Slovenka s ukrajinskou vlajkou na kočíku: prečo?
Bola som včera v Bratislave na sluzobke. Cez obed som si vysla na obed do centra a zaujala ma jedna mamička, co sedela neďaleko mna, ze mala skoro cez cely kocar ukrajinskú vlajku. Najskor som si myslela, ze to bude nejaka Ukrajinka, ale bola to normálne Slovenka. Nechápem dovod. Vie mi tu niekto dat dovod, preco si Slovak ide davat na kocar ukrajinskú vlajku?
@anonym_de0627 vysoké ceny v obchodoch sú predsa kartelové dohody
@anonym_20228d tak zacni predavat pod naklady a ludia sa k tebe pohrnu
@anonym_autor tiez si myslim ze je to mimo, uz by mohli ludia s tym prestat, aj tak vidim najviac bohatych ukrahincov ako sa este prizivuju na nasom state a daniach.. ked to niekto potrwbuje tak v pohode tereba pomoct ale nebudeme si tu klamat, vacsina nas len vyuzila
@322sima123 Napíš ako sa Ukrajinci priživujú na našom štáte a daniach?
Slovensko umožňuje Ukrajincom legálny pobyt na Slovensku, možnosť pracovať, študovať a prístup k zdravotnej starostlivosti.
Pritom pracujúci Ukrajinci odvádzajú dane Slovenskej republike rovnako ako pracujúci Slovák.
Nedostávajú žiadnu finančnú podporu a obsadzujú chýbajúce pracovné pozície na slovenskom pracovnom trhu.
@322sima123 Napíš ako sa Ukrajinci priživujú na našom štáte a daniach?
Slovensko umožňuje Ukrajincom legálny pobyt na Slovensku, možnosť pracovať, študovať a prístup k zdravotnej starostlivosti.
Pritom pracujúci Ukrajinci odvádzajú dane Slovenskej republike rovnako ako pracujúci Slovák.
Nedostávajú žiadnu finančnú podporu a obsadzujú chýbajúce pracovné pozície na slovenskom pracovnom trhu.
@napetra neodvadzaju rovnaké dane ani náhodou
Pred rokmi som si kúpila pre syna pyžamo z Lindexu, na ktorom bola aj dúha. Viacero obrázkov, páčilo sa mi, že je to pekné a farebné, proste iné vzory, žiadne animované postavičky, ale pekne, milé, detské vzory, v podstate sme podobné nosili kedysi aj my, keď nám posielali veci z Ameriky, keďže u nás také nebolo dostať. Podklad bol svetlo modrý. Môj otec, keď to uvidel, tak začal na mňa ziapat, že takto to začína, a že som zmagorena s lgbtcojaviemco propagandou a že do toto zatahujem dvojročného syna!
Ja neviem, ale baviť sa s vami, s nimi, je ako s robotom: pomaly každá jedna veta pozostáva z týchto slov: Šimečka, PS (sranda, že to musím počúvať JA, nevolič ľavice), progresívny, LGBTQ, Ukrajina, vojna, Brusel. Ste čisto ako tie zatrpknute ženy z retro FB skupín, len oni verklikuju dookola kombináciu: dnešné mamičky, ekobioraw, plienky, perinky, rakvičky (to na dnešné kočíky), rifle (oni všade haluzia novorodencov v rifliach).
Ja akceptujem názor, aj pobúrenie, ale s vami sa proste nedá diskutovať, lebo človek len povie "mňa to nezaujíma, nech si robí čo chce", hneď idete do útoku a vytahujete presne vyššie popísané frázy v random poradí. Je to sakra únavné.
Ja teraz úplne mimo tému....ale to odkedy sú tu na výber takéto emotikony okrem 👍hore? 😂
@anonym_8f6bf0 a ja ti teda ako sprostej tiez napisem, dobre?🙂 vojny bývali vzdy. V zivote som nevidela, zeby nejaka žena mala takto vyvesenu vlajku ineho statu niekde ako podpora. Toto vidim fakt len v Bratislave
Okrem UA vlajok, este tie farebne. Skor mi pride, ze ste tam tak zmagoreni tou progresivnou propagandou, ze vninate len jednu pravdu. By som rada videla, ci vy take toleratne, by ste sa s úsmevom pozerali na človeka, co ma vycapenu napríklad izraelsku vlajku niekde. Zase sme tu pri teme dvojaký meter. A ano, ta ženská bola slovenka, lebo som počula, co sa rozprava s druhou ženskou a bola to slovenka ako repa, este hovorila, ze pôjde babku pozriet na chalupu na Liptov
@anonym_autor kočíkujem po Ba každý deň cca 2 hodiny už vyse roka. A nikdy som žiadne vlajky na iných kočíkoch nevidela. A tu nejaké dezolé raz príde do mesta a hneď na neho vyskakuju odvšadiaľ progresívne kočíky s vlajkami Ukrajiny a LGBTI. Ty máš bud veľké šťastie alebo si vymyskas, však? V prvom prípade odporucam podať Sportku.
