icon

Zakázali bicyklovanie detí na chodníku. Je to správne?

28. okt 2025

Tento štát už naozaj nie je normálny. Vraj dieťa nemá čo hľadať na chodníku na bicykli. No prosím pekne! Kde inde má také malé dieťa jazdiť? Na ceste medzi autami ? To už fakt zdravý rozum odišiel na dovolenku. Namiesto toho, aby podporovali, že deti trávia čas vonku, robia z toho pomaly trestný čin 🙄

A hlavne že kradnúť sa môže, mať kasína je v poriadku 🤑. Ale päťročné dieťa na chodníku, to už je problém! 🤯

Sú po novom deti úhlavným nepriateľom tejto vlády?
V poslednej dobe samé zákony, ktoré deťom viac škodia než pomáhajú. Namiesto podpory rodín a zdravého detstva tu dostávame len ďalšie nezmyselné zákazy 🤦‍♀️

done
Autor odpoveď zmazal
anonym_2f42a8
28. okt 2025
@deedol

@anonym_2f42a8 na tej stanici, z ktorej budu cestovat?

anonym_2f42a8
28. okt 2025
@deedol

@anonym_2f42a8 na tej stanici, z ktorej budu cestovat?

deedol
28. okt 2025

@anonym_2f42a8 v takom pripade potom vo vlaku, alebo sa mylim?
(p.s. rychle googlenie prezradilo, ze posta v jatove aj v bzenici je zatvorena - jedna docasne, druha trvalo. tak neviem, ci to uplne riesi tvoj problem...)

martinka13
29. okt 2025
@anonym_f30ed7

čo tak bicyklovať na cyklo chodníkoch?

@anonym_f30ed7 no to by bolo ideálne. Len tie by museli byť vybudované. Čo teda poväčšine nie sú. Lebo nie je za čo. Všetko sa rozkráda.

anonym_ffd086
29. okt 2025
@doriiis

No ja ti neviem. Ale nebolo bicyklovanie na chodníku zakázané aj doteraz? Tak isto ako na prechode. Len to mnohí statočne ignorovali

@doriiis takze 11-rocneho mam poslat s bicyklom na cestu do premavky?

anonym_c6497e
29. okt 2025

Ja neviem ale ako deti sme sa bicyklovali na ceste 😃. Však nemusí ísť s bicyklom na hlavnú preboha. Sú aj tiché miesta kde chodí menej áut

anonym_2f42a8
29. okt 2025
@deedol

@anonym_2f42a8 v takom pripade potom vo vlaku, alebo sa mylim?
(p.s. rychle googlenie prezradilo, ze posta v jatove aj v bzenici je zatvorena - jedna docasne, druha trvalo. tak neviem, ci to uplne riesi tvoj problem...)

@deedol ano vo vlaku s poplatkom 3 euro, teda listok Jatov-Sala 1 euro+poplatok 3 euro, miesto 1 euro to bude 4 euro, spiatocny miesto 2 euro bude stat 8 euro. Stanica zatvorena, posta tiez...Vivat Slovensko.

deedol
29. okt 2025
@anonym_2f42a8

@deedol ano vo vlaku s poplatkom 3 euro, teda listok Jatov-Sala 1 euro+poplatok 3 euro, miesto 1 euro to bude 4 euro, spiatocny miesto 2 euro bude stat 8 euro. Stanica zatvorena, posta tiez...Vivat Slovensko.

@anonym_2f42a8 a nemaju dochodcovia vlaky zadarmo? ci tieto poplatky sa aj tak platia? (normalne sa pytam, nemam skusenost)

anjelicek26
29. okt 2025

U nas v DE to tak bolo vzdy.. do 10 rokov na chodniku, potom robia v skole testy a maju vyuku dopravnu, aby to dali...

777januska777
29. okt 2025

Táto vláda podla mna skúša čo vsetko im prejde. Je to taky ten sociálny experiment. Podla mna sa kazde ráno dohodnu, ze co najnovšie vytiahnu a uzakonia a čim väčšia blbosť tym viac bodov do tabulky. Kto najviac blbosti navrhne, ktore sa uzakonia, tak ten vyhráva. Slováci su ale tak oblbnuti vlastnou nenávisťou k progresivcom, ze to nevidia a radšej pôjdu aj do pekla, len aby nepriznali, ze sa mýlili. Toto je podla mna velmi smutne, lebo Slováci su šikovní ludia a schopní, ale nedokážeme prekročiť svoju hrdosť.

maryetta
29. okt 2025

Noooo my tu nemame ani cyklochodniky. Ani klasicke chodniky.... takze "problem vyrieseny". Chapem ze je nebezpecne ak dieta ide po ceste no ako vidim niektore decka na bicykli ci kolobezke si len pomyslim ze niekedy ozaj staci malo k nestastiu.

nikha2809
29. okt 2025
@anonym_f30ed7

čo tak bicyklovať na cyklo chodníkoch?

