icon

Slovenka s ukrajinskou vlajkou na kočíku: prečo?

Včera o 08:21

Bola som včera v Bratislave na sluzobke. Cez obed som si vysla na obed do centra a zaujala ma jedna mamička, co sedela neďaleko mna, ze mala skoro cez cely kocar ukrajinskú vlajku. Najskor som si myslela, ze to bude nejaka Ukrajinka, ale bola to normálne Slovenka. Nechápem dovod. Vie mi tu niekto dat dovod, preco si Slovak ide davat na kocar ukrajinskú vlajku?

anonym_e6030d
Včera o 11:16

Ja uz fakt nechapem tuto nenavist...
My mame ucitelku klavira pre deti, je Ukrajinka, krasne vie po slovensky, mlada, sikovna hudobnicka, ale niektori, ako vidim, by ju najradsej zo sveta zniesli...Nikdy to nepochopim...
Ale ozves sa na "ciganov" a si rasista, pomaly ako slovo Rom povedat nemozes. Uz je zle. A to nic zle si o nich nemyslim, rovnako tak neutocim na Ukrajincov, Rusov,...Ale toto sa tu bude tolerovat? Toto nie je rasizmus?

anonym_b9320c
Včera o 11:18
@anonym_autor

@kofa77 sama dobre vies, ze mam dobru gramatiku. Tak tu netrapos a neopravuj ma, ako slovencinarka na základnej skole. Typická osoba s touto ideologiou. Oháňať sa titulmi, chybami a poukazovať, ze len ti, co su na vašej strane, su ti vzdelaní, inteligentni a scitani
A my, co sa nejdeme posrat z tych vašich fantasmagorii, sme len plebs nevzdelana, ktoru vy majsterky vesmíru musia doucovat. Nájdi si nieco nove :D

@anonym_autor mas fantasticku gramatiku 👍

Plebs - muzsky rod, cize „plebs nevzdelany“ nie „plebs nevzdelana“. Ocenujem snahu pouzit cudzie slovo a prajem viac stastia nabuduce.

anonym_de0627
Včera o 11:21
@anonym_b9320c

@anonym_autor mas fantasticku gramatiku 👍

Plebs - muzsky rod, cize „plebs nevzdelany“ nie „plebs nevzdelana“. Ocenujem snahu pouzit cudzie slovo a prajem viac stastia nabuduce.

@anonym_b9320c No ved prva veta dost napovie. "Bola som včera v Bratislave na sluzobke." ... Nasrali ju progresivni bratislavski kaviarenski povalaci, co si davaju tekvicove latte a ktori podla Fica a jeho nohsledov mozu, ze je vsetko rozkradnute a nie on, co sedi na statnej kase. Uz komancovia prenasledovali inteligenciu a umelcov, co sa stretavali v kaviarnach, ale ze uz aj toto dnes uspesne recykluju, spolu s chodenim po rozumy do Moskvy a mlady Kalinak na rusku ambasadu?

astrobot
Včera o 11:23

@anonym_autor ja ti to napíšem v skratke,ľuďom proste jebe😉

anonym_de0627
Včera o 11:24

Ked slovaci behali so slovenskou vlajkou v Milane pred hokejovym zapasom, nikto sa im necudoval ... Boli v normalnej krajine.

nyusika
Včera o 11:35
@ivik4

Mna by zaujimalo preco si sa jej to nespytala ale pytas sa to nas, kt. O nej nic nevieme. Preco ? Ved si mohla ist za nou. A to nerypem, normalne sa Ta pytam

@ivik4 neviem, kto je hviezda MK, ale preco by niekomu mal vadit clovek v latexe, ked nikoho neobtazuje ?
newch si oblieka kto che - co chce, nie _

na rozdiel od toho, ze modlit sa pred vyucovanim musia aj ateisti a deti rodicov ineho vierovyznania, ako krestanskeho

krasneleto
Včera o 11:37

@anonym_autor 1. nie je ti to jedno? 2. vychadzajuc zo zalozenia temy asi nie.... preco si sa teda nespytala jej?

misiak7777
Včera o 11:45

@anonym_autor dôvod je ten, že chce a môže 😘😘😘😘

anonym_aa381f
Včera o 11:50
@nyusika

@ivik4 neviem, kto je hviezda MK, ale preco by niekomu mal vadit clovek v latexe, ked nikoho neobtazuje ?

na rozdiel od toho, ze modlit sa pred vyucovanim musia aj ateisti a deti rodicov ineho vierovyznania, ako krestanskeho

@nyusika to v akej škole sa modlia deti pred vyučovaním? Moje deti sa nemodlia.

nyusika
Včera o 11:52
@anonym_aa381f

@nyusika to v akej škole sa modlia deti pred vyučovaním? Moje deti sa nemodlia.

