icon

Šírenie nenávisti vo verejnom priestore

19. máj 2025

Kto a preco podla vas siri nenavist, ako stale pocujeme vo verejnom priestore? Donekonecna sa o tom rozprava, a od atentatu sa to podla mna este zhorsilo.

Je to podla vas koalicia, s Bombicom v publiku diskusnej relacie a radikalnym slovnikom Blahu, Danka, Gaspara, Simkovicovej...alebo opozicia s ich nekonecnymi protestami, burcovanim spolocnosti a LGBT temou?

Kto to teda siri, preco, a ako to podla vas robi?

eva8
19. máj 2025

Zacnime od seba. Podme prikladom. Ked si vsetci zahryzneme do jazyka, vyjde to. Nepojde to lahko, ale naucime sa.

"Kutiky hore" 🙂
T.j., spravme experiment. Nasilu si zdvihnime kutiky ust dohora (uhloprieckovo). Co to s nami spravi?

sevrin
19. máj 2025
@eva8

Zacnime od seba. Podme prikladom. Ked si vsetci zahryzneme do jazyka, vyjde to. Nepojde to lahko, ale naucime sa.

"Kutiky hore" 🙂
T.j., spravme experiment. Nasilu si zdvihnime kutiky ust dohora (uhloprieckovo). Co to s nami spravi?

@eva8 to fungovať nebude, šírenie nenávisti majú ficoidní dezoláti v osnovách zaslaných priamo z Kremľa. Je to súčasť ruskej hybridnej vojny.

eva8
19. máj 2025
@sevrin

@eva8 to fungovať nebude, šírenie nenávisti majú ficoidní dezoláti v osnovách zaslaných priamo z Kremľa. Je to súčasť ruskej hybridnej vojny.

@sevrin nemusime sa do toho vtiahnut, ked o tom vieme.
Napr. v Rumunsku nekoniec vyhral umierneny, nie ocakavany krajne pravicovy kandidat

gov
Odpoveď bola odstránená
romino
19. máj 2025
@nyusika

@romino ved najty[ickejsia reakcia hoaxarov a konspiratorov je "ja ti uz nic nebudem vysvetlovat, najdi si informacie sam...a pouzivaj mozog"

@nyusika ano, tie frazy ako cez kopirak. Samozrejme nesmie chybat ani typicka hlaska "to sa v mediach nedozvies" pripadne dalsia oblubena varianta: "to sa v spravach na markize nedozvies".

nyusika
19. máj 2025
@romino

@nyusika ano, tie frazy ako cez kopirak. Samozrejme nesmie chybat ani typicka hlaska "to sa v mediach nedozvies" pripadne dalsia oblubena varianta: "to sa v spravach na markize nedozvies".

@romino
a este take to sprisahanecke pozmurkavanie..."ved MY vieme svoje"

rozkvet1
19. máj 2025

Ti čo majú neustálu potrebu šíriť nenávisť sú sami nešťastní a hľadajú všetky možné záchytné body ako tu nenávisť vyvolať ako napríklad lgbt téma. Ja neverím že niekoho reálne trápi že sa dvaja chlapi večer doma milujú. Nikoho vôbec nezaujíma kto sa s kým oblizuje len potrebujú vyvolať nenávisť za každú cenu s akoukoľvek témou.

viestta
19. máj 2025
@romino

@qrstxyz a preco si mi neodpovedala na jednoduche otazky o tom dakom udajnom spolocnom jednom panovi, informacia s ktorou si tu predsa ty prisla ?
To som ta tym tak urazil, ze mi potom odpovedas takym tonom, este k tomu na zaver aj "Týmto končím konfrontáciu s tebou" ?

