icon

Volebný prieskum na Modrom koníku

20. sep 2023

Čisto dobrovoľne, kto chce napíše, kto nie - Nie
Koho sa chystáte voliť v parlamentných voľbách 2023?

simca06022011
21. sep 2023

@karolinakr nie nemaju minimalku, ale keby som im chcela dat aj 2000eur v hrubom, tak by som na to nemala.. o to ide a ano ak si to nevedomuju ludia hore, pripadne aj zamestnaci tak nie je o com;)
Inak sa funguje firme v DE, kde jednak je ina "kultura", ale aj obrat, prijmy su odjakziva inde a aj vydavky urcite. Nejde to tu proste len tak zdvihnut mzdy.
A napr. navstivila som firmy nejake, napr. v DE, ktore som videla, kde im na sklade nerobili Nemci, robili tam Polky za minimalne mzdy, na dvojtyzdnove turnusy, vo francuzku zase to skor vyzeralo na ze ani nemaju zamestnancov nizsich, a odchytili len nejaku vypomoc z ulice, paletak tahala predajkyna na opatkoch :D
A inak mali sme aj takych zamestnacov ktori chceli plat na ruku, oficialne minimum. Ano bola by to len a len ich vina keby mali nizky dochodok.. ako inak? Ono vies, su dve strany pracovneho vztahu, obe musia suhlasit. To ze niekto si nevie precitat par stran zakonnika, pochopit (naozaj, fixka a ked clovek ide je to uplne elementarne) a podpise kadejaku somarinu, nevydiskutuje si to hned na pohovore, nepyta sa (vid tu temy zaklada jedna slecna/pani so zmluvou opakovane par dni... ) a nepovie, ze toto nie je ok, ze ludia maju traumu nahlasit veci na inspektorat radsej budu doma lamentovat = hlupost ludi. Neviem co z toho pocitu ukrivdenia a smutku ti ludia potom maju. A vsetci sa tak tvaria, co ten zly zly zamestnavatel nam dal podpisat.

A kedze robim uctovnictvo, od "mala" sa stretavam s podnikatelmi a vidim, ze ciel je len neplatit odovody a dane. Za kazdu cenu. MOzem objektivne hodnotit ich samovinu na nizkom dochodku. presne ako opisejm v predoslom prispevku. Od 89teho preslo 34rokov.. dnesny novodochodcovia boli vtedy ludia v najproduktivnejsom veku.
ALE inak, co konkretne sa tu deje? ze ludia s nizkym prijmom maju nizky dochodok? no to je proste tak... aktualne mimochodom uz aj uctovnik zaraba minimalnu mzdu :DDD
Myslis, ze v zahranici ked neplatia nepracuju, pripadne maju najnizsi prijem, maju hviezdne dochodky? nemaju zakladny dochodok v de pre najchudobnejsich je cca 404EUR? priemerny sice je okolo nad tisic ale minimalka je okolo 1500EUR.

A ked uz chces A rozoberat, treba povedat B. Je to ekonomicky neudrzatelne v nemecku, rovnako aj v inych krajinachj (myslim, ze minuly rok sa nieco riesilo vo francuzku), tie vysoke dochodky zadlzuju celu krajinu.
Preto poviem, to co vravim u nas v praci: vyssie platy? tak treba vyssie prijmy firmy. Cize ak chce niekto v ekonomike zvysovat cokolvek, co ide z rozpoctu, najskor musi zabezpecit ekonomicky rast. A to jedine podporou firiem, podnikatelov, ktori su tu. A davaju ludom pracu a PLATIA dane.

simca06022011
21. sep 2023

@panda21 problem bude ze tam nezabludi vela hlasujucich, a hlavne nie zo zakladne smeru, hlasu a pod.

zafir01
21. sep 2023

@simca06022011 vďaka za tento tvoj komentár .ja nemám taky dar vysvetliť veci takto polopatisticky ,ale presne si opísala to ,čo vidíme s mužom v praxi v eú firmách ,a kde hľadať riešenie .

triss83
21. sep 2023

@paradajkova počas posledných 3.5 roka, sme videli kupovanie a kupčenie s hlasmi poslancov denne. Ja ti schválim toto, ty mi schváliš toto. Keď nie, tak hneď boli tlačovky (plačovky). O financovaní mimovládnych organizácií nehovoriac.

thinna33
21. sep 2023

@triss83
Preboha to kto dovolil taku knihu na SK vydať 😨

triss83
21. sep 2023

@thinna33 čo ti poviem, PS nezaháľa, veď teraz vládnu

cafelatte
21. sep 2023

Ak by som volila Fica, tak len preto ze zastaví vyzbrojovanie Ukrajiny pre nic ine...ale myslím ze on to výhra aj bez môjho hlasu.

walentina7
Odpoveď bola odstránená
cafelatte
21. sep 2023

@triss83 a takto to tu bude ked zvolia PS, budú tu chodiť preoperovane ženy na mužov, ktoré si nechajú reprodukčné organy. Čiže presne podľa tej knihy, muži s tehotenský bruchom...hrôza, chaos..