@anonym_aa381f neviem...reagujem na konkretny komentar - cisto hypoteticky

aleveddobre
Včera o 11:53

@anonym_autor a toy máme odkiaľ vedieť. Však si sa mala opýtať. Nech ma na kočíku čo chce aj vlajku zimbabwe pre mňa za mňa.

tundra
Včera o 11:54

@anonym_autor ak nie si troll na vyvolanie burlivej diskusie,tak navstiv niektore velkomesto,Vieden,Mnichov,Zurich a uvidis,co si este nevidela...len tolko,k tvojej otazke a potrebe pytat sa na nazor na MK.

anonym_10298e
Včera o 11:56
@anonym_autor

@kofa77 sama dobre vies, ze mam dobru gramatiku. Tak tu netrapos a neopravuj ma, ako slovencinarka na základnej skole. Typická osoba s touto ideologiou. Oháňať sa titulmi, chybami a poukazovať, ze len ti, co su na vašej strane, su ti vzdelaní, inteligentni a scitani
A my, co sa nejdeme posrat z tych vašich fantasmagorii, sme len plebs nevzdelana, ktoru vy majsterky vesmíru musia doucovat. Nájdi si nieco nove :D

@anonym_autor
To si vsimla ked si isla na Sumracnu?

anonym_107648
Včera o 12:04

@anonym_autor no tak asi musíš častejšie do tej Bratislavy chodiť...nabudúce uvidíš báger s dúhouvou aj žeriav s Palestínskou, no a keď prídeš 3-tí krát už sa nebudeš na tým vyrušovať

nyusika
Včera o 12:07
@anonym_107648

@anonym_autor no tak asi musíš častejšie do tej Bratislavy chodiť...nabudúce uvidíš báger s dúhouvou aj žeriav s Palestínskou, no a keď prídeš 3-tí krát už sa nebudeš na tým vyrušovať

@anonym_107648 nieeeee, nech radsej ostane v hornej dolnej...radsej jej budeme fotky posielat, nie ? 😀

jajajaja2
Včera o 12:12
@anonym_autor

@anonym_8f6bf0 a ja ti teda ako sprostej tiez napisem, dobre?🙂 vojny bývali vzdy. V zivote som nevidela, zeby nejaka žena mala takto vyvesenu vlajku ineho statu niekde ako podpora. Toto vidim fakt len v Bratislave
Okrem UA vlajok, este tie farebne. Skor mi pride, ze ste tam tak zmagoreni tou progresivnou propagandou, ze vninate len jednu pravdu. By som rada videla, ci vy take toleratne, by ste sa s úsmevom pozerali na človeka, co ma vycapenu napríklad izraelsku vlajku niekde. Zase sme tu pri teme dvojaký meter. A ano, ta ženská bola slovenka, lebo som počula, co sa rozprava s druhou ženskou a bola to slovenka ako repa, este hovorila, ze pôjde babku pozriet na chalupu na Liptov

@anonym_autor aaa takze si sa odkryla. Ty nehladas dovod, tebe to vadi. Nerozumiem vsak, preco si napisla vlajku. Vacsinou ludia aky ty, pisu o handre. Chaby pokus ktory nevysiel podla predstav. Ocakavala si vasiu podporu, ale narazyla si na uvedomelych clenov tejto pomali nefungujucej spolocnosti. Nezamyslaj sa nad chovanim inych ludi, porozmyslaj o tom svojom. Pekny den

enmery
Včera o 12:16

Ja Ti prajem iba jedno, aby ti nikto nikdy nezbombardoval dom a nemusela si utekať na zlý progresívny západ. A ak by sa to náhodou stalo, aby si tam našla pomocné ruky a prijatie a nestretla samú seba.

krasneleto
Včera o 12:17
@anonym_autor

@nyusika joj, stara dievka tu nemoze chýbať v tejto teme :D

@anonym_autor z pociatku som si myslela, ze ti vadi len vlajka cudzej zeny v meste... ale asi mas vaznejsi problem...