@romino necakaj odpovede. Tito zasadne koncia debatu "nastuduj si". Keby mali dobru volu poucit nevedomych, tak by vytasili XY argumentov a dokazov.

mama5202
Autor odpoveď zmazal
annm81
19. máj 2025
@rozkvet1

Ti čo majú neustálu potrebu šíriť nenávisť sú sami nešťastní a hľadajú všetky možné záchytné body ako tu nenávisť vyvolať ako napríklad lgbt téma. Ja neverím že niekoho reálne trápi že sa dvaja chlapi večer doma milujú. Nikoho vôbec nezaujíma kto sa s kým oblizuje len potrebujú vyvolať nenávisť za každú cenu s akoukoľvek témou.

@rozkvet1 Netrápi ich to, kým sú dobré časy. Pre ľudí je ale veľmi prirodzené, že mnohí v dobe keď nastanú horšie časy, hľadajú niekoho, na kom si môžu vyliať svoju frustráciu.

Dnes nám do toho ešte vstupujú trollie farmy a ďalšie spôsoby, ako cielene rozdeliť spoločnosť. A tiež možnosti sociálnych sietí a neschopnosť demokratických režimov bojovať s absolútnou slobodou slova, ktorá sa zneužíva na šírenie lží.

V zásade covid nebol nakoniec až tak nezvladnuteľná situácia, ale perfektne sa hodil do krámu práve ako katalyzátor toho delenia. Na Slovensku to zneužil Smer, ktorý pochopil, že jediný spôsob ako sa vyhnúť väzeniu je získať späť moc. A jediný spôsob ako získať moc, bolo pre nich oslovenie voličov, ktorí nemajú problém sympatizovať s fašizmom. Vedia, že ak budú klamať a strašiť, že bude ešte horšie, bude takýchto voličov čoraz viac. Kombinácia týchto faktorov spôsobila, že snehová guľa sa nabaľuje a extrémistov je v spoločnosti čoraz viac.

romino
19. máj 2025
@mama5202
Odpoveď bola zmazaná

@mama5202 no ja tu veru reagujem na jednu taku slepo tradovanu informaciu, ako nam tu udajne vladne 1 daky pan, ..v tomto pripade teda ze aj Simecka s Ficom maju vraj toho spolocneho pana.
Info ktora sa pravidelne objavuje v roznych komentaroch od neznamych ludi, ale bez dalsieho vysvetlenia.

Vzdy len v takej tej polohe ze sa jedna o nejakych mytickych "oni".
Ked to uz ja nechcem slepo sirit dalej, ..ale praveze chcem nad tym rozmyslat....a teda dozadujem sa zaakladnych doplnujucich info ... tak ako tu, nasleduje ze sa druha strana urazi, a ze konci so mnou komunikaciu, lebo nerozmyslam vraj a pozeram spravy.
V pripade dotycnej a mna ...dufam ze nie mna by si oznacila za ovcu ?? 🙂

qrstxyz
19. máj 2025
@sevrin

@qrstxyz aj fašista uhrík bol členom sdkú si zabudla doplniť.

@sevrin veď bol. Kde to popieram? Vymenovala som len niektoré príklady, inak by som tu bola do večera, kebyže mám menovať všetkých. Len ty si naštuduj, čo znamená výraz fašista, lebo keď sa týmto termínom oháňate na každého s kým nesúhlasíte, tak potom to slovo stráca pôvodný význam.
@romino neviem, o akom tóne píšeš, z písanej komunikácie asi ťažko určíš ton rozprávania. Kto je ten "pán" netuším, ale myslieť si, že politici sú tí, čo držia moc, je naozaj naivné. Keď sa začneš hrabať v ich minulosti, nájdeš tam prepojenia koalície s opozíciou, čo je nepopierateľný fakt. Nikto, čo tu na mňa útočíte, ste mi nič z toho, čo som napísala nevyvrátili. Koniec koncov ani nemôžete, lebo sú to ľahko overiteľné fakty. Tí najschopnejší vždy ťahajú za nitky, do popredia idú bábky. A keď bábky prestanú poslúchať, tak sa nich vytiahne špina, nakoľko sú to poväčšine ľudia s pochybnou minulosťou.