triss83
21. sep 2023

@cafelatte je to zvrátené

triss83
21. sep 2023

@walentina7 nadávať mi vedia kvalitne, tak nech si pozrú realitu. Zavesila som to do viacerých diskusii, tak nech začnú rozmýšľať 🤦

dogblock
21. sep 2023

@triss83 zdroj hlavne spravy :D :D :D

thinna33
21. sep 2023

@dogblock
Pozri si tu knihu nie kto o nej pise. Toto ti je fakt smiesne? Apropo, nasla som teraz ten isty clanok ale ako tu knihu ukazue Kollar a clanok je na pluske. Volit ho nejdem ale je to sila co nasli. V normalnych spravach to povedali vobec?
https://www1.pluska.sk/spravy/z-domova/kollara-...

simca06022011
21. sep 2023

@dogblock a co keď je to zdroj hl.spravy? Mení to niečo na fakte, ale obsah ma kniha?

karolinakr
21. sep 2023

ja som videla nejaku anglicku knihu, kde sa 5r detom hovorilo o sexualnych temach normalne dospelackych len v šušlavom jazyku - semienko atď...nepotrebujeme vsetko zo zapadu preberat..ja som sa k takej teme dostala poriadne v 13, možno na taboroch sme si niečo šuškali pod perinou, i tak to pre mna bol mnohokrat šok, nemyslim si, že 5r dieta potrebuje vediet, že penis ide do vagíny..
este ked začnu s tym, ze muž ma pravo otehotniet a podobné bludy..

cafelatte
21. sep 2023

Jednoducho slovo Progresívny je v preklade extrémne tolerantný, čo znamená drogy, trans, imigranti..všetky čerešničky na torte zo západu v jednom balení.

karolinakr
21. sep 2023

Extremna tolerancia nas priviedla k situacii, ze cokolvek sa na fcb napiše na osadnikov, čo robia bordel, je to zmazane, blokacia do 10min., lebo širiš do nenavist..To iste ked napiše cigan vulgarizmy, ze ta zabije, zlomi nohu, tak facebook to vyhodnoti, ze normy komunity neboli porušene..ja som to vlastne až teraz pochopila, ludia, čo v tomto state žiju normalne, budu terčom šikany, na zapade kvôli migrantom, tu kvôli hocičomu. v mene humanity nechaju nad sebou vladnuť zlo..par ludi to už začalo vidiet, hned su označeni za .......
nejaka agenda, čo hlasa toleranciu, mier, humannost ta zomelie ako mlynček..a na koniec ti bude na vlastnú škodu..

paradajkova
21. sep 2023

Tak hlavne ta kniha nema nic spolocne s PS. Vydalo ju vydavatelatvo yoyo books, zahranicny autor. Zas tu niekto ociernuje PS. Toto su totalne bludy. Nic to s PS nema spolocne.

zahrajzlato
Odpoveď bola odstránená
simca06022011
21. sep 2023

@karolinakr presne, na ulici u nas jedna romka zobre roky, pred neviem 2rokmi, cez kovid som jej raz dala 20EUR, nech teda chuda sa naje... minuly tyzden po mne vrieskala ze som spinava p**a... :DDD lebo popravde necitim sa byt dost bohata na to aby som niekoho zobravy zivot sponzorovala...ludia okolo nic. KEBY som jej ja vynadala do lenivych ciganok, tak verim tomu ze by tam bol iny cirkus...

simca06022011
21. sep 2023

@cafelatte ale tak tolerantny, ze funguje cenzura, sikana a pod... v spolocnosti.

66simonka66
21. sep 2023

SMER alebo Republiku, ale asi skôr SMER.

triss83
21. sep 2023

@paradajkova koho je toto agenda? Hádam nie KDH, Smeru, či SNS? Toto je už reálne vydaná kniha pre škôlkarov, podotýkam škôlkarov! To má čo znamenať!?
Tebe to príde prirodzený vývoj dieťaťa? Mne teda absolútne nie!

maribell
21. sep 2023

@triss83 ale veď tá kniha nie je povinné čítanie 🧐.

paradajkova
21. sep 2023

@triss83 nieje to nikoho agenda. PS ma v programe, aby trans ludi ochranili pred zakonmi, ktore porusuju ich ludske prava a slobody.

To co robis ty, alebo comu si naletela ty sa vola politicka manipulacia. PS sa zastava mensiny a kedze si dovolilo sa zastat mensiny, na ktoru sa lahko utoci, tak to oponenti zacali vyuzivat. Ukazu ti nieco co sa dotyka trans ludi a ukazu prst na PS. Ale s PS to nema nic spolocne.

Ziadnu agendu PS nepretlaca.

triss83
21. sep 2023

@maribell ty vole 🤦 túto knihu si budú malé detičky pozerať v škôlke, učiteľky ich budú akože vzdelávať. No hnus. To ti príde normálne?

triss83
21. sep 2023

@paradajkova politicky zmanipulovaná si, akurát ty a tvoje postoje. Keď nedokážeš seriózne posúdiť nevhodné ideologické vplyvy tvojej strany. Je to ešte horšie,ako som si myslela. Tu skutočne chýba zdravý rozum.

paradajkova
21. sep 2023

@triss83 ty absolutne nechapes, ze toto nema s PS nic spolocne. Odsudzujes ich za nieco coho niesu autorom.

Manipulacia funguje tak, ze sa vytrhne nieco z kontextu a podsuva sa ti co si mas mysliet. Tebe ukazali knizku a uz si myslis, ze fuj fuj PS, lebo klucove slovo(lgbti ideologia) ti sedi. No nie, PS nic taketo nepresadzuje, ziadne taketo knihy v skolkach, nic to nema s PS spolocne.