krasneleto
Včera o 12:26
@anonym_autor

@dorizzz juj, tu to neplatí :D ja som položila jednu otazku, lebo co sme sedeli kolegovia pri jednom stole, tak sme viacerí krútili hlavami, ze na co je toto dobre?:D a ani jeden od stola, nie je voličom Fica :D ale samozrejme som vedela, ked to tu hodim, ze sa opat zacne ozývať len ta jedna skupina. Tu nemôžeš mat nazor ( ze ti pride cez, ako sa pretlaca LGBTI propaganda. Uz si označovaný ako homofób. Nemôžeš napisat, ze sa ti nepaci, ako sa podporuje Ukrajina a toho skratka nemôžeš uz ani citit. To si uz hned označený za ficovolicku a fasistku. Tu nemôžeš napisat, ze manzelku Simecku nepokladate za ziadnu umelkynu s jej divnym tancom. Tu hned začnú po tebe skriekat, ze si len chudera, ktora sa nerozumie umeniu.) tu ked mate iny nazor, hned vas tu upracu. Presne ako cely mainstream. Oni su ako mor, su vsade :D ale našťastie stale ich je menej, ako nevolicov PS

@anonym_autor samozrejme , ze mozes... ale teba rozculuje ineho pravo na nazor. zamerne nebudem pisat koho som volic, ale poviem ti tak, ze nech sa nabuduce ta mamicka do tej vlajky aj oblecie... a ide s kamoskou co voli Baracka Obamu... dakujem bohu, ze toto mi je skutocne jedno... co si ale vazne ukazala, je nie nazor na mamicku, ale aka si obmedzena... to je vazne ako tromf nazvat niekoho starou dievkou? absolutne si nam vsetkym dovolila urobit si obraz o tebe ako cloveku, a je mi jedno koho volis ..

dadis
Včera o 12:32
@anonym_autor

@dorizzz juj, tu to neplatí :D ja som položila jednu otazku, lebo co sme sedeli kolegovia pri jednom stole, tak sme viacerí krútili hlavami, ze na co je toto dobre?:D a ani jeden od stola, nie je voličom Fica :D ale samozrejme som vedela, ked to tu hodim, ze sa opat zacne ozývať len ta jedna skupina. Tu nemôžeš mat nazor ( ze ti pride cez, ako sa pretlaca LGBTI propaganda. Uz si označovaný ako homofób. Nemôžeš napisat, ze sa ti nepaci, ako sa podporuje Ukrajina a toho skratka nemôžeš uz ani citit. To si uz hned označený za ficovolicku a fasistku. Tu nemôžeš napisat, ze manzelku Simecku nepokladate za ziadnu umelkynu s jej divnym tancom. Tu hned začnú po tebe skriekat, ze si len chudera, ktora sa nerozumie umeniu.) tu ked mate iny nazor, hned vas tu upracu. Presne ako cely mainstream. Oni su ako mor, su vsade :D ale našťastie stale ich je menej, ako nevolicov PS

@anonym_autor Dobre 🤡

anonym_49f232
Včera o 12:35
@anonym_dde525

@anonym_autor presne tak, PSkari im doslova naprogramovali mozgy.
Mne už toto príde cez.

@anonym_dde525 nie každý čo nesúhlasí s vojnou na ukrajine je PSkar 😏. Ale keď nemám iný argument spomeniem PS však? Prečo by nemohla vyjadriť solidaritu? Nech si vlajku aj na čelo vytetuje no a?

anonym_15bbe5
Včera o 12:41

@anonym_autor lebo je mimo. Na kocik dať vlajku. Chore.

sisaka
Včera o 12:46

Mňa vôbec nevzrušuje, akými zástavami sa ľudia obaľujú, kým odo mňa niekto nežiada, aby som robila to isté, ale osobne by som ocenila, keby Ukrajinci začali nosiť na sebe kanadské zástavy. Darovali sme im vyše 22 miliárd dolárov + vyše 8 miliárd vojenskej pomoci , čo spôsobilo ďalšie enormné zadlženie našej krajiny a obralo nás občanov o lepšiu životnú úroveň, kvalitnejšie zdravotníctvo, školstvo, infraštruktúru… Mohli by aspoň takýmto malým gestom ukazať, že si našu pomoc vážia.

ivik4
Včera o 12:46
@nyusika

@nyusika naozaj si chcela oznacit mna ? 🤔

nyusika
Včera o 12:50
@anonym_47efe7

@anonym_dde525 presne naprogramované mozgy, išli na to psychologicky. Do správ pustili kačicu, že všetci vzdelaní s vysokou školou volia progresívnu stranu, preto veľká časť nevzdelancov prezliekla kabáty, aspoň takto si pomastili ego a myslia si ako zmúdreli aj bez vzdelávania sa 🙂
Viď, hviezde MK vadí modlitba v škole pred vyučovaním, ale nevadia jej dvojnohý psíci v latexových oblekoch v parku, čistý príklad vymytého mozgu.

