icon

Voliči koalície, čo pre vás urobila súčasná vláda?

tilly
23. feb 2026

S čím ste spokojní?
A ste spokojní?
K tejto diskusii ma inšpiroval jeden status na FB. Autor tam vypisoval rôzne aféry a zákony, čo vyšli z dielne tejto vlády a pýtal sa ich voličov, či sú spokojní a čo pre nich urobili.
V komentároch boli len samé nahnevané príspevky priaznivcov opozície a potom sa mi ten príspevok stratil.
Takže sa pýtam tu Vás. Čo dobré konkrétne pre Vás urobila táto vláda. S čím ste spokojní, čo Vás potešilo.
Ak smiem, poprosím neanonymnú a hlavne slušnú diskusiu na úrovni dospelých inteligentných ľudí.
Tiež som pod vlastným nickom, tak sa nehanbite a kľudne vystupujte pod svojim.
Ďakujem ❤️

anonym_1b4dbe
23. feb 2026
@tilly

@anonym_1b4dbe o hádky nemám záujem. Ako píšem v úvode, budem sa veľmi tešiť zo slušnej diskusie. Naozaj by som rada vedela, ako to vnímajú ich voliči, bez rypania, bez súdenia, bez hádok

@tilly Ich volici ti sem nebudu nic vypisovat. Ako hore uvedene, dostali teple fleky. Provizie sa len tak rozhadzuju. Kazdy kto nieco dostal vie preco to dostal...spravne volil. Co sa na tom neda chapat?
Jeden moj rodinny prislusnik ma vdaka nim vystarane do dochodku (istota prijmu).
Asi tolko k ich volicom z mojho okolia. Ja som ich nevolila.

anonym_0fbbb9
23. feb 2026
@viestta

@pumi21 ale pomozu. Ked len jedna pochopi, aj to je uspech. Ja som sa cez vikend docitala, ze jednej volicke koalicie sa po diskusiach na MK oci otvorili, takze ano, maju aj tu tieto diskusie vyznam, nech uz skoncia akokolvek. Vzdy je sanca, ze niekoho preberu

@viestta náš rodinný známy, ktorý miluje Fica od kedy je v politike, už ho konečne nebude voliť. Dôvod? Nezavrel Matoviča.🤣🤣🤣

anonym_0fbbb9
23. feb 2026
@anonym_1b4dbe

@tilly Ich volici ti sem nebudu nic vypisovat. Ako hore uvedene, dostali teple fleky. Provizie sa len tak rozhadzuju. Kazdy kto nieco dostal vie preco to dostal...spravne volil. Co sa na tom neda chapat?
Jeden moj rodinny prislusnik ma vdaka nim vystarane do dochodku (istota prijmu).

@anonym_1b4dbe nemyslím, že nejaké radové voličky, ktoré chodia na MK, dostali teplé fleky. A tí na vedúcich miestách sú tam tiež len kym Fico vládne.

alenka58
23. feb 2026

@tilly nepotešila ma táto vláda lebo som ich nevolila, ale nečakala som až taký úpadok morálky v parlamente, ani takú likvidáciu živnostníkov a bežných ľudí, zároveň ma mrzí a znepokojuje ich postoj k EÚ

anonym_1b4dbe
23. feb 2026
@anonym_0fbbb9

@anonym_1b4dbe nemyslím, že nejaké radové voličky, ktoré chodia na MK, dostali teplé fleky. A tí na vedúcich miestách sú tam tiež len kym Fico vládne.

