Zakázali bicyklovanie detí na chodníku. Je to správne?
Tento štát už naozaj nie je normálny. Vraj dieťa nemá čo hľadať na chodníku na bicykli. No prosím pekne! Kde inde má také malé dieťa jazdiť? Na ceste medzi autami ? To už fakt zdravý rozum odišiel na dovolenku. Namiesto toho, aby podporovali, že deti trávia čas vonku, robia z toho pomaly trestný čin 🙄
A hlavne že kradnúť sa môže, mať kasína je v poriadku 🤑. Ale päťročné dieťa na chodníku, to už je problém! 🤯
Sú po novom deti úhlavným nepriateľom tejto vlády?
V poslednej dobe samé zákony, ktoré deťom viac škodia než pomáhajú. Namiesto podpory rodín a zdravého detstva tu dostávame len ďalšie nezmyselné zákazy 🤦♀️
@michaelam2 ... No normálne na ceste. Mňa učili, že akonáhle nasadnes na bicykel, tak si účastníkom cestnej premávky a platia pre teba podmienky ako pre autá. Značky, všetko. Ak dobre viem, je to tak aj vo vyhláške.
Takže pre mňa na obyčajný chodník patria pešo chodiaci, kočíky, psy , atď. A nie bicykel.
@doriiis by som to chcela vidiet, ako dieta prvykrat v zivote sadne na bajk a ide na cestu a ty za nim utekas a pripadne ho pridrziavas. Sorry ale trepes.
@michaelam2 ... No normálne na ceste. Mňa učili, že akonáhle nasadnes na bicykel, tak si účastníkom cestnej premávky a platia pre teba podmienky ako pre autá. Značky, všetko. Ak dobre viem, je to tak aj vo vyhláške.
Takže pre mňa na obyčajný chodník patria pešo chodiaci, kočíky, psy , atď. A nie bicykel.
@doriiis a kolko mali deti rokov? Lebo to si neviem predstavit pustit male dieta na cestu kde jazdia auta…na tom bicykli ide zo strany na stranu, pada, ty popri nom utekas…neviem si to predstavit ani z pohladu matky co pusti dieta na cestu a ani z pohladu tych vodicov co vas museli obchadzat
@skeblicka777 A to si zobrala kde? Na osobáky sa akurát nekupujú miestenky a počet miest "zadarmo" v nich nie je limitovaný.
@hefo lebo môj syn tak chodí, platí to od augusta, lístok potrebuje len na rýchlik
@doriiis a kolko mali deti rokov? Lebo to si neviem predstavit pustit male dieta na cestu kde jazdia auta…na tom bicykli ide zo strany na stranu, pada, ty popri nom utekas…neviem si to predstavit ani z pohladu matky co pusti dieta na cestu a ani z pohladu tych vodicov co vas museli obchadzat
@anonym_b7e957
@michaelam2 .... Preboha, žienky. A vy poznáte iba hlavné ťahy, kde je auto na aute? Vedľajšie cesty, slepé ulice, poľné cesty. Nič? Slovensko nie sú iba hlavné ulice, rýchlo jazdiace auta a mesta. Tieto vaše obmedzené pohľady na život sú hrozne.
Deti majú 15 a 9 a jazdia samé od 1.rocnika do školy a zo školy napríklad. Každý deň odbicykluju samé min. 4 km každý 🤷🏻♀️
@anonym_b7e957
@michaelam2 .... Preboha, žienky. A vy poznáte iba hlavné ťahy, kde je auto na aute? Vedľajšie cesty, slepé ulice, poľné cesty. Nič? Slovensko nie sú iba hlavné ulice, rýchlo jazdiace auta a mesta. Tieto vaše obmedzené pohľady na život sú hrozne.
Deti majú 15 a 9 a jazdia samé od 1.rocnika do školy a zo školy napríklad. Každý deň odbicykluju samé min. 4 km každý 🤷🏻♀️
@doriiis tak vies ked napises “normalne na ceste” tak si nepredstavim ani polnu cestu a ani slepu ulicu dalde v dedine 😀 ale ok chapem
@doriiis tak vies ked napises “normalne na ceste” tak si nepredstavim ani polnu cestu a ani slepu ulicu dalde v dedine 😀 ale ok chapem
@michaelam2 no my nemame v blizkosti polne cesty ani slepe ulice, vies? nie kazdy zije ako ty. ale super, ze ked teba sa to netyka, tak ostatni nech sa trapia, lebo ty si v pohode. presne pre toto sa tu zije takto, lebo empatia ziadna, hlavne ze "mna to nezasiahlo, lebo moje deti chodia po ceste".
@anonym_b7e957
@doriiis mne to pripada, ze tu diskutuju hlavne zeny z malych dedin, kde ide cez dedinu len jedna cesta lemovana chodnikmi a ine cesty tam nemaju. To by vysvetlovalo ich reakcie.