@ivik4 jezis, NIE...o komentar vyssie, prepaaaac
@anonym_47efe7

anonym_266dce
Včera o 13:13

Určite to bola vlajka a určite Ukrajinská? Lebo presne podobne naladení ľudia ako ty riešia každý boží rok vo veľkom výzdobu v Košiciach cez dni mesta, ktorá je pre farby mesta modro žltá a rozčuľujú sa, prečo mesto takto podporuje Ukrajinu.

Môžem si dať na seba 15. Marca červeno-bielo-zelenu (maďarsku) kokardu, a baviť sa pri tom normálne po slovensky so známym na ulici, či aj to by ti vadilo? Alebo aj toto rovno zakážete pod hrozbou trestného postihu, ako pri Benesových dekrétoch?

Daj si pred dom svoju vlajku a buď hrdá. Sú krajiny, kde je to úplne normalne. Ale tak v krajine zázrakov, kde sa všetci majú volať Matúšovia, Samuelovia, Sofie a Emky, je asi hanba byť hrdý aspoň aj na svoje, keď už vám cudzie vadí.

sss777
Včera o 13:19

@anonym_autor
Možno sa jej páči farebná kombinácia, možno vyjadrovala podporu všetkým tým deťom, ktoré už mesiace mrznú a nikdy nestretnú svojich otcov kvôli nejakému zakomplexovanému škaredému Rusovi.
Mne by to ako motivácia celkom stačilo

sara07
Včera o 13:20

zrovna dnes prispevok o vlajke, žeby náhoda

anonym_0da5ff
Včera o 13:22
@anonym_autor

@anonym_8f6bf0 a ja ti teda ako sprostej tiez napisem, dobre?🙂 vojny bývali vzdy. V zivote som nevidela, zeby nejaka žena mala takto vyvesenu vlajku ineho statu niekde ako podpora. Toto vidim fakt len v Bratislave
Okrem UA vlajok, este tie farebne. Skor mi pride, ze ste tam tak zmagoreni tou progresivnou propagandou, ze vninate len jednu pravdu. By som rada videla, ci vy take toleratne, by ste sa s úsmevom pozerali na človeka, co ma vycapenu napríklad izraelsku vlajku niekde. Zase sme tu pri teme dvojaký meter. A ano, ta ženská bola slovenka, lebo som počula, co sa rozprava s druhou ženskou a bola to slovenka ako repa, este hovorila, ze pôjde babku pozriet na chalupu na Liptov

@anonym_autor nechápem, prečo ta trápia cudzí ľudia. Veď nech si nosí kto chce, čo chce, nežijú v tvojom dome, nie si za nich zodpovedná, nemusíš to absolútne riešiť.

dorizzz
Včera o 14:11
@anonym_de0627

@dorizzz Ved o to plochozemcom ide, vsetko zakazat, co nekoresponduje s ich ideologiou. Preto tu vykrikuje, co si to dovoluje dat taku vlajku, ktoru nema rada. Komu sa nepaci, nech vypadne, im patri tato krajina a ostatni, co sa tu tiez narodili, mozu tiaz vypadnut a oni dezolati si to tu vsetko rozdelia medzi sebou. Iba ich nazor je spravny, az krajinu tak zhuntuju, ze tu bude chudoba ako v Moldavsku, ked vyzenu vsetkych pracovitych, inteligentnych a poctivych do zahranicia. A este aj potom povie, ze ona za ten marazmus nemoze, ale lucne kobylky, s lienkami a Ferdom Mravcom, na ktorom, jazdi Soros za to mozu. Len ona a oni nikdy.

@anonym_de0627 prepac ale ty si taka ista… tiez mas svoju pravdu a ostatnych o nej presviedcas a rozculujes sa a osocujes.. ze na to mate aj energiu a cas, ja sa vam divim.