@anonym_0fbbb9 Nie vzdy. Moj rodinny prislusnik je expert, ktory nie je len dosadeny. Ale vdaka jeho "naklonnosti" flek dostal. A uz je nevyhoditelni. A vela znamych.

hopatko
23. feb 2026
@anonym_1b4dbe

@anonym_1b4dbe mam v rodine progresivnu duhovu mladu damu, je na ministerstve obrany uz stvrte volebne obdobie a volila otvorene Fica, lebo ako tvrdi ona nikdy nie su take stedre odmeny ako za vlady Smerakov...prave kupila v BA byt

biba_18
23. feb 2026

@hopatko pekné. my konsolidujeme, oni sa odmeňujú ...

hopatko
23. feb 2026
@biba_18

@hopatko pekné. my konsolidujeme, oni sa odmeňujú ...

@biba_18 ani mi nehovor, tazko predychavam stretnutia s nou...

jednoduchomaria89
23. feb 2026

Predpokladám,že 90% koaličných voličov sú štátni zamestnanci , tam pravidelne platy rastu a tiež odmeny sa rozdávajú v tisicoch ,kadejaki naši ľudia ,podnikatelia nacucani na stat , a tretina ? Dôchodcov , ti dostali 13.dochodok , a simecka alebo grohling im zoberú dôchodky ,takže vybavené . Tu nepomôže nič ,len bankrot , čo možno príde skôr ako bolo očakávané

anonym_fa2bce
23. feb 2026

Čo je to koalícia? A čo je to opozícia? S čím akože máme byt spokojní? Čo mala spraviť pre mňa vláda? Ja nerozumiem otázkam. Nesledujem politiku, neviem, čo by mala mne politika spraviť. 😳

hopatko
23. feb 2026
@anonym_fa2bce

Čo je to koalícia? A čo je to opozícia? S čím akože máme byt spokojní? Čo mala spraviť pre mňa vláda? Ja nerozumiem otázkam. Nesledujem politiku, neviem, čo by mala mne politika spraviť. 😳

@anonym_fa2bce koalicia je vacsina v parlamente, kde sa prijimaju zakony, napriklad to ake platis dane, a ako a kde oni potom tie tvoje dane minaju...

anonym_46fe73
23. feb 2026

Pamatate sa na Kocnerove video Pociatka, ako sa smial s generalnym prokuratorom Trnkom na emisnom podvode, ked Slota o.ebal Roba motorovou pilou a nedal mu z kseftu nic? Tak isto sa smeju na svojich zurkach smeraci svojim volicom. Ako im okradli ich deti a oni sa im este klanaju a volaju im na slavu. Stacilo im nakukat, ze zem je plocha a nekradli oni, ale lgbti so Sorosom s Simeckovou mamou a alzakom, ktori nikdy pri statnom penazovode nestali. Ze smeraci maju sice postavene eurohaciendy, ale neprajna eu moze za to, ze SR krachuje.

la_dolce_vita
23. feb 2026

Co som si tak vsimla, tak tito volici to povazuju za najmensie zlo a ich mantra je, ze kazdy kradne alebo by kradol keby mohol. Tak volia socialnych demokratov, len si nevsimli, ze uz nedostanu ani tie omrvinky zo stola. Okrem dochodcov, tym staci 13.dochodok a po... karafiat od gaunerov.

anonym_1b4dbe
23. feb 2026

Ja si ale nerobim velke nadeje. Aj za Matovica to bolo presne takto a za Simecku by bolo tak isto. Je to slovenska mentalita. Ta sa vykorenuje niekolko desatroci. Rodinkarcenie, posluhovanie, spravne volenie.

anonym_46fe73
23. feb 2026
@anonym_1b4dbe

Ja si ale nerobim velke nadeje. Aj za Matovica to bolo presne takto a za Simecku by bolo tak isto. Je to slovenska mentalita. Ta sa vykorenuje niekolko desatroci. Rodinkarcenie, posluhovanie, spravne volenie.

