služby kňaza nebude mať záujem), patria do sféry science fiction. Kňazov je každým rokom menej a menej a osobne si myslím, že o pár rokov budú do nemocníc nosiť prijímanie len trvali diakoni. Všetkým militantným ateistom/ ateistkam na tejto stránke odkazujem, že hrozí iná vec. Za par desaťročí sa migráciou a vyšším prirodzeným prírastkom môže zvýšiť počet moslimov a to potom uvidíte. Ti s vami nebudú jednať v rukavičkách, ale prinútia vás na islam po dobrotky alebo po zlotky.

rozculena
9. jún 2025
@zmrzlinka8

@rozculena tvoji rodičia sa rozhodli ťa mat, ale aj keby sa pokrájali, tak sami od seba život nestvoria, ak by to Boh nechcel. o tom to je.

@zmrzlinka8 V biblii sa píše, že boh dal človeku slobodnú vôľu. Tak ma nechaj si slobodne myslieť,čo chcem.

rikarika
9. jún 2025
@pr85

Zase trocha paniky a JBC si spravila promo, aby sa o nej hovorilo (jej 15 minút slávy uplynulo so spustenymi nohavičkami). A strach tu prítomných liberálom, že kňaz sa bude nasilu domáhať prístupu na urologicke oddelenia, aby kontroloval, či sa tam nejaký muz nechystá ísť na vazektomiu (predpokladám, že ten muž bude ateista, prípadne nepraktizujuci katolík a tým pádom o služby kňaza nebude mať záujem), patria do sféry science fiction. Kňazov je každým rokom menej a menej a osobne si myslím, že o pár rokov budú do nemocníc nosiť prijímanie len trvali diakoni. Všetkým militantným ateistom/ ateistkam na tejto stránke odkazujem, že hrozí iná vec. Za par desaťročí sa migráciou a vyšším prirodzeným prírastkom môže zvýšiť počet moslimov a to potom uvidíte. Ti s vami nebudú jednať v rukavičkách, ale prinútia vás na islam po dobrotky alebo po zlotky.

@pr85 ty si priamo z ich radov?