Voliči radšej volia Pellegriniho ako Matoviča?
VYGUMOVALI ľudí natoľko, že sú ochotní dať radšej hlas Smerákovi Pellegrinimu, ktorý je na špagáte Ficovi ako Matovičovi, ktorý rozviazal ruky polícii a robil všetko pre ľudí ? Matovič zvýšil platy učiteľom, zdravotným sestrám, opatrovateľom, úradníkom a štátnej správe, dôchodcom dal najviac, chránil zamestnancov, keď kompenzoval ich platy zamestnávateľom počas pandémie, hoci sedeli doma a nepracovali, dotoval energie domácnostiam a pridal ako jediný rodičom detí. Popri spravodlivosti dbal aj na potreby ľudí. A súčasná Smervláda rieši len svoju bezstrestnosť a funkcie ci výlety do emirátov. No voliči PS a SaS tiež Kdh by radšej dali svoj hlas im, teda Pellemu? Tak buď je ten prieskum lož alebo Slováci stratili zdravý rozum. Ako to vidíte vy?
@vorkola uvedomuješ si, že Fico je premiér vďaka kvôli Matovicivi? Asi nie, ináč by si toto napísať nemohla. Smer bol prakticky mŕtva strana. Takú reklamu ako spravil Matovic Ficovi by Fico ani za milióny € nevymyslel. Olano vyhralo voľby, keby tuto pán narcisticky populista mal niečo v hlave, okrem vyskakovania a trepania 2 na 3 mohli krásne vládnuť. Ale nie, on nedokázal ukľudniť svoje ego. Zabudol, že už nie ke opozičný provokatér, ale má aj zodpovednosť a takto sa to nerobí. On by Slovensku prospel keby konečne zbalí kufor a vypadne z politiky. Absolútne zakopal schopných ľudí, ktorí v jeho strane boli. Ale ani teraz si to neuvedomuje a ide vyskakovať do prezidentskej kampane, len aby robil povie a bol zaujímavý. Ale toto jeho zarytí fandovia nevidia a nepripúšťajú. A k tomu ako rozhadzoval, pardon dával peniaze. Ďakujem pekne, jeho príspevky nepotrebujem. Zas je to len populistické kupovanie ľudí, ktoré zaplatíme my všetci. Žiadna adresná, prospešná pomoc.
@lucia147852 úplne si to vystihla. Mal možnosť a posral to. Že to tak musím napísať. A to som ho nevolila, ale už keď sa tam dostal, tak sa mal inak chovať. Ale skôr si myslím, že sa iba prejavil jeho charakter tou mocou, ktorú dostal. A ľudia ním znechutení volili to, čo volili
Mal to veru Igor po tých jeho šťastných voľbách skvele nasliapnute - to, ako ten potenciál “využil”, vidia všetci. A to som mu kedysi držala palce 🙏🤭. Sám si môže (nie OLANO, nie Fico, nie Sulik, prezidentka, média, Covid, vojna, sociálne siete, ale len a len on sam) za to, kde dnes je. Dostáva sa do rovnakej kategórie potenciálnych partnerov ako Kotleba/Uhrík, s tymi sa tiež uz nik nebaví... Stačilo pritom trocha sebareflexie, ak nie vrodenej, aspoň predstieranej.... Asi na tom niečo bude prečo od neho pravidelne utekajú všetci jeho straníci. Vezmite si príklad zo svojho okolia - kto z vás by v práci akceptoval takého kolegu so správaním 13rocneho decka? Par fanúšikov ktorým tato jeho “jednoduchosť” stačí, este stále má (zjavne aj tu), našťastie ich nie je veľa.. jeho jedine šťastie je, že je stále pomerne mladý, a keďže ľudia radi zabúdajú, o pár rokov môže “zaútočiť nanovo”…
@lucia147852 trochu faktov do všeobecných fráz,🤦ok?