@anonym_1b4dbe Ved nikto nechce Matovica spat, ale ekonoma, niekoho ako Ivan Miklos. Najhorsie je si povedat, nechame to tym zlodejom, ved to "nema" vyznam. Ale ma. Keby si studenti v 1989 povedali, ze to nema vyznam, tak dodnes mavame ruskymi vlajockami na prveho maja a jazdime na skoda favorit prvej generacie. Dzurinda nebol tiez ziaden zazrak, ale krajina sa nakopla a nekradlo sa tolko.

anonym_4d21c2
23. feb 2026

O akých teplých flekoch sa tu jedna? Ak to nie je tajné.

tilly
autor
23. feb 2026

Mňa najviac stvu dve veci, otáčanie sa k Rusku a nehanebne vôbec neskryvane kradnutie.
Konsolidovať by musel každý, opasky by sme si utahovali tak či tak, ale my uťahujeme na to, aby oni rozhadzovali, to mi vadí.
A to otáčanie sa od EÚ smerom k Rusku ma až desí

enmery
Autor odpoveď zmazal
enmery
23. feb 2026
viestta
23. feb 2026
@anonym_fa2bce

@anonym_fa2bce nuz ta "politika" ti vzala napriklad danovy bonus na dieta, ta "politika" ti zvysila DPH co citis pri kazdom nakupe, ta "politika" je zodpovedna aj za to, ze na termin u lekara cakas mesiace... Nie, politika sa ta v konecnom dosledku vobec netyka, mozes spokojne driemat aj dalej

marica61
23. feb 2026
@tato_

Siria nenavist a rozdeluju spolocnost, rodiny, znamych. Medialny a verejny priestor zahlcuju hlupakmi, ktory vedia ako oslovit a udrzat pri nazore masu rovnako zmyslajucich ludi. Problemy bagatelizuju a prave nezmysli davaju do popredia ako mainstream. Desi ma kolko ich je aj v mojom okoli. Velmi mi to pripomina obdobie meciarizmu, co bolo snad este horsie ako za totality. Verim, ze sa to zmeni, pre dobro nas vsetkych normalnych. 🙏

@tato_ presne tak , toto opozícia robí.

hopatko
23. feb 2026
@marica61

@marica61 a ta koalicia co robi?

markusrasford
23. feb 2026
@marica61

@marica61 ty si ten príspevok nepochopila. Treba si pripomenúť Ficove aktivity keď bol opozícii ako chcel rožok napchat Hegerovi do huby. Ozaj už mu ho napchal? Zvolával stretnutia počas covidu a o útokoch na prezidentku snáď ani netreba hovoriť. Nespomínam si ze ci Šimečka, Gröling, Šubová alebo Hlina by robili tak špinavu politiku ako robil a robí Fico. Opýtali sa Jariabka poslanca že čo užitočné urobili pre ľudí asi 2 týždne do zadu. Jeho odpoved bola že schválili rokovaci poriadok. My voliči sa musíme tešiť, že sa im to podarilo, ze 900 tisíc ľudí žije na hranici chudoby to nevadi ale mame nový rokovaci poriadok. A za 15 miliónovú slajadu ideš za odmenu do Talianska

enmery
23. feb 2026
@marica61

@marica61 Daj bodovo kto, kde kedy plus presné aktivity a výroky....

anonym_46fe73
23. feb 2026
@marica61

@marica61 Opozicia sposobila, ze po 4 vladach Fica vsetkych zdieraju danami a vlada si zvysila platy? Vsetko sa tu rozpada, ale vy viete dalej plut na opoziciu a slepo volit tych mafianov. Ako sa ti zije na plochej zemi? Nebojis sa, ze prepadnes na konci do prazdna a uletis do kozmu?

zmrzlinka8
Včera o 00:06
@anonym_46fe73

@marica61 Opozicia sposobila, ze po 4 vladach Fica vsetkych zdieraju danami a vlada si zvysila platy? Vsetko sa tu rozpada, ale vy viete dalej plut na opoziciu a slepo volit tych mafianov. Ako sa ti zije na plochej zemi? Nebojis sa, ze prepadnes na konci do prazdna a uletis do kozmu?