@napetra neodvadzaju rovnaké dane ani náhodou
@anonym_d93f06 Toto ma zaujalo, vieš sem hodiť aj konkrétne paragrafy konkrétnych zákonov s výnimkami na ukrajincov? Ja sa nehadam, ale teda chuť hľadať nemám, ty to máš zjavne načítane, keď to píšeš, tak by som bola rada, ak by si ušetrila môj čas.. fakt ma to zaujíma.
@anonym_d93f06 Toto ma zaujalo, vieš sem hodiť aj konkrétne paragrafy konkrétnych zákonov s výnimkami na ukrajincov? Ja sa nehadam, ale teda chuť hľadať nemám, ty to máš zjavne načítane, keď to píšeš, tak by som bola rada, ak by si ušetrila môj čas.. fakt ma to zaujíma.
@napetra realita je iná ako ai ;)
@oblecenie99 zákon nie stačí vidieť ich vyplatne pásky..
@napetra realita je iná ako ai ;)
@oblecenie99 zákon nie stačí vidieť ich vyplatne pásky..
@anonym_d93f06 Na základe niečoho sa im tie dane či odvody strhávajú či nestrhavaju, nie "len tak". Rovnako ako tebe, či mne. Moja mama na mňa chrlí podobne tvrdenia a ja už jednoducho nemám silu ani kapacitu to overovať, čiže tak ako ju, tak aj teba prosím o zdroj. Zákonný podklad, lebo na základe niečoho sa to robí, keď sa to robí.
@anonym_d93f06 Na základe niečoho sa im tie dane či odvody strhávajú či nestrhavaju, nie "len tak". Rovnako ako tebe, či mne. Moja mama na mňa chrlí podobne tvrdenia a ja už jednoducho nemám silu ani kapacitu to overovať, čiže tak ako ju, tak aj teba prosím o zdroj. Zákonný podklad, lebo na základe niečoho sa to robí, keď sa to robí.
@oblecenie99 oni sami sa s tým pochvália tak sa nejakého opytaj
@kofa77 sama dobre vies, ze mam dobru gramatiku. Tak tu netrapos a neopravuj ma, ako slovencinarka na základnej skole. Typická osoba s touto ideologiou. Oháňať sa titulmi, chybami a poukazovať, ze len ti, co su na vašej strane, su ti vzdelaní, inteligentni a scitani
A my, co sa nejdeme posrat z tych vašich fantasmagorii, sme len plebs nevzdelana, ktoru vy majsterky vesmíru musia doucovat. Nájdi si nieco nove :D
@anonym_autor keď sa správa ako kačka a hovorí kač kač a ešte povie vidíš som kačka, bude to asi….
Mňa vôbec nevzrušuje, akými zástavami sa ľudia obaľujú, kým odo mňa niekto nežiada, aby som robila to isté, ale osobne by som ocenila, keby Ukrajinci začali nosiť na sebe kanadské zástavy. Darovali sme im vyše 22 miliárd dolárov + vyše 8 miliárd vojenskej pomoci , čo spôsobilo ďalšie enormné zadlženie našej krajiny a obralo nás občanov o lepšiu životnú úroveň, kvalitnejšie zdravotníctvo, školstvo, infraštruktúru… Mohli by aspoň takýmto malým gestom ukazať, že si našu pomoc vážia.
@sisaka Najracionalnejsi komentar v tejto teme. Absolutny suhlas.
@anonym_autor a prečo majú Slováci ukrajinské vlajky na FB? Alebo na balkóne?
To je ako u nás v dedine.. Mame žlto modrý most a keď začala vojna na Ukrajine tak ľudia ho chceli pre maľovať 🤣🤣🤣
U nas mali istu dobu susedia zaves s Che Guevara s takym tym nasranym ksichtom s plackou na hlave.
Total obrovska skica na zavese. Rano otvoris okno a tam na teba cumi - toto.
Aj nam to najskor vadilo, ale potom sme sa uz z toho rehotali a kazde rano sme si popriali "buenos dias".
@anonym_autor Ludom uz prepina. Nic s tym neurobis.
@anonym_d93f06 Ty to tvrdíš, tak sa pýtam teba.
@anonym_d93f06 Ty to tvrdíš, tak sa pýtam teba.