@doriiis mne to pripada, ze tu diskutuju hlavne zeny z malych dedin, kde ide cez dedinu len jedna cesta lemovana chodnikmi a ine cesty tam nemaju. To by vysvetlovalo ich reakcie.
@anonym_2f42a8 ... Alebo také, čo žijú v mestách, kde je auto na aute vo dne v noci. Asi nic iné nepoznaju
Tak ja žijem vo veľkom krajskom meste, cesty sú tu celý deň komplet plné, stále búračky, zápchy, cyklochodníkov málo a ak sa do toho na ceste ešte budú šmochtať drobci na bicykloch, kolobežkách a neviem čom, alebo rodičia s cyklovozíkmi tak koniec. To bude búračiek a nehôd.
@anonym_2f42a8 ... Alebo také, čo žijú v mestách, kde je auto na aute vo dne v noci. Asi nic iné nepoznaju
@doriiis vies len keby uzakonili, ze v dedinach mozu auta chodit 80-tkou, tak ja som sice z mesta, ale mam nejaku empatiu voci ludom z dedin a ohradila by som sa proti tomu, aj ked sa ma to netyka. a to je ten rozdiel medzi nami. pekny vecer.
@michaelam2 no my nemame v blizkosti polne cesty ani slepe ulice, vies? nie kazdy zije ako ty. ale super, ze ked teba sa to netyka, tak ostatni nech sa trapia, lebo ty si v pohode. presne pre toto sa tu zije takto, lebo empatia ziadna, hlavne ze "mna to nezasiahlo, lebo moje deti chodia po ceste".
@anonym_b7e957 toto asi nemalo byt mne ci??
@doriiis vies len keby uzakonili, ze v dedinach mozu auta chodit 80-tkou, tak ja som sice z mesta, ale mam nejaku empatiu voci ludom z dedin a ohradila by som sa proti tomu, aj ked sa ma to netyka. a to je ten rozdiel medzi nami. pekny vecer.
@anonym_b7e957 ... Vieš, ako to tu už bolo spomenuté. V zahraničí je toto normálne. Byť zrazený byciklom nie je žiadna sranda..A hlavne, to je kvôli elektrokolobezkam, ktoré sa za posledné roky vymkli spod kontroly. Preto tie silnejšie dnes potrebujú aj ŠPZ aj PZP
@anonym_b7e957 .... Mňa sa to týka tak, ako každého, kto chodí na bicykli po ceste a ako chodec po chodníku.
Ruku na srdce. Kto dodržiaval tento zákon s tou výnimkou? Nikto. Mnohokrát s jedným dieťaťom plus jeden doprovod išla na chodníku na bicykli celá rodina. Ďalší dospelí a jedno, dve deti čo mali dávno 10.Plus pes uviazaný na riadidlách bicykla. Rodinná idylka. A chodci sa musia uhýbať, lebo jednoducho neprejdes
@anonym_b7e957 .... Mňa sa to týka tak, ako každého, kto chodí na bicykli po ceste a ako chodec po chodníku.
Ruku na srdce. Kto dodržiaval tento zákon s tou výnimkou? Nikto. Mnohokrát s jedným dieťaťom plus jeden doprovod išla na chodníku na bicykli celá rodina. Ďalší dospelí a jedno, dve deti čo mali dávno 10.Plus pes uviazaný na riadidlách bicykla. Rodinná idylka. A chodci sa musia uhýbať, lebo jednoducho neprejdes
@doriiis ale tych dospelych a deti nad 10r mohli pokutovat uz pred tou zmenou zakona.
@chrobak7 keby len zreby. Ale kamoška z posty vravela ze aj sim karty ponúkať, poistenia, uvery🙈🙈🙈musia spĺňať počet. Vravela ze uz celu rodinu poistila, ze to nik nechce
@anonym_6f9985 musia im vymyslieť na poste nejakú prácu nech tam nesedia ako kvocky.Vedv tam ani nevedia ako poslať balík do zahraničia, až vedúcu museli volať, aby mi dala tlačivo Na pošte zastal čas.Hlavne na tých dedinských malo by sa to všetko zredukovať otváracie hodiny ako pre dôchodcov
@lasona
aká (jebnutá) vláda, také rozhodnutia😉
ja som len raz išla s deťmi po ceste s bicyklami a to len malý kúsok, lebo ešte nebola dorobena cyklotrasa.. tak aby sme sa na ňu dostali, museli sme prejsť asi 300m po rušnej ceste - po tých 500m bolo asi 5 dier a pri jednej dcére vypadla fľaša z bicykla do jarku - automaticky sa chcela zohnúť po ňu, auta okolo nás hučali, obiehali nás tak tesne a rýchlo akoby sme tam ani neboli, fľašu sme nechali fľašou a rýchlo prchali.. v živote nikdy už svoje deti kým sú deti nepustím na cestu, vklude nech mi prídu dať pokutu.. na bicykli chodievajú do školy kúsok po chodníku a potom sa napoja na cyklotrasu, lebo autobusy buď stoja v zápche, alebo ani nejdú.. na cestu kde sú denno denne zápchy a nebezpečné nehody ich púšťať nemienim..