No a konvertovať sa mi tu s vami fakt nechce, máte klapky na očiach a idete si svoje, pre mňa je to strata času. Ak niekoho zaujalo, čo som napísala, môže si pozistovať viac. S ľuďmi ako ty alebo nyusika je diskusia strata času.

romino
19. máj 2025
@qrstxyz

@sevrin veď bol. Kde to popieram? Vymenovala som len niektoré príklady, inak by som tu bola do večera, kebyže mám menovať všetkých. Len ty si naštuduj, čo znamená výraz fašista, lebo keď sa týmto termínom oháňate na každého s kým nesúhlasíte, tak potom to slovo stráca pôvodný význam.
@romino neviem, o akom tóne píšeš, z písanej komunikácie asi ťažko určíš ton rozprávania. Kto je ten "pán" netuším, ale myslieť si, že politici sú tí, čo držia moc, je naozaj naivné. Keď sa začneš hrabať v ich minulosti, nájdeš tam prepojenia koalície s opozíciou, čo je nepopierateľný fakt. Nikto, čo tu na mňa útočíte, ste mi nič z toho, čo som napísala nevyvrátili. Koniec koncov ani nemôžete, lebo sú to ľahko overiteľné fakty. Tí najschopnejší vždy ťahajú za nitky, do popredia idú bábky. A keď bábky prestanú poslúchať, tak sa nich vytiahne špina, nakoľko sú to poväčšine ľudia s pochybnou minulosťou.

No a konvertovať sa mi tu s vami fakt nechce, máte klapky na očiach a idete si svoje, pre mňa je to strata času. Ak niekoho zaujalo, čo som napísala, môže si pozistovať viac. S ľuďmi ako ty alebo nyusika je diskusia strata času.

@qrstxyz lenze ty si nam tu nic prevratne neprezradila. Myslis ze my ostatni nevieme o minulosti niektorych politikov ? Ze to su nejake utajovane informacie ku ktorym sa treba dostat hroznym badanim , a ty si to akoze zvladla narozdiel od nas?
No nie - mame vsetci moznost vidiet dokonca v priamom prenose, aj v tych spravach,
ze ten ktory politik nieco hovoril, alebo bol v dakej strane, ....a o 3 roky uz hovori nieco ine z inej strany.
A tiez to rovno jasne davaju v spravach, nemusi nam to nikto sprisahanecky odhalovat v diskusiach na MK.
Ako vravim, prepac, ale nic prevratneho si nam tym neodhalila.
Drobny rozdiel nastava, ze pre teba z toho vychadza jedine vysvetlenie a dokaz,: uraduje tu nejaky "spolocny pan" 😁
Sice nic viac k tomu nevies ...ale uz si presvedcena a uz sa s nami o tom bavit nemienis.

eva8
19. máj 2025
@gov
Odpoveď bola zmazaná

@gov Šimečka sa "uz videl premierom SR co je rozhodne viac, sefovat statu"? Pridavam trosku orientacie v case:
- Volby boli v septembri 2023.
- V oktobri bola vymenovana vladna koalicia (Smer, Hlas, SNS)
- V novembri Simecka oznamil rezignaciu z postu podpredsedu EP. T.j., uz vedel, ze premierom SR nebude. Bol historicky prvy Slovak ako podpredseda EP. Nahradil ho Hojsik. Opatovane Hojsika zvolili v juli (?) 2024. Cize? Kde by viac zarabal? V EP alebo v SP?

eva8
19. máj 2025
@romino

@mama5202 no ja tu veru reagujem na jednu taku slepo tradovanu informaciu, ako nam tu udajne vladne 1 daky pan, ..v tomto pripade teda ze aj Simecka s Ficom maju vraj toho spolocneho pana.
Info ktora sa pravidelne objavuje v roznych komentaroch od neznamych ludi, ale bez dalsieho vysvetlenia.