@anonym_f30ed7 a co ked v meste nieje žiadny cyklochodnik?

liv1
29. okt 2025

Nikto nebude pokutovat deti na bajkoch, ale konecne by mohli pokutovat tych blaznov, co si mylia chodnik s rychlostnou drahou. A prefrcia na bicykli tak, ze keby clovek krok uhol tak je po nom

autor
29. okt 2025
@anjelicek26

U nas v DE to tak bolo vzdy.. do 10 rokov na chodniku, potom robia v skole testy a maju vyuku dopravnu, aby to dali...

@anjelicek26 veď aj tu to tak bolo, ale od včera už nieje.

anonym_2f42a8
29. okt 2025
@deedol

@anonym_2f42a8 a nemaju dochodcovia vlaky zadarmo? ci tieto poplatky sa aj tak platia? (normalne sa pytam, nemam skusenost)

@deedol do 62 rokov je plne cestovne + uvedeny priplatok

autor
29. okt 2025
@liv1

Nikto nebude pokutovat deti na bajkoch, ale konecne by mohli pokutovat tych blaznov, co si mylia chodnik s rychlostnou drahou. A prefrcia na bicykli tak, ze keby clovek krok uhol tak je po nom

@liv1 jedna vec je pokutovať, druhá, že budeš porušovať zákon. Prečo by malo dieťa byť od mala učené, že je vporiadku porušiť zákon? A za druhé, kde je tá hranica, kto o tom rozhodne, že kto ešte pokutu dostane a kto nie? Doprovod už pokutu dostane? Mamička s 2 mesačným bábätkom? Lebo podla zákona môžu pokutovať kohokoľvek.

Zákony majú byť robené tak, aby dávali zmysel. Nie aby ich odhlasovali s vedomím, že ich občan musí porušiť.

anonym_2f42a8
29. okt 2025
@viky7

necitala som zakon, ale ked max 6 km/h tak to aj behat sa ma po ceste ? ekonomika kolabuje, vlastne cely stat, 3 vlny kpnsolidacie a riesia 2 pohlavia a rychlost na chodniku....cesty preplnene autami, uzke, tak vyzenme vsetkyh na ne....

@viky7 po ceste sa jazdi, po chodniku sa chodi, beha sa v prirode, na hradzi, alebo na stadione. Behat mozes nad Racou, na Kolibe, na Zeleznej, na oboch brehoch Dunaja, na skolskych stadionoch...

chrobak7
29. okt 2025

Od januára 2026 budú inštalovať na frekventovaných chodníkoch retardéry pre chodcov. 😂😂

done
29. okt 2025

to zase novinári potrebovali urobiť senzáciu aby zvýšili počet klikov a prepísali to podľa seba. Celé je to trochu inak: poslanci Národnej rady schválili novelu zákona, ktorá prvýkrát určuje maximálnu povolenú rýchlosť pre pohyb po chodníkoch. Cyklisti, kolobežkári či korčuliari sa po nich budú môcť pohybovať len rýchlosťou chôdze – teda najviac 6 kilometrov za hodinu. Pravidlo bude platiť od začiatku budúceho roka a vzťahuje sa na všetky osoby pohybujúce sa po chodníku na bicykloch, kolobežkách, korčuliach či skejtoch.

anonym_e9e204
29. okt 2025

@anonym_autor pozri ak ide o malinké dieťa, ktoré ledva vie na bicykli resp. sa na ňom nedávno naučilo, pochybujem že pôjde rýchlejšie ako požadovaná rýchlosť. Dieťa ktoré je už skúsené nemá čo na chodníku robiť a má poznať pravidlá. Ako aj ostatný, neraz som sa vyhýbala dospelému tupcovi.
Každopádne chcem vidieť ako by to merali a dokazovali.

michaelam2
29. okt 2025
@done

to zase novinári potrebovali urobiť senzáciu aby zvýšili počet klikov a prepísali to podľa seba. Celé je to trochu inak: poslanci Národnej rady schválili novelu zákona, ktorá prvýkrát určuje maximálnu povolenú rýchlosť pre pohyb po chodníkoch. Cyklisti, kolobežkári či korčuliari sa po nich budú môcť pohybovať len rýchlosťou chôdze – teda najviac 6 kilometrov za hodinu. Pravidlo bude platiť od začiatku budúceho roka a vzťahuje sa na všetky osoby pohybujúce sa po chodníku na bicykloch, kolobežkách, korčuliach či skejtoch.

@done to je tak ked ludia citaju len titulok …

liv1
29. okt 2025
@anonym_autor

@liv1 jedna vec je pokutovať, druhá, že budeš porušovať zákon. Prečo by malo dieťa byť od mala učené, že je vporiadku porušiť zákon? A za druhé, kde je tá hranica, kto o tom rozhodne, že kto ešte pokutu dostane a kto nie? Doprovod už pokutu dostane? Mamička s 2 mesačným bábätkom? Lebo podla zákona môžu pokutovať kohokoľvek.