Matovič mal ako jediný minister deficit pod úrovňou priemeru deficitov eurozóny a EÚ, odkedy sa to meria cez Eurostat. Holy fakt. Nič to nemá s egom. Čisto odborná vec.
Po ďalšie, Rada pre rozpočtovú zodpovednosť tvrdí, teda
jej analytici, že vďaka opatreniam Matoviča ako bolo 200€ na dieťa, vzrástla kúpna sila rodín a uchránila ich pred inflačným šokom.
Proti tomuto opatreniu bojovali všetci svorne, najviac Sulík, PS, prezidentka, opozícia SmeroHlasu, všetci. A bol to Sulík a jeho ego, ego oligarchov, ktorým biele kone končili v base alebo mali našliapnuté tam končiť, ktorí vlastnia žiaľ aj médiá, ktoré vymývaju mozgy ľuďom a potom všetci svorne papagájujú o egu, hoci Matovič jediný odstúpil ako premiér, sby zachránil demokratickú vládu, ako jediný odstúpil ako Minister, lebo to žiadal Sulík za podporu rozpočtu v ktorom bude 200€ na dieťa. Takže kto mal ego a kto kaslal na ego a uprednostnil záujem ľudí? Matovič uprednostnil ľudí ored svojim egom. Jeho smola. Keby uprednostnil oligarchov, mohol byť ďalej ma výslní.
Sofiina voľba... za mňa radšej dilino Matovič ako Pele 🥲
@maminaria áno, samozrejme všetci sú zlí oligarchovia, ktorí chcú chudáka Igorka zničiť. Keby Matovic uprednostní ľudí a hlavne názor odborníkov pred egom, nemáme jednu z najhorších kriviek úmrtnosti na covid. Keby uprednostní ľudí pred egom nevynucuje si miesto ministra financí ale putuje rovno do parlamentu. Keby neuprednostni ego pred ľudmi nevytrepava nonstop svoje psycho výlevy a každý kto nesúhlasí s ním by nebol svina, dezolat a podobny odpad. Ale áno, každý kto si dovolí mat iný názor ako on patrí do basy. To je take Matovičovske. Všetci sú debili, len on je lietadlo. K vyššie uvedeným faktom poprosím relevantne zdroje a nie zdroj Matovic povedal.
@lucia147852 Vsak vsetci od Matovica pridane sme dostali ,tak teraz zaplatime asi naspät Ficovi.Fico je este horsi jak bol Meciar a ake uprednostnenie si igorko vynutil,?vsak vyhral volby. to aj teraz Fico si vynutil, ?Miesto ministra financii,mu dobre padlo.Bol to on co dal mamickam rodicovske myslim starym rodicom ,obedy zadarmo,nemas vobec pravdu,ze kto s nim nesuhlasi,vsak samozrejme, s Ficom s Pele nesuhlasime .ja som praveze zasla nad tym ,ze aj jeho mohli odstavit, akotych mladych snubencov ,a za co ?ze im novinari prisli na spinu,ktoru si zlizneme len my.Kazdy ma svoje ego,ale Fico so spravodlivostou nesiaha Matovicovi ani po clenky.Matovic je topka naroda,Takeho sme tu este nemali, a neviem, ci aj budeme mat.A tie psycho vylevy mas aj ty,v tom ,ze kydas na Matovica ale nie konkretne.A k tomu covidu.Co uz len my mozeme za to aj teraz, zeje malo zdravotnickeho personalu a velke peniaze isli na vakciny,Ved aj zravotnikom pridal matovic,.,covid zozral vela penazi, vojna na ukrajine.Tak ta hora sa valila nielen na Matovica, ale na nas vsetkych.Ty sa ratas medzi debilov? a on je lietadlo,slaby vyraz, on je stihacka. Napriek tomu, ze je bohac preukazal vsetko,co ma, co nema, kde to vzal, ako prisiel k peniazom, Svina by bol vtedy ,keby sa dal do koalicie s Ficom, Ale on s mafianmi nechce mat nic spolocne.,pretoze raz budeme vsetci skladat ucty z dobrych a zlych skutkov.A rata sa mi aj to ,ze svoju Paulinku miluje, a vsetko, co vo svojej firme vyrobil jej dal, a este k tomu sa mi rata ze je za standartnu rodinu. sice ja akceptujem aj inak orientovanych , Ale nech si ziju ako chcu ,len pane Boze nedaj ,aby dvaja chlapi vychovavali akoze svoje deti,Ved ty si vyssie uvedene fakta, nevyjasnila, to su len tvoje abstraktne uvahy, len aby si sa nemohla pravde pozriet do oci. Pravda je len jedna.Keby mu Sulo nezavidel, tu jeho sikovnost takmer v kazdom rezorte,tak mohli vladnut.Pozri sa, co robi narod v kazdom meste strajky ,Myslis si ze cely narod je hlupi a nezbada, preco chcu rusit Special,prokurat.,?No vsak predsa pre seba.