Vzdy len v takej tej polohe ze sa jedna o nejakych mytickych "oni".
Ked to uz ja nechcem slepo sirit dalej, ..ale praveze chcem nad tym rozmyslat....a teda dozadujem sa zaakladnych doplnujucich info ... tak ako tu, nasleduje ze sa druha strana urazi, a ze konci so mnou komunikaciu, lebo nerozmyslam vraj a pozeram spravy.
V pripade dotycnej a mna ...dufam ze nie mna by si oznacila za ovcu ?? 🙂

@romino 😃 ten spolocny pan je jaster zijuci v podzemi plochej Zemi 😉

eva8
19. máj 2025
@qrstxyz

@qrstxyz vsak aj zena, ktora odisla od muza ma s nim spolocnu minulost, ale nie buducnost.
Ano, Hlas a Smer su najviac prepojeni.
A ano, cim viac spiny sa na niekoho vie, tym viac je drzany v hrsti

annm81
19. máj 2025
@qrstxyz

@qrstxyz áno, strašne prevratné zistenia si nám dala - najmä je šokujúce, že persóny z SDĽ, Smer a PS môžu byť prepojené... práve pri tomto, keď sa všetky hlásia alebo v minulosti hlásili k ľavici....

sevrin
19. máj 2025
@qrstxyz

@qrstxyz ja som len doplnil tvoj zoznam, tak čo tu hneď prskáš? A keby si mala základné vedomosti o ideológiách, tak sa tu neoháňaš tým, čo si mám ja doštudovať, ja fašistom nenazvem niekoho len tak.

eva8
19. máj 2025

Nazov temy je: "Sirenie nenavisti vo verejnom priestore"
A ako rozne sa vieme "dohadovat" ...

bloger
19. máj 2025

Ja si myslím, že koalícia aj opozícia. Ale aj medzi ľudmi je veľa nenávisti. Delíme sa na ruských trolov, plochozemcov a pritom sme bratia. A zaslepení sme tak, že to nevnímame.

qrstxyz
19. máj 2025
@annm81

@qrstxyz áno, strašne prevratné zistenia si nám dala - najmä je šokujúce, že persóny z SDĽ, Smer a PS môžu byť prepojené... práve pri tomto, keď sa všetky hlásia alebo v minulosti hlásili k ľavici....

@annm81 nemala som v úmysle nič šokujúce odhaľovať, predstav si. Napísala som len svoj názor a samozrejme, ako vždy, tí, čo sa najviac oháňajú toleranciou sa tu do mňa pustili. Vaša schopnosť akceptovať nové nápady a myšlienky siaha len potiaľ, kým to neprotirečí vášmu presvedčeniu. Akonáhle niekto napíše niečo, čo spochybňuje vaše názory, tak sa z toho idete mentálne zrútiť 🙈
@eva8 kde som písala o plochej Zemi? Toto je typická manipulačná taktika, zveličovať, čo oponent povedal, prípadne mu vložiť do úst, niečo nezmyselné, aby ste ho zhovadili. Máš ale smolu, lebo ja som o plochej Zemi ani o jašteroch vôbec nič nepísala.
Každopádne život je moc krátky na to, aby som sa hádala s ľuďmi online. Autorke som odpoveď na otázku dala, ktokoľvek by sa dostal k moci, z rozhádaného obyvateľstva bude len profitovať, lebo jednotlivci sa akejkoľvek tyranii/ zákonu ťažko postavia. Iba masy majú schopnosť čokoľvek zmeniť. Týmto pre mňa táto diskusia hasne 😉

