icon

Stretli ste sa s netoleranciou a osobnými útokmi od ľudí, ktorí volili nejakú politickú stranu?

9. mar 2025

V prvom rade chcem upozornit, ze tu chcem normálne diskutovat, tak Vas pekne poprosim, aby ste si vasne nechali doma pred TV alebo pre podobnych fanatikov. Mam kolegu, ktory je homosexual. Sme vo firme viaceri a teda sme volili viacere politicke strany. Chalan je mlady do 25 rokov. Nikdy sa netajil svojou orientaciou a vsetci sme k nemu pristupovali s uctou. Nikto sa neopovazil mat hlupe poznamky, ani ho urazat. Minule prisiel s otazkou, ze koho sme vlastne volili. Ja tieto diskusie vysostne neznasam, pretoze presne viem, co po nich nastane. Ja som mu povedala, ze toto su moje sukromne veci a nemam potrebu nikomu vesat, koho som volila a koho nie. Pritom som si na 99% ista, ze sme volili tu istu stranu. Ale co nastalo potom, ked niektorí uprimne povedali, koho volili, ma extremne sklamalo. Co tam predvadzal ten kolega bolo fakt smutne. Totalne zacal zhadzovat kolegov, ktori volili inu stranu a vyjadril sa, ze on s takymi ludmi uz neprehovori. Akoze to vazne? To je tolerancia a ucta k inym? A je jedno, ktoru stranu si volil, ale aby som teraz skatulkoval ludi podla politiky? Mne je teda jedno, ci niekto volil toho a tamtoho, ked viem, ze je to super a dobry clovek, nebudem ho predsa odsudzovat. My sme naozaj skvely kolektiv a prislo mi extremne luto kolegyne, ktorá ostala uplne zaskocena a smutna. Pretoze vzdy bola k nemu laskava a mila, doniesla kolac a on ju totalne zhejtil za to, ze volila smer. On sa na adresu vsetkych volicov smeru vyjadril, ze su to hlupaci, nevzdelanci a mali by byt niekde na jednom ostrove a vycleneni z kolektivu. Stretli ste sa aj vy s podobným odsudzovanim, ked ste nevolili tu istu stranu?
kolektívu

mamina7070
9. mar 2025

@tetapetra v pohode presedlali sme na muzikaly aktualne
najblizsie ideme na Mojzisa
ak by som tam bola s muzom a nie so susedou (bol tomdarcek pre nu) tak najskor odideme ale to uz je jedno.

annm81
9. mar 2025

Tie, čo tu máte problémy a vyjadreniami hercov a iných profesii, nechápete, kde sa práve nachádzame a kam smerujeme. Toto nie je bežný politický spor o tom, či sa majú platiť vyššie alebo nižšie dane, ani ideologický spor o to, ako majú byť regulované potraty a kedy má plod právo na život. Nachádzame sa v situácii, ako pred druhou svetovou vojnou. Každý, kto sa dnes, keď mu v zásade za to nič nehrozí, nedokáže postaviť zlu , ktoré sa tu rozťahuje, a verejne deklarovať, že s ním nesúhlasí, bude spoluzodpovedný za veľmi pravdepodobnú tragickú budúcnosť, ktorá našu spoločnosť postihne.

lion777
9. mar 2025

@mizoko nie dezolat

lion777
9. mar 2025

@annm81 herci boli vzdy komendianti, budu trepat to, co im nakazu a kde viac zaplatia. Celkom priehladne. Veru, ked si davala pozor na dejepise, cela Europa sla jednu politiku a nakoniec sa ukazalo , ked uz bolo po bojoch a oslobodzovacich operaciach, kde je pravda.

mateson2004
9. mar 2025

@tetapetra áno bolo to po konci predstavenia. A malo to byť aj mimo divadla. Ešte raz to zopakujem. Pôjdeš na rodičovské združenie svojmu dieťaťu, a na ukončenie rodička tam učiteľka prečíta svoju politickú agitku. Bude sa ti to páčiť. Po ukončení rodičovského, povie kto nechce počúvať nech odíde. Toto je OK? Na pôde školy?

mateson2004
9. mar 2025

Nádherne to povedal nedávno výborný český herec David Švehlik. Bylo to zhruba takto " herec je jedna z mnoha profesí, je akorát víc vidět. A to je všechno. Herci kolikrát mluví a mluví , mluví o věcech kterým nerozumí, a tváří se , že tomu rozumí....