@queen_mary Ano ja Matovica budem asi volit,Razatny, nebojacny spravodlivy,revolucionar proti mafii.My v TT ho pozname len po spravodlivosti, a este je pokorny, ze si da poradit. A este je aj pekny muz,Sice uz trosku ostarel, ale pekny je stale.U fica nevidite ani pekny prirodzeny usmev, lebo ho gniavi svedomie,uz ani s manzelkou nebyva,Ozaj, a kde byva, nikto nevie.Vsak u Basternaka uz nemoze,lebo to bolo do oci bijuce,platit nehorazny najom,.Chudacik, vsak stale nam len pridaval, a pridaval,mladym mamickam az na cumliky mesacne to vyslo.No co uz koho sme si volili toho mame.
Dlho som zvažovala koho voliť. Ja silno dúfam, že nebude prezidentom Pellegríny. Dúfam, že sa toto nestane. To by bol najhorší scenár. Bojujem s tým, ako odporučilo KDH, že by som volila Korcoka, aby nevyhral Pellegríny. To by bola asi najlepšia voľba. Keď ja toho Korcoka tiež nemusím a ak sa dostane do druhého kola, tak budem voliť Korčoka. Po tejto diskusii som sa utvrdila v tom, že v prvom kole volieb budem voliť, tak ako to cítim a volím Matoviča.
Damy, len si, prosim, uvedomte, ze kazdy, kto voli "beznadejneho" kandidata (prieskumy), lebo just!, alebo sa druheho kola volieb nezucastni, tak akoby volil Pelleho.
@vorkola a kde ja sa zastávam Fica? Vieš citát s porozumením? Asi nie…. Miluje svoju Pavlinku…, kupuje si volicov príspevkami… to sú ozaj správne dôvody ho voliť 💪💪💪 a vieš čo, možno si dám aj tu námahu a nájdem názory renomovaných odborníkov a politikologov na všetko čo sa dialo za jeho vlády. Ale zaľúbenci do Matovica stále nepochopia, že za vrátenie Fica k moci môže z veľkej časti práve Matovic.
@lucia147852 skoda casu a energie🤣🤣🤣
Tak podľa teba dal dôchodcom najviac. No ja si to pamätám inak. Zrušil 13. dôchodok a z tých peňazí, ktoré mal na to v rozpočte vyplatil prémiu tým dôchodci, ktorí si dali pichnúť neoverenú, akože vakcínu. Financoval z toho lotériu smrti. Nezabudnime na jeho atómové bomby s testovaním, ktoré bolo zabezpečené v spolupráci s americkou armádou. Dobre si asi pamätáš, ako sa s Náďom ukazovali v Liptovskom Mikuláši obklopený vojakmi v amerických uniformách. A nakoniec vyhlásil, že preberá riadenie pandémie do vlastných rúk. To ako naozaj si sa mala za Matovičovej vlády tak dobre? My teda nie, moje dieťa sa v škole poriadne neučilo a ešte teraz má z toho obrovské problémy, lebo jej učivo jednoducho chýba.