annm81
19. máj 2025
@qrstxyz

@annm81 nemala som v úmysle nič šokujúce odhaľovať, predstav si. Napísala som len svoj názor a samozrejme, ako vždy, tí, čo sa najviac oháňajú toleranciou sa tu do mňa pustili. Vaša schopnosť akceptovať nové nápady a myšlienky siaha len potiaľ, kým to neprotirečí vášmu presvedčeniu. Akonáhle niekto napíše niečo, čo spochybňuje vaše názory, tak sa z toho idete mentálne zrútiť 🙈
@eva8 kde som písala o plochej Zemi? Toto je typická manipulačná taktika, zveličovať, čo oponent povedal, prípadne mu vložiť do úst, niečo nezmyselné, aby ste ho zhovadili. Máš ale smolu, lebo ja som o plochej Zemi ani o jašteroch vôbec nič nepísala.
Každopádne život je moc krátky na to, aby som sa hádala s ľuďmi online. Autorke som odpoveď na otázku dala, ktokoľvek by sa dostal k moci, z rozhádaného obyvateľstva bude len profitovať, lebo jednotlivci sa akejkoľvek tyranii/ zákonu ťažko postavia. Iba masy majú schopnosť čokoľvek zmeniť. Týmto pre mňa táto diskusia hasne 😉

@qrstxyz keďže sme v téme o nenávistných príspevkoch, vieš čo je jeden zo zásadných problémov doby, ktorý bráni slušnej diskusii? Okrem konšpirácií je to fakt, že veľká časť ľudí si zamieňa netoleranciu s opozíciou. Nie, samotné vyjadrenie opozičného názoru nie je netolerancia. Tomu sa hovorí diskusia. A kým ja som ostala vo vecnej rovine a upozornila ťa na dôvod, prečo sú si všetky tie strany blízke, tak ty z toho robíš "kovbojku", ako sa iní idú mentálne zrútiť a ako ťa iní netolerujú... neviem, či to nesvedčí o tom, že mentálne nestabilne to berie niekto iní ako tvoji oponenti....

eva8
19. máj 2025
@qrstxyz

@qrstxyz chcela som len nadlahcit situaciu. Absolutne som nemyslela na teba, tym prispevkom o jasteroch, inak by som spomenula tvoj nick. Nadvazovala som na neidentifikovatelne "oni" spomenute v prispevku toho, komu som moj zart venovala, pretoze na "oni" sa pozerame rovnakym sposobom.
Teba som oslovila v inych prispevkoch, na ktore si nereagovala. V nich som praveze scasti s tebou suhlasila - napr. ze ludia su vydieratelni. Oponovala som v tom, ze clen jednej strany moze odist, ak nesuhlasi s jej smerovanim a nasledne prejst do inej strany, ktora mu je blizsia. Ziadny problem. Ok, mozu sa opit s byvalymi "kamaratmi".
V sucasnej koalicii sa robili rosady nie z presvedcenia, ale z rozumu, aby bola koalicia zachovana.

eva8
19. máj 2025

„S tými európskymi svinami nemám o čom diskutovať. S Chocholmi nemám o čom diskutovať. Vy chcete prímerie, ja chcem vašu smrť. Sme rozdielni. Preto si vy, európske svine, od nás zaslúžite jediné: pomstu,“ povedal Solovjov.
https://news.refresher.sk/182201-Vyhrazky-z-Mos...

romino
19. máj 2025
@qrstxyz

@qrstxyz ale pozri napr... v takom Rusku sa nehadaju, nie su rozdeleni ... resp. aspon naoko, 80 ci 90% voli Putina. V Bielorusku detto. Hadanie sa velmi nepripusta .. vieme ako koncia ti co sa chcu prilis hadat .
Tak potom kde je ta teoria o tom, ze je tu dohodnuty plan ci strategia, pod taktovkou nejakeho spolocneho pana ludi rozhadat, lebo tak sa vraj lahsie vladne a presadzuje vraj nejaka tyrania ?
Preco su potom miliony Rusov a Bielorusov prec z tych krajin,
A PRAVE v tych krajinach, kde nam akoze politici kuju pikle ...
... len aby nam robili zle a profitovali z nas ?
Ak ma byt nieco pravda na tych teoriach, cakal by som ze naopak - mnohi Slovaci, hlavne ti co to takto prekukli - by odchadzali zit do krajin kde obcania nie su rozdeleni, rozhadani ... vsak potom logicky v takych krajinach musi byt lepsi, spokojnejsi, slobodnejsi zivot

