Slovenka s ukrajinskou vlajkou na kočíku: prečo?
Bola som včera v Bratislave na sluzobke. Cez obed som si vysla na obed do centra a zaujala ma jedna mamička, co sedela neďaleko mna, ze mala skoro cez cely kocar ukrajinskú vlajku. Najskor som si myslela, ze to bude nejaka Ukrajinka, ale bola to normálne Slovenka. Nechápem dovod. Vie mi tu niekto dat dovod, preco si Slovak ide davat na kocar ukrajinskú vlajku?
@anonym_df91cd hádam poznáš rozdiel.
Alebo žeby nie 🤔
@cacianka poznam, ale niekto tu spomenul, ze ju ma preto, lebo moze. Tak teoreticky kazdy moze hocico si vyvesit na kociar, aj rusku vlajku.
Ja mám na aute izraelsku vlajku, nechápem
Co má byt na tom divné .. nech ma každý
Co chce
@anonym_7f8980 takze aj ruska je ok?
@anonym_df91cd Rusko je komunistické a ruská vlajka je jeho symbol. V demokratickom svete, vrátane Slovenska, je nacizmus a komunizmus vnímaný ako totalitná ideológia. Propagácia symbolov nacizmu a komunizmu je aj na Slovensku trestná.
Pre mňa je aj ruská vlajka symbol komunistického, totalitného Ruska.
Nesympatizujem s totalitnými režimami a ich vlajky by som si na kočík nikdy nedala.
@anonym_df91cd Rusko je komunistické a ruská vlajka je jeho symbol. V demokratickom svete, vrátane Slovenska, je nacizmus a komunizmus vnímaný ako totalitná ideológia. Propagácia symbolov nacizmu a komunizmu je aj na Slovensku trestná.
Pre mňa je aj ruská vlajka symbol komunistického, totalitného Ruska.
Nesympatizujem s totalitnými režimami a ich vlajky by som si na kočík nikdy nedala.
@anonym_04f50b tiez by sme nevedeli, preco ma tu rusku vlajku. Je to diskutabilne. Vies, co je zaujimave? Ze po vypuknuti vojny sa ruski a ukrajinski studenti nepomahali. A ich spoluziaci pomahali obom.
Tak isto, ako na Krete si pocas vojny vymienali Srb a Chorvat take malicke papierove vlajky. Stretli sa, citili vzajomnu solidaritu, nechceli bojovat. Aj v sucasnosti - jeden syn musel bojovat proti druhemu synovi, pretoze 1 bol v tuskej, druhy v ukrajinskej armade. Povinnost, okolnosti, nie chcenie.
Nam sa tu lahko komentuje, filozofuje, odsudzuje. Priamo stretavajme ludi, priamo sa pytajme dotycnych. Toooolko roznych nazorov, pribehov, pohladov by sme sa dozvedeli. Najlachsie je sustredit sa len na seba a svoje ego. Aj vo vede - cim viac vieme, tym viac zistujeme, ze vieme malo.
Aj tu v diskusiach - nedostatok informacii, neopytame sa, domyslame si, odsudzujeme.
Ja sa tak zamyslam, ked ma niekto na kociku ukrajinsku vlajku, preto, ze je demokracia a MOZE, moze mat potom hocikto na kociku aj rusku vlajku? Ci to uz nie?
@anonym_df91cd ty si sa svoj mozes dat aj nacisticku s hakovym krizom.
@anonym_df91cd a brání ti niekto v tom dat si vlajku ruskeho agresora na Kocik?? Pochybujem o tom
@anonym_df91cd ty si sa svoj mozes dat aj nacisticku s hakovym krizom.
@anonym_4ece79 to nie je trestne? (nacistocky symbol)
Ja sa tak zamyslam, ked ma niekto na kociku ukrajinsku vlajku, preto, ze je demokracia a MOZE, moze mat potom hocikto na kociku aj rusku vlajku? Ci to uz nie?
@anonym_df91cd a kto ti ju zakazuje? Daj si aj britskú,americkú, Japonsku, Turecku .... Koho to zaujíma? Len blbeckov áko autorka prispevku
@anonym_4ece79 to nie je trestne? (nacistocky symbol)
@eva8 ja sa pytam kto by si na kocik dal vlajku agresorskeho statu ktory rozputal vojnu.

Ja mám na aute izraelsku vlajku, nechápem
Co má byt na tom divné .. nech ma každý
Co chce