lion777
9. mar 2025

@mateson2004 uplne presne tomu chapem, co chces povedat. Ked idem na divadelne predstavenie, chcem vidiet kvalitne predstavenie. 🙂. Človek si tam ide oddychbut, vypnut, trochu sa zabavit. V tomto ptipade, nedám svoje peniaze na to.

mizoko
9. mar 2025

@lion777 tak toto ma zaujíma. Vysvetli nám tvoje chápanie histórie nech sa poučíme. Ako historika má to dosť zaujíma.

mizoko
9. mar 2025

@annm81 tuná sa zhlukli prívrženci druhej strany ti je to márne 😅 oni sa vyjadrovať môžu a nikto iný už nie 😏 tak to podľa nich má fungovat

mizoko
9. mar 2025

@lion777 ak sa ti nepáči čo vraveli po predstavení máš možnosť s nimi diskutovať a nie sa sťažovať na internete. Veď sa postáv a povedz im rovno ako to vidíš ty. A skús dať padne argumenty prečo oni robia chybu a v čom. Jedine ak žiadne nemáš. A ani gule na to aby si sa s ľuďmi bavila zoči voči

mizoko
Autor odpoveď zmazal
tetapetra
9. mar 2025

@mateson2004 nerozumiem. Nechýba ti tam otáznik? Nejako sa strácam
Pôjdeš na rodičovské združenie svojmu dieťaťu, a na ukončenie rodička tam učiteľka prečíta svoju politickú agitku. Bude sa ti to páčiť. Po ukončení rodičovského, povie kto nechce počúvať nech odíde. Toto je OK? Na pôde školy?
Ak bude čítať na rodičku, áno vadí. Ak ma vyzve, že je koniec a môžem si ju vypočuť alebo odísť, rozhodnem sa.

lion777
9. mar 2025

@mizoko ja im moje peniaze ani nedam. Ak to tak budu robit vsetci, nebude z coho platit vyplaty a potom sa spamataju.

silvike
9. mar 2025

@mizoko Ja sa viem normalne bavit 🙂

annm81
9. mar 2025

@lion777 Kde je tá pravda? A akú jednu politiku máš na mysli?

Spoločnosť bola rozdelená na tri skupiny - tí, čo uznávajú humanistické hodnoty a demokraciu a vedia sa postaviť zlu, tí, čo boli fašisti a tí, čo sa oportunisticky vždy orientujú na všetky štyri strany a keď je jasné, kto bude víťaz, pridajú sa k nemu, bez ohľadu na to, aké hodnoty vyznáva. Toto boli naši predkovia a takéto životné nastavenia sú zjavne kultúrne dedičné, preto ich môžeme vidieť aj dnes.

silvike
9. mar 2025

@annm81 ..."Každý, kto sa dnes, keď mu v zásade za to nič nehrozí, nedokáže postaviť zlu , ktoré sa tu rozťahuje, a verejne deklarovať, že s ním nesúhlasí, bude spoluzodpovedný za veľmi pravdepodobnú tragickú budúcnosť, ktorá našu spoločnosť postihne."...co je podla teba to zlo ktoremu sa treba postavit ?

mizoko
9. mar 2025

@silvike no a po tomto komente končím lebo tuná slnko nezasvieti 🤣 žite si vo svojej bubline keď vám je tak dobre

mizoko
9. mar 2025

@lion777 jasneeee,hlavne že na dôchodky bude. A že o chvíľu živnostníci ani nebudú lebo ich tento štát zdiera tak že nedokážu dýchať to je vám sumak. Ste tak obmedzení vo svojom myslení až to bolí.

mizoko
9. mar 2025

@lion777 nič im nedaj,hlavne svoju prítomnosť 😁

lion777
9. mar 2025

@mizoko k dôchodkom, ani živmostnikom som sa nevyjadrovala. Len že nebudem platiť, za to, čo nechcem. Nejako sa ta to dotklo. Veď a načo sem píšeš, ked su všetci obmedzený?

gab1sol
9. mar 2025

@zalka nie sú to síce spomínané výrazy, ale mne osobne toto nepríde na slušnú diskusiu “divné tvory”, či “budu trepat to, co im nakazu a kde viac zaplatia.”. Nazývať ľudí divnými tvormi? Všetci sme ľudia a všetci sme jedinečné osobnosti, žiadne divné tvory. Tiež hovoriť, že niekto trepe? Veď ľudia rozprávajú. A ak niekto vyjadrí svoj názor, ktorý nie je v súlade s postupom dnešnej koalície, tak už musí byť zaplatený.