Nezabúdajte, že sa nepomýlite, keď dáte hlas Korčokovi. Je to krásny pán, nič o ňom neviete a to je najlepšia voľba. Je poslušný a nikdy nezradil. Ani Mečiara, ani Fica a nezradí ani teraz. Bude vždy ticho a za. Ako vtedy, keď bol 1. tajomník na ministerstve zahraničia, keď zabili Martinku a Janka.
@rolandik IM zrušil 13.dochodok tesne po vzniku jeho vlády, keďže ten nebol kryty v rozpočte, Ficovláda si ho odhlasovala 3tyzd pred voľbami 2020, bez toho, aby mala na to zdroje, lebo už videli, že vo voľbách dopadnú zle. Matovič po vzniku jeho vlády zistil, že štátna pokladnica je prázdna a stat nemá zdroje ani na mesiac fungovania. Preto dôchodok zrušil, lebo vtedy ho nemal z coho vyplatiť. Následne požičal 12miliard za nulový úrok a potom už zvýšil aj výber daní atd. Čiže mal.zdroje a mohol vyplatiť 13dochodok. Najvyšší tým, ktorí mali najnižšie dôchodky. S blbostami o testovaní na mňa nechod. Mam vlastné skúsenosti s vedeckou prácou a viem, že keď to raz odobrili iné svetové kapacity vo vedeckom časopise Science, tak to bolo ok. Testovali aj iné krajiny, plošne. Dánsko najviac. Navyše, následne klesli nové hospitalizácie v nemocniciach práve po testovaní.
zdravý rozum a nie klamstvá. Len to sa nehodí do konceptu oligarchov, toto zverejňovať, keďže potrebujú Matoviča zmazať z politickej mapy, aby im už neškodil blokovaním ich záujmov.
@tatianamaria keby nekandidoval IM, mali by ste koho voliť? Išli by ste vôbec? Veľa ľudí hovorí, že tým, že IM kandiduje, aspoň majú koho...
@lucia147852 veď Matovič bol ten kto vytvoril konzilium odborníkov a riadilo sa nimi a ich názormi aj vtedy, keď boli napr poslanci proti ( kostoly zavreté boli na príkaz konzilia). Matovič tiež uprednostnil ľudí, keď sa vzdal funkcie ministra az vtedy, keď Sulík dal slovo podporiť štátny rozpočet a 200€ na dieťa. Vtedy šlo hlavne o kompenzácie vysokých cien energií a Sulíkovi to bolo sumafuk, že ľudia skončia ore účty za elektrinu na ulici. Sulík blokoval rozpočet kvôli 200€ na dieťa, co sa nakoniec ukázalo, že zachránilo rodiny pred inflačným šokom. Čo sú to za hlúpe klamstvay, že Matovič posiela do basy každého, kto má iný názor. Co si za človeka, keď takéto.klamstva fabrikujes. Nikdy to nepovedal a nikdy nerozhodoval o tom, kto pôjde do basy. Na to tu sú inakší experti. Ktorí ovplyvňovalu vyšetrovania a zametali ich pod koberec.
@maminaria áno išla by som voliť. Nevedela by som však koho. Nejako by som z tých všetkých vybrala najmenšie zlo.

Ako kulturne (a argumentacne) vieme diskutovat my, takych politikov mame, zvolime si. Nezavisle media by nik nefinancoval (ani v odborno-technickej oblasti nepreziju). Biznis je biznis, pozeraju/citaju/kupuju sa senzacie, spory, skandaly, nie rozumne argumenty ci pozitivne (nudne?) informacie. Ktore TV su najpozeranejsie? Ktore casopisy najpredavanejsie? Co na webe najsledovanejsie? Nasa (a asi aj (nielen) CR) charakteristicka crta je neprajnost a zavist. Aj na tomto ma zrejme podiel "duch" 40 rokov sociku. Co kupujeme (informacne "zerieme"), taky svet mame, tvorime.