eva8
20. máj 2025

Ako píše Denník N, Flašíková chce v telerozhlase „viac názorov“ a koniec „boja za pravdu a lásku“. Funkčné obdobie šéfky STVR je podľa nového zákona šesť rokov. Dekrét o menovaní si prevzala v utorok (13.5.).
https://www.startitup.sk/otrasy-v-stvr-nova-ria...
V case upokojovania v medialnom priestore chce riaditelka stvr ukocit sirenie lasky v TV? Ovladla koalicia medialny priestor?

sevrin
20. máj 2025
@eva8

@sevrin nemusime sa do toho vtiahnut, ked o tom vieme.
Napr. v Rumunsku nekoniec vyhral umierneny, nie ocakavany krajne pravicovy kandidat

@eva8 ano, ešte aj to Rumunsko je pokročilejšie ako toto malé úbohé Slovensko.
Aj v Rumunsku sa rozbehla masívna dezinformačná kampaň voči proeurópskemu kandidátovi, a čuduje sa svete, veľmi podobného obsahu ako u nás, keď na Korčoka vymýšľali množstvo hovadín len aby ho čo najviac zdiskreditovali a naše dementné súdy to označili za slobodu prejavu. Že tieto dezolátske kampane majú rovnaký zdroj, snáď už netreba zdôrazňovať.

eva8
20. máj 2025
@sevrin

@eva8 ano, ešte aj to Rumunsko je pokročilejšie ako toto malé úbohé Slovensko.
Aj v Rumunsku sa rozbehla masívna dezinformačná kampaň voči proeurópskemu kandidátovi, a čuduje sa svete, veľmi podobného obsahu ako u nás, keď na Korčoka vymýšľali množstvo hovadín len aby ho čo najviac zdiskreditovali a naše dementné súdy to označili za slobodu prejavu. Že tieto dezolátske kampane majú rovnaký zdroj, snáď už netreba zdôrazňovať.

@sevrin 😉 Dame sa dokopy. Som hrda Slovenka (kto vie, s akymi zmiesanymi korenmi 🙂 ) , verim nam, Slovakom. Aj ked sa svet zmensuje a v dalekej buducnosti sa mozno pozemstania budu prezentovat: "Sme z planety Zem"

Len na odlahcenie :(

eva8
20. máj 2025

* 🙂

annm81
20. máj 2025
@romino

@qrstxyz ale pozri napr... v takom Rusku sa nehadaju, nie su rozdeleni ... resp. aspon naoko, 80 ci 90% voli Putina. V Bielorusku detto. Hadanie sa velmi nepripusta .. vieme ako koncia ti co sa chcu prilis hadat .
Tak potom kde je ta teoria o tom, ze je tu dohodnuty plan ci strategia, pod taktovkou nejakeho spolocneho pana ludi rozhadat, lebo tak sa vraj lahsie vladne a presadzuje vraj nejaka tyrania ?
Preco su potom miliony Rusov a Bielorusov prec z tych krajin,
A PRAVE v tych krajinach, kde nam akoze politici kuju pikle ...
... len aby nam robili zle a profitovali z nas ?
Ak ma byt nieco pravda na tych teoriach, cakal by som ze naopak - mnohi Slovaci, hlavne ti co to takto prekukli - by odchadzali zit do krajin kde obcania nie su rozdeleni, rozhadani ... vsak potom logicky v takych krajinach musi byt lepsi, spokojnejsi, slobodnejsi zivot

@romino Putin úplne jasne povedal, čo chce. Chce, aby sa západ rozdelil a aby Rusom zasa pripadla sféra vplyvu v Európe tak, ako to bolo po druhej svetovej. Netají sa tým, jasne to pomenoval a v súlade s tým aj koná - máme tu jasne dokázané prípady trollích fariem, dezinfomédií, politikov, aj bežných ľudí platených z Ruska.