A eticky kódex? Ako sa ho držali naši politici, keď vyburcovali dav na skandovanie “americká k*rva”, či keď na miesto ministra zasadol človek, ktorý ženu názve “sukou”?

annm81
9. mar 2025

@silvike Neofašizmus, diktatúra, nesloboda, nenávisť, úpadok poznania...

oblecenie99
9. mar 2025

Áno, môj otec ani netušil koho som volila, ani som mu nepovedala, len povedal svojmu vtedy trojrocnemu vnukovi, citujem: ak tvoja matka volila Korčoka, povedz jej, že sa môžete zbalit a ísť domov (boli sme u nich na návšteve na víkend, a strašne som ich prekvapila, že som mala vybavený voličský preukaz). Že vraj zo srandy. , ha ha. BTW, on je volič Smeru, či Hlasu, na striedačku.

mizoko
9. mar 2025

@gab1sol na to som sa už pýtala,na dodržiavanie etického kódexu našou vládou. Odpovede som sa nedočkala. A furt čakám na tiw prachy od Sorosa za protesty 🤣🤣🤣 a furt mi nič neprišlo.

mateson2004
9. mar 2025

@mizoko ak je to podľa teba Pohodka, tak podľa mňa nie. Tato si učiteľka nemôže dovoliť,

silvike
9. mar 2025

@annm81 Suhlasim, este by som pridala aj totalne zbytocne a trapne predvadzanie polonahych muzov a zien a xyz entit na duhovych pochodoch.

mizoko
9. mar 2025

@lion777 ale ja som sa k nim vyjadrila keď si ty písala že keď ruky nepôjdeš do divadla tak chudáci divadelníci nebudú mať na výplaty 😅🤣 hej,hej,z teba žijú. No a písala som o živnostníkovi kvôli tomu že vláda ktorú tak obhajujes ich zdiera tak že oni zaručene o chvíľu nebudú mať čo jesť. Ale to ti nevadí to je isto v pohodičke 😁 tak ako písal jeden pán že nenazrati podnikatelia to tu ničia 🤣 hej no,živnostníci a drobní podnikatelia istom

mizoko
9. mar 2025

@mateson2004 ja som nenapísala že je to podľa mňa pohodka ale pre školu zjavne áno. Mám problém z pochopením textu? Vieš že si sa na šlabikári nemal šmýkať ale čítať z neho 😉

mizoko
9. mar 2025

@silvike a to sa u nás kde deje? To polonahé predvádzanie sa na dúhových pochodoch? Počuj ty na aké akcie chodíš? Nejaká si divná keď toto sleduješ a vyhľadávas. Ja o takom neviem. Asi sa treba od teba držať ďalej 🤣

kremlicka250
9. mar 2025

Osobne by som si velmi rada pokecala s niekym kto volil SMER aby som sa na vec pozrela z jeho strany. Ale bohuzial nikto mi zatial logicky neodvovodnil preco. Odpovede su vzdy podla toho, co Robert povedal na tlacovke. Tak sa vzdy dozviem len to, preco si Fico mysli ze ho mame volit ale nie preco ho volil konkretny volic....
Ked chcem odovodnit nejake veci, bud mi clovek neopovie, ale mam si dohladat alebo opytat Simpanzicku...
Bobuzial urazky su z oboch stran...but si ovca,alebo dezolat, sorosova slapka ci Putinov ritolez...
Osobne si nezastavam ani jedno a vzivote som nikomu nepovedala, nenapisala, ze je dezolat.
A ani o dochodcoch si nemyslim,ze su sprosti, su len chudaci zijuci v bubline v nadeji, ze raz bude lepsie, lebo im to niekto slubil:( a je mi ich aj uprimne luto....
Slovensko je bohuzial spravami vystrasene pri predstave, ze veci mozu fungovat aj lepsie.
Sme proste narod negativnych myslienoch, kedy si myslime, ze zmena vzdy vedie k horsiemu.