@oblecenie99 osobná skúsenosť viac ťa trápiť nemusí. viem ze to co píšem je pravda keď máš ružové okuliare pre mňa za mňa maj
@oblecenie99 osobná skúsenosť viac ťa trápiť nemusí. viem ze to co píšem je pravda keď máš ružové okuliare pre mňa za mňa maj
@anonym_d93f06 Normálne som polozila jednoduchú otázku, že ak sa na niekoho uplatňuje osobitný režim, tak je na to zrejme aj osobitná právna úprava, ináč si neviem predstaviť, na základe coho by niekomu strhávali z výplaty ináč ako mne, pokiaľ ide o povinné odvody a dane a bavíme sa o slovenskom zamestnávateľovi na Slovensku. Mňa len zaujíma, z čoho to vyplýva, keďže to tvrdíš, na to mi napíšeš osobná skúsenosť a prejdeš do protiútoku, že ja mám ružové okuliare.
@anonym_d93f06 Normálne som polozila jednoduchú otázku, že ak sa na niekoho uplatňuje osobitný režim, tak je na to zrejme aj osobitná právna úprava, ináč si neviem predstaviť, na základe coho by niekomu strhávali z výplaty ináč ako mne, pokiaľ ide o povinné odvody a dane a bavíme sa o slovenskom zamestnávateľovi na Slovensku. Mňa len zaujíma, z čoho to vyplýva, keďže to tvrdíš, na to mi napíšeš osobná skúsenosť a prejdeš do protiútoku, že ja mám ružové okuliare.
@oblecenie99 pretože máš.. Isto si myslíš podľa Tvojho zmýšľania aj to že e naša vláda nekradne ;)
@oblecenie99 pretože máš.. Isto si myslíš podľa Tvojho zmýšľania aj to že e naša vláda nekradne ;)
@anonym_d93f06 Takže niet takého paragrafu?
@anonym_autor tiez si myslim ze je to mimo, uz by mohli ludia s tym prestat, aj tak vidim najviac bohatych ukrahincov ako sa este prizivuju na nasom state a daniach.. ked to niekto potrwbuje tak v pohode tereba pomoct ale nebudeme si tu klamat, vacsina nas len vyuzila
@322sima123 ja stredavam ukrajinskych studentov v teplakoch, lacno poobliekanych
@anonym_d93f06 tebe Ukrajinci bezne ukazuju vyplatne pasky?
@oblecenie99 žiadny zákon ti neuvedie, lebo žiadny nie je. U nich vo firme tak očividne pracujú nejakí štýlom fejkovych výplatných pások. Ale to, že tak pracujú aj tisíce, desaťtisíce Slovákov, to jej už nevadí. To len Ukrajinci majú určite výnimku. Lebo nevieme ako to chodí pri práci cez agentúry alebo v takom gastre.
@oblecenie99 žiadny zákon ti neuvedie, lebo žiadny nie je. U nich vo firme tak očividne pracujú nejakí štýlom fejkovych výplatných pások. Ale to, že tak pracujú aj tisíce, desaťtisíce Slovákov, to jej už nevadí. To len Ukrajinci majú určite výnimku. Lebo nevieme ako to chodí pri práci cez agentúry alebo v takom gastre.
@nlk Bingo
Kym sa tu blahoslaveni chudobni duchom zavzdusnuju nad vlajkami na kociku, nezaujima ich, ze stat krachuje. Cim viac ti zlodeji hore vyberu, to stihaju obratom rozkradnut.
---
Kamenický sa zas prepočítal. Kým štát extrémne míňa, príjmy rastú len od bežných ľudí Týmto tempom prerazíme plán deficitu už v lete.
Čítajte viac: https://www.sme.sk/index/c/kamenicky-sa-opat-ex...
Ako bude fajn keď už toto bude minulosť a ľudia sa nebudú deliť podľa bývalých štátov. Na spoločnej opekačke sa budú baviť bývalý rusi, ukrajinci, izraelčania a iránci a už si nebudú pripomínať tieto žabomyšie vojny.
@anonym_3d9fd9 Bývalých štátov? A čo predpokladáš, že budeme všetci na svete tvoriť jeden štát alebo ako si to predstavuješ? To nie je o štátoprávnom usporiadaní, ale o národoch. A patričnosť k určitému národu nezmeníš, ani keď iná krajina napadne tú tvoju.

@anonym_3b8583 ľudia si mýlia pojmy s dojmami...zamieňajú slová progres a progresivizmus... progres znamená pokrok, no progresivizmus je IDEOLÓGIA, ktorú ľuďom "niekto" predostiera ako pokrok, aby ich pomýlil...
@anonym_20228d Neviem kto si zamieňa pojmy s dojmami.
Progresivizmus nie je ideológia, ktorá PREDOSTIERA pokrok.
Progresivizmus je ideológia, ktorá PRESADZUJE pokrok.
Nič nepredostiera, aby niekoho pomýlil.
Stačí si pozrieť definíciu.