Uťahovanie opaskov: Ficova vláda zvyšuje platy len vybraným
Z doterajšieho konsolidačného úsilia Ficovej vlády je zrejmé, že pripravované opatrenia zaplatia firmy, banky, ale aj bežní ľudia. Šetriť na strane vlády či jej úradníkov by sa malo menej.
„Zatiaľ vidíme, že konsolidácia sa deje najmä na príjmovej strane rozpočtu, čo má potenciál utlmiť hospodársky rast, ktorý je kľúčom k udržaniu štedrej sociálnej politiky v budúcnosti,“ hodnotí analytik Slovenskej sporiteľne Marián Kočiš.
Čítajte viac: https://index.sme.sk/c/23383308/rozpocet-fico-d...
@mamina7070 Dobre, takže vlastne sa im platy vyriešili. No a teraz čo ďalej so slovenskom...
@mamina7070 prečo potom Pele pred voľbami hovoril ze keď nebudú nižšie ceny tak si znížia platy?
@makaronka01 Pretože tieto drísty na Slovákov zaberajú. A oni to vedia. Nič viac a nič menej. Chceli sa dostať ku korytám a bestrestnosti a to tým chceli dosiahnuť. 🫡
@tramtada31 ty mas pocit, ze tie nove hodiny ti dali zadarmo, to fakt? Vsak si ich kazdy rok platis vo vsetkych moznych aj nemoznych poplatkoch, co mas na fakture za elektrinu. Zadarmo nebola ani ta prekladka stlpa, tu si tiez zaplatis v cene za distribuciu. Alebo si ju zaplatila uz v tych predchadzajucich fakturach. Ani tie vlaky nie su zadarmo, lebo faktury za nulove listky vystavuje kazdy mesiac zeleznicna spolocnost a dava si ich preplatit z nasich dani. Preplaca ich NBS zo statneho rozpoctu.
ja sa bojim ako vyjdem uz z aj tak z nizkeho platu, ked klesnem o 100 eur na danovom bonuse, mam zdravotne problemy a druhu pracu po mojej uz nedam, aj keby som chcela, taka vycerpana chodim domov, ze hned zaspim na niekolko hodin...z tohto statu len odist
@mamina7070 ja sa teším z odbornikov , ja dúfam , že aspoň niekde sú odborníci , a nech maju aj kľudne vyšší plat ako minister a kľudne aj ako nejaký iný európsky , keď sú výsledky . Len prečo ma mat vyšší plat Fico , tomu ja bohužiaľ nerozumiem , žiadne výsledky , rozkradnuta krajina , nič nefunguje , jeho komunikácia je na úrovni 4.cenovej , toto mám platiť ?! Videla Som tabulku , kde k pomeru k priemerným mzdám kraľoval na druhom mieste so svojim platom , predbehol aj škandinávskych ministrov , toto už ke fakt na zamyslenie . V súkromnej sfére sa zvyšujú platy na základe výsledkov , ziskov , tu na základe čoho ?
@jednoduchomaria89 Tomu ani ja nerozumiem, pretože Fico už ani politik nie je. Jedno veľké ego, ktorému absolútne na Slovensku nezáleží, len ja ja, sám veľký, ktorý môže robiť čo chce a všetci mu môžeme viete čo.
Ja sa čudujem, že túto chamraď smerácku ešte nikto nespláchol do Dunaja.
Kde ste všetky boli keď Matovič zaťažoval štátny rozpočet svojimi nezmyslami ... A keď chcel Valášek prepúšťať 10% zo všetkých štátnych zamestnancov... PSkár Helebrant navrhoval zrušiť sirotské, zmraziť dôchodky ... Zhoda v spoločnosti už nikdy nebude...
Ja by som sa veľmi rád niečo spýtal voličov Fica a Smeru. Odkedy je táto chunta pri moci čo vlastne pre vás ľudí dobrého spravili? Niečo reálne, vďaka čomu sa zvýšila vaša životná úroveň, fakt by ma to zaujímalo. Ešte si pamätám keď Heger bol premiérom, ako na sociálnych sieťach sa vyplakávalo ako strašne zle sa im žije, nech už konečne príde ten Fico. Fico je tu ale čo sa zlepšilo? Potraviny drahé, dotácie na plyn a elektrinu budú končiť, fakt by ma zaujímalo čo vlastne ten Fico pre vás takého dobrého spravil. Nepoviete, lebo neviete, to je realita smeráckých voličov.
