Ste spokojní s reprezentáciou Slovenska Róbertom Ficom?
Ako ste spokojní s tým, ako nás reprezentuje Róbert Fico vo svete?
Tiež by ma zaujímalo, či ste spokojní s tým, ako tiahne náš štát k Rusku?
S tými Rusmi, Štefánik sa bál vplyvu Rusov a preto hľadal spojencov pre našu vec vo Francúzsku, USA dokonca ČS legie podporovali v Ruskej občianskej vojne opačnú stranu a teraz ten kontrast jeho obraz sa objaví v Ruskej televízii
A oslobodenie? Čo sa týka Slovenského štatu tak ten vyhlásil Sovietskemu zväzu 22.6.1941 vojnu dokonca na okupácii Ruska sa po boku Wermachtu objavili aj Slovenské divízie Ak to zoberieme tak Slovenský štát Rusi neoslovidili , ale vojenský porazili.
@larinka552 Hlavne ma teší, že neozkradnú moje dane a dôchodok. A predsa mi to jedno nie je, lebo Slovenkou budem navždy a vidím, ako sa dá žiť inak. Len SK, krásna krajina s priateľskými ľuďmi. Ale asi nikdy som nezažila, toľko nenávisti, závisti. Zvolým niekoho len preto, že ten druhý je mi nesympatický, aj keď má logické riešenia, nevadí, že volím hulváta, ktorý len kradne pre seba a bol tu už xrokov a výsledok žiadny. Toto neviem, či sa niekedy zmení. Je to v ľuďoch hlboko zakorené. Voľby prezidenta to krásne ukázali-počula som od ľudí, že idú voliť Pelleho, lebo Korčok pošle mužov a synov do vojny a počula som aj druhý dôvod, že idú voliť Pelleho, lebo Korčok je PS a keď bude prezident, tak PS chce zdaniť dochodky a on to urobí.🤕🤒🤯A potom prídem sem a vidím, že to nie je všetkým ľuďom jedno a chcú pre našu domovinu a budúce generácie niečo iné a lepšie-to mi dodá nádej. Za to som vďačná.
@jananovotna88 môj dedo bojoval v Taliansku a spolu s nimi šiel do Ruska. By si sa čudovala koľko ľudí netuší, že sme na začiatku 2svetovej boli na strane nacistov,skoro nikde obrom nehovoria. Mne aj môj muž vynadal,že aká som blbá,až keď keď ho nedal do laty môj otec a vysvetlil mi,že áno tak to bolo
@tetapetra a mne sa páči ako Ukrajincom nadávajú do Banderovcom a pritom na Slovensku sme mali organizáciu porovnateľne krutú, ktorá sa podieľala na vypaľovani dedín a popravách politických oponentov : Hlinkova garda!
@jananovotna88 tiež sme o nich nepočuli, pokiaľ to nevytiahol Blaha a spol 😁. Ale to isté mal asi každý národ, aj chorvati, aj poliaci....
@gribka1 40 rokov okupácie akosi vymizli ľuďom z hláv, možno spomienkový optimizmus ako len nám bolo dobre. Ako nás ruská armáda vyciciavala, obmedzovala, spôsobovali ekologické katastrofy, ako byty aj vily obsadzovali ruské rodiny a žili si tu ako králi, zatiaľ čo doma by sa v 3i bytoch tlačili 3 - 4 rodiny, ako vykúpili lepšie potraviny , prednostne a vo veľkom, ako sme boli strážení, podriadení, sledovaní, špehovaní a ponizivaní. Fakt krásne časy to boli !
Už nám chýbajú tak sa zase ideme pchať pod ich nadvládu, lebo nám chýba ruský bič nad hlavami.
Slováci mi pripadajú ako otroci, ktorí potrebujú nad sebou otrokara, lebo nevedia žiť samostatne, hrdo a sebavedomo. Ako nesvojpravni ...