@anonym_46fe73 pekny anonymny prispevok, som presne vedela, o co ide v tejto diskusii, uz ta otazka je polozena tak, ze vieme, ze si ide niekto rypnut, ze? Ale akoze slusne.

iwesska
Včera o 04:57

Ministerstvo sportu. Jeho prinos bolo vidiet na olympiade👏👏👏 Uz len dotrenovat premet vzad zo stolicky a dufat,ze raz raz bude olympijskou disciplinou 😂

jamimo
Včera o 05:46

Ja síce nepatrím medzi voličov, ktorí nevidia že štát je na kolenách, napíšem ti však "pozitívne" vyjadrenia z rodiny a okolia ( ospravedlňujem sa za nevhodné slová)
1. Buz**anti sa nemôžu sobášiť a úchyláci adoptovať deti
2. Dochtori robia z Fica idiota a idú proti nemu....lebo som platela u dochtora a v teľevízore vyprávali, že garantujú lekársku starostlivosť zadarmo.
3. Dávajú trinásty dôchodek, však nech dajù majú z čeho
4. Zebrali daňový bonus. A nech, tak to má byť, prečo by deti milionárov mali dostávať, k..vy nenažraté, stále im je málo
5. Dali mimovládkam po paprčiach, aj tak len kradnú a oye...ajú a nikto riadne nevie čo robia
6. Super, že máme Huliaka, a ministerstvo športu, ZOH boli výborná príležitosť zviditeľniť sa.
7. Ochránili nás pred opozíciou, však tá opozícia by nám dala a všetko zobrala
8. Robia poriadky v súdnictve, gen. prokurátorou a novinármi, lebo furt do nich rýpu...a nič im nikto nedokázal...keby to urobili, tak by im to hádam dokázali, ale nič na nich nemajú.
9. Zvýšeli dane a poplatky, však tú štátnu kasu treba z niečoho naplniť.
10. Je mi to sprosté povedať, ale nadobúdam presvedčenie, že už len ten Fico nás zachráni pred tou Amerikou a je dobre byť zadobre s Ruskom. Veď to boli naši bratia.
11. Zobrali invalidom, okresali im to, čo majú čo natŕčať paprče. Nech idú do roboty a mamky postihnutých detí, nech nežobrú kade chodia. To tu budeme chovať len k..plov?
12. Ľudia sú rozhýčkaní, nevedia čo od dobroty, len samé dovolenky, lyžovačky...nepáči sa im, že si majú pritiahnuť opasky. Potom nadávajú na Fica, on sa len bráni a má pravdu. Nikto sa nechce uskromniť!
Ver, never drahá @tilly takto sa vyjadrujú osoby od 35 do 75 rokov, aj VŠ vzdelané, aj ľudia v mojej rodine keď sa s nimi zriedkavo stretnem. U mňa vybité poistky, error, black out. 😵‍💫😵‍💫😵‍💫 Vidíme to tu aj na MK. Bohužiaľ, niet pomoci. To viem už dávno 🤷‍♀️

ndrag
Včera o 05:51
@aalt

Ochranili ich pred progresivizmom, liberalizmom, utecencami, medvedmi ... nic z toho sice nikdy na vlastne oci nevideli, ale to urcite prave vdaka Ficovi, ze ich od toho ochranil.

@aalt och, uz by som aj zabudla na tych utecencov co sem Orban poslal pred volbami a tu to Ficovi ludia zrali :D

ljzozv
Včera o 07:20

nie som volič tejto vlády, ale .... fakt neočakávam konštruktívnu a normálnu debatu, lebo ľudia už sú unavení a viď aj tu, nemajú normálne vyjadrovanie k tejto vláde.
Čiže málokto sa ti ozve, lebo ho udupú svojimi výsmešnými príspevkami.
Kde majú síce pravdu, ale.... debata stráca na význame, lebo sa len tí istí ľudia podporujú vo svojej nenávisti.