nemáme normálne školy, nemáme normálne cyklotrasy, ani normálne chodníky, nemáme normálnu dopravu, ale hlavne že budeme buzerovat chodcov a deti ktoré idú slušne na bicykli... typické Slovensko.. vždy dodrbu to, čo nikomu neubližuje.. a inak ešte mi nikto nedal vedieť, bežci maju behať kde? na ceste? 😒
@anonym_6f9985 musia im vymyslieť na poste nejakú prácu nech tam nesedia ako kvocky.Vedv tam ani nevedia ako poslať balík do zahraničia, až vedúcu museli volať, aby mi dala tlačivo Na pošte zastal čas.Hlavne na tých dedinských malo by sa to všetko zredukovať otváracie hodiny ako pre dôchodcov
@lasona
@anonym_4e3227 nesúhlasím s tebou. Mam úplne inú skúsenosť dokonca s dedinskou poštou. Rýchlo ma vybavia, vedia poradit. Niekedy aj mimo otváracích hodín.
To je inak zaujimave. Kto je predkladatel navrhu, Smer, Hlas? Hovori sa, ze ich volia dochodcovia. Komu vadia deti na chodnikoch na bicykli? Dochodcom.
Čo to čítam za bludy v tom článku:
„Práve usmrtenie chodcov na chodníku vyvolalo tlak na opravu legislatívy“
"ale o snahu zvýšiť bezpečnosť na chodníkoch tam, kde sa stretávajú chodci - pešiaci s rýchlejšími účastníkmi dopravy"
:D Fakt? :D To je na neuverenie takéto zdôvodnenie.
By ma zaujímalo prečo nie je na cestách uzákonená najvyššia povolená rýchlosť pre autá napríklad na 10km/h podľa pomalších účastníkov cestnej premávky ako napríklad elektrokolobežky. Porovnajme si počet mŕtvych (nemotorových účastníkov - napríklad cyklistov) na cestách vs počet mŕtvych na chodníkoch. Ľudia na cestách sú menej hodnotní a nezaslúžia si rovnaký zákon? Prečo korčuliar musí ísť po chodníku najviac rýchlosťou chodca ale auto nie je obmedzené a nemusí ísť najviac rýchlosťou kolobežkára?
"ale o snahu zvýšiť bezpečnosť na chodníkoch tam, kde sa stretávajú chodci - pešiaci s rýchlejšími účastníkmi dopravy"
By ma zaujímalo prečo nie je na cestách uzákonená najvyššia povolená rýchlosť pre autá napríklad na 10km/h podľa pomalších účastníkov cestnej premávky ako napríklad elektrokolobežky. Porovnajme si počet mŕtvych (nemotorových účastníkov - napríklad cyklistov) na cestách vs počet mŕtvych na chodníkoch. Ľudia na cestách sú menej hodnotní a nezaslúžia si rovnaký zákon? Prečo korčuliar musí ísť po chodníku najviac rýchlosťou chodca ale auto nie je obmedzené a nemusí ísť najviac rýchlosťou kolobežkára?
@basska_b ja neviem ci ste to poniektori stale nepochopili. Predpokladam ze deti nevadia nikomu na chodnikoch… Ale problem su ti blazni, co tie ostatne deti ohrozuju na kolobezkach a bicykloch … a teda nie len deti. Ale to male dieta je stokrat zranitelnejsie, ked ho zotrie na chodniku nejaky sialenec na comkolvek.
@basska_b ja neviem ci ste to poniektori stale nepochopili. Predpokladam ze deti nevadia nikomu na chodnikoch… Ale problem su ti blazni, co tie ostatne deti ohrozuju na kolobezkach a bicykloch … a teda nie len deti. Ale to male dieta je stokrat zranitelnejsie, ked ho zotrie na chodniku nejaky sialenec na comkolvek.
@liv1 ja tomu uplne rozumiem a aj s tym suhlasim, ale zakon takto napisany nie je, kedze tie deti nevynali (napr. do 10r).
Ale veď to sme chceli nie? Nezmyselné zákony a rozkrádanie krajiny... 😏
@hiro asi preto, ze cesty su robene prioritne pre auta? 🙄 Ved si po sebe precitaj aku hovadinu si napisal.
mne cely tento cirkus a srandicky pridu uplne psycho. Robite z toho cirkus ako keby neviem co sa tu schvalilo, ale ked ludia skoncili s vaznymi urazky, nebodaj mrtvi, po zrazkach s kolobezkami, cyklistami atd tak to tu bolo horekovanie. ANO dobre spravili, rychlo jazdiace "veci" patria na cestu a nie na chodnik. Ak jazdi niekto po chodniku, pojde pomaly... srandicky politicke okolo toho ako niekto nedobhne na zachod a pod, su trapne...

@doriiis len zo zvedavosti, kde si ich ucila?