Je mi z toho veľmi smutno a ťažko
@kleopatra114 a zadok si utierať do nastrihanych novin ( rude právo, pravda, hlas ľudu)
@tetapetra Chorvati mali Ustasovcov a Poliaci po kapitulácii boli rozdelený medzi Nemecko a ZSSR ZSSR na okupovaných územiach nevytvorilo žiadnu správu a na území okupovanom Nemeckom vznikol Generálny Goverment , ktorého najvyšší predstaviteľ bol dôstojník SS Hans Frank V Poľsku vznikol okamžite odboj Rusom dodnes Poliaci vyčítajú Katyn, alebo že napomohli Varšavskej povstaniu keďže Červená armáda sa nachádzala iba 44 km od mesta. Dodnes považujú vo svojom výklade histórie , že po okupácii Nemeckom prišla tá Sovietska
Pre zaujímavosť Slovenský štát 1.9.1939 vyhlásil vojnu Poľsku a na okupácii Poľska sa zúčastnili 3 Slovenské divízie vedené gen.Čatlošom Okupovali sme dediny na Hornom Spiši
Áno, zabudli na uránove bane, politicky prenasledovaných, prenasledovanie veriacich, neľudské praktiky nespravodlivo uväznených, vysťahovanie rodín nielen z bytov do maštalí ale stovky kilometrov do zdevastované ho pohraničia, zabudli na našich predkov odvlecenych do ruských gulagov, zmiznutých bratov, zastrelených na hraniciach, všetky tie vykonštruované procesy, len aby Slováci boli ruskejší ako rusi
@jananovotna88 až také podrobnosti neviem, niečo viem to rozdelenie Poľska, o Chorvátsku to viem len kvôli tomu,že mužov kolega(pán ma 80r) mal otca, ktorý patril do strany ustasovcov.
Mám však dosť,keď idem FB a tam sú fotky našich hradov, čo pod nich píšu Maďari. Že Sk je len od roku 1993, že Sk patrí Maďarsku. Niet toho svätého,aby uznali,že Slovania sú na našom území od 5storocia.
@tetapetra aj to je na diskusiu. Je pravda že sme boli 1000 rokov súčasťou Uhorska. Po smrti Mojmira II , resp. podľa maďarskej legendy Mojmir vymenil kniežatstvo za bieleho koňa dedične leno v Nitrianskom kniežatstvom prevzali Arpádovci. Ono sa tu bojovalo proti Bavorom, ktorý si robili nárok na toto územie. Bitka pri Bratislave v roku 906 potvrdzuje že po boku Maďarov stáli aj Slovania, o necelých 100 rokov bol Štefan ako Nitrianske knieža podporovaný aj Slovanskými rodmi ( Hont a Poznám) a práve Štefan sa vďaka aj ich podpore stal prvým Uhorským kráľom, ktorý deklaroval , že vytvoril mnohonárodnoatne kráľovstvo. Štefan nám napr. doniesol latinskú, západné náboženstvo. Za jeho vlády si robili Poliaci zálusk na naše územie. Kto vie keby neboli Arpádovci ako by sme dopadli? Na území Slovenska žili aj nezanedbateľná Nemecká a Židovská komunita. Dokonca Belo IV uzákonil listinu Pro Slávia, ktorá dáva práva Slovanským mešťanom. Všetko bolo v poriadku do nášho národného ohrozenia a pridanie sa na stranu Habsburgovcov počas Maďarského povstania v roku 1849
Hrady patrila šlachte a u nás neznáme rody sú v Maďarskom povedomí veľmi známe. Rody ako Nadašdi, Rakoczi, Dežofi, Forgacovci sú synonymom Maďarského hrdinstva buď v boji proti Turkom alebo Habsburgovcov a preto ich hrady na našom území sú Maďarmi tak vyzdvihovane. Na Slovensku pôsobili aj ekonomicky silný rod Andrasiovcov, alebo diplomatická rodina Esterházyovcov.
A netreba zabudnúť na významný podiel Karpatských Nemcov,, ktorý žili na Slovensku spravovali obchod
@tetapetra vedela si , že sl zakladateľ modernej literárnej maďarčiny Valentín Balaša sa narodil vo Zvolene pochovaný je na Liptove ( Hýbe) a okrem maďarčiny písal svoje básne aj v staroslovienčine, poľštine a turečtine😁
František Rakoczi je pochovaný na Slovensku, alebo Arabský mučeník Aristid Dezsafy a o jeho kryptu sa stará Maďarská vláda.