Zákony majú byť robené tak, aby dávali zmysel. Nie aby ich odhlasovali s vedomím, že ich občan musí porušiť.

@anonym_autor niekedy su ale situacie, kedy nie je mozne a jednoznacne to takto odlisit. Ako vodic predpokladam (ak si vodic), porusujes zakon nonstop. Este som nevidela niekoho (alebo takmer nikoho) jazdit v meste do 50 km/hodina. Vsetci idu nad. Tak vsetci porusuju zakon. X ludi chodi mimo priechodu pre chodcov. To by sme sa ozaj museli vsetci z toho pototo, keby sme sa drzali vsetkych pravidiel a zakonov. Este aj policajti maju limit pri pokutovani 9-10 km/h ako nepisane pravidlo. Predpokladam ze zakon bol sity prave na tych blaznov.

armagedon2
29. okt 2025

S týmto uhlom pohladu nesúhlasím.Zmenil som názor ,ked som otvoril dvere od paneläku a nabúralo do mna decko na bajku.Zaneprazdnená matka s mobilom ani bú ani mú.Len si privolala decko...No krava na ³.

Dtto sme vychádzali s manželkou z expres Teska a dalsie decko zas naburalo do manželky.Znova nejaka matka roka s mobilom si nestriehla na decko.Krava na ⁶...Som za zakaz .Tam nech si takéto žebske beru declo s bike do parkov a nie,kde je koncentrácia ludí.

anonym_467c9b
29. okt 2025

Chodim so ZTP dietatom kazde rano do skoly a zo skoly na bicykli popri frekventovanej ceste. To teraz mam s nim chodit s kamionmi a traktormi v tesnej blizkosti? 😱

dm1
29. okt 2025
@deedol

@deedol ten listok zadarmo si dochodcovia aj studenti musia ale kupit, nestaci ze sa preukazu ze su studenti ci dochodci, kupuju si nulovy listok. A ako uz pisali, vo vlaku je to s priplatkom casto vyssim ako cena klasickeho listka :p

anonym_0ff39a
29. okt 2025

takže preto že niektoré matky nemajú kam chodiť na bike so svojimi deťmi tu nezavedieme pravidla ktoré chránia bezpečnosť všetkých chodcov? takže fajčiari by sa mali hneď sťažovať že kvôli nefajčiarom nemôžu fajcit na niektorých verejných priestranstvách. proste si treba s deťmi nájsť miesto kam ísť, frekventovaný chodník to rozhodne nie je pretože aj to dieťa na odrazadle veľa x ide dosť rýchlo a zo strany na stranu a matka niekde vzadu si pomaly kráča. takže ja mám dávať pozor na svoje chodiace dieťa aby ho takéto dieťa nezrazilo. super logika..

anonym_2f42a8
29. okt 2025
@anonym_467c9b

Chodim so ZTP dietatom kazde rano do skoly a zo skoly na bicykli popri frekventovanej ceste. To teraz mam s nim chodit s kamionmi a traktormi v tesnej blizkosti? 😱

@anonym_467c9b ZTP má nárok na parkovací preukaz aj na prispevok na kúpu auta, neviem, preco s ním chodíš na bicykli. To aj v daždi, vo vetre, v zime keď mrzne?

777januska777
29. okt 2025
@anonym_0ff39a

takže preto že niektoré matky nemajú kam chodiť na bike so svojimi deťmi tu nezavedieme pravidla ktoré chránia bezpečnosť všetkých chodcov? takže fajčiari by sa mali hneď sťažovať že kvôli nefajčiarom nemôžu fajcit na niektorých verejných priestranstvách. proste si treba s deťmi nájsť miesto kam ísť, frekventovaný chodník to rozhodne nie je pretože aj to dieťa na odrazadle veľa x ide dosť rýchlo a zo strany na stranu a matka niekde vzadu si pomaly kráča. takže ja mám dávať pozor na svoje chodiace dieťa aby ho takéto dieťa nezrazilo. super logika..

@anonym_0ff39a si bud troll alebo nejaka zakomplexovana osoba. Ale vsak dobre, nalozme tym matkam, vsak co si to vobec dovoluju ist s dieťaťom na odrzadle po chodníku. Ja ako dospelá osoba sa zvladnem uhnut malému dieťaťu na bicykliku. Zaujímalo by ma kto si. Lebo sa mi zda, se uz tu je vsade troll.

mircalla
29. okt 2025
@doriiis

No ja ti neviem. Ale nebolo bicyklovanie na chodníku zakázané aj doteraz? Tak isto ako na prechode. Len to mnohí statočne ignorovali

@doriiis To by si nebola ty, keby si neobhajovala kazdu smeracku chujovinu.
Jasne, male deti budu chodit po cyklochodnikoch ci po ceste. Chore. A tiez by sme nemali behat podla tohto