@tom_i
- Tiez sme otvarali oci a usta a nenechali sme na nom nitku suchu.
- Statna sprava je aj tak neefektivna a preludnena, chybaju ludia tam kde maju byt. Na druhej strane napriek tomu, ze uz neviem kolko rokov mame ministerstvo pre informatizaciu a Ficove vlady do informatizacie statu naliali miliardy digitalizacie je na urovni Papuy - Novej guiney a mame prebujnelu byrokraciu. Takze ak by fungovali vsetky tie projekty, ktore jeden cas zastresoval nas usmievavy prezident vsetkych a potom fesak Rasi, stana sprava by mohla byt vyrazne redukovana, co sa personalu tyka.
- Dochodkovy system ako je nastaveny po vsetkych "upravach", ktore stihli Ficovlady realizovat je neudrzatelny a jedneho pekneho dna tak ci tak skrachuje a tym, ze sudruch Fico opakovane vykrada druhy dochodkovy pilier ku krachu smeruje nielen statny ale aj sukromny dochodkovy system.
@viestta bordel neefektivnost a chaos do informatizacie vniesla predchadzajuca vlada a najma ludia z PS pod vedenim pani babkoherecky
@sevrin ten zoznam je kratky
- nemame 72 pohlavi
- nemame 3 zachody
Ked este odvola Simecku z funkcie podpredsedu parlamentu (este pred par rokmi tvrdil, ze je to tak nedolazita funkcia, ze je uplne jedno kto tam bude a zrazu uz je dolezita) tak vsetci volici dosiahnu orgazmus a bud tu raj na zemi
@mamina7070 Ok, veď nech to dajú do poriadku. Len nezabudni na Rašiho a Pellého, mali tam tiež paprče.
@mamina7070 vies kolko milionov preslo cez vrecka "dodavatelov" informacneho systemu eSlovensko a co z toho funguje? Nas usmievavy prezident vsetkych a MUDr. Rasi na cele ministerstva naliali miliardy do systemu eHealth a keby nebol dosiel kovid a urgentne sa dorabal system eRecept, tak by sme ho nemali nikdy. A to su projekty Ficovlady II a Ficovlady III.
@viestta 2018 : Viac ako desať rokov sa Slovensko snaží elektronizovať štátnu správu a tiež odbremeniť ľudí od zbytočných papierovačiek a behania po úradoch.
Štát zadáva zákazky, vytvára rôzne registre a weby. Minul už viac ako miliardu eur a výsledok je stále vzdialený tomu, ako funguje e-government napríklad v Estónsku, ktoré v ňom vyniká a ktoré sme chceli ako krajina pred rokmi prekonávať.
Čítajte viac: https://index.sme.sk/c/20787272/pellegrini-info...
@viestta si predstav ze viem co a ako z nasho eGov funguje rozhodne vyrazne viac ako ty😉
@mamina7070 a chces povedat, ze funguje? Ze jeho funkcionalita zodpoveda cene, ktora sa za neho zaplatila. Pokial viem uz doteraz stal viac ako estonsky a ten estonsky nedobehne ani keby mu estonsky bezal v ustrety.
@mamina7070 Takže z posledných 10 rokov bol Fico 7 a dobabrala to iba babkoherečksa, tak to myslíš?
@viestta tak napis ktora z funkcionalit nefunguje ked ho pouzivas ? a doriesime napravu
@mamina7070 😂
@tom_i pozri sa Sutaj Estok uz ulohu od Valaska ani nevedel ako. Policajtov mu zdrho viac ako ich stihol naverbovat... Hasici to iste, su podstavy. Zdravotnici, ti odchadzaju hufne od cias, ked MZ sefoval MUDr. Rasi. A ziaden dalsi minister ich odliv do zahranicia alebo inych rezortov nezastavil.
@viestta ved napis ak teda pouzivas ustredny portal verejnej spravy a elektronicke sluzby VS a nevies si s niecim poradit
ci nemas ani aktivovanu eDesk schranku na dorucovabie a nepouzila si ho doteraz?
@gribka1 veronika bola ministerka ale vykonni ludia (najma statni tajomnici) boli z PS
@tom_i a to aspon siel do produkcie nejaky system ale kolko ich ani to nebolo schopnych co sa za jej cias robili

@jednoduchomaria89
@gribka1
odbornici na mi isterstve maju aj vyssie platy ako minister takze je ok ze sa im platy ktore boli dlhsiu dobu zmrazene zvysili