@jananovotna88 čo si nevedela 😉. Pravdou je,že si nás podrobili. A my ako národ si nezaslúžime samostatní štat. Gemer a okolie za Uhorska rástli,teraz je to šedá diera. Ale nevadí nemáme 76 pohlaví a nikto nepôjde bojovať na Ukrajinu a aj potraviny pôjdu dole 🤦🏻♀️
Predstavte si túto planétu BEZ FICA.
@jananovotna88 prepáč, ale čo si tu chcela povedať výlevom histórie? Však všetci vieme, že sme boli Rakúsko- Uhorsko. To už je za nami nie? Aj iné štáty to už majú za sebou sú samostatné a veľa pre to spravili tak ako my. Mimochodom bojovali sme spolu s Čechmi za vznik prvého Československého štátu, ktorý vnikol účelovo, aby sme boli väčší a silnejší. V zahraničí nás uznali práve kvôli znakom štátu- vlastný jazyk, kultúra … My sme tu za čias monarchie mali stále štáty v štáte. Naši predkovia spravili veľa pre našu slobodu, nedajme si ju teraz vziať nejakým rusofilom, ktorý zradil.
Som diskutovala s inou užívateľkou aj som označila. Ospravedlňujem sa
@jananovotna88 v Poľsku existuje dokonca televízny kanál kde sa venujú len čisto ohrozeniu zo strany Ruska? Rusko sa im roky vyhráža a Poliaci poučený historiou, veľmi sledujú dianie vojny s Ruskom a Ukrajinou a prípravujú svoj obranný systém. Porozprávaj sa s Poliakmi ako reálne cítia hrozbu že sú ďalśí na rade.
Komunikácia prebehla medzi mnou a janou,neprezivaj.
@tetapetra pridala aj všeobecný komentár, tak som si dovolila reagovať.
@janinah toto povazujem za najhorsie:
"Pre výstavbu baterkárne si vybrala 540 hektárov mimoriadne ornej pôdy, na ktorej sa mohlo urodiť až 3000 ton pšenice, z ktorej by mohlo byť vyrobených päť miliónov bochníkov chleba z jednej úrody,“ poukázal. Dodal, že v továrni sa bude pracovať s veľkým množstvom chemických látok s potenciálnym prekračovaním emisných limitov, znečistením pôdy, spodných vôd aj rieky Nitry."
Vyvlastnovanie pody. Pritom Fico tvrdi, ze nechce byt nikoho otrokom. Po nom bude len spust. Hlavne, ze on dozije s plnym bruskom a s plnou penazenkou. Nasledujuca vlada bude mat plne ruky prace. Znecistene zivotne prostredie uz nik nenavrati. Baterie do aut budu potrebne, ale tie cla. Auta budu aj na iny ekologicky pohon a u nas ostane zdevastovana priroda.
Zoznam ministrov, ktorí sú s premiérom v Číne:
minister životného prostredia Tomáš Taraba (SNS);
ministerka kultúry Martina Šimkovičová (SNS);
minister športu a cestovného ruchu Dušan Keketi (SNS);
ministerka hospodárstva Denisa Saková (Hlas-SD);
minister financií Ladislav Kamenický (Smer-SD);
minister pôdohospodárstva Richard Takáč (Smer-SD);
minister zahraničných vecí Juraj Blanár (Smer-SD);
minister dopravy Jozef Ráž (Smer-SD).
https://www.ta3.com/clanok/965229/fico-v-cine-v...
Mne sa zda, ze niekto absolvuje "spoznavacie zajazdy". Danko je potrestany neucastou za problemy s Huliakom a vynasanie "vnutrokoalicnych praktik"
@eva8 Ficovi je Čína blízka.
Opozícia v súvislosti s Ficovou cestou do Číny dala najavo obavy, aby sa slovenská ekonomika a bezpečnosť nedostali do područia krajiny s komunistickým režimom.
Grcam z tejto vlády na čele s Ficom. Fuj fuj fuj 🤮🤮🤮
@jananovotna88 ti spojenci usa a velka Britania sa na zaciatku vojny vystali na vsetky staty okupovane Nemeckom. A to iste by urobili aj teraz, vysrali by s na nas, keby nedajboze sa daco stalo

@larinka552 No, ale to len ako v rozprávkach sa píše, boli šťastní, kým nepomreli. Nič netrvá večne.